Kadinlar Gününde KK de Böyle Bir Konu Açmak

Valla yerden goge kadar haklisini son zamanlarda kendimi ifade etme konusunda buyuk sıkintı yasiyorum onceden oylevbir problemim yoktu son zamanlardada boyle bi sıkıntı zuhur etti heppinizin vaktini caldim kusura bakmayin lutfen
Estağfurullah. Ne münasebet... Konularınız ilgimi çekmese ve vaktimde olmasa yorum yazmam zaten...
Şunu da ekleyeyim sözüm size değil... Bu kadın kadının düşmanı söylemine de ayrıca sinir oluyorum.
Adil, vicdan sahibi ve insan olmak nasıl ki tek bir cinsin tekelinde değilse bunları hayata geçirmek içinde bir sınırlama yok..
Yanlış birşey varsa ayyyy bu kadın şimdi demeyeyim birşey, ya da ay erkek vur gözüne gözüne diye de bir durum ne kadar insani, vicdani ve adil olur... Birinde bana aykırı gelen birşey varsa kadın erkek bakmaz çıkarırım hayatımdan ya da çıkar giderim.. Hiç bir davranış biçimi yoktur ki kadın da iyi durup erkek de kötü dursun. Ya da tam tersi...

sizi cok iyi anliyorum
hem egitim hem is hayatimda iyi anlasabildigim, iyi calisabildigim kisiler cogunlukla erkekler olmustur.
kadinlar da oldu tabi ama maalesef daha az oranda.
sebebini bilmiyorum ama üzücü bir durum bence...

ayrildigim is yerime en son bi kiz gelmisti, o gelmeden önce ofiste 8 erkek - 2 kadindik.
o kiz geldikten sonra ortam degisti, ortamin eski sicakligi samimiyeti kalmadi.
her konusmaya her sohbete atlamasi ve ofisteki 2 kadina (biri ben) laf sokmasiyla grup dinamigini dikti atti vallahi
bu tip erkekler de gördüm ama daha cok lisede... is hayatinda degil
ben de anlamiyorum niye böyle oluyor... ama keske erkek ve kadin okul ve is hayatinda cinsiyetlerinden tamamen siyrilabilip sadece islerini yapabilseler. ne gerek var ki sacma sapan davranislara

Anlattıklarınız kadın arkadaş ile erkek arkadaş arasındaki samimiyet farkından kaynaklanıyor. Dost olmaktan bahsetmiyorum. Nasıl diyeyim erkekler çok sıkı fıkı olmasalar bile kendi aralarında daha farklı konuşurlar. Kadınlara gelince daha nazik, daha kırıcı olmadan konuşmaya çalışırlar. Aynı kız arkadaşlarınız gibi erkekler de içinden geç başlamış okula diye geçirir kendi aralarında konuşabilirler. Ama kızlar gibi size bunu söylemezler. Bizler de öyle değil miyiz zaten?

Neden yardım etmezler? Devir öyle bir hal aldı ki iyilik ettikçe kötülük buluyorsun. Üstüne ne yapalım enayi olmasaydın diye seni suçlu çıkarıyorlar. İnsanlar da bu yüzden birbirlerine uzak oldular. Rekabet de işin içine girince herkes kendi dengini saf dışı bırakmaya başladı. Kadınlar arasında böyle bir çekişme var da erkekler arasında yok mu sanıyorsunuz? Onlar daha üstte daha çetin savaş içindeler.

Çoğu erkekler kadınları rakibi olarak görmüyor. Bir kadının erkeği geçeceğini düşünmüyorlar. Hatta olur ki daha üst bir yere yerleşen kadın olursa hemen yok şunun torpili yok bunun torpili. Hatta namusuna bile laf eden konuşmalar yapıyorlar. Baskı yapıyorlar. İş hayatına atılmadan şahit oldum. Daha kim bilir neler var. Ama yardıma muhtaç bir şeyi beceremiyorum şundan anlamıyorum havasında bir kadın oldu mu da yardım etmek için pervane oluyorlar. Diğer yardım isteyen erkek arkadaşlarına bu kadar yardım etmezler. Gözlemleyin çevrenizi.

konu uzundu hepsini okuyamadım ama dedikodu mevzusu geçmiş ondan yazmak istedim: birçok erkeğin ağzı da dedikodusu da çok pis buna defalarca şahit oldum. kadının dedikodu konusu aşağı yukarı bellidir konuştuğu konular bellidir. ama erkeklerin bayanlar hakkında ağır konuşmaları basitleyici konuşmaları yok mu deli oluyorum.mesele bir gün kadın erkek konusu açılmıştı: bir erkek öğretmen konuşuyor: " ilçenin hakime hanımı öğretmenle evlenmiş haahhhaaa vay zavallı adama. hakimeyi nasıl yönetecek öğretmen? kadın adamı yer be yer. çekilir mi o evlilik, acıdım adama haaahhhhaaa. adam fazla dayanamaz yakında boşar..." konuşma buydu ne hakimeyi ne de kocasını tanıyor sadece meslekleri üzerinden yürüyor. ne kadar hadsizce bir konuşmaydı bu. buna benzer öyle konuşmalara şahit oldum ki erkeklerin dedikodu konusunda masum olduklarına inanmıyorum.yine bir gün okulda, evli bir erkek hoca bir bayan hocaya "ingiliz atı gibisiniz" dedi mesela. bazı erkeklerin konuşmalarının davranışlarının hep bayanı aşağılamaya küçümsemeye ya da asılmaya yönelik olduğunu düşünüyorum belki bilinçli belki de bilinçsiz bir şekilde yapıyorlar bunu.bilinçsiz olabilir çünkü bizim toplumumuzun yapısı bu, erkeklerin yetiştirilişinde sorun var. o yüzden de farkında bile değiller konuşuyorlar dan dun. ama izin vermemek lazım bu konuşmalara ve annelere erkek çocuk yetiştirme konusunda büyük iş düşüyor. ayrıca hemcinslerimle daha iyi anlaşıyorum.

+100000
Yazmaya üşendiklerimi yazmışsınız.
Aynen durum bu.
O yardımsever erkekleri bir de siz onlardan daha başarılı olduğunuzda görün.
Dediğiniz gibi bir kadının kendilerini geçmelerine hiç tahammülleri yok. Bir kadının erkekten başarılı olabileceği tek sektörün fuhuş sektörü olduğunu düşünüyor çoğu. Erkeğin dedikodusu fitnesi kadar da iğrenç bir şey yok.

Eşit olmak.en iyisi kimseyle.samimi olma işine gelen kisilere selam ver yeter arkadaş canlısı biri değilim ama tabiki bir tane çok sık görüşemesemde kız arkadaşım var herseyimi paylaştığım bence bi tane kadın dost önemli içini rahat döküp guvenebilecegin

Tm canim hem cinslerlerine karsi soguk oluyonda erkeklerle arkadasliklarda bi yere kadar ya evlenip esiniz erkeklerle olan konulari sorun yaparsa hem emin ol erkek kadin hiç farketmez hepsi karekter meselesidir

Yardim istedigimiz veya herhangi bi konuda yakinlastigimiz kadinlar hemcinsimiz olmasi hasebiyle bazi sebeplerden bizi kiskanabiliyolar

erkekler ise hem karsi cins hem de zarif yaratilista oldugumuzdan bize daha kibar yaklasiyo

Kadınlarla değil erkeklerle anlaşıyorum düşünesinin de şu hemcins rekabeti gibi biyolojik temelleri olduğunu düşünüyorum, bana göre iki düşünce de en iyi partneri bulma iç güdüsüne dayanıyor ikisi de aynı bana göre sadece yöntem farklı

Kadınlarla anlaşamıyorum diye bizi mi koparıyonuz kızlar yapmayın biz bizeyiz şurda

Lakin cinsiyet ayırmaksızın fesat, sevgisiz ve gönül gözü kapalı insanları ben de sevmiyorum ve uzak duruyorum. Yaydıkları kötü enerji soğan gibi kokuyor zaten (bence duyguların kokusu var). Keşke herkes sevgi dolu olsa.

Bende erkeklerle daha iyi iletisim kurarbiliyorum muhabbetleri hoşuma gidiyor.akrabalar icindede erek olan kuzenlerimle Daha iyi anlasirim.doktora gideceksem erkek olan doktorlari tercih ederim.
Böyle incik cincik boş boş dedikodulari,ev oturmalarini pek sevmem ondan kaynaklaniyor diye düşünüyorum.

Bende düz mantığa sahibim eğitim ve is hayatımda erkeklerle olan iletsiimin daha kuvvetli olmuştur.. bu durum pek garip değil aslında

Kadinin en buyuk dusmani yine kadindir derler.

Valla ben de eskiden kadinlardan cok erkeklerle iyi anlasiyodum. Uni dahil tum okul hayatim ve is hayatimin ilk yillari oyle gecti.

Yas ilerledikce fark ettim ki gercekten bir erkek begendigi kadinla kanka oluyor. Kadinin kahrini cekiyosa begendigi icin cekiyor. Oysa bi kadin kadinla iyi arkadassa sefkatindendir. Kotu gununde yanindaysa salt sevgi menselidir. Bence kaliteli olan da bu. Bu yuzden artik kadinlarla arkadaslik etmeyi daha cok seviyorum

Bu yine sizin tavrınızla karakterinizle alakalı. Kadınlar açık sözlüdür çoğu durumlarda. Bakışlarıyla dahi konuşurlar ve siz de bir kadın olduğunuz için bunu anlarsınız. Erkekler kendi içlerinde açık sözlüdür. Kendi dillerinden konuştukları için siz onları kadınlar gibi anlayamazsınız. Demek istediğim kendinizi erkeklere daha yakın görmeniz onların iç seslerini duymadığınızdan ötürü. Bakışlarına anlam veremediğinizden ötürü. Saygı bekliyorsanız evet her daim insanoğlu karşı cinse daha saygılıdır. Ama tek saygı üzerinden değerlendirmek yanlış bana göre. Önyargılı olmuşsunuz artık. Bu yüzden işiniz zor. Erkekler kadınları hep ilgiye muhtaç narin her daim yardım edilesi gördükleri içinde bu yaklaşımı sergilerler. Acırlar bi bakıma.

İş hayatında erkeklerle daha iyi anlaşırım, özel hayatımda da erkek arkadaşım çoktur ama en derin hissiyatlarımı kız arkadaşlarıma dokerim

Biz ne yapalim, burasi da komple kadindan olusuyor, buraya da yazmasaydin o halde bu kadar sikayetciysen
Herkesin anlasamadigi kadin da vardir erkek de. Yapacak bir sey yok.

erkeklerle daha sade oluyor muhabbet. ben hep erkek ağırlıklı yerlerde çalıştım. ne zaman ki +1 bayan oldu dedikoduya dönüyor muhabbet, başka kişilere bakış açım kötü hale geliyor.
birçok kişi böyledir eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…