Kadınlar Günü...

kadınlar günü senin patlama noktan olmuş sanırım..bardak dolmuş dolmuş bugün taşmış artık..

bence eşine sorunun bugünü kutlayıp kutlamamak olmadığını daha önce ki tavırlarıyla ilgili rahatsız olduğun şeyler bulunduğunu söyle..

gerçekten bu tarz günler için huzur bozmaya değmez.

ha evlilik yıl dönümünüzü unutur o zaman olay çıkarırsın gönül rahatlığıyla :))

tam bahsettiğin gibi bende bunu rahatsız olduğum herşeyi ve bugünü mail yazdım.. uyandığında okur... madem konuşamıyoruz her defasında beni bölüyor.. bende yazarım..

dünya kadınlar günü:senede bir gün bişey beklemedim kibir güzel söz bekledim,.. adam güzel söz eder insan bi çiçek alır dersiniz... neyse çiçek alsa bu sefer de insan güzel bi hediye alır dersiniz..
aynen devam diğer günler için de:
tanışma yıl dönümü yılda 1 gün..
evlilik yıl dönümü yılda 1 gün
anneler günü yılda bir gün(hatta çocuğu olmayanlar bile kutlanmasını isityo o da ayrı mesele)
yıl başımı kutlmadı yılda 1 gün..
sevgililer günümü kutlama yılda 1 gün...
doğum günümü kutlamadı yılda bir gün......

yakında gençlik spor bayramımı ktlamadı,23 nisan çocuk bayramımı bayramımı ktlamadı, kurban bayramımı kutlamadı,ramazan bayramımı ktlamadı... liste uzar gider...
çok beklenti içine girip de kendinizi üzmeye değmez..

Son düzenleme:
8 mart 1857 tarihinden bihaber, Clara Zetkin diye bir kişiyi ömründe duymamış, "ya arkadaş kimdir bu tekstil işçileri, ne yapmışlar? dememiş kadınların dört elle sarıldığı gündür bugün.

Gün tek taş alma günüdür, gün kırmızı güller ile restaurantta yemek yeme günüdür, gün aşkım, aşkitom deme günüdür öyle mi?

Şöyle ifade etmişti bir arkadaşım;

'8 mart kadınlar günü değildir.
Emekten bi haber, tek derdi mağaza, mağaza dolaşıp elbisesine uygun çizme bulmak olan kadının günü değildir mesala.
Her ostrojen yüklü insanın günü değildir.

Sanki kendisi içecekmiş gibi fabrikada tütün saran kadının günüdür.

Kendisinin belki de asla sahip olamayacağı mobilyayı, onunmuş gibi hayaller kurarak silen cefakar gündelikçinin günüdür; elinde törpüyle onu izleyen kadının değil.

Çalışan, yorulan, gözlerinln altı uykusuzluktan mosmor olmuş ve hala şarabını vermesi için üzüm gibi ezilen kadının günüdür.

Sofradaki yeri öküzümüzden sonra gelen kadının günüdür.

Çalıkuşu feride'lerin, dayaktan uslanalı hiçbir şey sormayan ünzile'lerin, uçurtması vurulan inci'lerin günüdür.
Ama hepsinden çok, korkmayan, yılmayan, direnen kadınların günüdür.

Pahalı hediye, çiçek, mesaj beklemeyen kadınların günüdür.

Bari bugün pis ellerimizi üzerlerinden çekelim.
Bari şu bir tek günlerini kirletmeyelim.
Her ne varsa onlara ait tecavüz ettik.

Bari bugün susup utanalım.'

Kadınlar Gününde çiçek beklemek hiç aklıma gelmez:)

Bugün sabah eşime kadınlar günüyle ilgili mesajlar geldi.
O da her mesajda bana dönüp bugün kadınlar günüymüş,kadınlar günün kutlu olsun dedi.
3. de artık dedim ki:Sevgililer gününü,yıldönümümüzü bile bu kadar çok kutlamıyorsun,nedir bu kadınlar günü merakın:)))

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun :))geç oldu biraz ama anca yazabildim
Bizede bugün okulda kırmızı karanfil dağıtıldı ve anı olarak fotoğraflar çekildi:))çok güzel düşünülmüş çok hoşuma gitti:))

kaleminize sağlık..gerçekten 3-4 kez tekrar okudum bu yazıyı..ne güzel bir ifade şekli bu..

evet burada edinilen dert ayrı ama bugün bir kadın kocasını öldürmüş çünkü kızını taciz ediyormuş..yine bir kadın boşandığı eşi tarafından öldürülmüş..başka bir kadın dayak yemiş..kk da yine aldatılan,şiddete uğrayan kadınların konuları var..

yani 8 mart sadece bir tarih,kadınlar için değişen birşey yok..

Konuyu sonuna kadar okuyup (sizin yazdıklarınız kadar mükemmel olamıyacağı kesin olsa da ) ana fikri benzer bir yazı yazmak niyetindeydim..Öyle güzel yazmışsınız ki üzerine yazacak tek kelime kalmamış..Helal olsun...

Yorumlar için teşekkür ederim... Kadınlar günü benim içinde ticari anlam taşımıyor. Zaten bi önceki yazımda konunun 8 mart değil daha önceki gerginliğimizin patlama nedeni olduğunu söylemiştim. Doğum günleri ve evlilik yıldönümü dışında kutlama yapan çiftler değiliz. Emekçi olmak ne demek iyi bilirim bende. Zaten bugünü hakeden kadınları biliyoruz. Ama acı olan hakettikleri gibi yaşayamamaları. Özetle hem bana yardımcı oldunuz hemde bilinçlenmiş olduk.. Kanayan yaramızı az da olsa silmiş olduk... Hala kanayacağını bilsek bile...

ne kadar güzel yazmışsınız. Benim sevgilim de benzer birşey söyledi. Yılın 364 günü boyunca ezilen kocalarından değer görmeyen kişilerin mutlu olmak istediği tek bir gün dedi.

Bunlar bırer oyun baska bırsey degıl!
Turkıyede hergun haberlerde bır kadın oldurulurken ne dıye kadınlar gununu kutlayacagızkı?olenlerın ruhuna sovmek gıbı bırsey. Kadına sıddet surdukce devletımızde katıllere bu kadar sempatılı yaklastıkca bız daha coook kaybederız. Koylusunden sehırlısıne cogu kadın dayak yıyoryada psıkolohık baskı goruyor. Dıyecek hıc bırsey yok, unlulerde kendını ıkı makyajla ayse pasalı vs yerlerıne konulduda sosyal sorumluluklarını yerıne getırdı dıye mutlu oluyor.bır ınsanın mutlulugu bıle yalan olurmuya

cok sacma bı konu olmus kadınlar gununu kutlamadı dıye kavga etmek.sanırım kadınlar bazen kendı huzurlarını kendılerı kacırıyor.cok mu onemlı ya kadınlar gununu kutlamak.bende bu kafaları anlamıyorum dogrusu.koca koca ınsanlarız gecın bunları artık.herseyı tek bır gune sıgdırmak.

Üzülme canim..benim nişanlım da kutlamadi..akşam söyledim telefonda..bana çok yoğun oldugunu aklından çıktığını söyledi..ben ee durmadım üstünde..biliyorum çünkü çok yoğun.çalıştığını..ne yapalim böyle kabul edeceğiz onlari

benide eşim sadece kutladı ertesi gün eşimin bi akrabasına gittik adam 3 kızınada ayrı ayrı çiçek almış anneleri yurt dışındaydı. sonra eşim işten geçicekti oraya bayada geç geldi bütün caddeyi baştan sona dolaşmış çiçek bulmak için ama nasıl bi semtse çiçekçi yok gerçekten cadde boyunca.

zaten nasıl denk getiriyo bilmiyorum hep çiçekçierin olmadığı yerde çiçek alası geliyo adamın :).

Okuz bile daha kibar kalir bu tiplerin yaninda. Yontulmamis odun nasil?

Okuz bile daha kibar kalir bu tiplerin yaninda. Yontulmamis odun nasil?

bu tanımlama cuk diye oturdu bak :)

bir de genelde bu tip günlere önem vermeyen ya da abartmayan insanlardan biriyim..yani yılın bir günü eşim ya da birileri beni hatırlayıp bir çiçek getirse ne olur getirmese ne olur..hergün kadınlar öldürülürken,işkenceye maruz kalırken,şiddet görürken zaten bu günü kutlamak kadar manasız birşey olamaz..

baksana adam gelmiş,bir de bu insan öğretmen düşün,o kadar insana karılar gününüz kutlu olsun diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…