• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının fendi vajinismusu yendi !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar az önce yine denedik yok yapamadım perşembe günü doktor tedavisine başlıcam inanın tek basıma yeneceğim birşey değil Çiğdem tezcana gidecek inşallah düzelir parktayım tek basıma oturuyorum o kadar psikolojim bozukki üç aylık evliyim keşke evlenmeseydim diyorum kendi kendime

Kızlar az önce yine denedik yok yapamadım perşembe günü doktor tedavisine başlıcam inanın tek basıma yeneceğim birşey değil Çiğdem tezcana gidecek inşallah düzelir parktayım tek basıma oturuyorum o kadar psikolojim bozukki üç aylık evliyim keşke evlenmeseydim diyorum kendi kendime
Ah canım benim sakin ol hepsi geçecek. Bende dışarıya atıp kendimi ağlamıştım. Yazdıklarım belki yardımcı olur diye seni etiketledim. Bir bak istersen

Öncelikle çok geçmiş olsun çok nadir görülen bir durummuş %0.3-0.5 kadar kadında görülüyormuş. Bir kaç doktora gitmeden hemen yaptırdınız mı bazı doktorlar işin kolayına kaçarak direk açmak istiyorlar operasyon ücreti için. Bununla ilgili bir yere yazdım sizi etiketleyeyim bir bakın isterseniz. Bazı kadınlarlda nasıl olsa aldırdım diye rahatlayıp bu sorunda ortadan kalkabiliyor tabi. Atlatmanıza sevindim 🙏🏻☺️☺️
Teşekkür ederim yok benim kızlık zarı yapısından dolayı oldum. Birkaç doktora da gittim olmasaydım bu sefer yaşadığım acı beni vajinismusa itecekti. Sonradan öğrendim ailemin kadınlarında da benzer çok örnek var. Neyseki kurtuldum. Acayip kanama yaşıyordum. Teşekkürler sağolun 🤗🤗

Merhaba peki siz baskı hissettiniz mi kızlar o baskı hissi neden oluyor o his olmasa yanmaya dayanılabilir bence ben o hissi hiç sevmiyorum
Baskı hissettim. Ama biz ne kadar zorladıysak olmadı. İlk gece kanamam da oldu. Her denemede aşırı kanama oldu ama artık bir süre sonra acıdan gözlerimden yaş gelmeye başlayınca kesinlikle doktora gitmeliyim dedim. Zaten sorunun fizyolojik olduğunu öğrendim ve ameliyat oldum. Zaten çok basit bir operasyon

canım sen vajinismus değilsindir kapalı veya septalı zarın olduğu için ilişki olmuyordur yani fizyolojik bir sorunun olduğu için vajinismusta malesef zar aldırmak hicbir işe yaramıyor benim evliliğimin 3. günü bozuldu kızlık zarım yarim ilişki oldu o gün nasıl oldu nasıl bir boşluğuma geldi de giriverdi bilmiyorum hiç ne acı ne de başka bişey hissettim sadece hafif baskı vardı hatta ohh kızlık bozuldu bi kerede oldu sayılır bundan sonra yaparım korktuğum gibi bişey değilmiş dedikten sonra 1.5 sene yapamadım 😂 hep bi kere yapmıştım ben yine yaparım umuduyla denedim ama mümkün değil olmadı ta ki tedavi gorene kadar
Ben değildim zaten. Ancak ince bir aparatla deneme yapıyordum ve sonuna kadar da alıyordum. Ama benimkinin iki yanı açılmış ortada kalın bir doku varmış. Bana gösterdi doktor. O aparatta yandaki boşluklardan girmiş hep ve bende zar bozuldu neden olmuyor diye düşünüp duruyordum. Meğer bozulmamış. Kimi kadının ameliyatsız oluyormuş ama bu çok acı çekmeme ve kanama yaşamama sebep olacağından beni korkuya ve soğukluğa itebileceğinden doktor ameliyat olmamı önerdi. Devlet hastanesinde oldum zaten hemen iyileştim🤗

canım üzülme sen yarım yapmıştın dün böyle olması çok normal az bi oldu ya bundan sonrası gelir merak etme inişler çıkışlar hep oluyor vajinismus olmayanlada bile oluyor sende olması çok normal

Ben değildim zaten. Ancak ince bir aparatla deneme yapıyordum ve sonuna kadar da alıyordum. Ama benimkinin iki yanı açılmış ortada kalın bir doku varmış. Bana gösterdi doktor. O aparatta yandaki boşluklardan girmiş hep ve bende zar bozuldu neden olmuyor diye düşünüp duruyordum. Meğer bozulmamış. Kimi kadının ameliyatsız oluyormuş ama bu çok acı çekmeme ve kanama yaşamama sebep olacağından beni korkuya ve soğukluğa itebileceğinden doktor ameliyat olmamı önerdi. Devlet hastanesinde oldum zaten hemen iyileştim🤗
septalı kızlık zarıymış seninki ortası tam açık olmadığı için çok zor olurdu tabiki iyiki olmuşsun ameliyat kurtulmuşsun

Evet hatta 5 aylık.. Miğde bulantısı vs çok diye başlarda deneyemiyorduk da artık da araya tam soğukluk girdi
canım bebişin doğsun yeniden yaparsın egzersiz sonra denersin 4. dilatörü yapabildiysen eşli de olur merak etme sadece bikac ilaç takviyesine ihtiyacin var ama suan kullanamazsin biraz daha sabret

O zaman da normal doğum yapamicam..
canım vajinismus olduğunu ve ilişki gerçekleşmeden hamile kaldığını doğum doktoruna mutlaka belirt vajinismus olduğun için normal doğum önermeyebilirler ben vajinismusu yendigim halde klinik bana normal doğuma zorlanmamalı diye bi rapor verdi gerçi ben zaten daha önce karın içi ameliyat olduğum için mecburen sezeryan olacağım zaten normal doğuma cesaret edemezdim eminim vajinismus olduğun için normal doğumda sorun çıkabilir kasilmalardan dolayı o yüzden mutlaka bu durumu doktorunla görüş

bende gebe kaldığımdan beri ilişki yaşamıyorum çünkü tam olarak alışmamıştım kasılmalarım devam ediyordu doğum doktorun ilişki yasağı yok dedi ama ben yinede vajinismus tedavisi gördüğüm doktora bi sorup öyle değerlendireceğim durumu kasılmalar bebeğe zarar verir diye korkuyorum 🙄

bende gebe kaldığımdan beri ilişki yaşamıyorum çünkü tam olarak alışmamıştım kasılmalarım devam ediyordu doğum doktorun ilişki yasağı yok dedi ama ben yinede vajinismus tedavisi gördüğüm doktora bi sorup öyle değerlendireceğim durumu kasılmalar bebeğe zarar verir diye korkuyorum 🙄
sen kaç aylık hamilesin canım? Kasılmalar daha asagı tarafta olduğu için bence sorun olmaz.. bende doktorumla görüşeyim, ama yinede tedaviyi yarım bırakmak istemezdim

sen kaç aylık hamilesin canım? Kasılmalar daha asagı tarafta olduğu için bence sorun olmaz.. bende doktorumla görüşeyim, ama yinede tedaviyi yarım bırakmak istemezdim
benim 7. hafta olacak bikac gün sonra daha yeni benim yendikten 15 gün sonra filan hamile kaldım 2 ay oldu yeneli 1.5 aylık hamileyim daha önce hamile olduğumu bilmedigim için ilişki yaşıyordum hamile kaldığımı öğrenince korktum iste psikolojik 😄😄 kendimi hazır hissedince deneyeceğim ama olmazsada yapacak bişey yok kasılmaları kontrol altına almayı öğrendim doğumdan sonra yaparım 😄

benim 7. hafta olacak bikac gün sonra daha yeni benim yendikten 15 gün sonra filan hamile kaldım 2 ay oldu yeneli 1.5 aylık hamileyim daha önce hamile olduğumu bilmedigim için ilişki yaşıyordum hamile kaldığımı öğrenince korktum iste psikolojik 😄😄 kendimi hazır hissedince deneyeceğim ama olmazsada yapacak bişey yok kasılmaları kontrol altına almayı öğrendim doğumdan sonra yaparım 😄
Çok güzel.. Ama bence hamileliği engel olarak görme canım ilk aylarda

Allahım az önce tekrar denedik eşimle sırtım dönük şekilde oturdum girişi geçtim ama ilerlemiyor sonra nefes alıp veriyorum ıkınıp itekliyorum yok ya kasmıyorumda niye olmuyor anlamıyorum

Allahım az önce tekrar denedik eşimle sırtım dönük şekilde oturdum girişi geçtim ama ilerlemiyor sonra nefes alıp veriyorum ıkınıp itekliyorum yok ya kasmıyorumda niye olmuyor anlamıyorum
Ultrason jeli veya herhangi bir kayganlastirici kullaniyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back