kadının en büyük düşmanı kadındır

buna benzer bir olay benim başıma gelmişti üniversiteden sınıf arkadaşım(okuduğum bölüm nedeniyle sınıfımızda sadece 4 kız vardı ve bütün sınıf arkadaşlarım erkekti) kardeş gibi severim kendisini.. işi nedeniyle başka bir şehirdeydi ama devamlı arar konuşurduk. bir ara uzun zaman aramadı bir gün aradı evlendim diye çok sevindim onun adına.. ama karısıyla ne tanıştım nede konuştum.. bir gün telafonumu gizli bir numara aradı.. bana arkadaşımın adını verdi ben onun karısıyım sizi aramış filan dedi bende saf saf
ay x... in karsımısın çok memnun oldum..çok sevindim evlendiğinize,istanbula gelirseniz beklerim filan diyorum.. bana sana msj atmış msj canım diye hitap etmiş dedi.. dedim üniversiteden beri tanıdığım arkadaşım 10 yıllık hep bu şekilde hitap eder bütün arkadaşlarına belki agız alışkanlığıyla öle yazmıştır dedim.
bana seni aradığı gibi başka kadınlarıda arıyorsa dedi. dedim onu bilemem ben, sen bunları eşinle konuşman gerekir dedim( ha bu arada arkadaşın eşinden biraz rahatsız oldum ve o anda karar verdim arkadaşlığımın bekar olduğu zamanlardaki gibi olamayacağına ve bir seviye koymam gerektiğine) bana yok işte telefonda başka birine yazılan mesajlarıda buldum filan sanki bana niye anlatıyorsa.. telefonu kapattıktan sonra arkadaşım aradı dedim eşin beni aradı diye bana demez mi niye demedin tanımıyorum böyle birini diye.. dedim sen iyimisin sen benim kardeşimsin birbirimizi öyle gördük.. saklamak yada inkar etmek olamayan şeyler sanki varmış gibi olmaz mı? acaipte sinir oldum arkadaşıma dedim eşinle ne sorunun varsa kendi aranda hallet ama lütfen beni bir daha ne sen nede eşin arasın.. akşam telefonuma msj geldi yabancı bir numaradan seninle tanışmak istiyorum numaranı bana bilmem kim verdi diye ama sabaha kadar yabancı numaralardan bu mesajlar devam etti arıyorum açmıyorlar msj çekiyorum yanıt gelmiyor. delirdim.. okul arkadaşımdan şüphelendim onu aradım sen mi verdin diye yemin etti ben yapmadım diye ama eşim yapmış olabilir dedi..
arkadaşın belkide yaptığı yanlış chatte tanıştığı birine telefon vermesi ama adamın karısı kocaya hesap sormadan hemen karşıdaki kadını suçlama yöntemine geçiyor.. ben onun ne demek istediğini başıma gelen farklı ama aynı mantıkta ki olayla kavradım malesef...
ve biraz karışık anlatmış olabilirim hala hatırlayınca sinirlerim bozuluyor:KK43:(

Arkadaşın nette erkek arkadaş bulma olayı çoğumuza göre doğru olmasa da, bunu es geçiyorum, kendisini ilgilendirir, ister netten bulur, ister anası_babası bulur evlendirir vs. vs.. İşin bu tarafıyla ilgilenmiyorum ben..

Adamı arayıp birşeyleri yüzüne vurma gereksinimi de, sanırım erkeklere olan güven eksiliğinden kaynaklanıyor..Belki de karşısına çıkan erkekler hep evliydi ve bir şekilde bekar diye kandırıldı, zaman kaybetti bilemeyiz..Bir nevi intikam duygusu, kızgınlık, yüzüne vurma ve bunu eşinin gözleri önünde yapmak, kendi adına onu rezil etmek amacıyla aramış .

Kendi çapında haklı olabilir yani ''sen beni bekarım diye kandırdın ama bak ben seni eşinin gözü önünde rezil ettim, kadınları bekarım diye kandıran bir erkek olduğunu eşin de anlasın vs..''demek istemiş bence bu arkadaş..

Eh bunu da yapmış..

Adamın eşine gelince; o an, kesinlikle olanları rahatlıkla karşıladığından değil de, belki de adamın eşi de kendince , bizimkinden hırsını almıştır. Yani '' evli mi bekar mı bilmeden ne işin olur bir adamla, oh olsun sana, bak evli işte, benimle birlikte, kaşınmasaydın,seninle sadece zaman geçirmiş.'' demiş o an amaaaaaaaaaaaaaa, sonradan mutlaka hesabını sormuştur arkadaşlar, sormaması mümkün değil............

Bu olaydan çıkarılacak sonuç= Ortada bekarım diye gezen çok erkek var..İster 30 yasında olsun ister 40...Boşandım diyor, hiç evlenmedim diyor, diyor da diyor, duyuyoruz, okuyoruz..

zuzucybel'e cvp: benimde iyi bir arkadaşımla böyle birşey geldi başıma. arkadaştık bir ara sevdiği kızdan ayrılmış, dertleşiyordu benle, bende onunla dertleşirdim filan filan! bi ara msn de görmedim onu baya uzun zaman, aynen şu mesajı yazdım cebine " ya arkadaşım nerdesin sen?seni çok merak ettim seni!" akşama beni çok sinirli bir nişanlı aradı, "sen kimsin sen neden böyle mesaj yazıyorsun " filan filan resmen şoke oldum! o gün arkadaşımlada görüşmeyi kestim, buna müsade etmicekti çünkü! ben onu bunu bilmem kızlar,
kıskançlık arada olur ama dozunu kaçırmamak lazım!

deniz güneşi: bu arkadaş şuhursuz bir arkadaş değil!sadece o arkadaşın bir şüphesi vardı, ama emin değildi! 1 kere aradı ve adamla konuşurken de arkadan karısı bağırdı "benle konuş" diye! telefonu kapattım ve adamın eşi beni aradı understand?hemde gizli numara ile!off bee off

oh be nihayetinde insancıl yaklaşımlar görüyorum ...
ben bu başlığı koyarken evli kadınları düşman ilan etmek istemedim!ben sadece bu durumlarda birbirimize saldırmamız gerektiğini savunuyorum!ilk önce anla öyle saldıracaksan saldır! o kadının kocası dünde bugünde gene aynı sitede kız avındaydı ... onun aklı olsaydı beni dün arardı ya bana şu işi izah et derdi!
şunu unutmayın ben bugün kabul ederim etmem, yarın biri anlmaz kabul eder etmez hiç önemli değil!kadınlar bu filimde sadece yardımcı oyuncu, ama başroller hiç değişmez ...

çok ilginçsiniz arkadaşlar yaa...hakkaten:kahve:
bekar 35 yaşında bir kadın ister nette ister reelde istediğine numarasını verir...kimseyi yargılayamaz,böyle bir şey yaptı diye evli erkeklere kanca takan kadın diyemessiniz...hele hakaret hiç edemessiiz.kadın bekar..kimseyi ilgilendirmez.(doğru-yanlış orası ayrı bi topik konusu)
hangimiz reelde kazık yemedik.karşımızdakini yanlış tanıdığımızı düşünmedik.o halde sanalda yanılgıya düşmeyi neden bu kadar tuhaf karşılıyorsunuz...
bazılarınızda aramaktaki amacın ne kapat konuyu falan demiş... ki bu daha da vahim...sizin başınıza böyle bişey gelse eşinizin sarkıntılık yaptığı kadın size haber versin istemezmisiniz.?..olay kapansın,hasır altı edilsinmi istersiniz?...yani neredeyse "niye haber veriyosun.bırak adam devam etsin başkalarına sarkmaya sen yoluna devam et" diyeceksiniz.
komik olmayalım lütfen...
bu arkadaşın bana göre tek suçu adamın eşi kendisine kızdığı için onu suçlaması.kadın o şokla ağzına gelen her şeyi söyleyebilir.(ki kadının söylediği lafıda tasvip etmiyorum.ne demek kaşıyanı kaşırlar...ama dediğim gibi o anki şokla hoş görülebilir.
gerçekte ilişkileri varmı yokmu bilemem.bilemeyiz.burada yazılana inanmak zorundayız.diğer topiklerde inandığımız gibi:kahve:
burda tek suçlu ve şerefsizin önde gideni adam....

kro senin tuzun kuru ondan böyle konusuyosun
cunku fıstık gibi bir işin var süper bir gelirin var biliyosun ki kimseye muhtaç değilsin
dahası güvendiğin, sevgisinden emin oldugun bi eşin var
bilemeyiz o kadının içinde bulundugu durumu
hangi kadın aldattigini bildigi adamin koynuna girer pişkin pişkin?
takılıp kaldınız "kaşınmışsın, kaşımış" lafına
lütfen diyalogu güzelce okuyun
sonra kadın beni arıyor, bana hesap soruyor ya! ben ona "kızım sen kocana hesap zor, internette sevgili arayan o" diyorum o bana dönmüş ... "sen kaşınmışsında oda kaşımış" diyor ya?!!!
damarına basılıyor kadında buna mukabil kim bilir içinde ne fırtınalar kopararak o cümleyi kuruyor.
kimse bu durumda "ahh canıım sağol gözümü açtın kardeş:1hug:" demez kusura bakmayın :kahve:
dolayısı ile bu hikayede en masum olan o kadındır bana göre :kahve:

cunku fıstık gibi bir işin var süper bir gelirin var biliyosun ki kimseye muhtaç değilsin

damarına basılıyor kadında buna mukabil kim bilir içinde ne fırtınalar kopararak o cümleyi kuruyor.
kimse bu durumda "ahh canıım sağol gözümü açtın kardeş:1hug:" demez kusura bakmayın :kahve:

tamam gurbaa masum olan kadın, suçlu olan ise erkek
orda hem fikiriza.s
fakat konuyu açan arkadaşa sen niye telini verdin diye 35 yaşındaki birine hesap soramayız benim takıldığım nokta bu :kahve:
zaten arkadaş evli olduğunu görünce bırakmış

oh be nihayetinde insancıl yaklaşımlar görüyorum ...
ben bu başlığı koyarken evli kadınları düşman ilan etmek istemedim!ben sadece bu durumlarda birbirimize saldırmamız gerektiğini savunuyorum!ilk önce anla öyle saldıracaksan saldır! o kadının kocası dünde bugünde gene aynı sitede kız avındaydı ... onun aklı olsaydı beni dün arardı ya bana şu işi izah et derdi!
şunu unutmayın ben bugün kabul ederim etmem, yarın biri anlmaz kabul eder etmez hiç önemli değil!kadınlar bu filimde sadece yardımcı oyuncu, ama başroller hiç değişmez ...

kadın sinirliyken veya dediğim gibi o anın şokuyla her türlü saçmalamış olabilir...
ben sanırım telefondaki kadınla o anda hiç muhattap olmazdım direk eşimin anasını ağlatırdım...ve bu evlilik biterdi büyük ihtimalle...ama adam hala nette kız avında olduğuna göre eşi pek etkili olamamış demek ki..
başrol konusunda ise katılmıyorum size...bir kadının istedikten sonra 100 erkekten 98 ini elde edebileceğini düşünüyorum...yeter ki kafayı takmasın...kalan %2 ya karısıyla gerçekten huzurludur ve böyle bişeye ihtiyaç duymuyordur ya da Allah korkusu vardır.
yani başroller çoğu zaman değişir...:kahve:

tamam gurbaa masum olan kadın, suçlu olan ise erkek
orda hem fikiriza.s
fakat konuyu açan arkadaşa sen niye telini verdin diye 35 yaşındaki birine hesap soramayız benim takıldığım nokta bu :kahve:
zaten arkadaş evli olduğunu görünce bırakmış

valla eylülcüm ben sorarım
ister 15 ister 35 isterse 45 olsun
tın :kahve:
yanlışın yaşı olmaz :1closedeyes:
haa cevap verir vermez o onun bileceği iş

Tabii ki kadın o sözü, o an ki, ayaklar altına alınmış gururundan kalan son dermanla söylemiş arkadaşlar.. Başka ne olabilir ki?

Yukarıda da söylediğim gibi; kesinlikle daha sonra kocasına hesabını sormuştur..Aksi mümkün değil..

bu arada 35 yaşında ve internette koca avında sözleri çok yanlış,iş hayatı şehir karmaşası insanın sosyal hayatını tamamen bitiriyor misal ben işim nedeniyle nefes almaya bile vaktim olmuyor(nerde kaldı sosyal hayata vakit ayırmak )bu gibi nedenlerle toplumumuzda sosyal hayatı sanalda yaşama başgöstermiş durumda.. ve insanlar arkadaşını dostunu pc diger ucunda aramaya başladı.. kötü bir durum ama gerçek... burada gördüğüm iki üyemiz arasındaki bir sohbeti kısaca söyleyeyim iki arkadaşımız hafta sonu buluşmaktan dertleşmekten bahsediyordu.1. arkadaşımız gelemem eşim sanaldan arkadaş edinmemi yanlış anlar diyordu... gördüğümüz gibi nette insanlar kendilerine dostta ediniyorlar.. yanlış yada doğru eleştiri benim hakkım değil

okudum gurbaa kafaa:mymeka:
elbetteki ben içinde bulunduğum duruma göre yazdım.
ayrılamayanlarıda anlıyorum...zira daha öncede belirttim bazı topiklerde.güvencen yoksa ve helede çocukların varsa gururumda gururum diye bilinmeze gitmek,suyun derinliğini iki ayağınla kontrol etmeye kalkmaktır.
ama şu var...madem ayrılamayacak durumda kadın bence hiç yüz göz olmamalı...habri yokmuş gibi davranmalı...kaşınanı kaşır benim kocam helal olsun gibi laflarla adamı iyice cesaretlendirip,kendi gururunu tamamen yerlere atmamalı..3 maymunu oynamalı o zaman...ta ki gidecek gücü kendinde bulana kadar...

Ayrı bir konu fakat çok doğru bir tesbit.........

mersi şekerimmsengözlerimebaksanab

ben bastan sona evvela kadini sucluyorum sen eger chetten arkadas ariyorsan birkere bastan herseyi kabullenmissin dua etsin karsisina sadece evli bir erkek cikmis.farkli amacli insanda olabilirdi vetel vereen yuzyuzede gorusur ve sonrasinda neler yasayabilirdi kimbilebilir.goruyorumki hic akillanmamista hala kendini dogrucu biri olarak goruyor.ayrica karsisindaki erkegin ahlaki degerleri olmamasi kendini hakli gormesi icin gecerli degil.yapilan bir hata var ise oda iki kisi tarafindan yapilmis.erkege gelince ona soylenecek pekte birsey yok.o ahlaki degerlerini yitirmis ne kendine ne karisina nede cocuklarina saygisi var.elbet oda birgun ava giderken avlanir.karisina gelince o an yapabilecegi tek seydi belki.belliki kocasina hakim degil yada adamin ruhunda pislik varsa ne yapsa ne dese bos.benden tavsiye internetten bulucagin insan her zaman risktir bir daha butip islere girme herzaman bu kadar sansli olmazsin

hani bu konu kapanmıştı? kendinizi tatmin etmek için mi açtınız gene?artık cvp vermicem bu konuda!ama şunu anladım burda bazı üyeler güçlerini yanlış kullanıyorlar ....

hani bu konu kapanmıştı? kendinizi tatmin etmek için mi açtınız gene?artık cvp vermicem bu konuda!ama şunu anladım burda bazı üyeler güçlerini yanlış kullanıyorlar ....
acmissin konuyu yorumlarada acik olmak zorundasin ayrica ben rencide edici bir yorum yapmak yerine seni karsina cikabilicek tehlikelere karsi uyardim.ayrica hayatinda yapmis oldugun yanlislar dogrular seni baglar sende bunu dusunerek bu kadar ozelin nette paylasma bizlerde yorum yapmayalim
ha unutmadan bana kalirsa sen kendini tatmin etmek icin bazi seylere bile bile lades oluyosun.actigin konuya subjektif bakmak yerine birde objektif bakmayi denersen daha dogru anlarsin

Erkek arkasından takip edilmekle elde tutulmaz netekim. Aşikar yapamayan gizli yapar. Önemli olan eşini sevmesi değil, Allah'tan korkup hareket etmesidir. Eş sevgisi bazen devreden çıkabiliyor ve sadakatin devamlılığını getirmiyor ne yazık ki...

Walla konuya öyle bir dalınmış ki asıl konu unutulmuş, evet bence de kadın kadının düşmanı... Çünkü hem cins olunca kıskançlıklar çekememezlikler vs çok oluyor... ama bu erkeklerde nedense daha az... Aslında el birliği verilse erkeklerin bu kadar rahat davranmalarını gayet iyi bir şekilde engellerdik... Kayınvalide oğlu tarafında olur, görümce kardeşi tarafında olur, kadın kocasını savunur... Tamam bunlar olsun da bunlar olurken erkekler hiç yargılanmaz, hiç eleştirilmez, o hep en iyisini yapar tarzında davranılmasa bence kadınlar bir adım önde olurdu...

Aslında birçok şey bizim elimizde ama birbirimize düşman kesilerek erkeklerin eline koz veriyoruz, onlarda ellerini kolllarını sallaya sallaya istediklerini yaparak ortalıkda geziniyorlar...

X