Yani savunmak icin ustun bir caba sarfettiginiz gozlerden kacmiyor. Suphelendigi icin karistirdigini nerden biliyorsunuz demissiniz. Bu insanin dogasinda olan birsey. Sezgilerimizle hareket ediyoruz. Yillar yili boyle olan birsey bu. Once suphe gelir, ardindan kontrol etme istegi gelir. Insan psikolojisi bu sekilde isliyor. Bunu bilmiyor musunuz ki, kalkmis bana nerden biliyorsunuz o yuzden oldugunu diye soruyorsunuz. Savunacaksiniz diye karaya ak diyeceksiniz nerdeyse.Nereden biliyorsunuz şüphelendiği için karıştırdığını ? Erkek arkadaşının telefonunda çok fazla kız olmasını dert edip silmek için bahaneler üreten çok kız gördüm ben.Aynısı sosyal hesaplar için de geçerli.Bırakalım şu kadın yapıyorsa bir sebebi vardır klişesini bazı şeylerin kadını erkeği olmaz yanlışsa yanlıştır.Ha şüphe ayrı bir konu o tartışılır.Aynı durum erkekler için de geçerli ona bakarsanız.Ben yazıyı neden özellikle beğendim çünkü hep kadın kadına erkeklerden bahsediyoruz,onlardan dert tanıyoruz acaba biz nasıl görünüyoruz onlara göre ?Bizim yanlışlarımız neler tamam belki hepsi bir insanda aynı anda olamaz ya da adam kadından nefret ettiği için gözüne böyle geliyordur ama gerçekten de kadın erkek bence çok yanlışlarımız var.Üstelik yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz buna ben de dahilim.Biraz özeleştiri gerek sadece.
Ayrica herkes merak eder, karsi cinsin dusuncelerini. Ama bu demek degildir ki, kendini bilmez bir erkek musvettesinin, karisi (ayni zamanda cocugunun annesi) hakkinda hakaretvari igrenc yorumlarini kabullenecegiz. Aa demekki biz kadinlar, ya da bazi kadinlar boyle mi diyecegiz bir kendini bilmezin yazdiklarina bakip?
Son olarak elbette herkesin yanlislari vardir. Ama birde bu yanlislari ifade edis bicimi vardir. Uslup, terbiye, ahlak diye birsey vardir. Karisinin ve cocugunun annesinin yanlislarini boylesine cirkin bir dille anlatan adama saygi duyup şakşakcılık yapacak halim yok. Cok sukur daha o kadar kaybetmedim kendimi.