- 19 Şubat 2021
- 4.869
- 11.770
- 38
-
- Konu Sahibi Miyavhanim
Ortada mercimek yok sanırım bu durumdaAma doğru bir tanedir. Yani bu tercih meselesi nasıl olabilir ki? En fazla karşılıklı rıza vardır,iki taraf da isteksizdin ancak öyle ilerler. Gerisi dizilere konu oluyor genelde onlar bile sonradan mercimeği fırına veriyor ayol ne sabri
Evt 7yadinda bir kızımda varEvli misiniz hala?
Evt 7yasinda bir kızım da varEvli misiniz hala?
3 yıl birlikteliğin ardından severek evlendik ama hala olmuyor tam anlamıyla sanki ortada bir yerde duvar var gitmiyorVajinismus etkilisi 8 yil devam etmez ki. Etsin etsin ilk sene sıkıntı çekersiniz,sonra alışmış olmanız ve zevk alıyor olmanız gerekir. Eşinizle o uyumu mu yakalayamadiniz acaba?
Hayır temas var ama ortada biryerde kasılıp ittirme istememe vs vs ...Vajinismus hiç penis vajina teması yok demek dimi çok uzun bı sure yaaa
Çocuk nasıl olduHayır temas var ama ortada biryerde kasılıp ittirme istememe vs vs ...
Evt vallfa hala eşimin artık sabretmedigini kendine birşeyler arayış içine girdiğini fark ettiğim için çözüm yoluna yeni basvurcam çünkü bu zamana kadar hiç büyük bir sorun etmediHala mi
Bende anlamıştır ilk beş buçuk ay hiç inanmadım ama çok kişi varmış bu şekilde hamile kalan ilk degilmisim yaniÇocuk nasıl oldu
Bu zamana kadar nasıl sorun etmedi bunu da aklım almıyor ki? Totalde ne kadardir boylesinizEvt vallfa hala eşimin artık sabretmedigini kendine birşeyler arayış içine girdiğini fark ettiğim için çözüm yoluna yeni basvurcam çünkü bu zamana kadar hiç büyük bir sorun etmedi
Ay tövbe ahdjdhdjdjsOrtada mercimek yok sanırım bu durumda
İki taraf rızası yada iki taraf zorunluluğu mu acaba
Gerci zorunluluk bile bir süre sonra ortadan kalkar
Keşke bbg evinde ki gibi izleyip yorum yapabılsek
8 yılda adamın canına ancak mı tak etmiş, siz de çok bencilce davranmışsınız. Eşini seven insan 8 yıl bu sorunla yarım yamalak bir cinsellik yaşatır mı eşine.Evt vallfa hala eşimin artık sabretmedigini kendine birşeyler arayış içine girdiğini fark ettiğim için çözüm yoluna yeni basvurcam çünkü bu zamana kadar hiç büyük bir sorun etmedi
Dengeyi bulmanız gerekiyor. Kadınlarda bu durum daha çok görülüyor zaten. Ergenlik döneminde bizi korkutanlar cinselliğin ağır günah sayılması vs. Kişi evlendikten sonra bunun bu kadar rahat olmasına ayak uyduramıyor. Çünkü bilinçaltı onu kötü kodladı. Peki şimdi neden böyle. Beyniniz sizi bu konuda zorluyor.Başlıklarda hep erkeklerin isteksizliklerinden yakınanlari okudum,yada vajinusmus tan muzdarip olanları. Ama kendime uygun bir konu bulamadım..
Bu yüzden yeni konu açmak zorunda kaldım çünkü kendi kendime birşeyleri çözemiyorum maalesef.
Burada asil mesele erkek değil kadinda ki cinsel soğukluk-isteksizlik.
Maalesef tam da bu durumdayım. Bir anda gelişen birşey değil sanırım uzun zamandır var bende yani sekse dair dusunce ve cinsel dürtüler uzun zamndır yok. Ergenligimde var mıydı hatirlamiyorum ki saniirm yine yoktu.
Bu durum eşimle aramda ara ara küçük tartışmalara sebep oluyor. cunku hiç bir zaman yanaşan taraf ben olmuyorum. Çünküü öyle bir isteğim, düşüncem yada dürtüm olmuyor.
Zaten bu yüzden de zorlaniyorum,zorlanıyoruz..
Ister bir hafta geçsin ister bir ay, aklıma kesinlikle cinsellik 1 kere bile gelmiyor
Doğal olarak eşimle aramda sorun oluyor. Mesela 1 diyor ki, 1 hafta oldu sende tik yok . Faketmiyorum ki 1 hafta olduğunu benn. Farketsem bile ne yapabiliirm yani istegim yok hani elimden ne gelir rol mü yapayim aa coo istiyorum flan diye yanaşayım. Ki hayatta yapamam öyle roller.
Yardımcı olun lütfen bu durumu nasıl aşabilirim.
Nasıl cinselliğe karşı ilgi duymaya baslayabiliirm ki eşime de bu konuda istekli yaklasayim..
(2 yılı geckin evliyim)
Evet bencillik canım gerçekten çok kıymetlidir 5kg su bile taşımam tasitmaz.Belki onun bu kadar fazla anlayışlı olması bizi bu noktaya getirdi bilemiyorum.Ama tek bildiğim birşey var birbirimizi çok seviyoruz.Bir 8til daha bu hastaliga katlanicak kadar sevmeyecek ihtimali beni kahreden.Yani bununla yuzlesmis olmak tedavi için adım atmak sağladı bencillikse evet bencilim8 yılda adamın canına ancak mı tak etmiş, siz de çok bencilce davranmışsınız. Eşini seven insan 8 yıl bu sorunla yarım yamalak bir cinsellik yaşatır mı eşine.
Aldatıldıktan sonra kocası kıymete binen bir kadın vardı burada onunkine benziyor durumunuz
Kiziniz varsa nasıl Vajinismus oluyorsunuz anlamadım?Evt 7yasinda bir kızım da var
Eşlerinde de istek yoksa belkiBen eşlerinin bu isteklerini nasıl bastirdiklarini da merak ediyorum. Yani nereye kadar sadece canım,cicim,seni seviyorum? Evliliğin amacı belli yani. Cinsel hayat olmadan evlilik olamaz
Şimdi ilişki güç bela oluyor ki hamile kalabilmiş. Kızlık zarı hala duran ama hamile kalan kadınlar var,sanırım öyle birşey.Eşlerinde de istek yoksa belkinormal istekli bir adam bu kadar uzun süre duramaz herhalde 8 sene diyor, gerçi anlamadım 7 yaşında kızı varmış
Kimse size hakettiginizi bulmuşsunuz minvalinde birşey soylemedi ki,alınganlık ediyorsunuz bence. Burda birçok konu okuduk vajinismusla ilgili. Kimi 6 ay kimi 1 sene. Hiç 5 yil 8 yil bu sorunla yaşamış biri denk gelmediği için şaşırdık doğal olarak. Bu kadar uzun süre bir fiil nasıl böyle devam edebildiniz ve 7 yaşında da çocuğunuz varmış,şaşırtıcı haliyle. Hamile kalabildiğinize göre fiziksel olarak belli bir aşamaya gelmişsiniz,demek ki sorun psikolojik. Terapiste falan gitmissinizdir zaten bunca yıldır. Nihayetinde vajinismus psikolojik bir problemVajinusmus hastalarının da hamile kalabildiği o bilmeyip ilk defa duyuyor değilsiniz sanırım.Kendilerini yarım yamalak tatminle bastırıyordu benimki merakınızı gidermek açısından.Ama şimdi sanal birşeylere yöneldi ohh hakettiği bı bulmuşsun dersiniz belkide rahatlarsıniz umarım!!
Vajinusmus ilan birinin psikolisini tahmin bile edemezsiniz yaşamayan bilemez yani alınganlık değil resmen kırıcı dışlayıcı ve dahada demotive edici şeyler yazılmış.Kabul edelimki buraya insanlar destek amaçlı giriyor kendilerine adamın aklki yenimi gelmiş yok zayen bu zamana kadar aldatmıştir başka türlü olmaz iması olan laflar için değil! Evt 8sene çok uzun bir süre ama 15/16yil olan bile var.Cocuk Rabbimin lütfu vajinusmusta imtihanım demekki...Evlenmeden öncede çikolata kisti ameliyatı olmus çocuk sahibi zor olunur dediği halde vajinusmuskennn cocuk sahibi oldum (sezeryanla)çünkü.Evt belli bir noktaya gelebiliyoruz ama vajinusmusta zaten tamamen birleşememek demek yada hiç dokundirtma bile yapmmamak itekleme kasılma vs vs benim bunlar ortada bir yerde başıma geliyor .psikolojik tedavi henüz almadım çünkü dediğim gibi eşim hiç buyuk bir sorun görmedi belkide çocukta oldugu için yarin yamalakta olsa tatmin oldu.Ama artık olmayacağının farkında olup yöneldiğini ben farkediyorum.Ve bu isi çözmek istiyorum geçte olsa güçte olsa çözmek.Kimse size hakettiginizi bulmuşsunuz minvalinde birşey soylemedi ki,alınganlık ediyorsunuz bence. Burda birçok konu okuduk vajinismusla ilgili. Kimi 6 ay kimi 1 sene. Hiç 5 yil 8 yil bu sorunla yaşamış biri denk gelmediği için şaşırdık doğal olarak. Bu kadar uzun süre bir fiil nasıl böyle devam edebildiniz ve 7 yaşında da çocuğunuz varmış,şaşırtıcı haliyle. Hamile kalabildiğinize göre fiziksel olarak belli bir aşamaya gelmişsiniz,demek ki sorun psikolojik. Terapiste falan gitmissinizdir zaten bunca yıldır. Nihayetinde vajinismus psikolojik bir problem
Ee sizin kafaniza da dank etmemiş ama 8yil boyunca,üstüne üstlük daha bir problemi çözmeden hemen akabinde hamile kalmışsınız. Daha doğru düzgün kadın olamadan anne olmuşsunuz. Eşinizi bırakın sizi de rahatsız etmemiş demek ki henüz psikolojik tedavi almadım diyorsunuz. Henüz diyebilmek için başlangıç aşamasında olmanız gerekiyor,8 sene geçince henüz olmuyor yani. Eşiniz rahatsızlığını dile getirmese (ki 8 sene hiç dillendirmemesi de enteresan) siz yine halinizden mutlu ve memnun olarak devam edecekmissiniz hayatınıza. Tedavisi mümkünken olmamışsiniz ve buna Allah kimsenin başına vermesin diyorsunuz. Doktor doktor gezip sonuç alamazsınız anlarım fakat bu bambaşka bir durum. Şuan yine siz istediğiniz için değil eşiniz başka şeylere yonelmesin diye bu tutuşma. 8 senede hiç aksiyon almayi dusunmeyip 'ama 15-16 sene çeken var ' diye kendinizi rahatlatiyorsunuz sadece. Çözülmesi mümkünken çözemediğiniz bu durum icin 'imtihan' kelimesi ici fazla dolu kalıyor. Bence asıl imtimal size değil eşinize olmuş. Maşallah peygamber sabrı varmış,8 koca seneVajinusmus ilan birinin psikolisini tahmin bile edemezsiniz yaşamayan bilemez yani alınganlık değil resmen kırıcı dışlayıcı ve dahada demotive edici şeyler yazılmış.Kabul edelimki buraya insanlar destek amaçlı giriyor kendilerine adamın aklki yenimi gelmiş yok zayen bu zamana kadar aldatmıştir başka türlü olmaz iması olan laflar için değil! Evt 8sene çok uzun bir süre ama 15/16yil olan bile var.Cocuk Rabbimin lütfu vajinusmusta imtihanım demekki...Evlenmeden öncede çikolata kisti ameliyatı olmus çocuk sahibi zor olunur dediği halde vajinusmuskennn cocuk sahibi oldum (sezeryanla)çünkü.Evt belli bir noktaya gelebiliyoruz ama vajinusmusta zaten tamamen birleşememek demek yada hiç dokundirtma bile yapmmamak itekleme kasılma vs vs benim bunlar ortada bir yerde başıma geliyor .psikolojik tedavi henüz almadım çünkü dediğim gibi eşim hiç buyuk bir sorun görmedi belkide çocukta oldugu için yarin yamalakta olsa tatmin oldu.Ama artık olmayacağının farkında olup yöneldiğini ben farkediyorum.Ve bu isi çözmek istiyorum geçte olsa güçte olsa çözmek.