Kadına yönelik şiddete karşı bir başlıkta toplanalım..

zaric

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
154
15
Bir bireyin nefsi müdafaa koşulları dışında diğer bireye uyguladığı şiddetin suç olduğunu herkes bilir.

Ama, "kızını dövmeyen dizini döver" gibi yüz kızartıcı bir atasözüne sahip olan ve bunu sıklıkla telaffuz etmekten utanmayan bir toplumda

kötü yemek yaptığında, ağlayan bebeği susturamadığında, veya herhangi bir sebep olmaksızın keyfine fenerbahçe yenildi diye mesela evde karısını döven adama polis eliyle hiç bir şey olmamış gibi, "kocandır" diyerek karısını geri teslim edilebilen bir toplumda

"erkeğim yeri geldiğinde suratıma iki tane çakmalı" diyerek ortalıklarda dolaşan kafatası boşluklarının televizyona çıkabildiği ve milyonlarca kişi tarafından izlendiği bir toplumda

"kadın"ın önce insan olduğunu hatırlatmak için belki de gerekli bir slogandır.

"İnsana şiddet suçtur" ve "kadına şiddet suçtur" arasındaki farkı doğuran koşullarda şekillenmiş bir toplum çünkü bu. çünkü kadına şiddet neredeyse suç gibi görülmekten çıkmış, "kadını terbiye etmek" "kadını eğitmek" "yola getirmek" için bir yöntem, hatta geleneklerimizin bir parçası haline gelmiş.

Kadına şiddet, bizim toplumumuzda, üstün bir cins olan erdemli ve bilge erkeklerimizin kadını terbiye etme yoludur.
yer yer usulca aşağılayarak, yer yer döverek, yer yer bağırıp çağırarak.

Kadınlar haddini bilsin diye.

bunun için: "kadına yönelik şiddet suçtur" demek, bir hatırlatma biçimidir.

Önemli not: kadının şiddetten korunmasının bir "lütufmuş" gibi görülmesine ilişkin olarak, anayasa tasarısında kadının engelliler ile birlikte "korunması gereken grup"ta addedildiğini hatırlatmak isterim.

Buyrun buradan yakın.
.......

(devamı alıntıdır)

TEHLİKEDEYSENİZ YARDIM İSTEYİN!

Karakola gittiğinizde;

• Şikayetinizin tutanağa geçmesini isteyerek, okuduktan sonra tutanağı imzalayıp mümkünse bir örneğini, değilse tarih ve numarasını alın.
• Karakol sizi hekime gönderecektir ya da götürecektir. Bu, hekim ya Hükümet Tabibi ya da bir Adli Tıp görevlisi olacaktır. Oradan da bir rapor alın.
• Eve dönmek istemiyorsanız, risk altındaysanız sığınma talebinde bulunun. Karakol sizin için gerekli irtibatı kurup sığınma evine teslim etmekle yükümlüdür.
• Herhangi bir Adliye’de Aile Mahkemesi’ne veya Cumhuriyet Savcılığı’na (tercihen kendi bölgenizdekine) başvurup, Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca korunma talebinde bulunabilirsiniz.
• Yaşadığınız şiddete tanık olan veya şiddetten haberi olan bir kişi 155’e ihbar da bulunabilir ya da bulunduğunuz yerdeki savcılığa yazılı ihbarda bulunabilir.

Şiddet gören birisine nasıl yardım edebilirsiniz?

Lütfen unutmayın!
Aile içi şiddet ciddi yaralanmalar hatta ölümle sonuçlanabilir. Eğer şiddete şahit olursanız ya da çığlıkları işitiyorsanız derhal polisi ya da Jandarmayı (155 -156) arayabilir ya da Savcılığa olayı yazılı ihbar ederek Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca tedbir alınmasını isteyebilirsiniz.

Yakınlarınızdan bir çocuk aile içinde şiddete uğruyorsa:
Yanında güvende olabileceği bir akrabasını bulup çocuğu korumasını isteyin. Olay anında 155 ya da 156’ya, en yakın karakola, il ya da ilçedeki çocuk şube müdürlüğüne, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na veya doğrudan herhangi bir adliyede savcılığa başvurarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Başvurabileceğiniz kuruluşlar

• Polis ve jandarma karakolları
• İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, toplum ya da aile danışma merkezleri
• Sağlık kuruluşları
• Cumhuriyet Savcılığı
• Aile mahkemeleri
• Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri
• Baroların Kadın Danışma Merkezleri ve Adli Yardım Kurulları
• Kadın örgütlenmeleri

Acil telefonlar
• Hürriyet Aile içi şiddet acil yardım hattı- 0 212 656 96 96-0 549 656 96 96
• Polis imdat – 155
• Jandarma – 156
• Ambulans -112
• Alo 183 (SHÇEK Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı)

Sizin için risk oluşturacaksa yardım hatlarını faturalı telefonlardan aramayın! Ankesörlü telefonlardan aramak için yanınızda kart bulundurun ya da kontörlü telefonla arayıp aradığınız numara bilgisini silin.

Son düzenleme:
İşyerime 3 hafta önce bir kadın geldi
Kocası kulağını çenesini elini morartmis
Kadının cebinde parası yok arkasında aile yok
Neyse gerekli ilaçları verdim
Kocam duysa öldürür beni para vermez dedi
Senden para isteyen yok ne parası dedim
Kadın yıllardır kocası olan pislikten görmediği degeri benden görünce ağladı
O ağladı bende ağladım neyse
Sabah dev gibi bir adam geldi box yapanlara benzer bir adam cok iri neyse parası yokmuş da ilaçları cok tutar mı diye soruyor karşımda ezilip buzuluyor
Baktım cok ciddi bir hastalığı var
Üzüldüm haline
Adam gitti calisanim abla bu adam gecen dayak yiyen kadının kocası dedi

Evde cocuklarına bakan kocasının bir dediğini iki etmeyen kadına durmadan kum torbası muamelesi yapan bu soysuz karşımda 2 kuruş icin ezilip büküldü
Evdeki kadinina Aslan disarda gücünün yetmediği başka bir kadının karşısında kedicik oldu ya
Yazıklar olsun böyle sözüm ona erkeklere(!)

Böyle böyle gözlemliyoruz kadınlarımıza yönelik şiddeti de elimizden birşey gelmiyor bazen..Eminim bu forumda da şiddet mağduru birçok kadın vardır.Fiziksel şiddet bir yana, psikolojik ekonomik sözel şiddetlere maruz kalıyordur da cesaretini yitirdiğinden ses edemiyordur, yaşadıklarına.
Lütfen susmayalım..
Paylaşalım, anlatalım, haykıralım ki kaybettiğimiz cesaret yerine gelsin.
Böyle forumlar sadece saç bakımından tırnak bakımından silikon ameliyatından ibaret paylaşımlarla kalmasın.

Gün içinde, kadınlar sadece eşlerinden şiddet görmüyor ne yazık ki..Veya kızlar babalarından..
Kadınlar tanımadıkları adamlarca yolda yürürken dahi şiddete maruz kalabiliyor.
Adam gözüyle psikolojik baskı uyguluyor kadına, trafikte arabasını sıkıştırıyor..
Hangi birini sayalım bilemiyorum ki.
Kadın olmak gerçekten güç istiyor.

bundan 7 yıl önce feci bi şiddete tanık olmuştum.kendi öz amcam bi kadınla evlendi ama kadın kocası varken amcamla birlikte kaçmış gelmişti.bi kavgada amcam o kadını öyle bi dövmüşki kadın tanınmayacak halde düşünün okadar dayak yetmemiş bide kadını merdivenlerden aşağı yuvarlamış kadının ayağı kırılmış haber alınca hastaneye götürdük direk kadını.ordada merdivenlerden yuvarlandım demişti.çünki gidecek yeri yoktu.belki başkası olsa kocasını aldatmış üç çocuğunu amcam için bırakıp kaçmış bi kadının bunları hakettiğini düşünürdü ama ben yinede günlerce kendime gelememiştim.kadınların çoğu kimsesizlikten çaresizlikten sessiz kalıyor bu duruma.tabiki söylediğiniz gibi psikolojik şiddetlerde var.geçmişte babadan yenilen dayaklarında etkisinin büyük olduğuna inanıyorum.dayağı normal algılamalarına sebep oluyor bu durum.yada öle bi baba evine dönüp aynı şeyleri yaşayacağını düşünenlerde çoğunlukta.

(Alıntıdır)

TEHLİKEDEYSENİZ YARDIM İSTEYİN!

Karakola gittiğinizde;

• Şikayetinizin tutanağa geçmesini isteyerek, okuduktan sonra tutanağı imzalayıp mümkünse bir örneğini, değilse tarih ve numarasını alın.
• Karakol sizi hekime gönderecektir ya da götürecektir. Bu, hekim ya Hükümet Tabibi ya da bir Adli Tıp görevlisi olacaktır. Oradan da bir rapor alın.
• Eve dönmek istemiyorsanız, risk altındaysanız sığınma talebinde bulunun. Karakol sizin için gerekli irtibatı kurup sığınma evine teslim etmekle yükümlüdür.
• Herhangi bir Adliye’de Aile Mahkemesi’ne veya Cumhuriyet Savcılığı’na (tercihen kendi bölgenizdekine) başvurup, Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca korunma talebinde bulunabilirsiniz.
• Yaşadığınız şiddete tanık olan veya şiddetten haberi olan bir kişi 155’e ihbar da bulunabilir ya da bulunduğunuz yerdeki savcılığa yazılı ihbarda bulunabilir.

Şiddet gören birisine nasıl yardım edebilirsiniz?

Lütfen unutmayın!
Aile içi şiddet ciddi yaralanmalar hatta ölümle sonuçlanabilir. Eğer şiddete şahit olursanız ya da çığlıkları işitiyorsanız derhal polisi ya da Jandarmayı (155 -156) arayabilir ya da Savcılığa olayı yazılı ihbar ederek Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca tedbir alınmasını isteyebilirsiniz.

Yakınlarınızdan bir çocuk aile içinde şiddete uğruyorsa:
Yanında güvende olabileceği bir akrabasını bulup çocuğu korumasını isteyin. Olay anında 155 ya da 156’ya, en yakın karakola, il ya da ilçedeki çocuk şube müdürlüğüne, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na veya doğrudan herhangi bir adliyede savcılığa başvurarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Başvurabileceğiniz kuruluşlar

• Polis ve jandarma karakolları
• İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, toplum ya da aile danışma merkezleri
• Sağlık kuruluşları
• Cumhuriyet Savcılığı
• Aile mahkemeleri
• Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri
• Baroların Kadın Danışma Merkezleri ve Adli Yardım Kurulları
• Kadın örgütlenmeleri

Acil telefonlar
• Hürriyet Aile içi şiddet acil yardım hattı- 0 212 656 96 96-0 549 656 96 96
• Polis imdat – 155
• Jandarma – 156
• Ambulans -112
• Alo 183 (SHÇEK Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı)

Sizin için risk oluşturacaksa yardım hatlarını faturalı telefonlardan aramayın! Ankesörlü telefonlardan aramak için yanınızda kart bulundurun ya da kontörlü telefonla arayıp aradığınız numara bilgisini silin.

Görmem yada hala görüyor olmam gerekmiyor bu konuya değinmek için.Ki gören binlercesi varken..

Bir cok konu bu şekilde açılır. İşte bu yüzden burda bir cok konu zaten var, konu açmadan araştırmanız gerekiyor, bu yüzden belki konu farklıysa, dinlemek isteriz diye:))

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir cok konu bu şekilde açılır. İşte bu yüzden burda bir cok konu zaten var, konu açmadan araştırmanız gerekiyor, bu yüzden belki konu farklıysa, dinlemek isteriz diye:))

Teşekkürler ilginize..7 aylık evliyim ve henüz eşim tarafından şiddete maruz kalmadım.Fakat elbette bu kalmayacağım anlamına gelmiyor.Tetikteyim :)

Ne denir ki?
Öncelikle çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için.
Bir kadına değil bir insana şiddete hayır.
Tabi günümüzde kadınlar çok fazla mağdur bu konuda ama ben insanı bırakın bir hayvana dahi şiddete dayanamıyorum.
Ayrıca karısına,kızına kısacası bir hanıma şlddet uygulayana ERKEk demiyorum.
Gözümde kıl kadar değeri yok bir canlıya eli kalkanların:KK43:

Sadece aciz insnalar dışarıda başkasına gücü yetmeyenler evde eşlerine cocuklarına şiddet uygularlar.
Bir nevi egolarını tatmin ediyorlar.
Allah akıl fikir versin.
Biz kadınlarda güçlü olmalıyız şartlar ne olursa olsun onlara mecbur değiliz bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

El kaldıran adamları yetiştirenler kadın !

Erkeğe her türlü tavizi verip, erkektir diyenler kadın !

Ben çalışamam, beceremiyorum, erkeğimin görevi bana bakmak diyen kadın !

Her haltı erkeğim bilir diyen kadın !

Evladının arkasına sığınıp, bu adamı bırakamam diyen kadın !

Kocasından dayak yiyen kızına erkektir evine dön, idare et diyen kadın !

Yazsam sayfalar sürer, bu konularda hep belirtirim, çaresize,töre diye ateşe atılana sözüm yok ama okumuşu, şehirlisi kendi değerini bilmeyen milyonlarca kadın var. Ne zaman bıçak kemiğe dayanıyor,ses o zaman çıkıyor. Ama adam küfür etmiş, hakaret etmiş, saymamış, kullanmış hep erkektir deyip sırtı sıvazlanıyor.

Önce kendine saygın olacak, işler çığrından çıkmadan önlem alacaksın, hayatta ayaklarını sağlam basacaksın, yok başka yolu !

kadına yönelik şiddeti önlemenin en önemli yolu yine kadınları eğitmek ve bilinçlendirmekten geçiyor bence..eğer kadınlar her anlamda bilinçlenirse ne kendini ezdirir ne de yetiştireceği evlatlar şiddet eğilimli olur..

önce kadınların kendilerini 2.sınıf insan olarak görmekten kurtulmaları gerekiyor.

El kaldıran adamları yetiştirenler kadın !

Erkeğe her türlü tavizi verip, erkektir diyenler kadın !

Ben çalışamam, beceremiyorum, erkeğimin görevi bana bakmak diyen kadın !

Her haltı erkeğim bilir diyen kadın !

Evladının arkasına sığınıp, bu adamı bırakamam diyen kadın !

Kocasından dayak yiyen kızına erkektir evine dön, idare et diyen kadın !

Yazsam sayfalar sürer, bu konularda hep belirtirim, çaresize,töre diye ateşe atılana sözüm yok ama okumuşu, şehirlisi kendi değerini bilmeyen milyonlarca kadın var. Ne zaman bıçak kemiğe dayanıyor,ses o zaman çıkıyor. Ama adam küfür etmiş, hakaret etmiş, saymamış, kullanmış hep erkektir deyip sırtı sıvazlanıyor.

Önce kendine saygın olacak, işler çığrından çıkmadan önlem alacaksın, hayatta ayaklarını sağlam basacaksın, yok başka yolu !

kadına yönelik şiddeti önlemenin en önemli yolu yine kadınları eğitmek ve bilinçlendirmekten geçiyor bence..eğer kadınlar her anlamda bilinçlenirse ne kendini ezdirir ne de yetiştireceği evlatlar şiddet eğilimli olur..

önce kadınların kendilerini 2.sınıf insan olarak görmekten kurtulmaları gerekiyor.

sorun tam da bu
aslında sorun erkek değil yine bir kadın sorunu

Bugün acaba kaç kadına daha şiddet uygulandı?

Bunlardan sadece biri;

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Afgan asıllı adam, birlikte yaşadığı beş aylık hamile kadını 12 yerinden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan talihsiz kadın, doktorların müdahalesi sayesinde kurtulurken, karnındaki beş aylık bebek hayatını kaybetti.

(DHA) -- Eseyurt Ardıçlı Mahallesi, Şehit Ercan Doğru Kartal Sokak’ta yaşayan Afgan asıllı 24 yaşındaki Abdullah Albukhari henüz öğrenilemeyen bir nedenle birlikte yaşadığı Zehra Muhammet ile tartışmaya başladı.

Kağıt toplayarak geçimini sağlayan Albukhari eline geçirdiği bıçakla talihsiz kadını 12 yerinden yaraladı.

5 aylık hamile olan Zehra Muhammet çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılırken Albukhari olay yerinden kaçtı.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan talihsiz kadın yaklaşık 6 saatlik bir ameliyat geçirdi. Muhammet, doktorların çabası sonucu hayata tutunurken, karnındaki beş aylık bebek ise tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Anne karnındaki bebeğin eline aldığı bıçak darbesi nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

Olaydan sonra kaçan Abdullah Albukhari kısa sürede polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye çıkartılan Albukhari’nin ifadesinde geçim sıkıntısı nedeniyle Muhammet ile tartıştığını söylediği öğrenildi.

Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Albukhari, Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken, gözyaşlarını tutamadı.

12 yerinden bıçaklanarak bebeğini kaybeden talihsiz kadının yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

karısına şiddet uygulayan insancığın ailesıne bakmak lazım ınanaın çoğu bu desteği aileden buluyor geçen tvde izliyorum 8aylık hamıle kadın yuzu gözu mor kp.tel bağlanıyor aslında benım oğlum çok ıyı bır ınsandırr ama hep gelınımın ailesı yaptırıyor bunları dıyor oğlunda suç yok gelinin ailesı suçlu ee bunu duyan koca tabıkı döver eşini çünkü normal onunsuçu yok kışkırtmışlarmış

eşimden şiddet görmedım ama kendı öz teyzesı eşimi çekmiş kenara dınlemıyorsa döveceksın oğlum dıyordu üstelik bır bayram gunuydu neden böyle dıyor eşimle gezıyormuşuz bunu demesındeki sebep bu yanı eşim gezmekistemıyormuşta ben dınlemıyormuşum gezelim dıyormuşum eşim bana sölemedı bıle ama ben duydum bunuda yuzune vurdum bırak ne dedığını bılmıyor dedı ama aklımdan hiç çıkmaz o ses tonu ve kelımeler kendısı eşinden şiddetın alasını gördu şimdi boşandı (bunu dıyen kişinin 2 tane kızıvarüstelik) erkek aileleri bu şekilde davrandıkça daha çok kadın şiddet görür sadece adamı cezalandırmıycaksın ailesinide alıcaksınki verdıklerı aklın cezasını çeksınler

Son düzenleme:
X