- 7 Ocak 2016
- 10.289
- 49.561
-
- Konu Sahibi Denizruzgari
Bana niye atarlandınız anlamadım.
Ben 1.ağızdan dinlediklerimi ve olanı anlattım ki, içeriye girdiğinde kendisini neyin bekleyebileceğini bilsin diye.
Zaten internette, buradaki konularda da araştırılırsa da aynı yorumlar mevcut.
Farkındaysanız kendi yorumum da yok. Sizde demişsiniz orası son çare gelen insanlarla dolu diye, bende konu sahibine son çareniz oraya gitmek olsun diye belirttim zaten.
Bende sizi anlayamadım.Ayarlanmak mı? Yanlış düşünüyorsunuz neden size atarlanayım? Ben de kendi görüşümü paylaşıp soru sordum sadece. Alıngan saatinizdesiniz galiba
Bende sizi anlayamadım.
Konu sahibi sığınma evleri kötü mü diye soru sormuş.
Ben de birinci ağızdan dinlediklerimi ve bildiklerimi yazdım, bu kadar. Kendi görüşüme ait bir cümlem dahi yok.
Bunu anlıyorsunuz değil mi?
Ama siz görüşlerinizi belirtmemişsiniz, siz tamamen her cümleme karşılık verir bir şekilde yazmışsınız. Üzerine hiçde hoş olmayan bir soru sormuşsunuz. Hala da alıngan saatinizdesiniz diyerek devam ediyorsunuz. Üstelik bu benim konum da değil zaten. Bana neden görüş belirtip soru soruyorsunuz anlamsızca.
Kadın sığınma evinden otel konforu beklemek zaten yanlış orası son çare olarak gelen insanlarla dolu. Evine koşarak geri dönebildiğine göre akrabanızın o kadar da çaresiz olmadığını varsayıyorum. Anlattıklarınızın hiçbirinde sıkıntılı bir durum görmedim. İmkanlar yetersiz dolayısıyla fazla kalabalık maalesef. Neticede belli bir düzen olması şart o yüzden banyo wc sırası da normal. Telefonların dinlenmesi de olması gereken biri yerini ifşa etse oradaki bütün kadınlar tehlikede denektir. Keyfi olarak hadi çıkıyorum da olmaz, neticede belli bir prosedürle işleyen resmî bir kurum orası. Gerçekten anlamadığım için soruyorum akrabanız ne bekliyordu acaba?
Buna benzer bi cevabi yazma niyetim vardi sizinkini okuyunca gerek kalmadığını düşündüm belirli saatlerde yemek ve diger seyler olmasi gereken seyler sadece kurallar var psikolojik baski yok küfür yok hakaret yok onur kirmak yok bunlar yoksa bunlarin oldugu bir ortamla kiyas ederseniz kadin siginma evleri bi cennettir diyebiliriz su dunyadaki en agr yuk bence psikolojik siddettir onu kaldiran digerlerini gule oynaya kaldirir
Katılıyorum size, bazı konularda görüyorum yazıyorlar eşimden hem fiziksel hem psikolojik şiddet görüyorum, şöyle yaptı böyle yaptı konuda ne ararsan var. Ailem arkamda değil gidecek yerim yok ayrılamam yazılıyor, kadın sığınma evine git dediğimizde cevap şu oranın koşulları çok kötüymüş. Hani sanki şimdiki koşulları çok iyi de gideceği yer kötü.
Bir tane üye de hatırlıyorum ama orda belli bir süre kalmak zorundasın yazmıştı. Bir ömür yaşayabileceğini düşünmüş.
Sığınma evi şartlarında zorlanıp koşa koşa eve geri gidilebiliyorsa kendi evi yaşanmayacak bir ortam değilmiş demek ki