• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sağlığı hemşiresiyim sormak istediğinizi sorun arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar bende sormak istiyorum..
ben 2 ay arayla iki kere ameliyat oldum. Birincisi operatif histereskopi ikincisi kontrol amaçlı histereskopi. Bu ameliyatalrla rahimdeki perde alındı. Son ameliyattan sonra doktorun verdiği ilaçları antibiyotikleri düzenli bi şekilde kullanamadım. Çünkü bu süre zarfında o kadar çok ilaç aldım ki ... Üzerinden 1 ay geçti ben bi kerede adet oldum adetimin 13. günündeyim ve bu gece tuvalete kalktığımda çok afedersiniz idrarımı yaparken acayip bi yanma yaşadım. Sonrasında da bi yarım saat sürdü. Neyse sabahtan iş yerinde tekrar tuvalete girdiğimde bu seferde idrarımdan kan geldi. Açıkçası çok korktum. Sağ kasığımda da iki gündür ince ince sızlıyo bunu pek umursamamıştım yumurtlama ağrısıdır diye ama anladığım kadarıyla alakası yok. Daha önce böyle bi durum yaşayan var mı? Çalıştığım için bugün doktora da gidemedim. Yarın sabahtan gidicem. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum ... :(:(

Merhaba arkadaşlar bende sormak istiyorum..
ben 2 ay arayla iki kere ameliyat oldum. Birincisi operatif histereskopi ikincisi kontrol amaçlı histereskopi. Bu ameliyatalrla rahimdeki perde alındı. Son ameliyattan sonra doktorun verdiği ilaçları antibiyotikleri düzenli bi şekilde kullanamadım. Çünkü bu süre zarfında o kadar çok ilaç aldım ki ... Üzerinden 1 ay geçti ben bi kerede adet oldum adetimin 13. günündeyim ve bu gece tuvalete kalktığımda çok afedersiniz idrarımı yaparken acayip bi yanma yaşadım. Sonrasında da bi yarım saat sürdü. Neyse sabahtan iş yerinde tekrar tuvalete girdiğimde bu seferde idrarımdan kan geldi. Açıkçası çok korktum. Sağ kasığımda da iki gündür ince ince sızlıyo bunu pek umursamamıştım yumurtlama ağrısıdır diye ama anladığım kadarıyla alakası yok. Daha önce böyle bi durum yaşayan var mı? Çalıştığım için bugün doktora da gidemedim. Yarın sabahtan gidicem. Lütfen cevaplarınızı bekliyorum ... :KK43::KK43:
BU iyi değil diyebiliyorum bayağı bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorsun uz kesinlikle doktora görünmenin lazim

Acaba bu tahlil sonuçlarını da yorumlar mısınız..sizce sonuçlar nasıl..

Eklentiler

• 2017-05-26-14-44-06-490.jpg
    2017-05-26-14-44-06-490.jpg
    18 KB · Görüntüleme: 27
İstediğiniz herşeyi sorabilirsiniz
Arkadaşlar yeni bir blog sitesi açtım ve ilk paylaşımımı yaptım. gebelik ve kadın sağlığı hakkındaki herşeyi kaynak belirterek paylaşacağım kafanıza takılan soruların cevabını orada bulabilirsiniz.
gebeevi .blogspot .com.tr
Siteme beklerim :KK70:
Merhaba benimde bir sorum vardı ssağ yumurtalığımda ara ara gelen bir ağrı var ve beyaz akıntı var peynir gibi acaba mantarmı :(

Kızlar ya bugün igneden sonra 8. Günüm yarın 9. Gün olacak bugün test aldım hamilelik testi çok merak ediyorum acaba yapsammiki yoksa 10. Günü beklesemmi

Mrb birsey sormak istiyorum. Asilama yaptirdim 15.gun kan testi yaptiracagim fakat daha once ki kacinci gun test yapsam ogrenebilirim boyle bir imkanim var mi?

Merhaba, yardım ederseniz sevinirim.
Adetim tatilime denk geliyor, sevgilimle gideceğim ertelemem gerekiyor.

Geciktirici daha önce hiç kullanmadım, Primolut-n yan etkileri beni korkuttu.
Yazz24+4 kullanan arkadaşlarım adet günlerini kendileri ayarlayabiliyor. Ayrıca gebelik kontrolü için de faydalı olacak.
Hem korunmak hem de adeti ertelemek istiyorum şu an.

Doğum kontrol haplarının koruma sağlaması için 7-8 gün geçmesi gerekiyor sanırım, bu bilgi doğru mudur ? Yani bugün (adet başlangıcına 10 gün var)başlasam 10 gün sonra koruma sağlar mı ?
Doğum kontrol hapını bugün kullanmaya başlasam, 10 gün sonra başlayacak adetimi erteler mi ?

Son düzenleme:
  1. gerçekten bilmiyorum fazla mi kafaya takiyirum ama ultrasonda yumurtaliklarda periferik dizilimli küçük kistler çıktı sokturucu falan oldum tuylenmem vardi dedimki herhalde pko hormon testine girdim adetli degildim ama adetli adetsiz farketmiyormus herhalde fsh tsh testesteron prolaktin falan gayet normal çıktı doktora soyledim dediki normal sonuçların her kadın her ay adet olucak diye bir şey yok herkesin sikluslari farkli olur sorun yok dedi kistler vardi dedim onlar olmadığın için sorun yok dedi tuylenmen icin lazere gidebilirsin bir sorun yok dedi sevinsem mi uzulsemmi bilemedim düzensizlik kilodan olur mu 17 yaşındayım 167 boyum oructan önce 91.6 kilomdu dün tartildim 88.7 olmuşum kilo versem düzelecek gibi sorunum varmı yokmu anlamadım

Vajinal mantar oldum:( nasi oldu bilmiyorum cok hijyenigimdir
3gun fitil 5gunluk antibiyotik ve krem bide baska ilac neyse sorum su acaba bu gene tekrarlarmi inatci bir mantarmidir

Merhaba benimde bir sorunum var ne yapmalıyım sastim. normal de reglim çok düzenli ve 5 gün sürer 10.06.2017 de regl oldum 5 gün sürdü sonrasında 20 sinde iki üç gün kahverengi ve kırmızılı lekelenme oldu çok değil sonra durdu 01.07.2017 itibariyle yine hafif kırmızı leke oldu az 2 sinde regl oldum tekrar sandım ancak yine azaldı Dr gideceğim kanama halinde gitmem de muayene olur muyum bitmesini mi bekleyeyim fikriniz nedir çok stres oldum bir okadar da korkuyorum endişe ve merakla cevabınızı bekliyor olacağım teşekkür ediyorum.

Sayfayı sırf birinden yardım alabilmek için açtım nasıl kullanacağımı bile bilmiyorum lütfen biri yardım edebilir mi bana? Birkaç aydır kasıklarımda seyrimeler oluyor 12 yaşından beri düzensiz adet oluyorum 5 aydır seyrimeler arada bir olup duruyor beş ayda 4 kez regl oldum. Sın reglimden üç hafta geçti ve hiçbir birliktelik yaşamadım. Bu sene 3 ayda 10 kilo aldım. Şu an 80 kiloyum, boyum 170. Bu seğirme olayı hiç olmuyordu bu bilgilerle bir ilgisi olabilir mi?

Sayfayı sırf birinden yardım alabilmek için açtım nasıl kullanacağımı bile bilmiyorum lütfen biri yardım edebilir mi bana? Birkaç aydır kasıklarımda seyrimeler oluyor 12 yaşından beri düzensiz adet oluyorum 5 aydır seyrimeler arada bir olup duruyor beş ayda 4 kez regl oldum. Sın reglimden üç hafta geçti ve hiçbir birliktelik yaşamadım. Bu sene 3 ayda 10 kilo aldım. Şu an 80 kiloyum, boyum 170. Bu seğirme olayı hiç olmuyordu bu bilgilerle bir ilgisi olabilir mi?
Ben doktor fln degilim eczaciyim sadece bildiklerimden gördüklerimden üzerine söylüyorum belirtilerinize bakilirsa polikistik overde olabilir tiroid bezleriylede alakali olabilir bunlardan birisi varsa evliyseniz cocuk sahibi olmanizi zorlastirabilir mutlaka kadin doktoruyla görüsün tedavisi kolay seyler bunlar gecmis olsun

Back