Kadinlar, bir araya geldigi zaman genelde eslerinden beklentilerini dile getirirler. Asiri isteklerde bulunanlar olsada huzur ve aile mutlulugu esas olan kadinlar çogunlukla eslerinden öyle abartili seyler beklemez.
Peki kadinlar, erkeklerden aile hayatinda neler bekliyor? Erkekler acaba bu beklentileri karsilayabiliyorlar mi?
Kadin kocasindan evi silip süpürmesini beklemezzzz. ama "hiçbir sey yapmiyormus" muamelesi görmeyide hazmedemez. Hiç olmazsa samimi bir sekilde "hayatim bütûn gün kosturup yoruluyorsun, Allah razi olsun" cümlelerini duymak, "sevgi" ve "sefkat" bekler.
Yapilan yemek ya da islerle ilgili "takdir"lerini belirtmesi, bir eksiklik varsa "ignelemeden" ve usulunce söylemsini bekler.
Bir kadin esinden, "Sustur su çocugu be kadin! Zaten aksama kadar kafam sisiyor. Bir de senin çocugun ziriltilarinimi dinleyecegim? Görmüyormusun haberleri dinliyorum!" demesini beklemez. (çocuk sanki sadece kadinindir!!!)
Hanimlar eslerinden evi toparlamasini beklemez. Ama en azindan "Nerde benim çoraplarim! su kenarda duran çoraplarimin sana ne zarari var? " demek yerine çoraplarin belirli bir yere koymasi ögrenmesi, kirliyse kirli sepete birakmasini bekler.
Kadinlar isten gelen eslerinin, "Aaa!! Bu çocuk agliyor, yemek de hazir degil zaten arkadaslar da beni bekliyor. haydi eyvallah deyip çekip gitmesini degil, "Ben çocukla ilgileneyim sen bir seyler hazirla yiyelim. Istersen yemekten sonra uzaniver. Ben çocuga bakarim" gibi tepkiler, "hosgörü" "yumusaklik", "merhamet", "destek", "güven", "himaye" bekler.
Kadinlar, eslerinden tercihlerini, akrabalarini hor görmemesini bekler.
Güllerin efendisi, "hayirli erkegin, annenin çocuga lûtuf ve merhameti gibi hanimi sefkatle karsilayan, aciyan, lütfeden, tatlilik ve yumusaklikla muamele eden erkek oldugunu bu davranislarin yüz sehitlik makamiyla esitlendigini" söylüyor a.s
Acaba sevgi; ilgi, sefkat, merhamet, hosgörü vs kadinin erkekten bekledigi seyler baska gezegenlerden ithalmi ediliyor?
Kilo ile mi satiliyor?
Milyon dolarla mi aliniyor?
ne derseniz bu aksam evinize en yakin bakkaldan 100 gr tebessüm, ilgi, sevgi, hosgörû, almaya,
Inanin ki, bakkal amca sizden tek kurus istemezz.....