• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın doğum muayeneye kayınvalidenin de gelmesi

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
840
Puanlar
33
Selam. Bebek bekliyorum 7 aylık hamileyim. Daha önce 3 aylıkken filan kendi annem ultrasonda görmek istedi ilk torunu diye heyecanlanıyordu ve bizimle geldi bir muayeneye, Ultrasonda gördü.

Şimdi kayınvalidem de eşime demiş bu ay ben de geleyim yüzünü göreyim vs. Daha önce annem geldiği için haksızlık olmasın diye bir şey demedim ama gelmesini istemiyorum. Ne alaka öncelikle zaten ultrasonda yüzü filan öyle belli değil, belli olursa fotoğraf çekeriz doktor da veriyor zaten.

İstememe sebebim belki özel sorular sorardım doğum şekli, cinsellik, bundan sonraki süreç vs.
Gelme desem mi acaba?

Selam. Bebek bekliyorum 7 aylık hamileyim. Daha önce 3 aylıkken filan kendi annem ultrasonda görmek istedi ilk torunu diye heyecanlanıyordu ve bizimle geldi bir muayeneye, Ultrasonda gördü.

Şimdi kayınvalidem de eşime demiş bu ay ben de geleyim yüzünü göreyim vs. Daha önce annem geldiği için haksızlık olmasın diye bir şey demedim ama gelmesini istemiyorum. Ne alaka öncelikle zaten ultrasonda yüzü filan öyle belli değil, belli olursa fotoğraf çekeriz doktor da veriyor zaten.

İstememe sebebim belki özel sorular sorardım doğum şekli, cinsellik, bundan sonraki süreç vs.
Gelme desem mi acaba?

Yani torun annenin torunu olduğu kadar kaynananın torunu. Ultrasonla gördükten sonra kadına sen çık ben geliyorum hazırlanıp dersin, sorularını sorarsın.

Her ay gidiliyor mu ona göre yorum yapacağım

Anneni kabul ettiyseniz onu da kabul edin özel sorularınızı müsade isteyip sorarsınız yok çıkmıyorum odadan diyecek hali yok

Benim de hem kaynanam hem de annem ayda 1 gelirler (kontrolüm 2 haftada 1) konu anlayışlı olmaktan geçiyor bence.. Önce eşimle ben gireriz soracaklarımızı sorarız tam ultrason aşamasında anneler 5 dk girerler görürler ve çıkarlar 🌸 İki tarafın da gönlü oluyor öyle. Tabi anlayış varsa. Bizim anneler de arkadaş gibi anlaştığından sorun olmuyor. Ha şöyle davet ettikçe geliyorlar tabi. Gelin kızımızı görün diyoruz 😍 Bu şekilde yapabilirsin istersen 🌸

Torununu gördükten sonra, kv dışarıya çıkmasını istersin, doktorumla özel konuşacağım müsadenle dersin oldu bitti

Bana göre anneyle kayınvalide bir değil bu konuda. Bir kadın doktora muayene olmaya gidiyor, yanında annesinin olması daha normal. Torun görme falan, fazla dramatik.

He ama kayınvalideniz heveslenmişse de hevesini kırmayın derim. Doğum şekli ya da bundan sonraki süreci sormanızın ne gibi bir sakıncası var, bunun nesi özel? Cinsellik konusunda bile soru sormayacağınıza eminim. Biraz bahane bunlar. Riskli bir gebelik değilse son aya kadar ilişki olur zaten. 9 ayda defalarca kontrole gidiyorsunuz. Kayınvalideniz yokken sorarsınız mahrem bulduğunuz konuları.

Hiç sevmem böyle şeyleri. Ne annemi götürürüm ne kayınvalidemi ki doğumlarıma bile hepsinden habersiz gittim doğurunca ertesi gün haber verdim.
Herkesin bir mahremiyeti olduğunu düşünüyorum. Ultrason fotolarını atar gösteririm ama diğer türlüsü doktora gelmek vs hiç benim tarzım değil. Kocamla gider hallederim.

Yani anne ve kv aynı değil sonuçta ama annenizin torunuysa kvnin de torunu sonuçta. Bir kere anneniz gelmiş diğerinde de kv gelse iyi olur. Bir daha kimseyi götürmeyin ama. İnsan hamileyken (en azından ben öyleyim) her şeyden nem kapabiliyor. Normalde yapılan bir konuşma bile bu dönemde bizi rahatsız edebilir. O yüzden sizi de anlıyorum. Evet gelinin mahremine girilmesi bence ne kadar yakınlık olsa da kayınvalidenin kesinlikle hakkı değil, annenizde rahat hissedeceğinizi kvde hissetmeyebilirsiniz ama olabildiğince durumu dengede tutmanızı öneririm. Bende anne yok fakat ablalarım var ve ben şuan öyle yapmaya çalışıyorum.

Back