• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın dogum hapı

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Normalde pezervatif kullanacagız. Ek olarak ben kadın dogum hapı aldım. Microgynon diye bir hap.Yasmin alacaktım. Eczacı bu daha iyi dedi.İlk kez kullanacaksın adetinin ilk günü başla dedi. Ama ben şuan adetim. 4üncü günümdeyim. Ne zaman başlayayım diger ay mı?İlerde çocuk istedigimde sıkıntı olmaz dimi? Ve bunu nasıl kullanacagım. Hergün belli saatte mi? İlişkiye girmeden mi? Ve bu hap nasıl sizce

Ben yasmin kullandım yıllarca her gün aynı saatte içeceksiniz. Ben gece 12de içiyordum aksatma ihtimalim olmasın diye. Bence adetin 4. günü de başlayabilirsiniz. Düzenli kullanırsanız prezervatife de gerek yok

Ben yasmin kullandım yıllarca her gün aynı saatte içeceksiniz. Ben gece 12de içiyordum aksatma ihtimalim olmasın diye. Bence adetin 4. günü de başlayabilirsiniz. Düzenli kullanırsanız prezervatife de gerek yok
merhaba yasminin yan etkileri oldu mu acaba sizde?

Bugün saat 6da basladım. Cocuk ısteıdgın de sıkıntı olmaz dımı ama

Saglkk ocagı verıyor mu acaba bırde bunu

Saglkk ocagı verıyor mu acaba bırde bunu
Sağlık ocağının verdiği haplar daha kalitesiz yan etkisi yüksek. Kullanmadım hiç. Çocuk istediğimde de sorun yaşamadım çok şükür. Öyle yan etkiler olsa doktorlar önermez korkmayın bence :)
merhaba yasminin yan etkileri oldu mu acaba sizde?
Yasmin bende hiç yan etki yapmadı. Ne kilo aldırdı ne psikolojimi etkiledi çok uzun yıllar kullandım

Sağlık ocağının verdiği haplar daha kalitesiz yan etkisi yüksek. Kullanmadım hiç. Çocuk istediğimde de sorun yaşamadım çok şükür. Öyle yan etkiler olsa doktorlar önermez korkmayın bence :)

Yasmin bende hiç yan etki yapmadı. Ne kilo aldırdı ne psikolojimi etkiledi çok uzun yıllar kullandım
O zaman hiç saglık ocagından ılac almıyayım ben.bu ılacı kullanayım o zaman. Baya etkılı gıbı

Normalde pezervatif kullanacagız. Ek olarak ben kadın dogum hapı aldım. Microgynon diye bir hap.Yasmin alacaktım. Eczacı bu daha iyi dedi.İlk kez kullanacaksın adetinin ilk günü başla dedi. Ama ben şuan adetim. 4üncü günümdeyim. Ne zaman başlayayım diger ay mı?İlerde çocuk istedigimde sıkıntı olmaz dimi? Ve bunu nasıl kullanacagım. Hergün belli saatte mi? İlişkiye girmeden mi? Ve bu hap nasıl sizce
Hormon tahlillerini yaptirip doktorun tavsiyesi ile baslaman daha dogru olur bence. Sonucta yuksek hormon barindiran ilaclar bunlar

Dr kontrollerini tahlillerini yaptırdın mı? Yani dr tavsiyesi ile mi kullanacaksın? Eğer hiç dr uğramadan kullanacaksan yapma. Kullanmaman gereken bir durum söz konusuysa ilerde sıkıntı yaşarsın.

Evet eczacılar da kendi alanlarında uzmandır ancak bazı ilaçlar vardır tahliller, sigara kullanımı, mevcut herhangi bir hastalık vb. durumlar çok etkiler. Mesela benim annem astım hastası ve sigara içiyor doktor sen doğum kontrol hapı kullanamazsın ciğerine pıhtı atabilir dedi. Nasıl bu kadar bilinçsizce hareket edebiliyor insanlarımız anlamıyorum. Kullanmak istediğiniz haplar ağrı kesici veya bebek aspirini değil farkındaysanız.

Buradaki sağlık ocaklarında veriliyor microgynon. Ben yaklaşık 3 aydır yasmin kullanıyorum hiçbir yan etkisini görmedim. Ara kanamam filan hiç olmadı. Eczacı tanıdığım var yasminin fiyatından dolayı sağlık ocağınınki nasıldır diye ona danışmak istedim. Bana Yasminden devam etmemin daha iyi olacağını microgynon yan etkilerinin daha ağır olduğunu.Piyasadaki en iyilerin yasmin ve yazz olduğunu söyledi

O hapi Yasmin'den dsha iyi diye vermesine sasirdim. Bana saglik ocagindan verilmisti. 1 kutu kullandim ve felegim sasti.
Kendi hapima geri dondum.
Her gun ayni saatte alinmali. Saate dikkat ederseniz prezervatife gerek yok.
Evet bana da öyle dendi yan etkileri çok ağırmış. Burada da sağlık ocaklarında veriliyor. Piyasa fiyatından bende korktum

Adetim ilk gününde başlaması önerilir veya 3. gün. Sen bir dahaki ay başla. Hormonlarını düzenliyor çünkü. İlişki öncesi sonrası farketmiyor bu hap ilişkiye girmesende içmen gerekiyor. Her gün aynı saatte alman lazım saati sen seç fark etmez. Ama aynı saatte ve düzenli almazsan ara kanamalar yapar. 21 günlük tabletlerde tablet bitince bırakırsın 8. gün yeni tablete başlarsın.

Evet bana da öyle dendi yan etkileri çok ağırmış. Burada da sağlık ocaklarında veriliyor. Piyasa fiyatından bende korktum
Bende cok cok siddetli bas agrisi yapti. Arti olarak öyle bir sinirlilik hali yapti ki insanlari nerdeyse bogucam. Esim normal bir sey soyluyor benim onu paralayasim geliyor. Anladim o haptan oldugunu da biraktim.
Aslinda zaten kullaniyordum ben. Saglik ocağındaki hemsire biz zaten veriyoruz para verip alma diye elime tutusturdu. Yan etkisi cok az dedi bir de :olamaz:

Balayı dönüşü kan tahlılı yaptırıp doktor önerisi alacagım
Ben doktora gittim doktor bunun için tahlile gerek yok sadece sigara kullanıyor musun dedi. Sigara kullanıyorsan bu hapları kullanamazsın. Direkt yasmin verdi. Benim annemde senelerce kullanmış hiç yan etki görmemiş

Bende cok cok siddetli bas agrisi yapti. Arti olarak öyle bir sinirlilik hali yapti ki insanlari nerdeyse bogucam. Esim normal bir sey soyluyor benim onu paralayasim geliyor. Anladim o haptan oldugunu da biraktim.
Aslinda zaten kullaniyordum ben. Saglik ocağındaki hemsire biz zaten veriyoruz para verip alma diye elime tutusturdu. Yan etkisi cok az dedi bir de :olamaz:
Bende baş ağrısı olayını duydum hep. Ondan korktum. Bi daha yasmine devam ettim. Yasminde ilk ay bulantı oldu sonra geçti. Başka hiçbir şey olmadı 🤗

Back
X