Kadın doğum doktoru düzeltmek zorunda değil miydi??

Denizasafhayalim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2022
2.411
3.283
Kızlar selam ben Şubat ayında özel bir hastanede vajinal doğum yaptım 10 gün sornaki kontrolümde herşey yerinde dedi doktorum ben doğumdan dolayı psikolojim bozulduğu makatta çok ağrım olduğu için genital bölgeme bakmaya korktum ve o psikoliyle 40 gün kadar bakamadım sonra baktığımda üst bölgede bir yırtılma fark ettim ama iyileşmişti doktora bunu söylediğimde birsey yok bu zaten böyleydi falan dedi ama böyle olsa bilirdim kaç senelik varlığım sonuçta ve şuan bu durum beni rahatsız ediyor rsmen yırtık görüntüsü var ve kaşıntı yapıyor şimdi bunu doktor düzeltmek zorunda değil miydi dünya para verip özel hastanede doğum yaptım sonuçta ve doğumdan sonra oraya dikiş attığını hatırlıyorum ama tutmamış ve beni başından savip bu böyleydi dedi sizce ne yapmalıyım

Belki de iyileşme sürecinde olduğun için endişelenmemen için birşey söylememiş, seni yatıştırmaya çalışmıştır..
Yoksa illa ki bir tedavi uygular veya ilaç vs yazardı diye düşünüyorum..

Hocam burası böyle değildi sanırım dikiş atmıştınız ama tutmadı ben korktuğum için bakamıyorum demiştim birşey yok burası gayet normal böyleydi dedi asla değildi yani bariz yırtılma oldu doğumda ve ben kendimin farkında olmadığım için o zaman birşey diyemedim ya normal doğum da oluşan yırtılmaları dikmesi gerekmiyor muydu hadi dikiş tutmadı diyelim bunu onuncu gün kontrolünde söylemesi gerekmiyor muydu

Nasıl baktınız yaw 35 yıllık varlığımı incelemedim hiç. Yalnız el yordamıyla hissettiğim 2 doğumla birlikte iki taraflı dikiş var bence. Ve orda her zaman bir sızı hissi var. Ben normal olduğunu düşünüyorum.

Benim o bölgenin toparlanması bayağı uzun sürmüştü.
Belki henüz son formunu almamıştır.
Ama içinize sinmiyorsa bir başka uzman görün

Iki farkli doktorla mi dogurdunuz? O kastettiginiz sizi bende ilk dogumdan sonra korkunc boyuttaydi, ikinciden sonra en azindan ara sira olur hale geldi ama hic gitmedi.

Iki farkli doktorla mi dogurdunuz? O kastettiginiz sizi bende ilk dogumdan sonra korkunc boyuttaydi, ikinciden sonra en azindan ara sira olur hale geldi ama hic gitmedi.
Aynı doktora oldum. İkisi arasında 7,5 yıl var. Ama hala hissettirir kendini. Birinde doktor kesik atamak zorunda kaldı iznimi aldı diğerin de kesik atmadı ama yine aynı oldu. Doğumlardan sonra bunlar bana normal ve basit geliyor açıkçası

Farkli yönlerde kesik olmasinin doktorun kullandigi eliyle alakali olduğunu okumustum ama sizde dogal yirtikmis.

Yani kesinlikle artik bana da normal geliyor, her guzelligin bi cilesi oluyor sonucta

Benim o bölgenin toparlanması bayağı uzun sürmüştü.
Belki henüz son formunu almamıştır.
Ama içinize sinmiyorsa bir başka uzman görün
Üst tarafında malesef o şekilde iyileşmiş zaten doğumdan sonra uzun bir süre ağrım olduğu için farkedemedim bende ilk on gün kontrolünde doktor fark edip söyleseydi o zaman düzeltme yapılırdı belki

İç dudağın biri üstten yırtılmış açık açık söylemek gerekirse
Valla benimde ilk dogumdan sonra baktigimda y seklinde dibi kaynamis ucu acik iyilesmis bir yaram vardı, doktorum yakin zamanda tekrar dogum yapacagini bildigim icin acik biraktim demisti (dogrudur yanlistir bilmiyorum) ikinci dogumdan sonra (ayni doktorla dogurdum) rica ettim eski hatalar ve yeni kesikler dahil tamamini dikmesini ve estetik yapmasini soyledim, oyle yapti, su an eskisinden (hic dogum yapmamış halimi kastediyorum) bile guzel halde ve bu toparlanmadan sonra agri nadiren yasar oldum.

Ben ilk dogumumdan sonra doktorun bilerek oyle biraktim demesine (yillardir tanidigim bildigim biri oldugu halde) guvenemeyip baska doktora gorunmustum, 2.doktor da ayni sekilde dikislerin kusursuz kaynadigini bu durumun normal oldugunu soylemisti bu arada.

Siz farkli bir doktora da gorunun derim ben.

Alt kısımda olan bir sorun değil benimki tamamen estetik ve elime gelen rahatsızlık o bölgenin kaşınmasıyla alakalı doktorun normal doğum anında olan sorunları düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum mesela genişlik olur o olağandır ama yırtılma dikilebilirdi dikis attıysa tekrar dikebilirdi vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…