- 30 Eylül 2022
- 2.411
- 3.283
-
- Konu Sahibi Denizasafhayalim
Hocam burası böyle değildi sanırım dikiş atmıştınız ama tutmadı ben korktuğum için bakamıyorum demiştim birşey yok burası gayet normal böyleydi dedi asla değildi yani bariz yırtılma oldu doğumda ve ben kendimin farkında olmadığım için o zaman birşey diyemedim ya normal doğum da oluşan yırtılmaları dikmesi gerekmiyor muydu hadi dikiş tutmadı diyelim bunu onuncu gün kontrolünde söylemesi gerekmiyor muyduBelki de iyileşme sürecinde olduğun için endişelenmemen için birşey söylememiş, seni yatıştırmaya çalışmıştır..
Yoksa illa ki bir tedavi uygular veya ilaç vs yazardı diye düşünüyorum..
Çok teşekkür ederim bakayım tekrarBir başka doktora gidip sorun, muayene ettiğinde anlar bence doğumdan kaynaklı mı, dikiş tutmamasndan mı kaynaklı olduğunu.
Doğum yapmadığım için süreçle ilgili bilgi sahibi değilim, fikrimi söylüyorum
Iki farkli doktorla mi dogurdunuz? O kastettiginiz sizi bende ilk dogumdan sonra korkunc boyuttaydi, ikinciden sonra en azindan ara sira olur hale geldi ama hic gitmedi.Nasıl baktınız yaw35 yıllık varlığımı incelemedim hiç. Yalnız el yordamıyla hissettiğim 2 doğumla birlikte iki taraflı dikiş var bence. Ve orda her zaman bir sızı hissi var. Ben normal olduğunu düşünüyorum.
Aynı doktora oldum. İkisi arasında 7,5 yıl var. Ama hala hissettirir kendini. Birinde doktor kesik atamak zorunda kaldı iznimi aldı diğerin de kesik atmadı ama yine aynı oldu. Doğumlardan sonra bunlar bana normal ve basit geliyor açıkçasıIki farkli doktorla mi dogurdunuz? O kastettiginiz sizi bende ilk dogumdan sonra korkunc boyuttaydi, ikinciden sonra en azindan ara sira olur hale geldi ama hic gitmedi.
Farkli yönlerde kesik olmasinin doktorun kullandigi eliyle alakali olduğunu okumustum ama sizde dogal yirtikmis.Aynı doktora oldum. İkisi arasında 7,5 yıl var. Ama hala hissettirir kendini. Birinde doktor kesik atamak zorunda kaldı iznimi aldı diğerin de kesik atmadı ama yine aynı oldu. Doğumlardan sonra bunlar bana normal ve basit geliyor açıkçası
İç dudağın biri üstten yırtılmış açık açık söylemek gerekirseY seklinde bir goruntuden mi bahsediyorsunuz?
Genişlik vb farklı şeylerden bahsetmiyorum amaVajinal doğumdan sonra tamamen eskiyle aynı olmayacağını biliyorsunuz değil mi?
Elime gelen bir değişiklik hussettim bende o şekilde baktım malesefNasıl baktınız yaw35 yıllık varlığımı incelemedim hiç. Yalnız el yordamıyla hissettiğim 2 doğumla birlikte iki taraflı dikiş var bence. Ve orda her zaman bir sızı hissi var. Ben normal olduğunu düşünüyorum.
Üst tarafında malesef o şekilde iyileşmiş zaten doğumdan sonra uzun bir süre ağrım olduğu için farkedemedim bende ilk on gün kontrolünde doktor fark edip söyleseydi o zaman düzeltme yapılırdı belkiBenim o bölgenin toparlanması bayağı uzun sürmüştü.
Belki henüz son formunu almamıştır.
Ama içinize sinmiyorsa bir başka uzman görün
Valla benimde ilk dogumdan sonra baktigimda y seklinde dibi kaynamis ucu acik iyilesmis bir yaram vardı, doktorum yakin zamanda tekrar dogum yapacagini bildigim icin acik biraktim demisti (dogrudur yanlistir bilmiyorum) ikinci dogumdan sonra (ayni doktorla dogurdum) rica ettim eski hatalar ve yeni kesikler dahil tamamini dikmesini ve estetik yapmasini soyledim, oyle yapti, su an eskisinden (hic dogum yapmamış halimi kastediyorum) bile guzel halde ve bu toparlanmadan sonra agri nadiren yasar oldum.İç dudağın biri üstten yırtılmış açık açık söylemek gerekirse
Alt kısımda olan bir sorun değil benimki tamamen estetik ve elime gelen rahatsızlık o bölgenin kaşınmasıyla alakalı doktorun normal doğum anında olan sorunları düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum mesela genişlik olur o olağandır ama yırtılma dikilebilirdi dikis attıysa tekrar dikebilirdi vs vsAynı doktora oldum. İkisi arasında 7,5 yıl var. Ama hala hissettirir kendini. Birinde doktor kesik atamak zorunda kaldı iznimi aldı diğerin de kesik atmadı ama yine aynı oldu. Doğumlardan sonra bunlar bana normal ve basit geliyor açıkçası