hera ya katiliyorum.tercihlerimizle kaderimizi belirliyoruz.
söyle canim: iki irade var, biri büyük irade, biri kücük. büyük iradenin sahibi Allah. o senin icin hayirli olanlari yani nerde dogcan, annen baban vs... bunlari belirliyor. sonra sen akil balig olunca kücük iradeyle yani kendi tercihlerini belirliyosun. hangi okula gitceksin, kiminle arkadas olcan, ne giycen ne yiycen...
zaman zaman da sabir imtihani yapiliyor, tevekkül ediyormusun inancin sarsiliyormu gibi seylerle. bunlarda senin ugrasip herseyi hazirladigin ve sonucunu bekledigin yüzde yüz olucak dedigin olmamasi veya baska seylerin basina gelmesi gibi... bunlarda imtihanin oluyor.
söyle okumustum: bir trenin icindesin. tren hayat treni. makinist nerde duracagini, kimlerin ne zaman o treni binecegini belirliyor. sen vakti gelince biniyorsun gidiyorsun. ama istikamet belli. sonu ahiret. o trende yaptiklarinla ödüllendiriliyorsun. iste bu kadar.
hekimoglu ismail'in kadere iman kitabini okumustum, cep kitabi minik boy. 90 sayfa. ve herseyi en basite indirgeyerek yazmis, anlasilir dille. tavsiye ederim, kafamda soru kalmamisti onu okuyunca.