Kader mi? Saflık mı?

Evleneceğimiz kişi kaderimizde yazılıdır zaten , bunu hep böyle bilmedik mi?
Yanlış bir evlilik yapınca kader değil , tercih mi oluyor.
Boşananların hepsi tercih, mutlular kader o zaman.

Kafamda deli sorular.
Kaderimizi bazen kendimiz çiziyoruz ya hani bu da öyle bir şey bence...

Olmuş ile ölmüşe çare yok malesef.
Bence neden ve niçinlerinden ziyade, bundan sonraki hayatınıza odaklanın.
Ya o adamla evli kalıp bir ömür kandırılsaydınız?
Çocuk sahibi olup bu adamdan bir de sonrasını düşünsenize? Ne kadar zor olacaktı sizin için.

Kader elbetteki, yaşadıklarımız kader.
Dini içeriğe girmeden, Kader'in ne olduğunu bir araştırın derim.
Biraz belki içinizi rahatlatır, biraz olsun tesellinizi bulursunuz.

Üzülmeyin, yıllarca bir yalanı yaşayarak hayatlarını ayırmaya karar veren çifler var.
Onlar bile ayaklarının üzerinde durmayı eninde sonunda başarıyorlar.
Siz hayli hayli başarırsınız.

Bundan sonrasi için inşallah hakkınızda hayırlısı olur diyorum.

Bence kader , ama boşanmak senin elinde.. eğer boiandıysanda arkana bakma derim, şimdi çok daha tecrübelisin

Neye dahil olduğunu bilmiyorum ancak siz nişanlılık sürecinde nasılsa evlenince herşey düzelir mantığıyla görmezden gelmişsiniz... şuan bunları düşünüp kendinizi üzmeyin olan olmuş...

Kader,yaşanması gerekiyor ve yaşandı.bazı şeyler böyledir bile bile devam edilir hataya.evlilik de bunlardan birisi.sonrası tercih meselesi.siz boyun eğip devam da edebilirdiniz ama boşanmışsınız.

Hayatımız kaderden ibaret olsaydı, irade ve seçim denen şeyler olmazdı. Bunlar var olduğuna göre başımıza gelen her şeye kader diyemeyiz. Siz de farkındasınız aslında. Kendiniz diyorsunuz bir sürü sorun vardı ve normalleştirdim diye. Bunu kader değil siz yapmışsınız. Buna rağmen oluşan sonuçlardan neden kader sorumlu olsun ki? Kandırıldım diyorsunuz, hayır, siz kandırılmak istemişsiniz, çünkü aslında bir terslik olduğunu görüyormuşsunuz. Bence teselliyi kendinizi kandırarak değil, yaşadıklarınızı kabullenip ders çıkararak bulursunuz. Geçmişimizde kötü deneyimler olabilir, bunları gelecekte güzel şeyler yaşamak için kılavuz olarak görün. Zira insan yaşadıkça pişiyor, olgunlaşıyor.

Hayatta kaderden olmayan hicbir sey yok. Hersey ama hersey belli bir kaderle.

Ancak kader nedir bunu iyi anlamak gerekiyor fakat kader de bir sır asla tam anlayamayacagımız.

Aklimizin alabildigi kadariyla şunu diyebiliriz ki secme sansimiz oldugunda yani irdaemizi kullandigimizda kaderimizi biz belirliyoruz, Allah olacaklari bildigi icin de bunu kaderimize yaziyor.

Sizin şu anki olgunluğa erismeniz icin bunlari yasamaniz gerekiyormus deyip gecmisi kapatin daha fazla dusunmek gereksiz oyalanmak olur.

Evleneceğiniz kişi kaderinizde falan yazmıyor. Kader konusu şudur; doğanın değişmeyen kurallarıdır. Suyun kaynama derecesi, güneşin doğuşu-batışı gibi olaylardır. Aslında bu meseleleri çok detaylı anlatmak isterdim ama dini içeriğe girer. Evlenilecek kişinin kaderde yazdığı iddiası tamamen katolik inancıdır. O yüzden boşanmazlar, Allah’ın kendileri için seçtiği kulu boşarlarsa büyük günaha gireceklerini düşünürler.

insanlar kaderini kendileri yazar bize yazılıp verilmiş birşey değildir. Allah sadece bizim ne yapacağımızı ne seçeceğimizi önceden bilir. Mesela bir labirent düşünün 3 çıkışı var ikisinde yem olacaksınız birinde yemeğe ulaşacaksınız. Yolunuzu siz belirliyorsunuz yem olmakta yem bulmakta aslında size kalmış.

Bu sizin kaderiniz değil. Sorunlar varken nişanlılıkta bu yoldan dönebilirdiniz.

Bu sizin kaderiniz değil. Sorunlar varken nişanlılıkta bu yoldan dönebilirdiniz.
Psikolojik baskı, üstü kapalı tehdit, aşk bombaları ve sağlıklı düşünme yetisini kaybettirerek hızlı evliliğe ikna etme. Psikopat bir aileyle daha önce hiç karşılaşmamıştım. Dindar, otoriter, sözünün eri, iyiliksever, üstüme titreyen tavırlar... İyilik umarak polyanna olmaya ikna edilmiş bir gelin kişisi. Tamam kabul tam bir aptallıktı. Hazmedemiyorum zaten. Kabullenemiyorum. Kabullenmeyeceğim de.
Ama iyi tarafı da var bu işin. Ne kadar iyi bir insan diye düşündüğüm evlilik sürecinde öz ablasının birini intihara sürüklediğini ötekini hapse attırmaya çalıştığını öğrenmeseydim belki sonum şuanki kadar iç acıcı olmayabilirdi. 1,5 ayın sonunda onun kişiliğini anladığımı anladığını ve beni pencereden sallamak için etrafı dizayn ettiğini farkettim (yada ben öyle zannettim bu kısımdan emin olmamakla birlikte şüphelerim var; bir silah ve sonuna kadar açık pencereler) ailemi yanıma çağırarak evi terkettim.
Velhasıl yaşıyorsak umut var demektir. Allah insan kılıklı zombilerin şerrinden korusun.

kader degil,

kadinlar olarak cekip gitmek konusunda kotuyuz, cok kotuyuz sadece,
bir cok boyle hikaye var,
mutsuzluk bam bam geliyor, kadin da goruyor, ama cekip gidemiyor iste,

sonra bir sekilde cesaret bulup cekip gidebilen sizin gibi kadinlar da neden o donem her seyin farkindayken birakmamisim diye sorguluyor,

kendinize yuklenmeyin,
ama baskasina da sucu atmayin.

suc sizin ama yine de siz basarmissiniz, boyle dusunun ve kendinizi affedin.

Ben kaderi farkli yorumluyorum. Yaradanın asla sana savaşta ölmeyi, tecavüzü, sefilliği yazacağını düşünmüyorum. Seçemediğin şeyler de kader değil yani bana göre. Ama buraya birşey için geldin hah işte kader bu. Birinin hayatına fark ederek ya da etmeyerek dokunmaya geldin. Bugün birine gülümsedin, o gün o kisi icin kötüyken sayende iyilesti, o hevesle o da gülumsedi ve baskasina dokundu e dolayısıyla sen de dokundun. Bir ac doyurdun, bir fikir ürettin, bir savaşa karşı barışı ve birliği istedin, bir haksızlığa şahit oldun ve hak için direttin... işte bunlar kaderin, ve görmezden gelirsen, arakanı dönersen ve dahası o karşılıksız gülümsemeyi yapmazsan kader senin karşına hep aynı zorluğu, hep aynı adaletsizliği, hep aynı mutsuz yüzleri çıkartacak. Sen görevini yerine getirene kadar. Benim kader anlayışım bu. Biz savaşlarda ölelim diye değil, savaşı önleyelim diye geldik ya da haksızlığa uğrayıp şikayet etmeye değil, bununla mücadele etmeye geldik. Aynı şey evlilik içinde geçerdi; demek ki diyeceksiniz ben bunu yaşamalıyım belki bir gün birine nasihat vermek için, belki o adamın gideceği yol için gerekliydi ve yaptım. Bu kadar.

Teselli de etme kabul de. Teselli edersen hatanı tekrarlarsn, bunu hata olarak kabul edersen de kendini her şeyden soğutursun. Hatalar yapılabilir bu devirde kağıtta evlenmekle sevgililik arasında bir fark kalmadı. Sen hatanı anlamışsın bir dahakine güzel dersler alırsın. Benim ailem de ben 2 yaşındayken boşanmıştı. Anlayabiliyorum şu anda boşu boşuna boşanmış oldum ben diyorsundur belki de. Ama boşuna olmadı. Kader diye bir şey bana göre yok. Her başına geleni kader diye kabullenme arkadaşım. Sen kendi kaderini çiz bundan sonra. Kimseye mecbur değilsin kimse de kaderin değil.

Hayatın güzelliklerle dolsun. Bambaşka çok güzel şeyler olacak :)

Değil. ...

Değil ,Allah insanin karsisina firsatlar çıkarır ve sen aralarindan birini seçer evlenirsin,Allah ta onu nasip eder sen secince.
Simdi biraz garip oldu anlatamıyorum
Ama oyle bisey degil yani senin düşündüğün gibi

Aynen söylemek istediklerim bunlardı benimde bu meseleler tam da boyle aslinda ama deşmek bizim cokta haddimize değil yani... mesela bazi harfler vardir kitapta 500 tane ilahiyatci gelsin çözsün bakalim. Anlatabildim mi

ne yaşadınız bilmiyorum ama bu saatten sonra kader mi saflik ki diye düşünmenin geregi yok bence. olan olmus. karakter olarak ben de sizin gibi biriyim, hep alttan alan kriz çıkarmayan kapris yapmayan vs. sizin gibi kaziklar yedim ben de ama bu da huy hem degistiremiyorum hem de zaten degistirmiyorum. uyanik olanlarin basina da kotu seyler geliyor, o zaman varsin saf olup da icimiz temizken bu sinavlari verelim.

Ben kadere inaniyorum ama bunun icinde evlilik dahil değil.
Öyle olmuş olsaydi, cocuk gelinlerdede kader diyip gecmemiz gerekirdi...
Evlilik özgür iradeye bağlı...( bazen malasef tek tarafli)
Sadece doğum, ölüm ve hayatin diğer dönüm noktalari kaderdir. Gerisi özgür irade.
Siz bile isteye evlenmişsiniz bunun kaderle alakasi yok- allah üstüne size zibilyonca neden vermiş evlenmemek icin... siz diretmişsiniz. Bu olaya kader denmez...allahin verdiği uyarilara uymamak denir. Uyarıyalara uymamanin sonu genelde hayira çıkmıyor.

Yooo hepsi tercih. Mutlu evlilikde tercih meselesi. Allah zibilyonca uyari veriyor genelde. İnsanlar gönül gözü kapali bir şekilde bu uyarilari görmezden geliyor. Ben daha boşanan ama allahtan uyari almayan bir cift görmedim. Genelde sevgilik veya nişanlılık döneminde buram buram pis koku geliyor insanin burnuna ama düğün, cicili ev derken bazıları cart diye kıyıyor nikahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…