• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Kader arkadaşlarım uzun aradan sonra paylaşımlarınıza ihtiyacım var...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nihal1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2010
124
0
46
İzmir
Hepinize merhaba, ismini hatırladığım hatırlayamadığım bütün arkadaşlara... Syuzan bebeğini çıkarmışsın en çokta sana sevindim... biliyorsunuz ki oğlumu 28 haftalık, gelişime göre 26 haftalık 650 gr doğum yaptım ve 85 gün yoğun bakım sürecinden sonra eve getirdim... sizlerin desteğini de hiç unutmadım.. 5.5 aydır buraya hiç giremedim.. ama inanın dualarım hep sizinleydi... syuzan ın mehtap ın efsane nin ylmznrm birce hepinizin bebeğini çok merak ediyorum.. ismini hatırlayamadığım diğer arkadaşlarımında...

oğlum 8 ay 1 haftalık, düzeltilmiş 4,5 aylık... 1 aydır meyve suyu ve yoğurt veriyorum damak tadı gelişsin diye.. uykumuz düzenli... gülüyor, konuştuğumuzu anlıyor, kahkaha atıyor. fakat ilk gördüğü yada sık görmediği insanlara karşı tepkisiz... agu, gııı, eyyyy gibi sesler çıkarıyor.. yarından sonra kontrolumuz var, tam olarak ek gıdalara geçirilmeyi bekliyorum. 6,5 kiloyuz 61-62 cm boyumuz (maşallah oğluşuma ) yeni yeni kucağımda oturmaya başladım... şu an oturamıyor. oyuncaklarını ve bizi gözleriyle takip ediyor fakat kendi eline aldığında 10-15 saniye anca tutabiliyor.. uzanamıyor oyuncaklarına ve henüz dönemiyor.. rop ameliyatından sonra belki sol gözümüzde biraz görme kaybı olabileceği söylendi.. onunda şaşışıkta ekimde kontrolu var.. ne diyeceklerini bilmiyorum... beyinde oluşan kanamamızdan dolayı da beyincik etkilenmiş ve denge merkezi olduğunu biliyorum.. düzenli olarak noroloji kontrolumuz var, fakat denge de, konuşma veya yürüme etkilenecekmi bunu zamanla göreceğim... az bir ihtimal diyorlar ama nasip... rabbim çocuklarımza merhamet etsin... göz ve norolojik olarak nelerle karşılaşacağız bilmiyorum... fakat doktorumuz boy kilo olarak ayını yakaladığını ve gelişiminin iyi olduğunu söylüyor.. çok şükür 5 ayı hiç hastalanmadan geçirdik... fakat herkesi uzak tuttuk, odasına misafir almadık... bunun çok faydasını gördüğümü düşünüyorum.. yeni yeni gezmeye gidiyoruz.. o da çok seçici davranarak... hala hiç kimsenin öpme koklama gibi temaslar yapmasına müsade etmiyoruz... bizde durum böyle... umarım sizin bebeklerinizin de gelişimleri çok çok çok iyidir... sevgiyle kalın...

Merhaba canım bebeğinin iyi olmasına çok sevindim...İnşallah bütün bebeklerimizin daha iyi haberlerini alacağız buradan...

canım bende çok merak edi,yordum seni, bizde 112 gün sonunda 5 ocakta 1650 gr olarak taburcu olduk, şuan 7 aylık , düzeltilmiş 4 aylık, 5.500 gr, 56 cm yiz, nömroloji muayenemiz güzel gidiyor, gelişimi biraz geri dediler ama zamnanla yakalar, sesler çıkarıyor, daha oturmuyor, denemedimde, ek gıdaya başlamadık, elini bazı istedikleri nesnelere uzatıyor, yanlarına yavaş dönüyor altını değiştiri,rken, görmede ve dengede problem yok şuan, zamanla düzelecekler inşaallah

Back