Merhaba Mutfak dostlarımYeni Yılınızı En İçten Dileklerimle Kutlarım...
2015 Yılı Hepimize güzellikler getirsin inşaallah
Bana farklı gelen Adra'nın deyimiyle yüksek elektrik altığım bir tarifi denemek istedim.
İç malzemesi itibari ile ağır ve dolu dolu bir kurabiye 1-2 tane yemek yeterliKahve ile nefis oluyor...Umarım sizde beğenirsiniz.
Öncelikle tarifimiz için gerekli olan süt reçeli ile başlıyoruz...
Süt reçeli
Malzemeler
1/2 kg süt
1.5 çay bardağı toz şeker
1/2 kabartma tozu
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
Sütü ocağının üzerine şekeri ve kabartma tozunu ilave edip arada karıştırın muhallebi kıvamına gelmeye yakın sürekli karıştırmaya başlayın dibi tutmasın rengi hafif sarı ve muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba boşaltın ve istediğiniz gibi kullanın bu şekilde dondurma pasta kek kurabiye türü birçok tarifte kullanabilirsiniz.Bu ölçü ile 1 su bardağı çıkıyor.
İçi Yumuşak Kıtır ( Çatlak ) Kurabiye
Malzemeler
400 kadayıf
100 gr sütlü çikolata-100 gr bitter çikolata
İç malzemesi için
1 su bardağı süt reçeli
2 su bardağı hindistan cevizi
30-40 adet antep fıstığı
Damla Çikolata
İçi Yumuşak Kıtır ( Çatlak ) Kurabiye Nasıl Yapılır?
Süt reçeli ve hindistan cevizini karıştırın ele yapışmayacak kıvama gelince fındıktan biraz büyük toplar yapın içine antep fıstığı koyun tekrar yuvarlayın ve 13-14 tane hindistan cevizi topu yapın kalanlarıda üzerine süslemek için nohut kadar toplar yapın bir kenarda beklemeye alın
.
Kadayıfı küçük küçük kesin(ben kesilmiş kadayıf kullandım) tavada kızarana kadar arada karıştırarak kısık ateşte kavurun yakmamaya dikkat edin :) kavrulan kadayıfı bi kenarda beklemeya alın
.
Çikolatayı benmari usulu eritin soğuyan kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın.
Kadayıf ve çikolatayı bulamaç haline getirin.
Çikolatalı karışımı tatlı kaşığıyla kahve fincanın yarısından az olacak şekilde doldurun kaşıkla bastırıp iç kısmını çukur gibi yapın içine hindistan cevizi toplarını koyun kaşıkla düzeltin ters çevirin ..
Kalan süt reçelli hindistan cevizin toplarını fındıktan küçük toplar yapın kıtır kurabiyenin üzerine koyun soğuyunca kahve ile servis yapıyoruz...
Afiyet olsun...
Yarışmacı Arkadaşlarıma başarılar dilerim...