Benmari Usulü Nedir?
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.
Bu yöntem özellikle çikolatayı eritmek için kullanılır.
Ocağa koyulan su dolu bir tencerenin içine minik parçalara böldüğünüz çikolata parçalarını koyduğumuz ısıya dayanıklı bir başka kap oturtulup orta ateşte arada karıştırılarak çikolatanın erimesini sağlama işlemine Benmari Usulü diyoruz.
Püf Noktaları :
- Çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz.
- Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın.
- Çikolatayı koyduğumuz tencere suya değmemeli, su asla kaynamamalı suyun buharında arada karıştırılarak eritilmeli çikolata.
- Çikolatayı eritirken içine bir miktar su yada tereyağı ilave edebilirsiniz.
- Çikolatalar eridikten sonra çikolata dolu kabı bir yere alıp ara ara karıştırıp kullanacağınız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayın.
Not:Fincandan çıkartamazsanız içine streç film yerleştirip o şekilde çıkartabilirsiniz..
Teşekkür ederim HemşomNevosuuummmmharika olmusssss ellerine saglik hemsoomm,çok begendimmm
Beğendin miooooooooooooooooooo nevoşa bak seeeeeeennnn dokturmussss gene nevoş nene
Teşekkür ederim PinkomWowww
Ellerine sağlık çok güzel olmuşYarışmada başarılar
Teşekkür ederim Yasemin'cimAyyy nasıl canım çekti, daha tarifleri incelemedim şimdi bakıcam hepsine
Çok güzel olmuş Nevoş abla, ellerine emeğine sağlık, başarılarrrr
Yasemin bende çok guzel kurabiye yaptim,git bakAyyy nasıl canım çekti, daha tarifleri incelemedim şimdi bakıcam hepsine
Çok güzel olmuş Nevoş abla, ellerine emeğine sağlık, başarılarrrr
Geliyom bekleeeeYasemin bende çok guzel kurabiye yaptim,git bak
Benim işim bitti almam çikolatanıÇikolata yiyerek senin tarifi inceliyordum, nasıl yapcam diye, kare çikolatayı görünce çikolatamı ekrandan uzaklaştırdım, sanki elimden alacakmışsın gibi
Adra'cım çok teşekkür ederim.Nevoş ben de olsam ben de elektrik alırdım bu tariften.Süt reçelini ben de yapmıştım.Güzel oluyor.Kadayıfa da bayılırım.Eminim tadı muhteşemdir. Seninkiler ne sevinmiştir bu kurabiyeleri görünce.Eline sağlık canım.Başarılar dilerim.
Evet uğraştırıyor.Devamlı karıştırmak gerek.Daha çok fındık ezmesi gibi olmuştu benimki.Adra'cım çok teşekkür ederim.
Süt reçelini ilk kez denedim bayağı uğraştırıyormuşKızım hiindistan cevizi ile yaptığım karışımı tadınca anne reçel mi koydun dedi
Kadayıf ile çikolata çok yakışıyor tavsiye ederim
Evet öyle oluyormuş hatta onun koyuşlaşması bile çok ilginçEvet uğraştırıyor.Devamlı karıştırmak gerek.Daha çok fındık ezmesi gibi olmuştu benimki.Kadayıflı çikolatalı çıtır yapıp koymuştum buraya.Biliyorum tadını güzel oluyor.
Evet nasıl koyulaşıyor dimi çok ilginç.Evet öyle oluyormuş hatta onun koyuşlaşması bile çok ilginçAaa evet hatırladım Ben bu tarifi görünce yarışmayı katılmayı düşündüm yoksa kararsızdım
Teşekkür ederim canım bu eğlenceyi ve heyecanı yaşamak için katılmak şartEvet nasıl koyulaşıyor dimi çok ilginç.İyiki katılmışsın çok değişik bir tarif.