kaçıncı ayda ek besinlere geçmeliyim?

nazlikizz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
169
2
68
Bartın
merhaba arkadaşlar..benım 66 günlük bir bebegim var emziriyorum size sormak istediğim kaçıncı ayda ek besinlere geçmem lazım ve ılk ne vermem lazım?bide arkadaşlar sankı sütüm azaldı gıbı sızcede azalmısmıdır yoksa normalmıdır goguslerım eskıden dolu gıbıydı sımdı sönmüş balon gibi çok canım sıkılıyor mama vermek ıstemıyorum sankı çocuguma haksızlık etmıs gıbı oluyorum yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşk ederim...

Canım benim bebeğim de 7,5 aylık. Göğüsler gerçekten 2 aydan sonra o taş gibi olmalara alıştığından daha yumuşak hale geliyor süt olsa bile, parmaklarınla muayene ederken dolu süt bezelerini hissedebiliyorsun ama yine de şişmiyor eskisi kadar :) için rahat olsun. Hem ilerleyen zamanlarda sütün indiğini aslında memende hepsinin öyle beklemediğini anlayacaksın, koltuk altından memene doğru bir hareketlenme oluyor,muhteşem bir duygu :)
Ek gıdaya gelince doktorun bebeğin kilosuyla ilgili normal diyorsa 6 aya kadar kesinlikle sütle devam et ama 5 aydan sonra ağzına bir çay kaşığı denemelik meyve püresinden, kendi yaptığın yoğurttan, doğal tarhana çorban varsa veya sebze çorbası yapıyorsan minicik tattırabilirsin böylece doyumluk yiyeceği zamana kadar yavaş yavaş alışmış olur.

Canım benim bebeğim de 7,5 aylık. Göğüsler gerçekten 2 aydan sonra o taş gibi olmalara alıştığından daha yumuşak hale geliyor süt olsa bile, parmaklarınla muayene ederken dolu süt bezelerini hissedebiliyorsun ama yine de şişmiyor eskisi kadar :) için rahat olsun. Hem ilerleyen zamanlarda sütün indiğini aslında memende hepsinin öyle beklemediğini anlayacaksın, koltuk altından memene doğru bir hareketlenme oluyor,muhteşem bir duygu :)
Ek gıdaya gelince doktorun bebeğin kilosuyla ilgili normal diyorsa 6 aya kadar kesinlikle sütle devam et ama 5 aydan sonra ağzına bir çay kaşığı denemelik meyve püresinden, kendi yaptığın yoğurttan, doğal tarhana çorban varsa veya sebze çorbası yapıyorsan minicik tattırabilirsin böylece doyumluk yiyeceği zamana kadar yavaş yavaş alışmış olur.

tsk ederım canım.....ben daha anlayamadım koltuk altından sut ındıgını ınsallah anlarım...bilgiler için çok tsk ederım....ilk meyve püresi olarak ne vermeliyim nasıl hazırlamalıyım?

En son doktora sorduğumda rahat ol demişti öncelikle. Yoğurdu evde mayalaman önemli, öyle her gün yoğurt mayalama bebek için dedi mesela. Ardından mevsim meyveleri neyse onları ver demişti, ben şu malum cam rendelerden aldım ve elmayla başlamıştım. Yemek yerken eğer sofrada salçasız vs. doğal bir yemek varsa elimle bir çimdik koydum ağzına :) Sen de doğal olduğuna inandığın şeylerden küçük küçük verirsin, ben rahat bir kişiliğe sahibim evhamlı değilim o nedenle geçişim rahat oldu inşallah senin de rahat bir geçiş dönemin olur :)

Back