Kaç Kitap Okudunuz?

oooooo, cok, bilemiyorum ki. binleri bulmustur belki. orta okul ve liseyi yatili okudum. bu verimli donemi televizyondan uzak, okulun koca kutuphanesine yakin gecirdigim icin mutluyum. deli gibi okurdum durmadan. insanlar uyur ben pansiyonun merdiven koselerinde okumaya devam ederdim klasikler, hayat hikayeleri vs. en cok orta iki de okudugum seker portakalindan etkilenmistim. lise de tatil anlayisim, yanima canta dolusu kitap alip koye gitmek, anneannemlerin tahta kapakli penceresinin onune minder serip orada oturup, butun koy ayalarimin altinda uzanirken kitap okumakti. ozluyorum o yillari. sizin de var midir bilmem, canim sikildikca donup okudugum kitaplar vardi uzun bacakli baba (uzun bacak ve judy diye cizgi filmi bile vardi sanirim), calikusu gibi. her seferin de sonunu bilsem de, okuyunca heyecan yapip mutlu olmaktan kendimi alamazdim. universite de bir yaz kutuphane de calistim, cennette gibiydim. istanbulun bitmek bilmez yollari kitap okuyarak gecti cogunlukla. hala eski kutuphaneler ve kitap kokusu beni sakinlestirip mutlu eder. sonra ben buyudum, calisma, ogrencilik ve ayni anda evlilik derken hayat kosturmaca oldu malesef. yine de ara da hayatima kitap sikistirmaya calisiyorum, hic olmadi tatiller de. niye bilmem ama hep science fiction a kaymisim son senelerde. son okuduklarim dan en cok angels and demons, girl with the pearl earring hosuma gitmisti (filminden cok daha guzeldi kitap). bebisim dogunca, eger mezun olabilirsem o zamana kadar, 4 ay kadar calismaya ara vermeyi dusunuyorum, belki o ara firsatim olur daha cok kitap okumaya. cok ozur dilerim cok uzun oldu konuyla da alakasiz oldu, cok ozlemisim kitaplari, ders harici kitaplardan bahseden birilerini. sagol che konuyu actigin icin a.s.

o kadar çok ki yerli ve yabancı klasiklerin çoğunu okudum, durmadan kitap alıyorum yeni 4 kitap daha aldım birini okuyorum şimdi bu cevaplaması zor bi soru oldu valla

hay Allah, kitap diye kocaman bir bolum varmis, bu baslikta onun bir parcasiymis, ben de ayakta uyuyormusum.

Hiç saymadım,bir ara okuduğum kitapların listesini tutuyordum. Ayrıca özetini, sayfasını,yazarını yazıyordum sonra ipin ucu kaçtı.Ayda bir kitap okuduğuma göre hesaplamak lazım.

:kahve:ilkokula başladığımdan beri okuyorum hiç saymadım ama çok okuduğumu billiyorum hekle son dönemlerde öyle güzel romanlar yazılıyorki hangisini alıp okuyacağımı şaşırıyorum bazen

keşke saysaymışım ama ilkokuldan bu yana o kadar çok kitap okudum ki sayısını bilmiyorum

bugüne kadar hiç saymadım ama baya olmuştur. Kitap okumak benim vazgeçilmezlerim içinde. Sevgili Che defter tutmak gerçekten çok akıllıca:) Tebrikler. Bende uygulayacağım :KK66:

saymadım diyen arkadaşlarıma katılıyorum gerçekten sayısını hatırlamıyorum çok okuyorum fakat kendimi yeterli bulmuyorum bende liste yapmaya karar verdim aşağı yukarı cevap vermem gerkiyorsa 300 ü geçmiştir .Çünkü hayalim evimin bi odasını kütüphane yapmak 2. kitaplığımda geliyor.hoşçakalın

off offf. ilkokula gitmeden okumaya başladım. bizim zamanın tüm çocuk klasiklerini en az 2-3 tur attım. olmadı evdeki büyük kitaplarını okudum. 11 yaş civarıda emile bronty'nin rüzgarlı bayırı üç kere filan okunmuştu. yolda yürürken kitap okurdum. ilkokul civarı annem azarlar beni zorla yatırır artık ya tuvalete kaçarak ya da dolunay varsa ayışığında o kitabı bitirmeye çalışırdım. Sonrası da hep aynı oldu. Amniyosentez olurken elimde kitap vardı. Dalyan kıyılarında dalgalardan ödüm patlamış vaziyetteyken sakinleşmek için kitap okudum. Bir doğuma kitapla girmedim galiba :))). cocuk vs ile aralar girmeye başladı, ama sonra bir vakit ve daha da önemlisi dingin kafa bulunca bu eksikliği gidermek için günde bir kitap hızına eriştim. Şimdi Che cim, ne bilim ki evdeki kitaplar 300-400 civarı var. bir de elimden çıkardıklarım, başkalarından aldıklarım, eskiden okuduklarım vs vs vs, galiba 1000i geçmişimdir. bilemedim ki :))))

Ben de Spacegirl arkadaşımız gibi okula gitmeden zaten okuyordum.Bu yüzden okuduğum kitap sayısı oldukça arttı.İlkokula giderken evdeki romanları okumaya başlamıştım..
Okuduklarım 1000'i geçmiştir.Rüzgar Gibi Geçti veya İnce Memed gibi birkaç cilt olanları da tek sayıyorum..

Ben o kadar çok kitap okudum ki sayısını bile bilmiyorum, ama tam bir kitap aşığıyım, ve şuna inanıyorum kitap okuma içten gelen birşey,bu zorlamayla olacak birşey değil, Ve hep bir duam vardır; ALLAHIM BANA KİTAP DOLU BİR EVLE; ÇİÇEK DOLU BİR BAHÇE VER a.s.

Sayısız ,hatırlamam mümkün değil,çünkü gerçekten ben bir kitap kurduyum ,bir ara okuduğum kitapları bir askeri kütüphaneye hediye etmiştim ,kütüphaneyi bayağı bir doldurmuştu , daha sonraki yıllarda okuduklarım birkaç kütüphaneyi doldurur yerimseniben

kesinlikle kitapsız yaşayamam...o kadar çok okudumki,hiç saymak aklıma gelmemişti doğrusu..ama yeteri kadar diyelim...zülfü livanelinin MUTLULUK kitabını çok severek okumuştum..SECRET öyle...şimdi okuduğum livanelinin SEVDALIM HAYAT .. buda çok güzel...bundan sonra hangi kitabı alayım diye bir fikrim olsun diye girdim..teşekkürler..

bunu hiç düsünmemişdim bundan snr bende bır yere kaydedecegım okuduklarımı ve sayılarına bakacagım konu ıcın tesekkur ederim

bende kitap okumayı çok severim sayı olarak hatırlamıyorum çokkkkkkk

bence süper bi başlık ben kitap okumayı çok severim
ayrıca che olman beni daha çok sana yazmaya itti
kitap insanın en büyük dostudur kaç kitap okudun sorusuna cvp vermek zor çok okudum

Ben o kadar çok kitap okudum ki sayısını bile bilmiyorum, ama tam bir kitap aşığıyım, ve şuna inanıyorum kitap okuma içten gelen birşey,bu zorlamayla olacak birşey değil, Ve hep bir duam vardır; ALLAHIM BANA KİTAP DOLU BİR EVLE; ÇİÇEK DOLU BİR BAHÇE VER a.s.

Katılıyorum sana arkadaşım...
Ben de kitap manyağıyım.
Zaten bu sevgimden Türkçe Öğretmenliğini okuyorum...
Kitap okumayı ve kitaplarımı çok seviyorum... Onlara bakmak bir zevk benim için... Bir sayfası kırışsın içim gider... senağlama senağlama

Çok kitap okuyorum ama sayısını bilmiyorum...Okuduğum kitapları not ediyorum bütün özellikleriyle... Üç dört defter dolmuştur kalın kalın. Ama sayısı?..

Benim de hedefim kitaplar dolusu bir kütüphane. Ve vasiyetim olarak onları bırakabileceğim kitap severler ve kütüphaneler... Herkes yararlansın...

canım ben sayılamayacak kadar cok okudum. kitap okumak beni icin hobinin ötesinde bir sey. susamak gibi. gerekli. su an ABD deyim ve hasretim. burada da Ingilizce kitap okuyorum. Turkce kadar zevk vermiyor ama olsun hic yoktan iyidir.

ysadıgım heryerde bir kutuphane vardı sansıma ve ben kutuphanenin en birinci elemanıydım.

Vallahi bende saymadım ama bir yerde yazarak liste yapmak çok güzel fikirmiş..
100'ün üstünde olduğunu sanıyorum ama ilk okuduğum kitaplar Jules Verne'nin kitaplarıydı...

Şu anda Allah ne verdiyse,ne bulursam okuyorum.:kahve:Her konuda oku oku oku....Zararı yok,doktorlar tarafından test edilmiştirlaelaelaelaelae

Vallahi bende saymadım ama bir yerde yazarak liste yapmak çok güzel fikirmiş..
100'ün üstünde olduğunu sanıyorum ama ilk okuduğum kitaplar Jules Verne'nin kitaplarıydı...

Şu anda Allah ne verdiyse,ne bulursam okuyorum.:kahve:Her konuda oku oku oku....Zararı yok,doktorlar tarafından test edilmiştirlaelaelaelaelae

Evet canım çok haklısın. Bu fikri ben ilkokuldan beri uyguluyorum.O kitaba dair her şeyi yazıyorum... Okuduğumda hatırlıyorum ya da lazım olduğunda çok işe yarıyor... Lisede hocamız da tavsşye etmişti tabi ben daha erken davranmıştım ondan... yerimseniben

Ben de çantamda kitapsız gezmiyorum...
Evde, okulda, dolmuşta, her yerde okuyabilirim... :kahve:

Kitapsız yaşayanlara acıyorum bir bakıma... senağlama

X