Selam arkadaşlar 35 yaşındayım çok şükür ilk denememde hamile kaldım en son reglim 15 agustosdaydı ( 30 ile 34 gün arası regli oluyorum ) 14 eylülde yani reglimin tam olucağını beklediğim zaman test yaptırdım kanda 95.18 çıktı HAMİLEYİM :) doktora henüz gitmedim herkes dedi daha erken gitsende ne kese ne kalp atışı duyulur,
* 15 agustos 2013 son regli zamanım
* 14 eylükde kan testinde 95.18 çıktı ( bu değer kaç haftalık oluyor ?
* bugün 25 eylül kaç haftalık şu an hamileyim
* doktora ne zaman gideyim ?
not: son regli gününe göre hesaplamak bana saçma geliyor birde reglim biter bitmez hamile kaldım sanırım çünkü reglim bitti eşimle 4 kere 2 gün ara ile ilişki yaşadım sonra 10 gün sonra 1 tane daha sanırım, regli biter bitmez başladı yumurtlama buna göre kafam iyice karıştı.
Kanda deger 2000 olunca kese gözükür ve bu deger 2 günde ıkıye katlar 14 unde 100 dersek 16:200 18:400 20:800 22:1600 24: ü olmuş 2000 i gecmiş değerin keseyi görürsün canım.bunu bu şekilde doktor açıklamıştı hamıleyken
Benim son adet tarihimde 08.08.2013
genel hesaplamalarda tarihler değişiyor
eylül 11de kan testi için gitmiştim sonuç 2052 idi 4+2 gebelik var dedi sadece,10 gün sonra gel demişti doktor
eylül 23 te gittim doktor 6 haftalık dedi 7nin içindeyim şuan,bebeğide gördü kalp atışınıda dinledik çok şükür hersey normal dedi tahmini doğum 19 Mayıs dedi.
Ama bunlar kişiden kişiye değişiyor bildiğim kadarıyla,kontrolünde belli olacaktır,hemen endişelenmemekte gerek
Benim son adet tarihimde 08.08.2013
genel hesaplamalarda tarihler değişiyor
eylül 11de kan testi için gitmiştim sonuç 2052 idi 4+2 gebelik var dedi sadece,10 gün sonra gel demişti doktor
eylül 23 te gittim doktor 6 haftalık dedi 7nin içindeyim şuan,bebeğide gördü kalp atışınıda dinledik çok şükür hersey normal dedi tahmini doğum 19 Mayıs dedi.
Ama bunlar kişiden kişiye değişiyor bildiğim kadarıyla,kontrolünde belli olacaktır,hemen endişelenmemekte gerek
6 HAFTALIK İKENMİ KALP ATIŞLARINI DUYDUN BEBEĞİNİN ACABA ARKADAŞIM
ben bugün doktora gittim 5 haftalık dedi 8 gün sonra tekrar gidicem o zaman 6 haftalık olucak ozaman gidicem gel dedine göre kalp atışına bakıcak, ama herkes 7 yada 8 de kalp atışı duyuluyor diyor kafam karıştı
6 HAFTALIK İKENMİ KALP ATIŞLARINI DUYDUN BEBEĞİNİN ACABA ARKADAŞIM
ben bugün doktora gittim 5 haftalık dedi 8 gün sonra tekrar gidicem o zaman 6 haftalık olucak ozaman gidicem gel dedine göre kalp atışına bakıcak, ama herkes 7 yada 8 de kalp atışı duyuluyor diyor kafam karıştı
6 bitmişti tam 7 içinde sayılıyorum.Bu kontrol kalp atışları içinmiş zaten,malesef ki doğumevine gitmiştim hizmet 0 desem yeri var,ilk girdiğimm doktor ben göremiyorum büyük ultrasona gönderecem deyip lavaboya koşturma zahmetinde bulundu sadece :)
büyük ultrasona girdim,ordaki doktor hersey normal dedi Çok şükür kalp atışlarıda düzenli dedi ve sesi yükseltti dinletti.
5 haftalık dediyse 5 haftanı doldurmuşsundur,8 gün sonra da zaten 6. hafta bitmiş olacak.Beklemek zor ama olsun 1 haftan var :)
inşallah hayırlı haberler duyarsın
İnşallah duyarsın..Önceden doğumevine gitmiştim memnun değildim,bugün burda beğenilen önerilen bi doktora gittim,çok memnun kaldım.8+2 cıktı ultrasonda minik tahmini doğum tarihide 19.05 ti 12.05 cıktı :)) hep değişecek mi bu :))