• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi günler

Herkese merhaba sizlere birşey sormak istiyorum daha önce bu süreçlerden geçen var mı ? 10 yaşında yeğenim var bir gece sırtında ağrı oluştu, yan taraftan kalçası şişti çocuk yamuk duruyordu, hemen acile gittik film çekildi,acilde doktor baktı skolyoz denildi , başka bir doktora yönlendirildi baktığında evet gözlede belli oluyor skolyoz var dedi doktor emar istedi çektirdik, emar sonucu çıkana kadar çocuğun ağrısı gitti, yamukluk kayboldu, sonucu almaya gittiğimizde skolyoz yok dedi doktor omurilik kemiğinin içinde 2 tane leke görüyorum dedi keşke sadece skolyoz olsaydı diye konuştu tabi biz yıkıldık devlet hastanesinde bu şekilde konuştu doktoru , ilaçlı emar istedi , özelde bir doktora gittik filmlere ve emar sonucuna baktı hafif skolyozu var dedi ama omurilik kemiğinde tümör var yada yok diyemem dedi, bunun ne olduğunu bize sadece ilaçlı emar gostericek dedi , ilaçlı emar çekildi doktor sonucuna baktı hemotolojinin görmesi gerekiyor dedi Edirne araştırma hastanesine sevk edildik oradada ilaçlı film çekildi 2 tane omurilik tümörü var dediler , Omurilik kemiğine ciddi hasar vermiş tümörler düşerse felç kalır denildi ,çelik korse verdiler, çocuk bir hafta hastanede yattı türlü testler yapıldı biyopsi sonucu alındı iyi veya kötü huylu mu diye bakılması için, omurilik kemiğinde olduğu için ameliyatta olmuyormuş kemoterapi tedavisi gorucekti ,çok şükür biyopsi sonucunda kötü hiçbir şey çıkmadı , enfeksiyon çıkmış bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ bize bu süreçte hep soruldu çocuk düşme yada çarpma yasadimi diye hayir demiş anne ve babası çünkü unuttuk bu çocuk 6 7 ay önce bir yada bir buçuk metre yükseklikten sırt üstü düştü doktorada söyledik şimdi onun üzerinde duruyoruz dedi ama biyopsi sonucunda kötü hiçbir bulguya rastlanmadığı halde çocukta bu var diyemiyorlar büyük ihtimal ortopediye yönlendirilceksiniz denildi ama yönlendirme olmadı, şimdide sintigrafi çekilmesi gerekiyormus korkuyoruz yani 3 aydır bir sonuca bağlamadi bize biyopsi sonucuyla kesin taniyi koyucaz demistiler biyopside çıkmayan kötü bir hastalık sintigrafide çıkar mı lütfen dua edin kötü bir rahatsızlık çıkmasın ☹️
Öğretmen arkadaşımın kızının kolu ağrıyordu. Bir süre sonra doktora gittiler.Sizin dediğiniz gibi bir sürü işlem yapıldı. Kol kemiğinde tümör dendi. Biyopsi yapıldı. Önce parça yeterli değil, bir daha örnek alınacak dendi. Yine alındı. Böyle böyle 3-4 ay teşhis konamadı. İyi huylu da olabilir kötü de dedilee. Ege Üniversitesine sevk edildi. Heyet toplandı vs. En sonunda küçülmeye başladı. Çok şükür hiç bir şeyi yok.

Öğretmen arkadaşımın kızının kolu ağrıyordu. Bir süre sonra doktora gittiler.Sizin dediğiniz gibi bir sürü işlem yapıldı. Kol kemiğinde tümör dendi. Biyopsi yapıldı. Önce parça yeterli değil, bir daha örnek alınacak dendi. Yine alındı. Böyle böyle 3-4 ay teşhis konamadı. İyi huylu da olabilir kötü de dedilee. Ege Üniversitesine sevk edildi. Heyet toplandı vs. En sonunda küçülmeye başladı. Çok şükür hiç bir şeyi yok.
Çok şükür, inşallah bizde hayırlısıyla en kısa sürede atlatırız bu süreci .

İnşallah tertemiz çıkar bütün sonuçlar. Tüm kalbimle duacıyım. Bambaşka Bi hastalıktan aylarca yanlış teşhislerle çok acı çektim. Sonuç bin şükür oğlumun hiç bir şeyi yok. Ben de anksiyete kaldı sadece. İnşallah sizin de kötü Bi hatıra olarak kalır. 🤲
Amin inşAllah teşekkür ederim.

benim kucuk kardesim de yaklasik 2 metreden dusmustu o zaman 4 yasindaydi. onun da annesi sadece acile goturmus bakmislar bir sey yok diyip gondermisler. sonra babama gelince fark etmisti durumu, ilk once tumor zannettiler ama onun ayak bileginde kemik iligi odemi olmus cok agrisi oluyordu. cocuk oldugu icin yaklasik 2 ayda falan toparlandi, cok uzerine basmadi. omurgada durum nasil olur bilmiyorum.

iyi bir norosirurji uzmani+ortopedi uzmani cozer diye dusunuyorum umarim en kisa zamanda sagligina kavusur cok gecmis olsun.
İnşallah çok teşekkür ederim.

Daha önce sırt üstü düştüğü zaman hastaneye götürmüş müydünüz? Ya bir anne olarak feci etkilendim. Lütfen sonucu bize de bildirin. İnşallah güzel haberler verirsiniz.
Gercekden bende çok etkilendim mesela çocuklar düşünce bazen aman düşecek tabi cocuk diyoruz ama sonuçlar nerelere kadar gele biliyor. Bu da ders çıkarmalık bi konu insalah yavrunun bir şeyi çıkmaz ,

Evet yapıyoruz beslenmesinede çok dikkat ediyoruz ortopediye bugün gidildi bakmamış ayın 12 sine atılmış deseler ki tmm bu çocuğa ortopedi bakicak artık Edirneye bile gitmicez, tüm raporları alıp kendi şehrimizde güzel bir ortopedi bulup devam edicez , kötü birşey çıkmasın yeter ki.
Beslenme çok önemli dikkat edin, inşallah düzelir daha yaşı küçük kemikleri ve omurgası toparlanır, bol et suyu ilik suyu içirin, anı hareket yapmasin

Zavallı çocuk düşmeye bağlı kemik iliği ödemi olmuş ve ailenin umursamazlığı yüzünden bu enfeksiyon ağırlaşıp başka dokuları etkilemiş, acil ortopediste görünün büyük ihtimalle enfeksiyon tedavisine başlayacak, yaşı küçük olduğu için atlatma olasılığı yüksek , Allah acil şifalar versin umutsuzluğa düşmeyin iyi olur insallah
Bakın bunu okuyan herkese ders olsun. Çocuğun "acımadı ki bişey olmadı ya" demesine güvenmeyin. Düşme ve kafa çarpmaları çok ciddiye alınmalı. İçimizde şüphe kalmasın nolur götürelim hastaneye. Ben herşeye ilaç veren veya başları ağrıdı mı hemen ağrı kesici veren biri değilim. Ama böyle yüksekten düşerlerse, kafalarını çarparlarsa hemen götürürüm hastaneye. 1,5 mt yüksek demeyin ne şekil düştüğü önemli.

Bakın bunu okuyan herkese ders olsun. Çocuğun "acımadı ki bişey olmadı ya" demesine güvenmeyin. Düşme ve kafa çarpmaları çok ciddiye alınmalı. İçimizde şüphe kalmasın nolur götürelim hastaneye. Ben herşeye ilaç veren veya başları ağrıdı mı hemen ağrı kesici veren biri değilim. Ama böyle yüksekten düşerlerse, kafalarını çarparlarsa hemen götürürüm hastaneye. 1,5 mt yüksek demeyin ne şekil düştüğü önemli.
Aynen öyle, böyle durumlarda beklemeden hastahaneye gidilmeli

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm😔

Düşme denilip geçiliyor nerden bilinecek böyle olacağını
İhmal etmemek gerekiyor 😔

Baltalimanı kemik hastanesıne gıttınız mi
Arkadasımın oğlunun da ayak kemiğinde vardı çok şükür iyi oldu orda tedavı oldu

Herkese merhaba sizlere birşey sormak istiyorum daha önce bu süreçlerden geçen var mı ? 10 yaşında yeğenim var bir gece sırtında ağrı oluştu, yan taraftan kalçası şişti çocuk yamuk duruyordu, hemen acile gittik film çekildi,acilde doktor baktı skolyoz denildi , başka bir doktora yönlendirildi baktığında evet gözlede belli oluyor skolyoz var dedi doktor emar istedi çektirdik, emar sonucu çıkana kadar çocuğun ağrısı gitti, yamukluk kayboldu, sonucu almaya gittiğimizde skolyoz yok dedi doktor omurilik kemiğinin içinde 2 tane leke görüyorum dedi keşke sadece skolyoz olsaydı diye konuştu tabi biz yıkıldık devlet hastanesinde bu şekilde konuştu doktoru , ilaçlı emar istedi , özelde bir doktora gittik filmlere ve emar sonucuna baktı hafif skolyozu var dedi ama omurilik kemiğinde tümör var yada yok diyemem dedi, bunun ne olduğunu bize sadece ilaçlı emar gostericek dedi , ilaçlı emar çekildi doktor sonucuna baktı hemotolojinin görmesi gerekiyor dedi Edirne araştırma hastanesine sevk edildik oradada ilaçlı film çekildi 2 tane omurilik tümörü var dediler , Omurilik kemiğine ciddi hasar vermiş tümörler düşerse felç kalır denildi ,çelik korse verdiler, çocuk bir hafta hastanede yattı türlü testler yapıldı biyopsi sonucu alındı iyi veya kötü huylu mu diye bakılması için, omurilik kemiğinde olduğu için ameliyatta olmuyormuş kemoterapi tedavisi gorucekti ,çok şükür biyopsi sonucunda kötü hiçbir şey çıkmadı , enfeksiyon çıkmış bilemiyorum 🤷🏻‍♀️ bize bu süreçte hep soruldu çocuk düşme yada çarpma yasadimi diye hayir demiş anne ve babası çünkü unuttuk bu çocuk 6 7 ay önce bir yada bir buçuk metre yükseklikten sırt üstü düştü doktorada söyledik şimdi onun üzerinde duruyoruz dedi ama biyopsi sonucunda kötü hiçbir bulguya rastlanmadığı halde çocukta bu var diyemiyorlar büyük ihtimal ortopediye yönlendirilceksiniz denildi ama yönlendirme olmadı, şimdide sintigrafi çekilmesi gerekiyormus korkuyoruz yani 3 aydır bir sonuca bağlamadi bize biyopsi sonucuyla kesin taniyi koyucaz demistiler biyopside çıkmayan kötü bir hastalık sintigrafide çıkar mı lütfen dua edin kötü bir rahatsızlık çıkmasın ☹️
Allah şifa versin umarım sonuçlar iyi çıkar.

bu çocuk 6 7 ay önce bir yada bir buçuk metre yükseklikten sırt üstü düştü doktorada söyledik şimdi onun üzerinde duruyoruz
Ah tüh epey de yüksekmiş düştüğü yer :( bir şey yok diye ihmal etmemek lazım demek ki 😕

Bu arada Baltalimanı kemik hastanesi var. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bir yakınım kemik tümörü için çocuğunu oraya götürüyordu şimdi çok şükür iyi çocuk.

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun...uzun yıllar önce daha 18 yaşlarındayken dış etimde kist dolu parcaciklar çıktı. Dr oraya darbe aldıysan çıkar bu tür şeyler demişti..bende düşmüştüm aylar önce...belki onunda bu sebepten oluşmuştur ve kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah. Biyopside çıkardı kötü birşey olsa. .

yavrum... Allah ım acil şifalar versin inşallah
onun için de çok zor çok yorulmuştur okulunu arkadaşlarını özlemiştir

onu da teselli etmeye çalışın elinizden geldiğince
Allah yardımcınız olsun bütün kalbimle diliyorum:KK200:

Patoloji de tümörden parça alınıp çoğalma eğilimlimi (kötü huylu denilen ) diye birebir tümör değerlendirilir. Bi noktadan da alınmaz patolojide farklı noktalardan alınır. Benim düşünceme göre kötü huylu çıkmadıysa kötü huylu değildir rabbim şifa versin tez vakitte inşaallah

yavrum... Allah ım acil şifalar versin inşallah
onun için de çok zor çok yorulmuştur okulunu arkadaşlarını özlemiştir

onu da teselli etmeye çalışın elinizden geldiğince
Allah yardımcınız olsun bütün kalbimle diliyorum:KK200:
Tabi çok sıkıldı ne isterse yapıyoruz, keyfî şuan yerinde kendiside iyi gözüküyor cıvıl cıvıl çocuk çok şükür bir şikayeti yok, inşallah doktordanda güzel haber alırsak bir sorunumuz kalmicak .

Back