• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi doktor muayenesi..

neden erkek kadın doğumcuya gittiniz ki.
ben gidemem, bulunduğum şehirde bayan bir kadın doğumcu varsa neden erkeği tercih edeyim ki...

Canim daha öncede yazmıştım ama sadece olkini okudun galiba.ben miyom ameliyati icin iyi bi dr arıyorum. Miyom ameliyatlari riskli oluyor her dr yapmak istemiyor çünkü ameliyat esbasinda gelisen komplikasyonlara bagli olarak rahmin alinmasina kadar varabiliyor iş. Benimde hic cocugum olmadığı icin gittigim bicok dr bayan olsun erkek olsun küçük hastane olduklari icin yapmak istemedi ameliyatimi.en son gittigim bayan dr da üniversite hastanesindeki bu son gittiğim doktoru önerdi.
Bunun dışında zaten bayan olsun erkek olsun tedirgin oluyorum ister istemez.insanoglu neyden cekiniyorsa korkuyorsa onla imtihan oluyor işte. Bende istemez miydim miyom belasiyla ugrasmamayi..hemen bi bebegim olmasini..

Son düzenleme:
Jınekologların muayene etmeden direk laboratuara göndermesi yasak
bu anlattiklarim sadece jinekologlar yapiyor......
labaratuarda kan tahlili ve kultur testi yapilir...
smir dr yapar testi onlar kendileri labaratuara gonderir ordan sonuc direk eve gelir....

yok artik ne tacizi kardesim yapmayin ya.taciz edicek adam bole mi davranir.muayne etmis adam gorevini yapiyor.su kadin dogumculari sapik gibi görmekten vazgecin .kimse evli barkli kadina o gozle bakmaz.cok yakin bir arkadasim var kadin dogum uzmani.bende ona bi kere sormuştum bu konuyu.orda isimi yapiyorum umrumda olmuyor zaten hasta bir kadin o cekici gelmesi bana imkansiz demisti .ole sey olur mu dedi.hatta hastalarin cok ilgi gosterdigini ama bi kere bile bi hastayla cikmadigini soyledi.yani o kadar basit degil bu isler.zaten o tip adamlarin peşinde cok kadin olur siz meraklanmayin ac olmazlar yani cinsellige

Hanimlar acımasız eleştirilerde bulunmayin bence. Profiterol arkadaş taciz gibi hissettiğini söylüyor. Doktora resmen taciz etti dememiş. Rahatliktan bahseden arkadaşlar ya doğum yapmış oldukları için artık bir şeyleri aşmışlar ya da ağda falan yaptirmislar birilerine zaruri durumlarda açmaya alışmışlar. Fakat konu Sahibi belliki bunu ilk kez yaşıyor. Onun psikolojisini hesaba katarak yorum yapın. O da biliyor nasıl muayene olunacagini bilmekle yaşamak çok başka...

Hanimlar acımasız eleştirilerde bulunmayin bence. Profiterol arkadaş taciz gibi hissettiğini söylüyor. Doktora resmen taciz etti dememiş. Rahatliktan bahseden arkadaşlar ya doğum yapmış oldukları için artık bir şeyleri aşmışlar ya da ağda falan yaptirmislar birilerine zaruri durumlarda açmaya alışmışlar. Fakat konu Sahibi belliki bunu ilk kez yaşıyor. Onun psikolojisini hesaba katarak yorum yapın. O da biliyor nasıl muayene olunacagini bilmekle yaşamak çok başka...

Halden anlamak için ayni dertten muzdarip olmak olmak gerekiyor galiba canim.ne demek istediğimi miyomu olup dr dr gezenler anlayabiliyor.o yüzden ben takmiyorum acimasizca yorumları.

Teşekkür ederim.

Bin pişman oldum zaten. Ama miyomunuz varsa ameliyatiniz riskliyse ve daha hic çocuğunuz yoksa doktorunuzun en iyisi en ustası olmasi gerekiyor.bu yüzden araştırmalarım sonucu bu dojtora gittim.
Myomun tam olarak nerede ve kaç cm? Ben de bu myom yüzünde bir sürü doktor gezdim. Ama sana tavsiyem bu işten erkekler daha iyi anlıyor.. Rabbim yardimcin olsun...

Myomun tam olarak nerede ve kaç cm? Ben de bu myom yüzünde bir sürü doktor gezdim. Ama sana tavsiyem bu işten erkekler daha iyi anlıyor.. Rabbim yardimcin olsun...

Biliyorum canim seni.diger topikten tanışıyoruz seninle.4 cm rahmin icine doğru büyüyen submukoz miyom.
Devit kullanmıştım ama ise yaramadi bende.simdi baska bi yöntem deneyeceğim bi kac ay.oda olmazsa ameliyat olacagim galiba.
Senin icinde cok üzülmustum canim.bebegini kaybettiginde.Rabbim bidaha yasatmasin insallah.sagsalim kucagina alacagin bebekler nasip etsin sana.doktorun miyomla ilgili olmadigini söylemişti dimi? Sen neler yapıyorsun miyomla ilgili?

Biliyorum canim seni.diger topikten tanışıyoruz seninle.4 cm rahmin icine doğru büyüyen submukoz miyom.
Devit kullanmıştım ama ise yaramadi bende.simdi baska bi yöntem deneyeceğim bi kac ay.oda olmazsa ameliyat olacagim galiba.
Senin icinde cok üzülmustum canim.bebegini kaybettiginde.Rabbim bidaha yasatmasin insallah.sagsalim kucagina alacagin bebekler nasip etsin sana.doktorun miyomla ilgili olmadigini söylemişti dimi? Sen neler yapıyorsun miyomla ilgili?

Hii evet hatirladim.. myomu olan öyle cok kişiyle tanıştım ki karistiriyorum artik... valla başta myom dan değil demişti ama patoloji sonrasi bir şey çıkmayınca myoma bağladı. Ben de ondan kurtulmaya karar verdim. Korkuyorum sonrası için acaba gebe kalmama engel olur mu diye amama olunca kaybetmek daha kötü uff aslında kafam karışık. :50:
Civan perçemi de iyi geliyor diyorlar. Hem bebek sahibi olmak için hemde myoma da iyiymiş. Hamile kalinca birakirsin o zamana kadar bir de bunu dene. Ben başladım. Küçülsün diye en azından ameliyat zor olmaz.
Bak Allah soyletti hamile kalınca dedim kız hadi hayırlısı :34:

gayet normal bir vajinal muayeneyi nerelere taşımışsınız...

Karşınızdakinin erkek değil de bir doktor olduğunu anlamak çok mu güç?

tecavüz edilmiş gibi hissettim de vesaire de...

bu nasıl bir zihniyettir, mesleğini yapmaya çalışan insanlara ne gözle bakıyorsunuz siz?

hiç bir adam, sapık bile öyle gelip dan diye kadının bir taraflarını kurcalamaz..

sapkınca olan art niyetli düşünenlerde...

Yahu güzel memleketimde, kadınlara ne zaman vucutlarının, cinselliklerinin, gereken tedavi yöntemlerinin,

dolayısıyla kadın olmalarını sağlayan organlarından utanmamalarını gerektiği ne zaman öğretilecek?

yok mantar olunur doktora gösterilmez, doktor elle muayene eder tecavüze uğradım sanki derler...

anlayamıyorum gerçekten anlayamıyorum

Son düzenleme:
benim de en son gittiğim doktor kadındı ve kanamam olduğu halde hem eliyle hem o aletle hem de vajinal ultrasonla baktı. ben de utanmıştım ama kanamam olduğu için utandım kadıncağızdan , sonuçta hastalık ama insan gene de mahcup oluyor kanama vs. gibi durumlarda doktora.

Arkadaşlar siz neden empati kurmayı denemiyorsunuz? Tamam siz utanmiyor olabilirsiniz bu biraz da yetismeyle ve yasamayla alakali. Utanan kimseler siz ne utanmazsiniz ne ayıp demiyor ki kim sizi suçluyor. Hatta bu kimseler boyle bir durumda oldukları için hiç de memnun değiller çünkü mesele hastalık bu durumda bir şeyleri aşmak gerekiyor. Lakin yapı meselesi bu. Kaçıncı yüzyıl nevar bunda gibi ağır hitaplar yardima muhtac, psikolojisini düzeltmeye çalışan bir insan için yipratici etkiden başka bir şey getirmez.
Ayrica mesele sadece erkek doktor meselesi de değil. Kadin da olsa eminim profiterol arkadaşım yine sıkıntı yasayacakti.. uzatmanın anlami yok siz rahatsaniz ne mutlu size... zamanla o da alisir zaten

Son düzenleme:
kişi utanabilir, çekinebilir bunun için empati kurulabilir ( bir arkadaş nasıl demiş, kanaması olduğu için çekinmiş)

doğrudur. olabilir. Kimse pikniğe gider gibi oh misss diyerek bacaklarını açmıyor masada..

fakat ayyy tecavüze uğramış gibi deniliyor,

travmalara giriliyorsa,

ortada sakat bir durum var..

olay budur.

ve bunun özünde de, vajinusmusun özünde de, kadına yönelik şiddetin özünde de

ve daha bir sürüsünün özünde de aynı şey var..

Kadının vucuduyla ilgili utanması...kadınlığıyla ilgili utanması..

tekrar okudum,

vallahi empati kuramıyorum.

İşinin ehli doktorun, ne sapıklığı kalmış ne tecavüzcülüğü..

pes!

haa bu durumda konu sahibi algı melakeleri konusunda doğru hissedememişse,

bunun da asıl sorumlusu kendinden önce annesi, öğretmenleri, arkadaşları vb..

ayrıca burda böyle hissetmesinde biz yorum yazanlar da suçlu.

"eğer eee ozaman erkek doktora gidecektin deniliyorsa",

bu saçma tabuları hiç bir zaman aşamaz,

evli barklı kadın vajinusmusda olur,

her birşey olur..

Benim ilk gittigim kadin bir jinekologdu. Ciplak elle eldivensiz muayene etmisti beni. Cok Rahatsiz oldum ve bir daha gitmedim. Ustelik yasadigim yerde cok tutulan bir doktordu. Ozel klinigi falan var. Simdiki doktorum erkek. Bir kere bile eliyle muayene etmedi. Ama ihtiyac olsaydi yapardi belki bilemiyorum. Kadin olmak zor. O kadar buyuk baski altinda yetisiyoruzki vajinamizi tanimiyoruz bile. Uzman birinin dokunmasi bile urpertiyor bu yuzden maalesef.

Bu yaşadıkların gayet normal canım.Belki doktorun sert davranmış olabilir oda bunun durumu eli ile hissetmeye çalışmasından dolayıdır.Yoksa doktor keyfi bir kadının orasını burasını kurcalamaz.
Ben özellikle okulda (kızım için) erkek öğretmen,kendim için erkek doktor seçerim.Hem hastaları ile daha güzel alakadar oluyorlar.Okulda ise bayan öğretmenlerin derdi sıkıntısı(haklı olarak)bitmiyor.Hamilelik doğum çocuğu hasta falanı filanı..Ben ilkokulda 5 öğretmen değiştirdim.Bunun sıkıntısını yaşadığım için özellikle erkek öğretmen tercih ettim.
Doktoruma gelince bir bayan jinekoloğa gitmiştim kadın bir dünya.Sevgilisimiydi eşimiydi kavga etmiş 1 saat telde konuşunda bende ipler koptu.
13 yıllık erkek doktorum var kızıma hamile iken sadece 3 defa(ilk kontrol,düşük riski ve normal doğum için)alttan baktı ve oğluma hamile iken bana gerek görmediği için bir kez bile alttan bakmadı.Ne bileyim jinekoloğum benim için bulunmaz bir nimet gibi.Adamdan Allah razı olsun.Bir doktor ancak bu kadar mükemmel olabilir.

Aklına vajinismus olurmuyum gibi düşünceleri sokma.Ne kadar düşünürsen o kadar gerilirsin olacağı yoksada olursun.Bebek düşüncen varmış hani kabaca derler ya ye iç yan gel yat keyfine bak:1::1:.Bu her kadının yaşaması gereken normal bir durum.SEVGİLER.

Geçmiş olsun, nerede yaşıyorsunuz?
Eğer İstanbul da yaşıyorsanız Nisa hastanesi Asiye Uzunu tavsiye ederim.

ya bu konu şakamı, doktora jinekolojik muayene için gitmişsin adamda onu yapmış.Napıcaktı x ışınlı gözleriyle vücudunu tarayıp dokunmadan teşhismi koyacaktı.

Geçmiş olsun...Normal maalesef. bende ilk doktor kontrolümde gittiğimde böyle yapmıştı kadın. aynı anda karnımdan da bastırmıştı, inan tırnaklarının geçtiği yerlere kan oturmuştu günlerce karnım ve altım acımıştı. Bende senin gibi kasmıştım kendimi, sonrasında çok ağlamış ve uzun süre hiç doktora gidememiştim. Bu yüzdende geç başladım çocuk tedavisine. :(

tırnaklarımı battı:53: o doktoru şikayet edebilirdiniz tırnaklarınız uzatmamaları gerekiyo

Back