Kabus gibi doktor muayenesi..

sen normal değilsin biliyosun dimi? Herşeye diklenmenin luzumu yok saygı çerçeveni bozmaya hıc gerek yok unutmakı gelecekte bı anne olacaksın ve o bebege bısıler katman ıcın sakın ve sukunetlı olman lazım boyle fevrı olmaya devam edersen o psikolojı bebegınede yansır. Neye cabalıyorum kı acaba bu konusmamdan ne cıkartıcaksın senın ve karnındakı mınıgın ıcın soyluyorum bunu cunku bende bır anneyım
her lafın altında art niyet arama huyundan bıraz olsun vazgec!!!

pardon o zaman,böyle bi konuda bir kadına tecavüzlü bi şaka yapılacağını akıl edememişim hatta benim gibi çok kişi de akıl edememiş bunu o yüzden iyilik meleği gibi davranmış olabilirim.akıl falan vermedim de şaşkınlığımı gizleyemedim hala da öyle gerçi.

bu tamamen benim art niyetim haklısınız.iyi günler.

Son düzenleme:
Gayet normal bir durum bu...
Taciz tecavüz değil canım rahat ol...
Önce bir aletle (ultrason) bakıyorlar...
Yahut önce el sonra alet...

Kısa bir süre..
Ve doktor genelde piskolog gibi seni sakinleştirmeye çalışıyor...
Doktorum arkadasşımın alttan dikişlerini dikerken doğumun mucizelerini anlatmıştı...

sizin gıbı yorum yapan kımse yok zaten cogu kişi anlamıs ne manaya geldıgını konu sahıbıde dahıl... saskınlıgınızada hayran kaldım bi türlü geçmek bılmıyor sizede ıyı günler

Bu muayene normal neden vaginismus olasın ki? çok hassassınız anlaşılan sakin olmaya çalışın oldu bitti normal hayatınıza dönün... muayeneden çok mu korkuyorsunuz ki? bu muayene normal detaylıca bakılmış anormal durum yok... bunları okuyupta ilk kadın dr una gidecek olan inanın korkudan ölür fazla gerilmişsiniz ...

Arkadaslar tartismaya inanin lüzum yok.ben bu topik sayesinde halden anlayanida tanidim saka yapanida art niyetli olanı da..gercekten lüzumsuz can sıkanlar vardi ve yazmamalarini soyledim zaten kendilerine. Hoşgörü yle cevap yazmis olan herkese teşekkür ediyorum. Halimi anladiniz derdime care oldunuz.tek tek isminizi sayamayacagim ama herbirinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saka yapanlarada güldüm geçtim zaten. Art niyetlilerede adlarina üzüldüm gectim.

Ha buarada kadesacim sen gerçekten kk daki iyilik meleklerinden birisin. Boşver

hayatım öncelikle merhaba
muayene o şekilde oluyor kendini vajinismus olarak şartlandirma ben o illeti yaşadım ve onun üstüne defalarca muayene oldum hsg bile çektirdim
muayene ile vajinismus olanı hiç duymadım rahat ol bişey olmaz o gençlikten bilinçaltında olan bir durum
kendini rahat.hissedeceğin bir doktora.git bence
ben myomectomy oldum ama miyom için bana elle muayene yapmamislardi o ayrı

Kadın jinekolog ilk tercihimdir. Kendimi böyle rahat hissediyorum. Özel durumlarda elbet erkek kadın farketmez. Ama seçebilme şansım varken kadın doktor tercih ederim. Diğer branşlarda aksine erkek doktora giderim. Çünkü beni daha iyi dinlerler. Yüzüme bakarlar.

Canim seni gördüğüme sevindim :)
Evet öğrenmiş oldum bu sekilde oluyormuş. Sen durumumu biliyorsun diger topiktede yazardim her ultrason öncesi ne kadar gergin olduğumu. Bi çeşit korku işte. Ama elle muayene eden hic olmamıştı. Bide bir sürü doktor gezmedik mi hepimiz bu miyom yüzünden. . Daha elle muayene hic yasamamistim iste.herneyse yavas yavas atıyorum etkisini üzerimden. Dbizim topikte yazdim canim bundan sonraki adimlarimi.kendime 4-5ay daha mühlet verdim.olmadi ameliyathane banada görünecek. Cok şükür sen kurtuldun.darisi basimiza..

Tartışma istemiyorum ama gerçekten çok komiksiniz konu sahibi resmen tecavüz gibiydi diyen sizdiniz sonra da taciz etti mi dedim mi diyende. Ne söylediğinizi dönüp okursanız daha sağlıklı bir iletişim olur. Netten dr arayana kadar ne nedir bir açıp okuyun
Bir de negatif art niyetli demişsiniz evet tecavüzcü diyenler sana "şaka yapanlar" düzgün niyetli
Çok güldüm valla anlayış tarzınıza

anlattiklariniz dr un yaptiklari normal
elle muayene oyle olur
siz hassas olduugnuz için boyle hissetmi$iniz
bi dahasina akdina gidin ama kadin jinekologu seven duymadim hiç, hep erkeklerin daha iyi oldugunu iyi ilgilendiigni soylerler

Sadece sizin yazdîğınızı okudum......kadîn doğum stajındayken görmüştüm........inan bana fazlası var eksiği yok

Jınekologların muayene etmeden direk laboratuara göndermesi yasak

Aynı şeyleri farklı doktorlar banada uyguladı ama yapması gereken oydu çok ciddi problemler atlattım zaten orası ayrı ....ama doktor sadece yapılması gerekeni yapıyor yapanlardan biri de bayan doktordu benim aklıma zaten birşey gelmedi kötü anlamda....için rahat olsun yok öyle ters bir durum ....bunu parmakla kontrol edilmesi açısından yazdım zaten aletle bakması çok doğal birşey her kontrolde yapılıyor bana ...

doktorun muayehane şekli çok normal,bana da bir sürü doktor elle muayehane yapmııştır,bunun sebebi ağrıyan yerinizi bulmak yada kist,miyom vs...bulmak.

ikincisi sonradan vajinusmus olunmaz,bunu bende çok araştırdım.sadece muayehane sırasında korktuğun kasıldığın ve acı çektiğin için eşinle ilişkiye girmekten korkuyorsun,çünkü eşinle ilişki sırasında muayenede olduğu gibi acı çekeceğin düşüncesindesin,psikolojik yani.

birde anlamadığım adetin yeni bitmişse nasıl yumurtlama döneminde oluyorsun,benim bildiğim kadarıyla adet başlangıcından itibaren 13.14.günler yumurtlama dönemi başlar.yazdığına göre en fazla 7.günündesindir ve buda yumurtlama dönemi değildir.

Son düzenleme:
Art niyetli davranıyorsunuz hanımefendi.İşini yapan birine''tecavüz'' benzetmeleri yapmak ne kadar ayıp.Kadın doğumcuların işi bu.Hamile kaldıktan sonra ve doğumda daha neler yaşsyacaksınız biraz araştırın bence

neden erkek kadın doğumcuya gittiniz ki.
ben gidemem, bulunduğum şehirde bayan bir kadın doğumcu varsa neden erkeği tercih edeyim ki...

anlattiklariniz dr un yaptiklari normal
elle muayene oyle olur
siz hassas olduugnuz için boyle hissetmi$iniz
bi dahasina akdina gidin ama kadin jinekologu seven duymadim hiç, hep erkeklerin daha iyi oldugunu iyi ilgilendiigni soylerler
Canim bu miyom yüzünden kadin -erkek bisürü doktor gezdim.hicbiri böyle yapmamisti.o yuzden normalmi bu diye sordum zaten.bu dr alanibda uzman diye bunu tavsiye edende bi bayan dr zaten.ameliyatim riskli olduğu icin cocugun daha yok o yuzden x doktara git demisti.neticede bayanda olsa erkekte olsa jinekolojik muayeneye karşı korkularim var.daha gitmeden onyargili oluyorum anlayacagin.
Yok canım. Yumurtlama donemi oldugunu zaten dr ultrasonla bakincada söyledi. Yumurtan iki gun icinde catlar dedi ki benim hesabim da öyle. Benim zaten adetim 10 gun sürüyor. 2gunde lekenmem vardi bitsin diye bekledim. Yani tam siklusun 13uydu doktora göründüğümde.zaten lekenmeler yüzünden elle muayene yapmak istedi.normalde miyom kontrollerinde sadece ultrason kullanmislardi.

Bu arada yanitlayan herkese teşekkür ederim kızlar. Etkisini yavas yavas atıyorum uzerimden.

bide keske insanlar hassasiyetlerimin olabilecegini hatta kadin erkek farketmeden olabilecegini anlayarak yanitlasalar cok daha şık olurdu.yinede teşekkürler.

Kadın doğmcuların muayene tarzları farklıdır . Mesela bazısı vardır evli bir kadna bile vajinal muayene yapmaz bazısı vardır elle muayene yapar çünkü daha efektif olduğunu düşünür. Bazısı da vardır vajinayı açmak için makas kullanmadan eliyle muayene eder.
Yaşadığın çok normal bir de doktorun yaşı da çok önemli . Belli bir yaşta olan doktorlar biraz eski kafalı muayene ediyor. Ama hastalar tecrübelerinden klinik gözlemlerinden dolayı tercih ediyor. Bizim gibiler için muayene tarzı teşisi çok önemli . Hele hele usrason değerlendirme şekli. Acayip bir durum yok seni temin ederim rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…