Kabus gibi doktor muayenesi..

canım ben olmadım ama çoğu arkadaşım da sıkıntı olduğunda elle muayene olduğunu duydum... bu telaş yapacak bi durum değil kendini kasman,üzülmen normal çünkü hiç bilmiyormuşsun sen ultrason muayenesi olacağını düşünerek gitmişsin... vajinusmus filan olacağını sanmam korkma hiç,,rahatla ve bugünleri değerlendir sonra yumurtlama günleri gitti diye daha çok üzülürsün....... Rabbim en kısa zamanda sağlıklı hayırlı evlat versin inşallah

5,5 yıl kadar jinekolog yanında çalışmış biri olarak diyorum ki normal muayene olmuşsunuz Bu muayenelerden sonra vajinusmus olanı hiç duymadım,eminim sizde olmazsınız bence rahat olun ve bu yumurtlama döneminizi iyi değerlendirin

evet gayet normal muayene böyle olur zaten.doktor abartılacak ya da garipsenecek hiçbir şey yapmamış.

düpedüz tecavüz buuu

bazı yorumlara böyle olyorum kk da..

bu ne şimdi şaka mı? arkadaş zaten uatnmış bilmeyerek gitmiş bi sorun yaşadım sanıyor şimdi bu cevap ne? kadın zaten hassas bi de gelmiş tecavüz bu diyorsunuz.üstelik normal bir kontrol o alakası yok.

hem o doktoru ne duruma düşürüyorsunuz hem de konu sahibini iyice tedirgin ediyorsunuz..azıcık halden anlayarak yazsanız keşke.

Böyle şeyler nasıl aklınıza geliyo hayret doğrusu.Utandım desen tamamda adam tecavüz mü etti diyosun.Sizi mantığa davet ediyorum

doktor erkek değilde bayan olsaydı yine aynı şeyi düşünür müydün?
erkek oldugu için mi taciz den şüphelendin...

geçen sene ağrılı adet ve vajinismus şikayetiyle KADIN bir doktora gittim. ve kadın beni zorla oraya oturttu ve ağlata ağlata muayene etti ve bana sen bu halde zaten ilişkiye giremezsin dedi yolladı. ben tabi günlerce ağladım o kadar kötüydüki gözümün önünden gitmedi o manzara.. ve ben 1 sene o kadın yüzünden vajinismus zannederek yaşadım.. sonra şu an ki doktoruma tavsiye üzerine gittim ve erkek olmasına rağmen beni o masaya oturtmadı.. ve şimdiki doktorum bana ilk muayenede sen vajinismus değilsin dedi...ilk önce beni kafamda ikna etti ve dediki " senin istemediğin hiçbişey olmayacak, acı duyduğun an hemen söyle bitiririm." evet o aleti sokuyor, parmaklarını da sokuyor ama senin canını yakmıyor.. doktorunu değiştir bence erkekle kadınla alakası yok bu işin.. jinekolog biraz nazik ve anlayışlı olmalı kesinlikle..

düpedüz tecavüz buuu
Sagol canim yaa cok rahatlattin beni
Böyle şeyler nasıl aklınıza geliyo hayret doğrusu.Utandım desen tamamda adam tecavüz mü etti diyosun.Sizi mantığa davet ediyorum
Bende nasil okudugunuzu anlayamadim dogrusu.doktorun yaptigi tecavüzdu demedim kendi hislerimden bahsettim.bunun utanmaktan kaynaklandığını da yazdim ustelik. Sadece ilk yazdigimi degil tüm cevaplarimi okumani tavsiye ederim.
doktor erkek değilde bayan olsaydı yine aynı şeyi düşünür müydün?
erkek oldugu için mi taciz den şüphelendin...

Canim diger cevaplarimi okursan bayanda olsa öyle hissedecegimi yazmıştım. Neticede ilk kez elle muayene oldum ve daha önce gittiğim doktorlarda böyle birşey yasamadigim icin bu normalmi diye sordum.

Buarada hoşgörü ile yaklasip yorum yapan halden anlayan arkadaslara coook teşekkür ediyorum.
Negatif yorumlariyla can sıkmaya calisanlara da ne diyeyim devam etsinler böyle. üzüldüm acikcasi..

Son düzenleme:
Kadin olmaktan utanacak ne var ?
ayni islemleri bir kadin doktorda yapti erkek doktorda bana
kadin jinekolog istersiniz gelecek sefer

yanlıs anlamayın ama o doktor yani 20 küsür yıl okuyorlar buralara gelmek için ve bence elleriyle detaylı baktıgı için şanslısınız işinin ehli demekki :)

duygularınızım insanları ters anlayacak sekilde sizi yönlendrmesine izin vermeyin. bakıp yollayadabilirdi acınız agrınız var mı diye bakmış sadece

inanın onlara göre aman bu mahrem ver biraz elliyim zevk alim derdi yok, ince iş onlara el kol gibi görünüyo oralar

içiniz rahat olsun ve isterseniz doktorunuzu değiştirin her muayeneden sonra bu sıkıntı size zor olur

cok gecmişler olsun bol şans

bencede normal yani arkadaslarin dedigi gibi hamile kalinca göreceksin hemde alisiyorsun bende önceleri ilk hamileligimde falan cok kasardim kendimi ama dogumlardan sonra hic artik sonunda doktorun isi bu

bazı arkadaşlar elle muayene normal demiş ama tıp ve aletler bu kadar gelişmişken elle bakıp anlaması daha zor. sonuçta aleti içine sokup direk görüyorsun. kaç doktora gittim (bayan) hiç böyle birşey başıma gelmedi. Bir keresinde 3 büyük kist yada tümör gibi ciddi bir olayda bile, Alttan bakılan normal ultrason, üstten bakılan 3 boyutlu renkli ultrason ve tahlillerle en kesin sonuca ulaşılıyor. Miyom gibi bir olayda alttan ultrasonla muayene bile yeterli.

Yanılıyorsunuz herşeyin tanısı maalesef ki tıbbi aletler değil.

En basitinden bir doktor ciğerinizi dinlerken bir elini sırtınıza koyar diğeriyle o elinin üstüne tık tık vurur. O zaman röntgen çektir, tomografi çektir diyor muyuz ? Yada neyin sesini dinliyorsun ?

Yada üst batın kontrolünde mide ve karın boşluğuna bası uygulanır ele gelen kitle var mı kontrol edilir, eee o zaman ultrason var çektirsene demiyoruz. Ultrasonda kitle farkedilse bile ele temasında yumuşak mı sert mi olduğu, yer değiştirip değiştirmediği o kadar önemlidir ki ?

Mesela bırakın elle muayeneyi gözle muayene bile önemlidir. Tüp denemelerimde ne zaman yeni bir doktora gitsem, rahim ağzına direk gözle muayene yaptılar.

Bu işi okumadan, ilmini yapmadan sadece hasta olarak fikir beyan etmek o kadar kolay ki.

Unutmamak lazım ki yanlış verdiğimiz bilgi, başkasını yanıltır.

Son düzenleme:

canım kötü düşünme ya bazı doktorlar elle anlıyor bende çocuk için uğraşıyorum doktor önce hsg filmime baktı sonra elle muayene etti elbette kötü hissediyor insan ama sağlık için yapacak birşey yok içini ferah tut canım.....bende vajinismus filan olmadı çok şükür muayene olalı 2 yıl olacak neredeyse takma canım kafana rahat ol relaks ol

Verdiğiniz örnek başka birşey, ilk muayenede dıştan ciğer, mide karın vs, elle gözle sesle kontrol edilir. Daha sonra emin olmak için zaten tomografi ultrason vs. yapılıp kesin sonuca ulaşılıyor. şimdi alttan muayenede direk içini utrasonda görebilecekken el ile neden müdahele edilsinki. bilmiyorum, gidilen yer önemli olabilir. ben yüksek teknoloji olan özel hastaneleri seçtiğim için, belkide başıma gelmediği için bana anormal gelmiştir. çok fazla doktora gittim. kist, miyom, tüp bebek tedavisi, rahim filmi vs. hiç böyle birşey yaşamadım. Bu işi okumak, ilmini yapmak vs. dışında edindiğim tecrübeyi kendi adıma paylaştım.

ayrıca alttan muyenede el ile gereken durumlar tabiki olabilir ama miyom için buna gerek olmadığını düşünüyorum. Çünki ultrasonda görünmüyorsa zaten bir kitle yoktur demek istiyorum.

Son düzenleme:
yine sen ve yıne tuhaf bır alıntı
duzgunce anlatmak yerıne ıtıcı ve onur kırıcı bır msj
kadın zaten uzgun bıraz farklı yaklassan nolurr?
hamilesin hormonların altust olmus ama az daha duzgun dıyolog kurmaya calıssan
ağzına saglık arkadaşım konu sahbı aynen bı mukabele
bende ufak bı operasyon gecırdım aynı sekılde erkek bır doktordu ve benım fobım var elım ayagım tıtrer o durumda alttan muaye ettı baktı ve amekıyatımı yaptı tek rıca ettıgım konu benı bayıltın oldu yoksa omur boyu bu gozumun onunden gıtmez oyle yapmıslardı genıtal sıgıl amelıyatımı
bu kadar cok etkilendıysen baska bır doktor yada bayan doktor ısteyebılırsın arkadasım sımdı 1,5 yasında bı oglum var normal yolla dogurdum dogum esnasında o ıslemı 20 kez tekrarlıyolar benım erkek doktor fobım var alt tarafa karsı elımde degıl

Bak küçüğüm hormonlar artar ama altüst olmaz. O hamilelerin kocaaaman bir yalanıdır. Sakın inanma hormonlarım altüst diye şımarıklık yapana. yoksa sende mi böyle şımarıklık yaptın ki aklında kalmış :))

Birde bence pek boyundan büyük laflar etme emi, bu anlayamadığın dünyaya el sallamak gibi birşey bu. Sen kabuğunda kal emi.

Son düzenleme:

konu sahıbı bıle saka oldugunu anlayıp yorumumu begenmış... daha ne dıyeyım... her yorum altında bı kötülük aramaktan ve ıyılık melegı modundan cıksanız artık.... yorum yaparken kımseden izin alacak deılım dımı ? ayrıca yorumumda hiç bi art nıyet yokk ..... su akıl veren yorum yorumlayanlarda gercekten cok sıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…