• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabızlıktan Nefret Ediyorum!

pembebocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
167
3
46
Bartın
arkadaslar ben neredeyse bi yıldır kabızım. Hemde çokk aşırı derece,
Gözlerimden yaşlar geliyo falan o derece :43:
Benim gibi olan var mı ?
Ben pek meyve tüketemiyorum,çok da su içmiyorum ondan heralde ama çok içtiğimde de bi farklılık olmuyo :43:
4-5 günde bi tuvalete gidebiliyorum ancak, benim gibi olan var mı paylasırsanız sevinirim

canim kendi agzinla söylüyorsun cok su tüketmiyorum diye
bol su icmelisin bugun ictim yarin hadi calissin bagirsaklarim olmazki devam edeceksin bol su tüketmeye
kuru kayisi incir falan ye her sabah ac karnina bide sabah kalkar kalkmaz ilik su ic.
1 yil cok uzun bi süre kroniklesmis olabilir acilen bi doktora gitmelisin ayrica.

teşekkürler, bu konuda çok tembelim bi ay deneyim düzenli bi şekilde.
olmazsa giderim.ama çekiniyorum da doktora gitmeye :26:

benim kardeşim öyle ne yapsa olmuyor ama sen su ve meyveyi iyi tüketmelisin geçmiş olsun kilo da aldırıyor çok kötü gerçekten :(

teşekkürler, bu konuda çok tembelim bi ay deneyim düzenli bi şekilde.
olmazsa giderim.ama çekiniyorum da doktora gitmeye :26:

kesinlikle cekinme utanma lütfen doktorlar derdimize care olmak icin var bende cok cektim bu kabizliktan ne hikmetse hamilelikte düzene girdi cok sükür.
kesinlikle bol hareket ve bol su yap bunlari.

Birçok sebebi olabilir... Az yemek, su içmemek, lifli yiyecekler yememek amaaaaa en önemlisi hareketsizlik.
Eğer hareketsizsen çok olağan bir durum bu.

Benim tavsiyem bir süre form çaylarından iç. Çok etkililer :))))) Bir de zeytinyağına yer ver öğünlerinde.
Mesela salataya bol bol koy, kahvaltıda baharatlı zeytinyağı tabağı hazırla ekmek ban ohh mis =) Geçmiş olsun.

Birçok sebebi olabilir... Az yemek, su içmemek, lifli yiyecekler yememek amaaaaa en önemlisi hareketsizlik.
Eğer hareketsizsen çok olağan bir durum bu.

Benim tavsiyem bir süre form çaylarından iç. Çok etkililer :))))) Bir de zeytinyağına yer ver öğünlerinde.
Mesela salataya bol bol koy, kahvaltıda baharatlı zeytinyağı tabağı hazırla ekmek ban ohh mis =) Geçmiş olsun.
evet hareketsizim,ben okulda bile hiç bi tenefüse çıkmam hep yatar uyurum :1:
form aklıma gelmemişti iyi fikir çok teşekkürler :16:
ben salata da yemem ki pek. Ben ne yiyorum ya hakkaten şuan çok sağlıksız beslendiğimi farkettim :53::53:

ha bak aklıma geldi adanalıyım ben şalgam içtin mi hiç acayip işe yarıyor :)
ben şalgamı içemiyorum ya tadı çok farklı geliyo yine de teşekkürlerrr :16:

arkadaslar ben neredeyse bi yıldır kabızım. Hemde çokk aşırı derece,
Gözlerimden yaşlar geliyo falan o derece :43:
Benim gibi olan var mı ?
Ben pek meyve tüketemiyorum,çok da su içmiyorum ondan heralde ama çok içtiğimde de bi farklılık olmuyo :43:
4-5 günde bi tuvalete gidebiliyorum ancak, benim gibi olan var mı paylasırsanız sevinirim

Geçmiş olsun.Canım seninde ne çok sorunun varmış Allah yardım etsin:5:Kabızlığın için sabahları aç karına 5 tane kuru kayısı yiyip üzerinede bir bardak su içmek çözüm oluyor.Ama bu kadar uzun süren kabızlık için bence önce bir dr. agidip nedenini öğrenmelisin.

Son düzenleme:
evet hareketsizim,ben okulda bile hiç bi tenefüse çıkmam hep yatar uyurum :1:
form aklıma gelmemişti iyi fikir çok teşekkürler :16:
ben salata da yemem ki pek. Ben ne yiyorum ya hakkaten şuan çok sağlıksız beslendiğimi farkettim :53::53:

ben şalgamı içemiyorum ya tadı çok farklı geliyo yine de teşekkürlerrr :16:

Bencede meyve sebze yeme, salata yeme, su içme olmazki:20:Tabi kabız olursun acilen beslenmeni bir düzene sokmalısın.Günde en az 6 porsiyon taze sebze meyve tüketmelisin 2 lt su içmelisin:31:

Geçmiş olsun.Canım seninde ne çok sorunun varmış Allah yardım etsin:5:Kabızlığın için sabahları aç arına 5 tane kuru kayısı yiyip üzerinede bir bardak su içmek çözüm oluyor.Ama bu kadar uzun süren kabızlık için bence önce bir dr. agidip nedenini öğrenmelisin.

bende foruma üye olduğumda farkettim bu kadar sorunum olduğunu,teşekkür ederim yaa hepsi üşengeçliğimden işte.her sabah ye azcık kayısı ne var sanki dimi

sinameki çayı, mısır püskülü çayı ve kayısı çayı gerçekten birebir denemelisin bence sinameki çayı ve mısır püskülü çayından sonra karın agrın olucaktır ama derdine deva olucaklardır..

Canlarım nolur hemen bilinçsizce bitki önermeyin,lütfen bana da kızmayın.
Sinameki çok çok sıkıntı duyduğunuzda tek seferlik içebileceğiniz bir müshildir,eğer üst üste içmeye başlarsanız kendisi kabızlığı arttırır çünkü bağırsaklardaki kaygan tabakanın da çıkmasına neden olur ve beterin beteri haline gelirsiniz.
Benzer her konuda yazıyorum, sizin çözümünüz kefirde.Ben şu blogdaki yazıdan çok yararlandım. Kabızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilirim,çok şey de denedim ama tek çözüm kefir oldu.Şimdi şükürler olsun ki çok rahatım.
                   Yaşamdan, Her Telden: Kefir...Uzun vadeli mucize !

Back