Kabızlık

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.449
6.246
358
35
Merhaba hanımlar
Ciddi anlamda sorun oldu bu ara bu kabızlık. Gecen hafta oğlum çok fena kabızdi karın ağrısı vs vardı. Geç anladım kabız olduğunu da. İlk defa yaşadı böyle birşeyi bana da yapmadığı dan bahsetmedi geç farkettik. Lavman vs derken halloldu şükür.
Bu arada da gorumcemin iki çocuğu bende anneleri umreye gitti. Kayinvalideye bırakmıştı çocukları ama bir cenazeleri çıktı herkes oraya gitmek zorunda kaldı çocuklarda ortada kalmasın diye ben almıştım. Ay 9 yaşındaki kızları da şimdi kabız oldu üç gündür kız ağlıyor tuvalette. Ne yapacağımı şaşırdım. Probiyotik, kefir, kayısı, erik suyu yapabileceğim bir çok şeyi yaptim. Yok mu bunun kesin bı çözümü niye oldu boyle anlamıyorum sağlık ocağına götüreceğim ama biraz bunaldım da 5 gündür bendeler. İnşallah hastalık vs çıkmadan teslim ederim çocukları oğlum sözümü çok dinler icmen lazım bunu derim içer bu çocuklar öyle de degil. Artık gitsin su kabızlık bıktım önerilerinize açığım. Bir yardım edin ya.

sızın evde kabızlık salgını var sanırım :) demek kı hamur ıslerı cok yenıyor salata su az tuketılıyor

rahatlayın bıraz emanet cocuk oldugu ıcın stres yapmıssınız kabızlıgı sızın sucunuz degıl kakacık inatcı

pırasa yemegı veya zeytınyaglı bır yemek yapın
kahvaltıya bol tahınlı pekmez koyun bırer kasık yesınler
zeytınyagında omlet yesınler
lımonlu su ıcsınler ballı süt ıcsınler yumusar
patates pırınc ekmekten uzak durun yaglı cevızlı salata yesınler

Hamur işi yapsamda ondan olsa gam yemeyecegim. Şehir değiştirdiler yabancı yere geldi diye oldu kız sanırım. Oğlumda kurufasulye yaramamış sanırım. Çok bunaldım artık kaka işinden

Sağlık ocağına götüreyim doktor ilaç versin istiyorum artık

ya dupalac surup ya fıtıl verır gonderır
bu gecıcı cozum :)
su ve salata arttırımı yapın sız sabredın ılık bıtkı cayları adacayı gıbı mesele bunlarda rahatlatır

Kabızlık eğer bağırsaklarda herhangi bir sorun yoksa beslenme kaynaklıdır. Çocuklarda arka arkaya olduğuna göre çocukları beslerken bir hata yapıyorsunuz. Bol lifli gıdalar, zeytinyağlı sebze yemekleri, salatalar ve çorbalar sorunu çözer. Beslenmeyi düzeltmeden verdiğiniz takviyeler işe yaramaz.

bende bunlari yazacaktim asla kabiz olmamasi gereken biri olarak saglikli ve dengeli beslenmek sart. Bir süre makarna, pilav, kek falan vermeyin. Ben uzun süre erik suyu ictim beya faydasini gördüm ben

bütün yemekleri zeytinyağıyla pişiriyorum, böyle çözüm buldum. kızım sebze yer tahin kahvaltıdan eksik olmaz hamur işi sevmez, kabızlık yapan gıdaları tüketmemesine rağmen kronik kabızlığı var, zeytinyağına geçtiğimden beri düzeldi. geçen ay ayçiçek alınca tekrar eskiye döndü. stres yapmayın zeytinyağını deneyin inş. şifa olur

Çok teşekkür ederim ben de bir yerde hata yaptığımı düşünüyorum bir gün evde hamburger yaptım yanında ayran sonraki gün çorba pizza ayran yaptım hepsi evde yapılan şeyler. Sucuk bile koymadım kıyma koydum. Sağlıklı beslenme amacı güden bir eviz aslında. Paket gıda yok, margarin yok... Artık sırf zeytinyağlı sulu yemek yapacağım dün bamya vardı bugün de pırasa pisirecehim

Zeytinyağli yemeklerden sonra da çare bulamazsaniz osmolac şurup alabilirsiniz..9 yaşında ise 10 ml kullanim yeterli olacaktır..

Şimdi doktordan çıktım. Fissur olmuş temiz tutamadığı için. İyiki gitmişiz doktora. Fitil ve ilaç verdi. Şimdi bu fitili ben nasıl yapcam ya 9 yaşındaki çocuk kendi yapabilir mi sizce

Şimdi doktordan çıktım. Fissur olmuş temiz tutamadığı için. İyiki gitmişiz doktora. Fitil ve ilaç verdi. Şimdi bu fitili ben nasıl yapcam ya 9 yaşındaki çocuk kendi yapabilir mi sizce
Yapamaz ya..Kaynananiz gelemez mi çocuk rahatsız yani..Fissür de çok acılı bir şey her dışkısını yaptığında ağrısı olur..

sıkıntı stresten öyle olmuş yavrum yazık bol su içmeli ama en erken çözüm dra götürmek benim oğlumda 3 yaşındayken bağıra bağıra yapıyordu dr götürdümde ne yazdığını hatırlayamadım inek sütü içmesin demişti ama ilaçlar işe yaradı bitkisel bişi desem çocuklar dedigin gibi içmiyorlar bide çocuklar icin geciktirici bir tedavi oluyor biraz sende hep katı gıdalar yapıyorsan yemeklerde bir mercimek çorbası yap o biraz iyi gelir

hayır ya yapamaz çocuk yanlış yere bile uyguluyabilir mecbur sen yapcaksın kullan at eldivenlerden takıp yaparsın her yaptığında çocuk çekinir ama yapcak bişi yok

bol bol çorba, su tüketimi, limon bağırsakları sıkar.. salatalara zeytinyağı ekleyin. hatta kahvaltıda direk zeytinyağına bansınlar ekmeklerini.

ay kiyamam ben ona ben fissurdan ameliyat oldum ne illet bilirim suanda kabiz olmamali asla ama asla Allah korusun kronik olmamali. Cok agrisi olursa sicak suya oturmak faydali oluyor ben her lavobadan sonra sicak su tutuyordum dusta. Hatta bu cok daha iyi. Ama fitili kendi yapamaz daha cok kücük

Çok teşekkür ediyorum hanımlar.. yaptım fitili, kremleri de sürdüm. Yavrum çok canı yanıyor ya. Benden cekinmemesini söyledim. Epey konuştum rahatlattim. Sıcak suya oturttum. İnşallah çabuk iyileşir Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın ama en çokta annesiz kalmasın hiç bir çocuk. Kalirsada Allah merhametlilere denk getirsin inşallah...

Elinize sağlık

zeytinyağı iyi geliyor ve kuru kayısı ama düzenli olarak vermeniz lazım ve biraz da sıvı çorba falan ve sebze ağırlıklı beslenme iyi geliyor kabızlığa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…