• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabızlık sorunu

bir dis sarımsağı soyun ve iğneyle bir kac delik acın sonra her sabah ac karnına sıcak suyla ciğnemeden yutun düzenli yaparsanız kabızlık tarih olur sinameki ve form cayları bağımlılık yapıyor bıraktınız an daha kötü kabız olursunuz ilaclarlada tabı ama bunda tedavi ediyor ve zamanla düzeliyor

peki arkadasim ne kadar zaman yaparsam etkisini gorebilirim....duzeldigi zaman birakiyimmi yoksa devammi edeyim...

Ben botany form çay kullanıyorum kabızlığa çok iyi geliyor ve içinde hiçbir katkı maddesi yok.Aynı dert bendede var malesef.Birde kuru kayısı sabah aç karnına çok iyi geliyor.

Slm arkadaslar Kabizlik sorunu var ise bu demek ic organda sonun var oldugunu gosterir. Dil demir renginde mor renk alir.Surekli yasayan insanlarda hemoroid olusur. 6-7 gunde buyuk tualetini yapanlar dikkat etmeli zehirlenme olayi olabilir.
Arkadaslar onerecegim sey
1) yuruyus yapin surekli oturmayin kendinizi zorlayin mutlaka gunde olmasa 2-gunde bir 1-2 saat yuruyun.
2) arkadaslarin onerdigi kayisi cok guzel gelir
3) aksam bir bardak yogurda bir kasik zeytin yagin veya aycicek yagin ekleyerek yatmadan 1-2 saat once icin
4)Pancar orta boy seker pancarini kaynatin dis kabugun alin 4 kisima bolun Sabah izterseniz aksam iyin Mutkala gunde emelisiniz isterseniz 1 hafta isterseniz 10 gun deneyin
5) Yemeklerin sulusunu secin iceceklere cok dikkat edin

Tamamiyla kurtulmus olursunuz Bunlarin yarari olmasa kendiliginden olmas demek Iyi gastroenterollog-dogru mu yazdim Turkcesi nasil olddgunu hatirlayamadim(ic organlara ozellikle mide/ karajier/ bebrek bunlarla ilgilenen dr) mutlaka gidin

Ben 2002 gemoroji sok yasadim.Kendiliginden iceriden zehirlenme olayi . Ne oldugunu anlayamadim.Kist patladi boylece ikisi bir arada olumden dondum.Kist kolay bir amelyat ama gemoroji sok eklenince durum kotuydu. Kabizlik sekiyordum wc 3-4 gunde bir gidiyordum denemis oldugum hicbirseyin yarari olmiyordu. sonra bir dr buldum artik 5-senedir gidiyorum.

Cok dikkat edin onemli birsey........................Allah yardimciniz olsun

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun kabızlık için şalgam suyunun iyi geldiğini duydum yemekten 45dk önce içicekmişsin umarım sana iyi gelir.ayrıca dışarı çıkmak için kullanılan ilaçların daha sonra bağırsakları tembelleştirdiği söyleniyor aklında bulunsun sevgiler.

canım aynı sorun bendede var bide çatlak hemoraid sorunuda olunca çok kötü oluyor benim öyle şahsen hiç kabız olmamam lazım.

ben dr gittim ilaç verdi bi ara devamlı kullanıyordum baktım belli bir süre sonra alışkanlık yaptı bıraktım.sonra kayısı yedim her sabah üstüne bide ılık su o iyi geldi.ama kuru kayısı pek iyi gelmiyor açıkçası taze olması lazım.sonra bi ara her sabah aç karınla sıcak su içine bal karıştırıpta içtim (ayrıca kilo vermek isteyenler bunun içine limon sıkarlarsa kilo verme etkisi yaratıyor).bi ara yeşil çay çok içtim.

ama en son çare düzenli yemek yemekte ve genelde sulu gıdalar ve sulu yemekler tercih edince düzene girdi.şimdi arada bir olsamda dr verdiği ilaçtan birtane içiyorum o yeterli oluyor.

merhaba arkadaşlar benım sıze sorum olucak
normal dogum yaptım 1 ay oldu hala kabızım bebegımde kabız ne yapabılırım

kızlar küçük bir öneride benden zeytin yağının içine inciri doğrayın sabahları yiyin faydasını göreceksiniz özellikle hamilelikte oluşan kabızlığa birbirmiş hamile bir arkadaş söylemişti ancak böyle buldum çözümü demişti

canım bendede aynı sorun olurdu halada var,ben bekunıs dıye bır hap kullanıyodum çok ıyı gelıyodu sımdı emzırdığım ıçın kullanamıyorum bu ılacıda bıtkısel olarak bılıyorum ,aklında bulunsun hoscakal

sevgili arkadaşlar benim oğlumda doğduğundan beri kabız hatta bu yüzden fistür oldu çok çektik biz
ANNEMLE BABAM tvde bir programda izlemişler yemeklerden 15 dakka önce çocuğa 2-3 dal bildiğimiz dereotundan veriyoruz başlayalı 1 hafta oldu çocuğum kurtuldu bu dertten doktorun ismide ibrahim saraçoğluydu sanırım ALLAH RAZI OLSUN ondan şimdi çok rahatladık
sizede tavsiye ederim

Benim Arkadisimin kizi 12 yasinda ve irzi olan kabizlik hastaligi vardi.Doktor caresi yok bunun, hergün kac saat olursa olsun mutlaka tuvalete cikmaya calissin demis.Aloe Vera Gel icecegini 3 hafta düzenli ictikten sonra, kizi kurtuldu bu rahatsizliktan.Simdi düzenli olarak iciyor ve faydasini gördü.Bir deneyin derim bu rahatsizligi cekenlere.

bendede aynı sorun var ve ilaç sinameki form çayları hiç fark ettirmiyor bende aşağıda söylediğiniz yöntemleri deniycem umarım işe yarar mirmirmirmirbenneyaptımki-tatlicadiarzu- bugün deniycem hepsini yarın yazarım sonucu senağlama

zeytin yağı
badem yağı
bir diş sarımsak
zeytinyağı içine incir

Yıllardır mide ve karnımda benimle birlikte yaşayan karın ağrısı ve kabızlıktan muzdarip ben,Prof.Dr.Orhan Tarçını bulduğumdan beri dünyaya yeniden merhaba diyorum.
Orhan hocayı bu konularda tek geçerim. Bir kere inanılmaz ilgili bıkmadan sorularınıza tek tek cevap veriyor.en önemlisi tedavi ediyor.

Bagirsak probiyotiklarini arttirmak icin kefir icebilirsin gercekten ici temizleyene kadar tuvalate cikiyorsun.

Back
X