• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabızlık sorunu

Cemile_Nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
8
0
36
K.K.T.C.
merhaba hanımlar, kusura bakmayın her zaman bir derdim olunca siteye girip yazıyorum :) .. benim bebem 2.5 aylık oldu ve bebeğimde kabızlık sorunu var. 3 günde 4 günde 5 günde bir tuvalete çıkıyor. nedeni ne olabilir ve çözüm önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkürler .. herkesin bebeğinin sağlıklı bir şekilde olması temennisi ile ..

hazır mama kullanıyormusun? çünkü hazır mamaların hazmı zor olurmuş... bu arada Allah bağışlasın meleğiniz daha 2,5 aylık... bağırsak sistemi yeni yeni düzene giriyor... kabızlıkta, 7gün sonrasında yapılmayan vede zeytin tanesi gibi olan dışkılara deniliyor... rahat olun... müdahale etmeyin... aylık rutin kontrolünüzde dr unuzla konuşmayı unutmayın... sağlıklı günler..........

merhaba hanımlar, kusura bakmayın her zaman bir derdim olunca siteye girip yazıyorum :) .. benim bebem 2.5 aylık oldu ve bebeğimde kabızlık sorunu var. 3 günde 4 günde 5 günde bir tuvalete çıkıyor. nedeni ne olabilir ve çözüm önerileriniz nelerdir? şimdiden teşekkürler .. herkesin bebeğinin sağlıklı bir şekilde olması temennisi ile ..

teşekkür ederim. mama felan kullanmıyorum sadece anne sütü ile besliyorum.. yok benim bebeğim zeytin tanesi gibi yapmıyor yani sizin demenize göre kabız felan değil :) .. acaba 4,5 gün tuvalete çıkmadığında çay kaşığı kadar saf zeytinyağı içirmemde bir mahsur olur mu?

benım kızımdada 6 aylıga kadar kabızlık sorunu yasamıstık sadece anne sutu verdım 6 ay boyunca 3 yapmadıgı oluyordu.sonra kendılıgınde gectı sımdı 1.5 yasında gunde 1 kere yapıor bende duymustun zeytınyagını denemedım hatta bı kere o kadar kotuyduku kabızlıktan catlıodu aglamaktan doktara goturduk apar topar fıtıl verdı (sup.glıserın kansuk )diye o biraz fayda etti ama daha cok kucuk doktorunuza danısın derım ama telasnılacak bı durum degıl birde bol su tuketin en onemlısı gule gule buyutun bebişinizi::)

Sadece anne sutune ragmen 4-5 gunde bir yapiyorsa saf zetinyagi verebilirsiniz.sizde yediginiz ictiginiz seylere dikkat edin bence anne sutunden bebege geciyor sonucta.

unutma hiçbirimiz konunun uzmanı değiliz.. sadece deneyimlerimizi vede dr larımızın bizlere verdiği tavsiyelerle yorum yapmaya çalışıyoruz... dr umuz kesinlikle zeytinyağı veya herhangi bir müdaheleyi asla doğru bulmazdı... heleki birde anne sütü içiyorsa... kısacası anne sütü alıyorsa zaten hiçbirşeye ilk 6 ayda gerek kalmıyor... unutma sadece anne sütü... fakat şunu sormak istiyorum... bukadar 3-3 günde bir kaka yapıyorsa aç kalma ihtimalini değerlendirdinmi? yani 2, aylık bebeğin bol bol kaka yapıyor olması gerekiyor... anne sütünün yeterli olup olmadığını kilo alışıyla takip edebilirsin... bunuda en pratik sağlık ocağıyla halledebilirsin... ama sakın zeytinyağı verme... vede iyi bir dr un olsun... o seni en iyi yönlendirecektir....daha fazla yardımcı olmak isterdim ama bildiklerim bunlar... bol şans.

bebegınız huzurlu ve karnı agrıyor gıbı aglamıyorsa normaldir, bir arkadasımın oglu da 3 aylıkken haftada 1 defa yapıyormuş, gitmedik dr bırakmadılar sonunda verilen karar: bu cocugun normalının bu olması idi, 6 aydan sonra her gun yapmaya basladı.şimdi buyudu 3 yasında darısı basınıza... sevgiler

Back