- 2 Ocak 2021
- 2.232
- 1.104
- 32
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
klonoskopi yaptırmadım. Ama değerlerimde herhangi bir sorun yok sükür. Bu sekilde beslenmeye 1 hafta oldu baslayalı bu aradaTavsiyem kahvaltıdan önce yaklaşık 2/3 subardagı sıcağa yakın su içmeniz.
Doktor ne diyor gittiniz mi,kolonoskopi çekildi mi?
çalışıyorum saat 12 gibi evde oluyorum o yüzdenKahvaltı saatiniz çok geç degil mi?saat kaç gb uyanıp o saate kadar aç kalıyorsunuz,neden kalıyorsunuz?
Yine 2 saat var arada.çalışıyorum saat 12 gibi evde oluyorum o yüzden
en gec aksam yediideYine 2 saat var arada.
Bu beslenme saati size göre degil anlaşılan öğün atlamak size yaramıyor
Akşam yemeğini kaçda yiyorsunuz
hayır kendim böyle beslenmeyi deniyorum kabızlıktan kurtulurum diye. Aslında kuru kayısı dahi yemiyorum. Belki denesem iyi gelir kabızlığımaBu beslenme programı bir uzman tarafından mi çıkarıldı sindirim için böyle beslenin diye?
sizde de mi kronikti. ne kadar sürede düzeldi acaba. Benim bir haftadır bu düzenim. Ben mi sabırsızım acaba ?Ben. Bırakın 4 5 günü haftalarca çıkamadığım oluyordu. Önce bitki çayı kullandım,düzene girdi. Sonra bıraktım alışkanlık olmasın diye. Sabah aç karnına ılık limonlu su tüketmeye başladım. Birde yeterli beslenince düzeldi.
kimyonu hic denemedim onu da deneyceğim.Hımmm birde acı var, acı yiyecekler yemeklerinden de baharatlı eksik etmem özellikle kimyon. Deneyebilirsiniz.
Ama böyle olmaz ki. Dengeli beslenmekten geçiyor her sey. Çoğu meyve bağırsak hareketlerine birebir mesela. Portakal, mandalına, üzüm çok güzel çalıştırıyor. Kuru incir, kayısı. Hepsi de lif açısından zengin. Ekmeği tahili tamamen kesmek de yanlış. Özel bir sağlık sorunu yoksa tam tahıllı ürünler çok faydalı. Mesela ben ekmek yemezsem tuvaletimi yapamıyorum. Bunu çok geç fark ettim. Genelde tam buğdayli/ tahıllı yerim bir iki dilim kadar. Uzun zamandır kabızlık problemi yaşamıyorum. Bir de mutlaka bol su. Az kafeinli içecek ve çay. Bir de mutlaka uzmana görünün.hayır kendim böyle beslenmeyi deniyorum kabızlıktan kurtulurum diye. Aslında kuru kayısı dahi yemiyorum. Belki denesem iyi gelir kabızlığıma
Of acı biber yediğim aksamlarin sabahını düşündümHımmm birde acı var, acı yiyecekler yemeklerinden de baharatlı eksik etmem özellikle kimyon. Deneyebilirsiniz.
böyle beslenmeye baslayalı 1 hafta oldu aslında. Bol lifli yoğurt kefir tüketiyorum. Aslında belki bağırsaklarımda mantar vardır ondan kurtulurum diye deniyordum ama sadece kabızlık problemi için de bu yola basvurmak yanlıs sanırıım. Daha önce kayısı falan yiyince her gün cıkıyordum ama gaz problemi yasıyordum o yüzden sorun olduğunu düsündümAma böyle olmaz ki. Dengeli beslenmekten geçiyor her sey. Çoğu meyve bağırsak hareketlerine birebir mesela. Portakal, mandalına, üzüm çok güzel çalıştırıyor. Kuru incir, kayısı. Hepsi de lif açısından zengin. Ekmeği tahili tamamen kesmek de yanlış. Özel bir sağlık sorunu yoksa tam tahıllı ürünler çok faydalı. Mesela ben ekmek yemezsem tuvaletimi yapamıyorum. Bunu çok geç fark ettim. Genelde tam buğdayli/ tahıllı yerim bir iki dilim kadar. Uzun zamandır kabızlık problemi yaşamıyorum. Bir de mutlaka bol su. Az kafeinli içecek ve çay. Bir de mutlaka uzmana görünün.
Of acı biber yediğim aksamlarin sabahını düşündüm