• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kabızlık sorunu yaşayıp çözen var mı?

merhaba arkadaslar. Uzun zamandır kabızlık problemi yaşıyorum. Bu yüzden yıllarca sinameki otu, laksatif türü ilaçlar kullandım.Biliyorum yanlıs ama kabızlıktan korktuğum için bırakamadım da. Lifli beslenerek probiyotik takviyesi ile bağırsaklarımı düzene sokmaya çalısıyorum. Çok zorlanmadığım sürece hiç bir ilaca basvurmayacam. Ağırlık antremanları yapıyorum. Ekmeği,şekeri, baklagili,meyveyi,süt ürünlerini(lor,kefir ev yoğurdu dışında) kestim. Sabahları zeytinyağı içiyorum. Sirkeli su içiyorum aç karna. !2de kahvaltımı yapıyorum. Sanırım kabızlıkla baya bir uğrasacağım ama beni çok fazla rahatsız ediyor. Tuvalete gidiyorum bir sey yok. Ama rahatsızım. Geçen hafta 4 gün çıkamadım. 5. gün ilac aldım cıktım. 2 gündür cıkamadım yine. Benim gibi olup bu durumu atlatan var mı? ne kadar sürede ne yaparak kabızlıktan kurtuldunuz acaba ? :(
Ben kahve içer içmez tuvalete çıkıyorum. Bence siz de her gün 1 kahve için.

böyle beslenmeye baslayalı 1 hafta oldu aslında. Bol lifli yoğurt kefir tüketiyorum. Aslında belki bağırsaklarımda mantar vardır ondan kurtulurum diye deniyordum ama sadece kabızlık problemi için de bu yola basvurmak yanlıs sanırıım. Daha önce kayısı falan yiyince her gün cıkıyordum ama gaz problemi yasıyordum o yüzden sorun olduğunu düsündüm
Belli bir gıda grubunu özel bir durum yoksa beslenmeden çıkarmamak lazım. Dengeli beslenme, bol su içme işin sırrı bence. Yoğurt ve kefir kesinlikle çok faydalı. Et grubunu biraz azaltıp belki sebze grubuna ağırlık vermek gerekebilir belki. Ama işte kronik bir sorun varsa uzman yardımı önemli. Kafadan yapılan diyetler vücuda daha zarar verebilir.

hayır kendim böyle beslenmeyi deniyorum kabızlıktan kurtulurum diye. Aslında kuru kayısı dahi yemiyorum. Belki denesem iyi gelir kabızlığıma
Böyle kendim deniyorumla olmaz ki, en azından bir diyetisyene gidin size adamakıllı bir beslenme programı oluştursun

Neden normal beslenmiyorsunuz :KK51: Baklagiller çok sağlıklı besinler onları atarsanız çok büyük bir yanlışa düşersiniz. Kalp doktorundan diyetisyene kadar tüm sağlıkçılar bakliyat yiyin diyor. Meyveler zaten çok sayıda vitamin barındırıyor, onları atarsanız da aynı şekilde. Aldığınız kalorilerin %50si de karbonhidratlardan gelmeli, bu şekilde zaten yakında mideniz sırtınıza yapışır, tuvalete gideceğiniz varsa da gidemezsiniz. Onu kesmek, bunu atmak şeklindeki beslenme biçimleri genel olarak çok çok zararlı, kararında yedikten sonra çoğu besinden zarar görmezsiniz ama yemezseniz beslenmeniz eksik kalir.

Bu acaip diyet yerine normal beslenin derim bence probleminiz daha çabuk çözülür. Ekmek olarak da tam buğday ekmeği tercih edin, başka bir tavsiyem de tam buğday makarna alın o da bağırsağı çok çalıştırır. Zeytinyağını da öyle içmeyin valla çok kötü koyun yeşil bir salata üstüne gezdirin güzelce yiyin. Acilşifalar dilerim, umarın sorununuz yakında çözülür.

Onu yeme, bunu hayatından çıkart şeklindeki beslenme biçimlerini insanların aklına kim sokuyorsa gerçekten halk sağlığıyla oynuyor :KK51: Dünyada en uzun yaşayan insanların olduğu yer Akdeniz havzası, en sağlıklı diyet de Akdeniz diyeti. Akdeniz diyetinde baklagiller, kompleks karbonhidratlar, üstüne sebze-meyve, balık , zeytinyağı ve bir miktar da üst ürünleri var. Zaten ülkemizde gayet yer edinmiş bu beslenme biçimini takip etmektense, onu hayatından çıkar bunu hiç yeme şeklindeki kafayı insanlara aşılayan insanlar kimdir, nasıl yapıyor bilmiyorum ama yanlış kere yanlış. Akdeniz diyeti budur:

Bundan sasmayin arkadas, yoksam metabolizmanizi bozarsiniz, sonra daha buyuk dertlerle ugrasirsiniz. Hic karbonhidrat yememke metabolizmayi yavaslatir, bedeni kitlik bilincine sokar o yuzden bu beslenmeyi hemen birakin diyorum konu sahibesi. Iyi bir doktora gorunun ondan sonra duruma bakin.

Doktorum bana kabızlık için ekmek yerine kepekli ekmek, bunun haricinde de bol baklagil meyve sebze içerikli diyet önerdi. Siz resmen her şeyi yasak etmişsiniz kendinize. Baklagil bağırsaklara çok iyi gelir, sebze meyve de öyle. Marketteki paketli süt ürünlerinin hiçbir faydası yok onu atabilirsiniz ama yerine bol kuruyemiş tüketin kalsiyum alma açısından. Kuruyemiş de kabızlığa iyidir.

Doktorum bana kabızlık için ekmek yerine kepekli ekmek, bunun haricinde de bol baklagil meyve sebze içerikli diyet önerdi. Siz resmen her şeyi yasak etmişsiniz kendinize. Baklagil bağırsaklara çok iyi gelir, sebze meyve de öyle. Marketteki paketli süt ürünlerinin hiçbir faydası yok onu atabilirsiniz ama yerine bol kuruyemiş tüketin kalsiyum alma açısından. Kuruyemiş de kabızlığa iyidir
merhaba arkadaslar. Uzun zamandır kabızlık problemi yaşıyorum. Bu yüzden yıllarca sinameki otu, laksatif türü ilaçlar kullandım.Biliyorum yanlıs ama kabızlıktan korktuğum için bırakamadım da. Lifli beslenerek probiyotik takviyesi ile bağırsaklarımı düzene sokmaya çalısıyorum. Çok zorlanmadığım sürece hiç bir ilaca basvurmayacam. Ağırlık antremanları yapıyorum. Ekmeği,şekeri, baklagili,meyveyi,süt ürünlerini(lor,kefir ev yoğurdu dışında) kestim. Sabahları zeytinyağı içiyorum. Sirkeli su içiyorum aç karna. !2de kahvaltımı yapıyorum. Sanırım kabızlıkla baya bir uğrasacağım ama beni çok fazla rahatsız ediyor. Tuvalete gidiyorum bir sey yok. Ama rahatsızım. Geçen hafta 4 gün çıkamadım. 5. gün ilac aldım cıktım. 2 gündür cıkamadım yine. Benim gibi olup bu durumu atlatan var mı? ne kadar sürede ne yaparak kabızlıktan kurtuldunuz acaba ? :KK43:
Konuyu takipteyim 🤷‍♀️

Back
X