kabızlık mı yoksa normal mi???yardım!!!

eflatun20

huriye=ismet anıl
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2008
624
0
40
merhaba güzel 2009 şubat anneleri bizim bir sorunumuz var kakamızı 2 veya 3 günde bir yapıyoruz ama çok sert değil kayısı kıvamında koyu yeşil kına renginde sizlerin bebişlerinin kaka yapma sıklığı nasıl??? katı gıdalara ilk başladığımızda da yine 2-3 günde bir yapıyordu ama yaptığı da çok katı oluyordu beze bile yapışmıyordu ve de çok zorlanıyordu kakasını yaparken yavrum ıkına ıkına kıpkırmızı oluyordu yüzü bu durum yaklaşık 2 hafta sürdü sonra normale dönmüştü ki bayramdan beri yine eskiye döndük yalnız bu sefer eskisinden farkımız kaka sert değil ve yaparken zorlanmıyor kuru kayısı falan veriyorum ama bir gelişme yok bu durum normal mi yoksa telaşlanmalı mıyım :uhm: lütfen görüşlerinizi yazın kızlar korkmaya başladım :sinifsinif:

valla canım kelin ilacı olsa başına sürer benimki ek gıdalardan beri öle hemde kendiside zor yapıyo valla bende her yolu denedeim ama demmeki normal diyorum artık

canım bende bu kaka konusunda çok dertliyim bizimkide resmen taş gibi her gün yaptığı halde.dediğiniz gibi beze falan yapışmıyor.her zaman bol su içiyor ebze muhakkak yiyor nedenini bende anlamadım devam ederse kontrole gittiğimizde doktora sorucam

ek gıdaya geçtik geçeli bizimki de biraz koyulaştı. bence zorlanmıyorsa normaldir.

çok teşekkür ederim arkadaşlar yalnız olmadığımı anlayınca biraz olsun içim rahatladı ama bebişlerimiz için üzülüyorum ya ne olacak bu böyle acaba düzelir mi diye 1-2 gün sadece anne sütü versem diyorum sonra da kıyamıyorum sadece anne sütü yetmez artık diye vazgeçiyorum ben sadece 2-3 günde bir kuru kayısı kaynatıp rondodan geçirip veriyorum yazın incir de veriyordum ama incir bitinci sadece kayısıya kaldık artık ilk kabızlığımızda doktorumuza sordum incir, kayısı veriyorum diye aynen devam dedi ilacı var ama alışkanlık yapar tavsiye etmiyorum demişti bu gidişimde bir daha sorayım bari çünkü 3 haftadır böyle nereye kadar...

çok teşekkür ederim arkadaşlar yalnız olmadığımı anlayınca biraz olsun içim rahatladı ama bebişlerimiz için üzülüyorum ya ne olacak bu böyle acaba düzelir mi diye 1-2 gün sadece anne sütü versem diyorum sonra da kıyamıyorum sadece anne sütü yetmez artık diye vazgeçiyorum ben sadece 2-3 günde bir kuru kayısı kaynatıp rondodan geçirip veriyorum yazın incir de veriyordum ama incir bitinci sadece kayısıya kaldık artık ilk kabızlığımızda doktorumuza sordum incir, kayısı veriyorum diye aynen devam dedi ilacı var ama alışkanlık yapar tavsiye etmiyorum demişti bu gidişimde bir daha sorayım bari çünkü 3 haftadır böyle nereye kadar...

canım yulaf ezmeside barsakları süper çalıştırıyor biz hiç kabızlık sorunu yaşamadı bazen 4-5 kere bile kaka yaptığı oluyor arada bir yulaf ezmesi yada unu ile mama yapıp vermeni tavsiye ederim emin olki çözümü çok kolay hiç kabızlık sorunu yaşamazsın birde çorbalarına mutlaka kabak ekle buda iyi bir yöntem denemiş biri olarak çok iyi bir çözüm bence..

eğer zorlanmıyorsa yaparken kabız değildir. karnında sertlik ve huzursuzluk yoksa az yiyodur. benim kızımda 1 haftada 10 günde yapıyodu kakasını kilo alımı da azalmıştı.. doktor beslenmediğinden dedi.. ek gıdaya başladığımızdan beri 3 günde bir yapıyor

Son düzenleme:
arkadaşım kuru kaka yapıyorsa çok yetersiz besleniyor demektir sıvık kaka ise iyi beslendiğine alamettir renginin yeşil olması fazla beslediğini gösterir 2,3günde bir yapması yediğini bağırsaklarında uzun tuttuğundan iyi kilo alacağını gösterir.

valla benimki tuttuğüundan hiçte kilo almadı öle aman amna hani yemeişte yapamamış derler ya kilolulara benimki hiç öle değil

tutması mühim değil kakanın yapısı ve beslenme şekli mühimdir kilo alması için kuru köfte gbi kaka yapıyorsa az kaka yapması ideal değil

kızlar kabızlığımıza çözüm bulduk sanırım çörek otu yağı ahmet marankinin kitabında anne sütünü arttırdığı söyleniyordu ki zaten peygamber efendizin de tavsiye ettiği yiyeceklerden biridir çörek otu, ayrıca her derde deva olduğu söyleniyor günde 1 veya 2 çay kaşığı içiyorum ve maşallah oğlum her gün yapıyor kakasını bazen 2 yaptığı bile oluyor sütümden ona da geçtiğini tahmin ediyorum kaka şikayeti devam eden arkadaşlar bir denesin bakalım bize iyi geldi tavsiye ediyorum

Cnm içiyorum derken kaynatıyormusun yoksa suyla birlikte yutuyormusun..

:uhm:

önce ağzıma 1 çay kaşığı çörek otu yağı alıyorum sonra su içip suyla birlikte yutuyorum eczanelerde aktarlarda falan var küçük şişe içerisinde daha dün aldım bi tane daha 3 lira sabah akşam 1er çay kaşığı içmeye çalışıyorum unutursam 1 defa oluyor bize çok iyi geldi denemekten ne çıkar dene bence canım hem sütü de artırıyor

X