kabızlık(basur) :((((

yexsxbxux

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
1.274
10
43
kızlar ben endometrozis (çikolata kisti) hastayım...bu kistlerim ameliyattna önce bağırsaklarıma yapışık vasiyetteydi ve bu çok kötü kabızlığa sebep olmuştu ondan sonrada basura dönüştü...ve şuanda halen devam etmekte... eski kabızlığım kalmadı ama basur beni mahvediyor...afedersiniz hiç rahat lavaboya çıkamıyorum... :çok üzgünüm:

ve işin kötü tarafı nisan da tüp bebek deneyeceğiz... bu basur yüzünden çok korkuyorum...

bunun için bir önerisi olan var mı??? :çok üzgünüm:

canım benim çok saol yazdıkların için...

afedersin bende açıkca yazmak zorundayım kabızlığım çok fazla olmuyor ama nedense her tuvalete girdiğimde( çok çok afedersiniz utanarak yazıyorum ) ıkınmak,zorlamak zorunda kalıyorum... şuanda tüp bebek yaptırmadık ama allahtan bir mani çıkmazsa nisanda inşallah ama bu durumum böyle devam ederse sanırım sıkışsamda tuvalete bile girmem herhalde korkumdan...

öncelikle çok geçmiş olsun canım.seni o kadar iyi anlıyorum ki....ne yazık ki bende bun dan çok dertliyim.3 ay önce ilk tüp bebek denememi yaptım.malesef sonuç negatif.ondan sonra üzüntü stresten bende basur oldum.tabi kabızlıkda var. ne yapsam normale dönemiyorum.bu ay 2. tüp bebeğe başlıyacaktım.ama böyle nasıl olacak bilmiyorum.çünkü gerçekten çok zor durumdayım.
inşallah rabbim şifa versin bizlere.
eğer bi çaresini bulursan benide haberdar et canım.

öncelikle çok geçmiş olsun canım.seni o kadar iyi anlıyorum ki....ne yazık ki bende bun dan çok dertliyim.3 ay önce ilk tüp bebek denememi yaptım.malesef sonuç negatif.ondan sonra üzüntü stresten bende basur oldum.tabi kabızlıkda var. ne yapsam normale dönemiyorum.bu ay 2. tüp bebeğe başlıyacaktım.ama böyle nasıl olacak bilmiyorum.çünkü gerçekten çok zor durumdayım.
inşallah rabbim şifa versin bizlere.
eğer bi çaresini bulursan benide haberdar et canım.

saol canım allah razı olsun... tabiki haberdar ederim etmem mi??? a.s.

çok üzgünüm fakat bunun çaresi yok gibi bende yıllardır aynı dertten muzdaribim tüp bebek denememde hemde transfer olduğum gün kabız oldum 2 gün çıkaramadım en kritik dönemde ne korkunç günlerdi ben zeytin yağını kayısı suyuna karıştırıp 2 litre tükettim taze kayısı ozaman mevsimiydi ve elma ve en önemlisi kavun üzerine hemen su içtim bu bende işe yaradı inşallah böyle sorunla karşılaşmazsınız kızlar

çok üzgünüm fakat bunun çaresi yok gibi bende yıllardır aynı dertten muzdaribim tüp bebek denememde hemde transfer olduğum gün kabız oldum 2 gün çıkaramadım en kritik dönemde ne korkunç günlerdi ben zeytin yağını kayısı suyuna karıştırıp 2 litre tükettim taze kayısı ozaman mevsimiydi ve elma ve en önemlisi kavun üzerine hemen su içtim bu bende işe yaradı inşallah böyle sorunla karşılaşmazsınız kızlar

canım işte bende çok korkuyorum... tüp bebek döneminde sana bir zarar falan olmadı demi..yani tüp bebek pozitifle sonuçlandı inşallah...

evet canım pozitifti başka nedenden 20. haftada kaybettim bebişimi basurla alakalı değil yani stres yapmayın rabbim neyi nasip ederse o oluyor

Canim bendede tam tersi ishal ve kusma oldu.Beraber tedavi oldugum diger arkadaslara sordum onlar bizde kabizlik var dediler.Benim sorunumdan olmamislar.Dr.ma soyledim oda yediklerinden dedi ama inanmadim cunku benim yediklerimden evdekilerde yedi bisey yok.Heralde bana narkoz dokundu bu durum bende transferden bir gun sonra gecti ve sonuc negatifti.Bilmiyorum neden tabi.Simdi ben bir karisim kullaniyorum ve hic tuvalet sorumuz yok.5 arkadas kullaniyoruz herkes cok memnun.1 elmayi ve 1 limonu kabuklu 4 e bol.1 kabuk tarcin (yoksa normal tarcin 1 cay kasigi) ayni sekilde karanfil ve karabiber 1.5 litre suda kaynatilip yemeklerden sonra icildiginde bosaltim sistemini ve sinirleri duzenliyor.Mumkunse sicaga yakin ilik ic ve tok karnina.Umarim iyi gelir

Kızlar, test ettim ve kesinlikle tavsiye ediyoru. KAYSI HOŞAFI :)) bir kaç gün bol miktarda tüketin bakın nasıl isal oluyosunuz. Bunun yanında katkı maddeli yiyeceklerden uzak durmaya bakın özellikle hazır çorbalar, Cola, Ketcup vs. ve en az günde 2 litre su için.

X