• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Kabızlığa karşı ne yapmalı ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

hiram06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
897
1
96
Ankara
Kızlar bebeğim düzeltilmiş olarak 20 günlük oldu ishalden sonra şimdide kabız oldu kakası sert değil ama yinede yapamıyor dr. fitil verdi onu kullanınca yapıyor ama onuda kullanmak istemiyorum sürekli fitille mi yapacak anne sütünün yanında mamada veriyorum zeytinyağı içermeyi de denedim makatına derece ile uyarı da yapıyorum her türlü hareketide yaptırıyorum ama yinede yapmıyor en son yapmayalı 9 gün olduyine fitil verdim sizce ne yapmalıyım ..

canım benimki de mama ve anne sütüyle besleniyor .9 gün çok uzun bir süre çok rahatsız eder onu.ben doktoruma danışarak düzenli olarak hergün mamasına 1 kaşık saf zeytinyağı koyuyorum ve yapıyor.kabızlığı geçti.zeytinyağını düzenli kullanırsan fayda eder.ben de ilk başta fitil kullanmıştım ama o hem bağımlılık yapıyor hem de sadece bir anlık işe yarıyor.seninki 9 gündür yapmadığına göre yazık çok ağrısı olur bugün yarım bir gliserin fitil ver içi boşalsın sonra yarından itibaren hergün 1 çay kaşığı zeytinyağı koy mamasına.umarım geçer biran önce kabızlığı.

bu arada zeytinyağıyla poposundan uyaranlar da var bazısında işe yarıyor benimkinde yaramadı ama sen bi dene istersen.yalnız o da sürekli olursa alışkanlık yapar.

canım zeytinyağı mamasına koyuyorsun..
su verbilirsin mama aldığı için ..az ver..
karnına masaj yap ve ayaklarının bisiklet çevirir gibi hareket ettir..

aynı dert bende de var... şu zeytinyağı verme olayını yarın bi doktorumuza sorayım, bizimki henüz 2 gün oldu ama beslenmede azalma başladı. günde birkaç kez yapan bebek birden kesilince rahatsız oluo heralde keyifsiz... insallah hiram sende bir an önce çözüm bulursun... bu arada hiram senin bebiş kg oldu ya büyümüştür baya...

valla cnm doktora uzun süredir gitmedik en son 4 kg dı şimdi bilmiyorum bana büyümüyor gibi geliyor :)) heralde yanında olduğum için

Canım sadece anne sütü alan bebekler 8-9 güne kadar kaka yapmayabiliyor bazen eğer kakası yumuşaksa sorun yok.
Ama mama ile besleniyorsa 3 günü geçmemeli. Bebeğin kakası keçi pisliği gibi sertse kabızdır.
Geç, ıkınarak ama yumuşak yapıyorsa kabız değildir.
Büyük ihtimalle masajla kakasını rahatlıkla yapabilir. Doktoruna mutlaka danış bağırsak düzenleyici verebilir.

evet mehtapcım kakası sert değil hatta su gibi diyebilirim ama geç yapıyor hatta hiç yapmıyor zeytinyağı verdim bakalım yapacakmı bekliyorum merakla

Back