- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Garson yani kabin memurluğu niye bozuluyorsunuz bence de garsonGarson mu??? Bakış açınıza hayran kaldım. Ben sadece , klasik iş anlayışının dışında bir düşünceye sahip olduğu için kızımla ilgili kurduğum hayali paylaşmak istedim. Malum hep sizin kafalar var, böyle marjinal meslekleri tercih edenler oldukça az...
İnanamıyorum Garson dediğinize gerçekten....
Bak arkadaşım yine söylüyorum , iki ulusal havayolunda 13 sene uçtum, özel şirket filan değil.
Bakış açısı belli ne kadar anlatırsan anlat , garsonsun kimilerinin gözünde
Bu ülkemizde değişmez, meslekten yıldıran da bu zaten , uçağa her binenin kendini uçağın sahibi sanması.
Evet milyon tane ülke gördüm , çok para kazandım .
Ama yine söylüyorum , kim ne derse desin götürüleri daha fazla .
Bu ihtimal hep var tabii...Memurluk sıkıcı ama ya pişman olursan
Rahat olduğun işini bırakma, sev işini
Başka iş yapsan emin ol onu da sevmeyeceksin Bi sene sonra
Her iş kutsaldır ama kabin memurluğu= muavinlik
Muavin olmak istiyorsan sen bilirsin
O bahsettiğin maaşı aynı mesaide sen de alabilirsin özel ders vs ile
Bir kabin memuru olarak şunu diyebilirim ki kesinlikle sacmalamiyorsun.
Bu ise avukatlığı, mühendisliği, öğretmenliği birakıp başlayan çok kişi var. Yasin da çok musait.
Evli olarak biraz zorlayabilir evet ama o da eşinin desteğine bakar. Şirkette evli çocuklu birçok işi var.
Çok donanımlı insanlar konusuna katılamayacağını.liseyi zar zor bitirip önlisans okuyup İngilizcenin i sini bilmeyen tanidiklar hostes olunca bu genellemenizin yanlış olduğunu söyleyebilirim.Kabin memurluğunu kucumseyenler olmuş, hostesliğ minibus muavinliği gibi alelade herkesin yapabileceği bir iş mi sanıyorsunuz. Hosteslik hizmet etmek degildir, bizim gördüğümüz kısmı o belkı ama bu çok ciddi bir iş ve cok donanımlı egitimli insanlar seciliyor standart kişiler degil. Bu sebeple maaslar da ona gore halıyle .
Gonlunuzu ferah tutun dusunmeden gecin bence hayallerınızın ardından gidin.
Çok donanımlı insanlar konusuna katılamayacağını.liseyi zar zor bitirip önlisans okuyup İngilizcenin i sini bilmeyen tanidiklar hostes olunca bu genellemenizin yanlış olduğunu söyleyebilirim.
Yok uçarkende evliydim, çocuk sahibi olabilmek için ayrıldım, bi de bunalmıştım artık, maddi olarak ta iyiydik Allah'a şükür, ailemle arkadaşlarımla, kendimle daha fazla vakit geçirebilmek cazip geldi.13 sene cok uzun bir süre. Eminim ki severek yapmissiniz bu isi ve getirileri sizi tatmin etmis olacak ki o kdr uzun sure devan etmissiniz.evlilik icin filan mi. Ayrrildiniz yoksa saglik sorunlari mi?
Çok donanımlı insanlar konusuna katılamayacağını.liseyi zar zor bitirip önlisans okuyup İngilizcenin i sini bilmeyen tanidiklar hostes olunca bu genellemenizin yanlış olduğunu söyleyebilirim.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Ben de İngiliz Dili Ve Edebiyatı mezunuyum.
Sınıf arkadaşlarımın %95'i formasyon alıp öğretmen olarak atandı.
Bu benim açımdan 4 yıl aldığım edebiyat eğitimin körelmesi demek olduğundan öğretmenlik yapmayı hiç düşünmedim.
O açıdan ben isteğinizi gayet mantıklı buldum.
Tek düşünülmesi gereken tarafı evlilik ve kabin memurluğu bir arada zor olur mu olmaz mı.
Bekar olsanız çok güzel bir meslek.
Ama kalmalı uçuşlar evliliğinizde problem oluşturur mu bunu düşünmelisiniz.
Benim üniversitede arkadaşım hostesti. Ve ben 4 yıl sonunda öğrendim onun hostes olduğunu. Defalarca ne iş yaptığını soruyorduk soylemiyrdu, utaniyordu.
Elbet utanılacak bir meslek mi Hayır tabiki ama bu kadar eğitim alıp da yapılacak bir meslek değil. Hele bi de evlisiniz çok zor bir şey.
Ama o kadar çok da istiyorsanız yapın yani..
Hayır, abes değil. Ben herkesin seveceği işi yapmasından yanayım.
Ama sizin durumunuzda şöyle bir çelişki var, öğretmenlikten tatmin olmama sebepleriniz hosteslikte de olmayacak mı? Hosteslik dediğin de rutin bir iş. Ne gibi yükselmesi var bilemiyorum ama bir iş kadınlığı gibi değil. Öve öve bitiremediğiniz akademik geçmişiniz bizzat eğitimini aldığınız mesleği yaparken köreliyorsa, hosteslikte hayli hayli körelir. Yani amaç eğitiminizin, meziyetinizin körelmemesiyse, hostesliğin buna bir faydası olmayacaktır. Tam tersine, hevesiniz geçince bir boşluğa düşme durumu yaşayabilirmişsiniz gibi geldi bana. Ha mesleki doyum filan değil, keyif aldığım iş olsun diyorsanız o zaman sorun yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?