- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.391
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
arkadaşın da bir tuhafmış yani. yaptığı işten gururla bahsetmeyen hiçbir kabin memuru tanımadım daha şu zamana kadar.
@katrina_89 eğer kararlı isen dene bence, içinde kalmasın.
Ama bak eş desteği olmazsa çok zorlanırsın.
Yükselme imkanın elbette var, kabin amirliği sadece ilki.
Purser, eğitim kontrol kabin amiri gibi.
Senin yabancı dil sorununda yok sanırım, daha kolay yükselirsin.
konu hakkında çok detaylı bilgim yok. ama ciddi bir tutkun var belli, bu tutku zorlukları görmezden getirecekse hayalini gerçekleştir derim.
tek bir olumsuz örnekle genelleme yapma hatasına düşmek istemem ama bahsetmeden de geçemeyeceğim. Yurt içi bir seferde yerime geçmeye çalışıyorum. hanzonun biri, çıtı pıtı narin bir hostese "çantamı yukarı koy" diye emretti. çantası da eşşek ölüsü gibi ağır bir valiz kendisi de toraman bir arkadaş... hostes, "beyefendi belim ameliyatlı ağır kaldıramıyorum kusura bakmayın" dedi. kaldı ki bence açıklama yapmak zorunda bile değil. adam başladı hakarete ay hatırlamak bile istemiyorum ne laflar ediyor kadına. kadın hiiiç kendini bozmadı ama bunu profesyonellik adına yaptı eminim yoksa çok üzülmüştür içten içe. ben kadına hitaben teselli edici cümleler kurdum bu hanzoya laf vura vura pis pis bakıştık benim bile içime oturdu.
en son uçak yolculuğumda da öküzün biri uçak kalkmıyor diye erkek görevliye (steward mıydı?) bir sürü laf edip "şerefsizler, reziller" dedi. sanırım mesleki bir profesyonellik durumu var adam duymazdan geldi ama ben durur muyum? açtım ağzımı yumdum gözümü bütün uçak bizi dinledi.
nefret ediyorum bir koltuk parası verdi diye uçağın sahibi sananlardan, bankada 1 milyar parası var diye bankayı satın almış edalarında bankacılara hakaret edenlerden... böyle gider bu.
bu tür sektörlerde cidden sabır sınanıyor
yorgunluk+hanzolar+evlilik hayat düzeninde yaşanacak olumsuzluklar < verdiğin kararın mutluluğu+iç huzur
ise hiç durma
Seni cok iyi anlıyorum katrina bnce hayallerinin peşinden git bnde yeni atandim(turkiye elektrik iletim mudurlugundeyim) ama aklım hep afad'da. Alim olmadığı icin mülakatlara bile giremedim. Senin yerinde olsam şansımı denerdim cunku kalbinin bu meslek icin nasil attığını tahmin edebiliyorum. Heleki hostesleri uniformali görünce nasıl ozendiginiSu anda thy ucagindayim ucusa hazirlaniyoruz hep beraber :)) :) orta kulak iltihabim var ama ucusumu erteleyemedim.deliyim sanırım.
Merhaba,
Mobilden girdiğim için ilk mesajınızdan sonraki sayfalara bakamadım, kaçırdığım bir şey varsa kusura bakmayın. Sizin konunuza yazmak istedim ve bunun için üye oldum.
Ben malum firmada kabin memuruyum. Dinamik bir hayatı, farklı yerler görmeyi ve insanları tanımayı seviyorsanız tavsiye ederim. Maddi açıdan da tatmin edicidir. Şahsen ben işimden çok memnunum, çok severek yapıyorum. Öte yandan hizmet sektörü malum, insanlarla uğraşmak zordur, çok problemli kimselere denk gelebilirsiniz, geceniz gündüzünüz olmaz, uyku ve yemek düzeninizin de şaşması muhtemel, sağlığınızı sıkı kontrol altında tutmanız şart. Evlisiniz, çocuk sahibi olursanız zorlayıcı olabilir, eşinizin desteği olmazsa olmazdır bence.
Bu mesleğin karakterinizle uyuştuğunu düşünüyorsanız ve gerçekten kalbinizdeki iş bu işse deneyin şansınızı, içinizde ukte kalmasın. Ben ilerde bir gün bu işi yapmazsam başka ne iş yaparım diye düşünüyorum ve beni bu kadar mutlu edebilecek bir iş gelmiyor aklıma. Dilerim her şey gönlünüzce olur. :]
Sanırım ben de vizyonsuzmuşum. Yorumlarda memuriyet gömülmüş ama ben de eskiden çok yoğun saatleri olan başka bir işte çalışıyordum yedi gün çalıştığımı bilirim geceleri geç dönerdim eve falan. Yirmibeş oldum dayanamıyorum dedim. Ne kadar ideallerin de olsa saatlerin karmaşık olduğu işler cidden insanı yoruyor. Kafan da bedenin de isyan ediyor. Bir gün on saat çalış sonra yirmi dört saat kafa kaldırmıyor. Şu an işsizim ve memuriyet istiyorum. Vizyonsuzlukla vizyonsuzluk.
Ama bence bu hayattaki en büyük lüks zaman. Kitap okumaya zamanının olduğu, arada kaçamak tatillerini, yazın da yurt dışı seyahatlerini yapabileceğin bir meslek büyük lüks.
Hostesler çok geziyor evet ama ne kadar gittikleri yeri gezip görebiliyorlar, ne kadar keyif alıyorlar.
Bir de evlilik farklıı. Evet ülke görmek güzel ama ben layıkıyla ve eşimle görmek isterim.
O evde tekken ben gezdiğim ülkeden keyif alamam.
Ha şu da var kaldığınız bir iki gece de ülke ne kadar gezilir ne kadar gezgin damar doyurulur.
Bir şehire gidince bir hafta kalmak lazım, kaybolmak doya doya gezmek lazım. Bunları size hosteslik sağlamaz.
Ben uzun tatillerde daha doyurucu seyahatleri sevdiğimle yapmayı tercih ederim.
Yorucu bir işten gelip hayattan keyif alamayacak hale gelmek istemiyorum.
Kariyer elbette güzel ama hayata geliş amacımızın sadece yükselmek ve daha çok kazanmak olduğunu düşünmüyorum. Gezmek tozmak, yemek içmek, sevmek sevilmek sevişmek, okumak öğrenmek bence amacı. Ve bunun için de mesleğiniz ideal.
Eşim de öğretmen ve bu hafta antalyaya yazın Yunanistana ve datçaya gideceğiz mesela. Doya doya tatil doya doya gezi. Bana daha doyurucu geliyor. Bilemiyorum.
Seni cok iyi anlıyorum katrina bnce hayallerinin peşinden git bnde yeni atandim(turkiye elektrik iletim mudurlugundeyim) ama aklım hep afad'da. Alim olmadığı icin mülakatlara bile giremedim. Senin yerinde olsam şansımı denerdim cunku kalbinin bu meslek icin nasil attığını tahmin edebiliyorum. Heleki hostesleri uniformali görünce nasıl ozendiginicunku bnde afaddan birini gorunce öylece bakıyorum
arkadaşın da bir tuhafmış yani. yaptığı işten gururla bahsetmeyen hiçbir kabin memuru tanımadım daha şu zamana kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?