• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

kendime metiyeler düzmedim, kendimi anlattım. bütün o saydıklarımı hatta daha fazlasını ben yaptım zaten de neden kendimi övüyor gibi gözüktüğümü anlayamadım :) yüksek lisans tezimi yazıyorum ama eğitim alanında olduğu için içim daralıyor artık vallahi. içimdeki enerji patlamasını farklı alanlarda yansıtmam lazım =)

alinmayin nolur kotu anlamda demedim ben onu,egitim alani cok gicik olabilir eminim keske bask aalanda yapsaydiniz

ilk başlangıçta thy de maaş 4bin tl civarı. ilk 5 sene içinde ise yüzde yüze yakın artış oluyor. hiçbir halükarda öğretmen kazancıyla kıyas kabul etmez. iş sadece kazanç da değil tabii, arkadaş başka artı eksilerden bahsetmiş anlıyorum ben onu.
O 4 bin tl görünen ücretidir, uçuş saatleri, ekleri, yeteneklerinin artıları vs şeyleri dahil değil.
Onlarla yeni başlayan bir memur 6-7 bin tl civarında alıyor.
Ben daha önceki mesajımda belittim, zaten istediğiniz meslek 20 yıl yapılabilecek bir şey değil.
Memurluğu bırakıp belki 5 yıl deneyimleyip, sonrasında ne yapabileceğinze karar vermeniz gerekiyor.
Belki kazancınızca iş kurmayı deneyebilirsiniz.
Ama evlilik hayatıyla da yurt içi uçuş hostesi olsanız dahi yine de zorlanacağınız bir gerçektir.
Öğretmenlik sizi tatmin etmiyorsa sırf güvencesi var diye devam etmemenizi öneririm.
Bu hayat bir kere geliyoruz ve herkesin kapasitesini yansıtabildiği, her gün yeni bir şey öğrenebilme şevkiyle, aynı heyacanla işe gidebilmesinden yanayım.
Hostelik olmasa da kendinizi başka alanlarda deneyip, ne istediğinizi bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ünide bir hocam vardı, tam tamına 4 kere üniversitesini 3.sınıfta ailesinden gizli bırakıp, istediğini bulana kadar hayatına yön vermeyi seçmiş.
Şuan hala son uzmanlığı konusunda öğrenciliği devam ediyor.
50 yaşında, kendisi için zevk aldığı meslekte doktorasını yapıyor.
Ha bu arada bıraktığı üniversiteler, odtü mühendislik, hacettepe tıp, diğer 2si de yurt dışıydı anımsayamıyorum.
Şuan sanat tarihi konusunda ilerliyor, akademisyenliğinin yanında eleştirmenliğini yapıyor.

Öğretmen toplumumuzda saygın meslek ama kabin memurluğu için aynısı geçerli değil maalesef , herifler gözleriyle yiyor hostesleri sırf bu nedenden dolayı bile vazgeçilebilir bir meslek

O 4 bin tl görünen ücretidir, uçuş saatleri, ekleri, yeteneklerinin artıları vs şeyleri dahil değil.
Onlarla yeni başlayan bir memur 6-7 bin tl civarında alıyor.
Ben daha önceki mesajımda belittim, zaten istediğiniz meslek 20 yıl yapılabilecek bir şey değil.
Memurluğu bırakıp belki 5 yıl deneyimleyip, sonrasında ne yapabileceğinze karar vermeniz gerekiyor.
Belki kazancınızca iş kurmayı deneyebilirsiniz.
Ama evlilik hayatıyla da yurt içi uçuş hostesi olsanız dahi yine de zorlanacağınız bir gerçektir.
Öğretmenlik sizi tatmin etmiyorsa sırf güvencesi var diye devam etmemenizi öneririm.
Bu hayat bir kere geliyoruz ve herkesin kapasitesini yansıtabildiği, her gün yeni bir şey öğrenebilme şevkiyle, aynı heyacanla işe gidebilmesinden yanayım.
Hostelik olmasa da kendinizi başka alanlarda deneyip, ne istediğinizi bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ünide bir hocam vardı, tam tamına 4 kere üniversitesini 3.sınıfta ailesinden gizli bırakıp, istediğini bulana kadar hayatına yön vermeyi seçmiş.
Şuan hala son uzmanlığı konusunda öğrenciliği devam ediyor.
50 yaşında, kendisi için zevk aldığı meslekte doktorasını yapıyor.
Ha bu arada bıraktığı üniversiteler, odtü mühendislik, hacettepe tıp, diğer 2si de yurt dışıydı anımsayamıyorum.
Şuan sanat tarihi konusunda ilerliyor, akademisyenliğinin yanında eleştirmenliğini yapıyor.

hayır yeni başlayan memur bahsettiğim kadar ücret alıyor aşağı yukarı o konuda eminim.

hocanıza hayran kaldım. ondakinin yarısı kadar cesaretim olsa şu an gökyüzündeydim =)

Vallaha 30 sayfa olmuş. Aradaki yorumları okuyamadığım için benimle aynı yorumları yazanlar olmuş olabilir. Şimdiden kusura bakma.
Birincisi THY'ye tekrar başvuru yaptınız mı ? Bu başvuru sonucu tekrar mülakata davet geldi mi? Bildiğim kadarıyla THY nı bir kere reddedince (yani davete gidilmeyince) bir daha çağırılmıyor. (Net bir bilgim yok. Belki de kabin memuru olmaya hak kazanıp reddedincedir.)

İkincisi evet maaş ve aksiyon açısından güzel bir meslek olarak görülebilir ama tüm zorluklarını öğrenip bunu göze alabiliyor musunuz ? Benim arkadaşım geçen seneki alımlarda kazandı. Fiziği düzgündü. İngilizce sınavları geçti. Mülakatları geçti. Şimdi kabin memuru. İnanın bana gecesi gündüzü yok. Evli olsa hayatta yürütemezdi. Ramazan'da ben sahura kalkardım o uçuştan yeni dönüyor olurdu. Bütün gün topuklu tepesinde durduğundan bacakları hergün ağrıyordu. İzin deseniz yok. Haftada bir gün nöbet gibi bişi oluyormuş. Hazırda beklemeniz gerekiyor acil uçuşta hop kalkıp gitmeniz gerekiyor. Saatlerce uçuşunuz oluyor. Bir sürü ülkeden insanlarla karşılaşıyorsunuz. Ülke ülke nasıl olduklarını anlatmıştı ama burda belki alınanlar olur diye ülkerini söylemeden anlatacağım. Bazı ülkeler çok içiyor ve saygısız davranıyormuş, bazıları sürekli çağırıp çağırıp birşey istiyorlarmış,businesstakilerin havasından geçilmiyormuş, çok pis bırakanlar varmış. 6 hafta eğitimleri oluyor,çok zor ve katı. Yaptığınız herşeye dikkat ediliyor. Daha çok zorlukları vardır elbet. Bu arada bir sürü ülke görür gezerim diye hayalleriniz varsa onu da unutun. Bazı yerleri sadece yukardan gördüm diye anlatıyordu arkadaşım. Eğer uçusunuz kalmalı olarak belirlenmediyse havaalanında uçaktan bile inmeden geri dönüyorsunuz. Ha hiç mi kalmıyor tabi ki kalıyorlar ve gezdikleri yerlerde oluyor ama öyle çok değil.

Maaş konusunu da netliğe kavuşturmak gerekirse ilk 2 sene maaşınızın %50 sini alıyorsunuz. 3.500-4000 bir maaşla başlanıyor sanırım. 2 sene sonunda da eğer THY sizinle çalışmaya devam etmek isterse 1 senelik sözleşme imzalayıp işinize devam ediyorsunuz.

Lütfen mesleği kötülemeye çalıştığımı, sürekli olumsuz yanlarını göstermek için uğraştığımı düşünmeyin. Ben yakın arkadaşının THY girme ve sonrasını görme sürecine şahit olan birisi olarak anlattım. Herşey gönlünüzce olsun.

Öğretmenlik eskiden saygın bir meslekmiş, bence de saygın olmalı, maalesef hak ettiği saygınlığı bu zamanda bulamıyor. İnsanlar sizi kendi kapasiteleri kadar anlayabiliyor. Sizde görgü bilgi derya deniz de olsa ; karşınızdaki kendi algı ve bilgisi kadar anlayabiliyor. Ben bekarsam kesinlikle kabin memurluğunu tercih ederdim. Evli ve çocukluysam tercihimi saatlerinin düzenli olması nedeniyle düzenli bir işi tercih ederdim. Ama sevilmeyen meslek yapılmamalı.

Hostessiz bir ucaga biner misiniz? Havada olacak herhangi bir sorunda size ne yapmaniz gerektigini soyleyecek insanin olmadigi? Her meslek bir amaca hizmet eder ve hic biri asagilanamaz! Bu sig dusunce karsisinda ne desem bos. Mesleginiz ne dunyayi kurtariyor olmalisiniz.
Hostessiz bi uçağa binebilrim çünkü yüz defa uçağa bindim.ben mesleğimden bahsetmiyorum burada .öğretmenlik kutsal bir meslektir.öğretmenliğin meyvasını toplarsınız,ama hosteslikte böyle bi mükafat yok.insanlar parası için hostes oluyor.öyle densin ya da gökyüzünde olmak beni mutlu ediyor...amennaa

Hostessiz bi uçağa binebilrim çünkü yüz defa uçağa bindim.ben mesleğimden bahsetmiyorum burada .öğretmenlik kutsal bir meslektir.öğretmenliğin meyvasını toplarsınız,ama hosteslikte böyle bi mükafat yok.insanlar parası için hostes oluyor.öyle densin ya da gökyüzünde olmak beni mutlu ediyor...amennaa
Zaten destek olma sebebim konu sahibinin bu meslegi yapmayi senelerdir cok istemesi. Ben de hostes olmak istemem ama hayalimdeki meslek olmadigindan. Ama hic bi meslegi de kucumseyemem. Emek var sonucta. Ben kucumsenmesine uzuldum yoksa her fikire sonsuz saygim var herkes ayni dusunemez ki.

ne ilginçtir ki hostessiz bir uçak olamaz tıpkı pilotsuz olamayacağı gibi. bu mesleğin küçümsenmesi cdden üzücü.

ne ilginçtir ki hostessiz bir uçak olamaz tıpkı pilotsuz olamayacağı gibi. bu mesleğin küçümsenmesi cdden üzücü.

Uçak mühendisiyim. Pilot ilanları açıldıkça senin gibi oluyorum. Bastırıyorum kendimi. Pişman olurum bana göre değil çalışma saatleri kötü diyip geçiyorum. Halbuki küçüklükten beri hayalimdi. Şansını dene. Olursa tekrar düşünürsün ailenle oturup..

Kabin memurluğunu kucumseyenler olmuş, hostesliğ minibus muavinliği gibi alelade herkesin yapabileceği bir iş mi sanıyorsunuz. Hosteslik hizmet etmek degildir, bizim gördüğümüz kısmı o belkı ama bu çok ciddi bir iş ve cok donanımlı egitimli insanlar seciliyor standart kişiler degil. Bu sebeple maaslar da ona gore halıyle .
Gonlunuzu ferah tutun dusunmeden gecin bence hayallerınızın ardından gidin.

Bir kabin memuru olarak şunu diyebilirim ki kesinlikle sacmalamiyorsun.
Bu ise avukatlığı, mühendisliği, öğretmenliği birakıp başlayan çok kişi var. Yasin da çok musait.
Evli olarak biraz zorlayabilir evet ama o da eşinin desteğine bakar. Şirkette evli çocuklu birçok işi var.

Benim üniversitede arkadaşım hostesti. Ve ben 4 yıl sonunda öğrendim onun hostes olduğunu. Defalarca ne iş yaptığını soruyorduk soylemiyrdu, utaniyordu.
Elbet utanılacak bir meslek mi Hayır tabiki ama bu kadar eğitim alıp da yapılacak bir meslek değil. Hele bi de evlisiniz çok zor bir şey.
Ama o kadar çok da istiyorsanız yapın yani..

Banada bir tanidigim hostes olsana demisti is aradigimi bildiginden. Ama ben endustri muhendisligi okudum ve acikcasi okadar emek verip elde ettigim diplomaya uygun bir is bulmak istiyorum.
Elbette herkes istedigi,mutlu oldugu iste calismali ama birde hayatin gercekleri var. Evlisiniz ucus sirasinda esinizle uzun zaman ayriliklar beraberinde bazi tartismalar getirebilir. Nacizane tavsiyem mesleginize devam etmeniz.Kendinize uygun,sevdiginiz hobi tarzi seylere yonelebilirsiniz. Umarim hakkinizda hayirlisi olur...

Hayır, abes değil. Ben herkesin seveceği işi yapmasından yanayım.
Ama sizin durumunuzda şöyle bir çelişki var, öğretmenlikten tatmin olmama sebepleriniz hosteslikte de olmayacak mı? Hosteslik dediğin de rutin bir iş. Ne gibi yükselmesi var bilemiyorum ama bir iş kadınlığı gibi değil. Öve öve bitiremediğiniz akademik geçmişiniz bizzat eğitimini aldığınız mesleği yaparken köreliyorsa, hosteslikte hayli hayli körelir. Yani amaç eğitiminizin, meziyetinizin körelmemesiyse, hostesliğin buna bir faydası olmayacaktır. Tam tersine, hevesiniz geçince bir boşluğa düşme durumu yaşayabilirmişsiniz gibi geldi bana. Ha mesleki doyum filan değil, keyif aldığım iş olsun diyorsanız o zaman sorun yok.

Back
X