• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memurluğu

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Benim icin büyük dert uzun zamandır ne iş yapabilirim beni ne mutlu eder diye düşünüp duruyorum . Esasında kapalıyım bu yüzden ne kadar özgür bir ülke de olsak kapalı çalıştırmak istemeyen semtlerden birinde oturuyorum . Beni ne mutlu eder o şekilde adim atayim diye düşünüyodum. Çocukluğumdan beri istediğim tek şey kabin memurluğuydu . Hostes olurdum açık olsam diye düşünüp durdum ama geçen bi yerde bi yazı okudum. Kapalı kabin memurlarıda varmış türk hava yollarında ben hiç denk gelmedim.
Bu konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan fikir almak istiyorum .
Zorlukları nelerdir.? Eğitim durumu ne olmalı? İzleyeceğim yol ne olmali? Gerçekten kapalı kabin memurlari var mi? Yoksa her meslek gibi onunda sıkıntılı yönleri daha mi fazla ? Bilenler yardimci olabilir mi ?

Hebehubele Hebehubele herhalde 10 seneden fazladır. Ben de girmiştim sınavlarına. Once boy kilo görünüm seçmeleri yapmışlardı. Baya baya boy kilo ölçtüler. Onu geçince yazılı sınava aldılar. Onu geçince sözlü Ingilizce mulakata aldılar. Onu da geçince Türkçe mulakata aldılar. Ben hepsini geçtikten sonra bir egitim takvimi vermişlerdi. Sözleşme imzalama zamanı yine farkli bir işten farklı bir teklif daha geldiginden diğer işi tercih ettim. Sürekli uçmak yerleşik bir hayatın olmaması, ozellile evkendikten sonra yasanacak zorluklar nedeniyle ben diğer meslegi sectim. Pişman miyim kesinlikle degilim..

Sorduğun sorular hakkında bi bilgim yok.
Ama eşin çalışmana ne diyor ?
Hatırladığım kadarıyla annene gitme gelme mevzularina kadar takan sorunlu bir adamdi esin.
Çalışmama karşı biri değil o yüzdenistediğim bir işi yapmak istiyorum.

Hebehubele Hebehubele herhalde 10 seneden fazladır. Ben de girmiştim sınavlarına. Once boy kilo görünüm seçmeleri yapmışlardı. Baya baya boy kilo ölçtüler. Onu geçince yazılı sınava aldılar. Onu geçince sözlü Ingilizce mulakata aldılar. Onu da geçince Türkçe mulakata aldılar. Ben hepsini geçtikten sonra bir egitim takvimi vermişlerdi. Sözleşme imzalama zamanı yine farkli bir işten farklı bir teklif daha geldiginden diğer işi tercih ettim. Sürekli uçmak yerleşik bir hayatın olmaması, ozellile evkendikten sonra yasanacak zorluklar nedeniyle ben diğer meslegi sectim. Pişman miyim kesinlikle degilim..
Yurt içi uçuşlarda öyle bir durum söz konusumudur ki? Gittiğin yerde kalma mecburiyeti var mıdır haftanın kaç günü uçuş olur . Evli biri için düzensiz bi durum sıkıntı olabilir haklısınız. Simdi ne işle mesgulsunuz?

Evli biri için uygun olur mu, bayramın seyranın olmayacak, haftasonun olmayacak, gittiğin yerde kalman gerekecek. birde belli boy ölçüsünde ve iyi İngilizce bilmen gerekiyor. Diğer şartları varsa da bilmiyorum,bu işle meşgul olanlar daha iyi bilgi verecektir.

Kapalı kabin memuru ben de hiç görmedim.Kabin memurluğu bence evli insanlara uygun bir iş değil.Gün gelecek ayda 3-5 gün evine gidebileceksin.Evli insan nası yapar bunu bilemem.

Çalışmama karşı biri değil o yüzdenistediğim bir işi yapmak istiyorum.

Yurt içi uçuşlarda öyle bir durum söz konusumudur ki? Gittiğin yerde kalma mecburiyeti var mıdır haftanın kaç günü uçuş olur . Evli biri için düzensiz bi durum sıkıntı olabilir haklısınız. Simdi ne işle mesgulsunuz?
Yurt içinde belli bir uçuş sayı ve uçuş süreniz var. O sureyi doldurmaniz gerekiyor. Gece 1de de uçuşunuz olabilir sabah 6da da. Ayrıca öyle kolay degil göründüğü gibi. Insanlarla uğraşmak en zoru. Sacma sapan tiplerin tavırlarına tepki vermemeniz için saglam psikolojinizin olması lazım. Ne olursa olsun hiçbir yolcuyla polemiğe giremezsiniz. Yolcu haksız da olsa alttan almak durumundasınız. Bu işi su an yapan arkadaslar varsa daha iyi bilgi verebilirler.. Bunlar benim taa o zamandan aklımda kalanlar.. Şu an ozel bir sirketin lojistik departmanında calisiyorum.

Yurt içinde belli bir uçuş sayı ve uçuş süreniz var. O sureyi doldurmaniz gerekiyor. Gece 1de de uçuşunuz olabilir sabah 6da da. Ayrıca öyle kolay degil göründüğü gibi. Insanlarla uğraşmak en zoru. Sacma sapan tiplerin tavırlarına tepki vermemeniz için saglam psikolojinizin olması lazım. Ne olursa olsun hiçbir yolcuyla polemiğe giremezsiniz. Yolcu haksız da olsa alttan almak durumundasınız. Bu işi su an yapan arkadaslar varsa daha iyi bilgi verebilirler.. Bunlar benim taa o zamandan aklımda kalanlar.. Şu an ozel bir sirketin lojistik departmanında calisiyorum.

Aynen haklısınız
Yani peygamber sabrı gerek

Parasını verdim diye uçağı satın aldım tavrında kaba, saygısız tip çok

Hele yurtdışından gelen uçuşlar bence düşman başına. 3 kişilik aileler bile 98654345 bavulla geliyor, yetmiyor kabin bagajı olarak da bavul getiriyor. Kabin memurelerinin hayatı onların bavullarını ite tepe dolaplara sığdırmaya çalışmakla geçiyor :olamaz::olamaz: Bir keresinde kısa boylu bir adam dolaba yetişemedi, bavulunu verdi kabin memuresine garibim topuklu ayakkabının üstünde 5 kglık bavulu koymaya çalışıyor..:olamaz::olamaz::olamaz: yurtdışı uçuşları berbat gerçekten kafama bavul düşmesin diye her seferinde dua ediyorum:KK51:

bir insan neden kabin memuru olmak ister hiçbir zaman anlamadım. her şeyden önce çok zor ve yorucu bir iş. evet bir sürü yeri geziyorsunuz ve bir sürü milletten insanla iletişim halindesiniz, bu yanı güzel ama düzenli bir hayat hayal bile değil bu meslekte.

ayrıca resmen paralı tiplere hizmetçilik yapmış oluyorsunuz, bussines clas'takilere yemek getir götür, içecek ver bilmem ne. bunların bir de tribi, kahrı, abuk sabuk tavırları var. parasıyla uçağı satın aldığını düşünen tiplerin gözünde hizmetçi olmak yani bu. mesleği sadece buna indirgemek evet yanlış olur ama bu hizmetler de o mesleğin bir parçası, aşağılamak ya da küçümsemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. hosteslerimiz gayet tatlı ve zarifler. onları zarafetine hayran kalmamak imkansız bence. işe almak için de bir sürü farklı aşamayı geçmek lazım. yani eminim ki bizim hosteslerimiz başka sektörlerde, başka firmalarda çok daha iyi yerlere gelebilirler o bilgi birikimi ve diğer özellikler ile.

gerçekten merak ediyorum insan neden kabin memuresi olmak ister? mesele güzellik ve zarafet ise bence trt spikeri olmayı deneyebilirsiniz zira onlar da genel olarak çok zarif ve güzeller üstelik kimseye çay kahve, yemek servis etmekle uğraşmıyorlar o kültür ve birikim ile.

Ben de kucukken hostes olmak isterdim. Neden bilmiyorum galiba şık giyinip surekli ucuyorlar diye :dondurma:

Simdi dusundum de kim nicin ister ki kabin memuru olmak? Kimin hayalidir yani ilginc.

Kapali kabin memuru gormedim hic.Fakat havaalanlarinda yer hizmetlerinde calisan memurlar var.
Birkac yil once ben de basvuru yapmistim,iyi derecede ingilizce ve yan diller bilmeniz gerekiyor.Universite sarti araniyor.Yuzme icin ayrica sinava sokuyorlar bu da bir sart.Boy kilonuz olculuyor.Ve degisik testler yapiyorlar sabriniz olculuyor.Gece gunduz ucuslariniz olabilir,gezersiniz ama aldiginiz parayi harcayacak firsatiniz olur mu bilmiyorum.
Beni baska bir bolume cagirmislardi kabul etmemistim.Iyi ki girmemisim bu ise diyorum simdi..

Thy'de kapalı kabin memurları çalıştığını görmüştüm ben bir uçuşta bu bir engel değil ama kabulü çok zor. İngilizce'yi sular seller gibi bilen, üniversite mezunu ve manken gibi bir arkadaşımı elemişlerdi.

Onun yerine havaalanında çalışmayı düşünün bence. Yerde. Kabin memurluğu evli bir İNsan için çok zor. Pilot olan bir tanıdığımızın eşi kabin memuruydu. Evlendikten sonra bırkmıştı. Çünkü karı koca birbirini göremiyordu. Gece uçuşlarınız olabilir. Ben evliyim, 8-5 çalışırım deme lüksünüz yok.

Universiteyi bitirip , bölümünüzle ilgili istediğiniz sektörde, istediğiniz işi bulamayınca, ve para kazanma derdiniz olunca "artık bir yolunu bulup para kazanmalıyım" düşüncesinde oluyorsunuz. Ve iş seçme gibi bir şansınız olmuyor. O sebeple de her fırsatı değerlendirme çabasına giriyorsunuz. Şahsen benim başvuru yaoma sebebim buydu. Şükürler olsun ki karşıma istediğim bir altarnatif çıktı hayatım değişti.

Sizin adınıza inanon cok sevindim umarim bende öyle bir iş bulabilirim
Universiteyi bitirip , bölümünüzle ilgili istediğiniz sektörde, istediğiniz işi bulamayınca, ve para kazanma derdiniz olunca "artık bir yolunu bulup para kazanmalıyım" düşüncesinde oluyorsunuz. Ve iş seçme gibi bir şansınız olmuyor. O sebeple de her fırsatı değerlendirme çabasına giriyorsunuz. Şahsen benim başvuru yaoma sebebim buydu. Şükürler olsun ki karşıma istediğim bir altarnatif çıktı hayatım değişti.

Back
X