• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlarr yetişin imdadıma bayılıcamm :))

Yaşlarınız çok küçük.Bu yaşlarda evliliğin n eolduğunu çözemiyorsunuz.23 yaşında bir erkek evlilik için maddi manevi olgunlaşmamıştır.5 aylık ilişkide ciddi düşünme kararı çok erken.Ve sen 5 aylık ilişkide 5 aydır aileyle tanıştırrmayı istiyormuş.Bir insan tanıştığı zamandan eri ciddi düşünmez.Bi tanıma süreci vardır.Kafa yapıları uyuyor mu?

Aile olaya ciddi baksa,kızı evine çağırmaz.Ve senin de gitmen normal değil.Naçizane fikrim.
Şu cümlenizi açıklarmısınız neden ailesi olaya ciddi baksa, kızı evine çağırmaz dediniz ki? Yani tanımak istemesiyle ciddi olmamanın ne alakası var ki? Bende sevgilimn ailesinin evine gidiyorum çay sohbet iftar.. ve gayette 1-2 aya nişanlanıcaz. Sizin söylediğiniz şeyin mantığı nedir?

Gitmedim pişmanda değilim evet ama gerçekten çok ön yargılı davranan kişilerde var. Ben o eve gidip kendimi kullandırmak amacıyla gitmicektim sonuçta mantıklı yorum yapanlar kadar mantıksız yorum yapanda var. Herkes bir olucak diye bişey yok 5 ayda ciddi düşünülmez belki ama bu hangi gözle baktığınıza bağlı. Evet belki burda söylenenler bana bi işaretti herşeyde bi hayır vardır ama yinede bu kadar ön yargılı yaklaşılmasını doğru bulmuyorum kendi fikrim. Ben güvenmesem zaten böyle bişeyin konusunu dahi yapmam.

Ayyy yorumlara gel bu ne beee hepiniz gitme etme bilmem ne.Bence git,bu harika bir davet arkandan buldumcuk diye de konusmazlar etmezler.Her insan bu tarz seyleri dillendirecek karakterde degildir o yuzden belki cok iyi bir aileye gideceksin.Hem davet eden onlar hayir demek ayip olur asil o zaman "davet ettim de gelmedi" lafi doner..Davete icabet etmek lazim.İlk tanismada teyzeli amcali konusma.Siz li konus.Kibar ve hanim ol.Gerisi zaten onlarin yardimiyla gecer gider :)

Olumlu yorum görünce sasırıyorum artık :D ama çok geç :/

Bu size yazdığım son satırlarım olabilir ona göre çünkü akşama kalpten gidebiliriim o_O

Neden mi? Şimdi şöyle ki 5 aydan beri bi erkek arkadaşım var. Ve gerçekten ciddiyiz oda bana bunu fazlasıyla hissettirebiliyor. Öncelikle yaşlarımız 22-23 :) 5 aydan beri sürekli dilinde hep ailemle tanıştırdığım kız sen olucaksın falan vb. şeyler sürekli bunların hayali kuruluyor falan, gerçekten çok istekli hani hissederya insan işte aynı öyle :)

Sürekli bu konular vardı annesiyle babasıyla tanıştırma konuları ama hiç üstünde durmadım biraz daha geçsin diye bekledim hep. Ailesin de herkes biliyor daha önce sadece dayısının oğluyla görüştüm abi dediği kişiyle ki onda bile heyecandan ellerim sırılsıklam olmuştu :KK70: Geçen gece de benim ki konuşurken konuşurken pat diye Salı aksamı annem kendi tarafını iftara alıcak senide çağrıyolar herkes burda olucak görmek istiyolar annem söyledi demez miii. Ben şok! Tabi olmaz diyemedim sonuçta annesi çağırmış ama resmen 4 günden beri düşün düşün stresten her yerim kaşınıyor :)) ben mi çok abartıyorum bilmiyorum ama ben ilk defa böyle bişey yaşıcağım için gerçekten çok heyecanlıyım duygularım çok değişik.

Normalde de ağır başlı biriyim yani nerde nasıl davranıcağımı bilirim ama gelin görün ki bu iş çok zor hatunlar :/ Bu akşam kısmet olursa gidiyorum erkek arkadaşım bi hevesli görmeniz lazım ve bi okadar da rahat ben ise sabahtan beri heyecandan çok afedersiniz ama lavobadan çıkamaz oldum :KK70: :KK70: Resmen 20 kişi! Teyzeleri, enişteleri, kuzenleri hepsi bir arada.. Ve tabi en önemlisi annesi ve babasııı!

Bana yardım edin lütfen ne yapılır nasıl davranılır bide en önemli şey annesine babasına ne diye hitap edicem ben :/ Yardımlarınıza, fikirlerinize ihtiyacım var taze gelin olaraktan :))

Heyecanlanacak birşey yok bunda,sakin ol.Onlar da senin benim gibi insan neticede:)

Giderken hediye ya da tatlı al,bir de herkesle çok yüz göz olma mesafeni koru derim.

Ama söylemeden geçemeyeceğim,senin orda ne işin var?
Hani sadece anne ve babası olsa,tamam.
Ama sülalenin önüne çıkıyorsun bir anda.Bir kusurun olsa ya da ne bilim birşey yolun da gitmese hepsinin dilinde olacaksın.Öncesin de anne ve babası ile tanışmadın bile.

Toplu onay gibi olmuş senin ki,açıkcası ben özel bir tanışma isterdim sadece sizin olduğunuz.

Zamanlama yanlış canım.

Şu cümlenizi açıklarmısınız neden ailesi olaya ciddi baksa, kızı evine çağırmaz dediniz ki? Yani tanımak istemesiyle ciddi olmamanın ne alakası var ki? Bende sevgilimn ailesinin evine gidiyorum çay sohbet iftar.. ve gayette 1-2 aya nişanlanıcaz. Sizin söylediğiniz şeyin mantığı nedir?
Sen 1-2 aya nişanlanacak mışsın.Sevgilinin ailesine iftara gidebilirsin.(Daha önce tanıştınız mı nasıl tanıştınız bilemem.Zaten konu sen değilsin)
Bu konuda çok genç yaşta iki insan 5-6 aylık bir ilişki,ilişkinin en başından beri evlilik düşünen aileyle tanıştırmak isteyen delikanlı ve teyzeler enişteler kuzenler....... olan bir iftara TANIŞMAK amaçlı çağırılan genç kız.
*İlişki önce iki kişide yaşanmalı.Önce 2 tişi birbirini tanımalı.Erkeğin ailesinin tanımak istemesi kadar doğal birşey yok.Ama bu iftarda maaile akraba eşrafı içinde olmamalı.Ciddiyet ve özen bunu gerektirir.

Canım bencede ilk sadece anne babasıyla tanış . Daha şimdiden böle aile ortamına girmen olmaz sen direk ara sevgili annesini iste telefona de biz sizinle daha tanışmadık böle aile ortamına bianda girmem doğru olmaz diye düşünüyorum. Kusura bakmayın davetinizi geri çevirmek zorundayım sizinle tek olarak tanışmak isterim de , ve bence böle konuşman kadının da hoşuna gider düşünceli kız diye :halay:

Gitmedim pişmanda değilim evet ama gerçekten çok ön yargılı davranan kişilerde var. Ben o eve gidip kendimi kullandırmak amacıyla gitmicektim sonuçta mantıklı yorum yapanlar kadar mantıksız yorum yapanda var. Herkes bir olucak diye bişey yok 5 ayda ciddi düşünülmez belki ama bu hangi gözle baktığınıza bağlı. Evet belki burda söylenenler bana bi işaretti herşeyde bi hayır vardır ama yinede bu kadar ön yargılı yaklaşılmasını doğru bulmuyorum kendi fikrim. Ben güvenmesem zaten böyle bişeyin konusunu dahi yapmam.

Eğer ki seni anne babası çekirdek aile olarak davet ederse gitmelisin.
Her kültürün insanı farklı yetişme tarzıyla alakalı olabilir.
Kimi aile bak gelmedi kendini geri çekti derken bir başka aile bunu davete gelmediğin için saygısızlık olarak adlandırabilir.
O yüzden sen önce erkek arkadaşını iyi tanı,onun ağzından aile yapısını duymaya çalış.
Yerinde olsam Bende bişey uydurur gitmezdim,çünkü o kadar kalabalık Aileye alışık değilim anca herkes sözde bir araya gelir bizde.
Kendini hazır hissettiğinde tanışabilirsin önce erkek tanışmalı diye de bir kural yok ben mesela aileyi görmek isterim önce ama kendim cidden evlenebilirim demeden aileme sokmam göstermem bu yapıyla alakalı.
Ve illa giderseniz arkanızdan olumsuz konuşulmaz ben kardeşimin sevgilisini tanımak isterim mesela.Keza kuzenim de sevgilisini aile içine çok soktu ama arkasından hiç olumsuz kötü bişey duymadım.
Bana görede 5 ay çok kısa bir süre ama eşimin ısrarıyla annesiyle 3 ayda tanışmıştık :) tanışınca illa evlilik olmuyor tanışıp 2 yıl sonra evlendik biz.Ki ben evlenmeye karar verene kadar aileme götürmedim.
Demem o ki çok takma sadece umarım ailenin kalabalık olması seni sıkmaz.Batıda büyüyüp doğu insanına ayak uydurmak zor çünkü aile bağları çok sıkı hep beraber gibiler Bizde öyle değil pek ben sıkılırdım o ortamdan sürekli olursa.

çok doğru bir karar vermişsiniz :) tebrik ediyorum. her zaman geri planda durun erkek tarafına karşı merak edilen olun

Eğer ki seni anne babası çekirdek aile olarak davet ederse gitmelisin.
Her kültürün insanı farklı yetişme tarzıyla alakalı olabilir.
Kimi aile bak gelmedi kendini geri çekti derken bir başka aile bunu davete gelmediğin için saygısızlık olarak adlandırabilir.
O yüzden sen önce erkek arkadaşını iyi tanı,onun ağzından aile yapısını duymaya çalış.
Yerinde olsam Bende bişey uydurur gitmezdim,çünkü o kadar kalabalık Aileye alışık değilim anca herkes sözde bir araya gelir bizde.
Kendini hazır hissettiğinde tanışabilirsin önce erkek tanışmalı diye de bir kural yok ben mesela aileyi görmek isterim önce ama kendim cidden evlenebilirim demeden aileme sokmam göstermem bu yapıyla alakalı.
Ve illa giderseniz arkanızdan olumsuz konuşulmaz ben kardeşimin sevgilisini tanımak isterim mesela.Keza kuzenim de sevgilisini aile içine çok soktu ama arkasından hiç olumsuz kötü bişey duymadım.
Bana görede 5 ay çok kısa bir süre ama eşimin ısrarıyla annesiyle 3 ayda tanışmıştık :) tanışınca illa evlilik olmuyor tanışıp 2 yıl sonra evlendik biz.Ki ben evlenmeye karar verene kadar aileme götürmedim.
Demem o ki çok takma sadece umarım ailenin kalabalık olması seni sıkmaz.Batıda büyüyüp doğu insanına ayak uydurmak zor çünkü aile bağları çok sıkı hep beraber gibiler Bizde öyle değil pek ben sıkılırdım o ortamdan sürekli olursa.

Benim ailemde de bu gibi şeyler oldu kuzenim 2. ayında getirmişti kız arkadaşını bize dediğiniz gibi kimsede arkasından olumsuz seyler söylemedi ayrıca kimsede 'buldumcuk' diye düşünmedi. Benimde erkek kardeşim var ve kız arkadaşını en kısa sürede tanımak istemem en doğal hakkım. Tanışıpta 1 ay sonra düğün yapıcak değilim sonuçta ben herşeyin yeri ayrı :) Genelde zaten böyle olmaz mı ben mi yanlış biliyorum yada anlamıyorum. Önce kız erkek tarafıyla tanışır (tabi öyle 20 kişiyle değil :)) ) yani bana çok saçma geliyor önce erkeğin kız tarafıyla tanışması sonuçta bunun sonrası da var ben gidip onun ailesine ısınamasam sonra bi kız olarak aileme karşı ne duruma düşerim öyle değilmi ama? Kalabalık olma konusuna da gelince biz ikimizde Göçmeniz ve aileler olarak birbirimize çok benzer yönlerimiz var :) Benim ailemde kalabalığı sever doğal olarak bende böyle gördüm böyle bilirim. Annemin basit bi iftar yemeğinde 40 kişi ağırladığını bilirim ve sadece babamın tarafı :D o yüzden o konuda çok yabancılık çekip yadırgıcağımı sanmıyorum içim rahat yani :)

gerçekten doğru olanı yaptın..umarım ciddi düşünen erkek arkadaşın sana sorun çıkarmamıştır gitmediğin için.

Hayır bi sorun çıkmadı. Ben sadece onun o kadar heveslendiğini görüp hevesini kırmak istemediğimden bişey söylememiştim. Ama söyleyince de anlayışla karşıladı sağolsun :)

Tanışma dediğin sade anneyle olur ne öyle 20 kisiyi toplamışlar ztn ilk görüşme.. Kibarca reddetseydin bu kdr gerilmezdin ama madem reddetmedin akışına bırakcan mecbur.. Rabbim yazdıysa her türlü olur merak etme ;)

Oraya gitsen seni kimse ciddiye almaz şimdilik sadece bulaşık yikatirlar GİTMEEEEEEEE erkek arkadaşına da anne babam izin vermiyor biz önce erkek arkadaşını gorelim dediler kusura bakma de onlar da sana saygı duyacaklar yani sonuçta nişanlı filan olsan git derdim

Benim ailemde de bu gibi şeyler oldu kuzenim 2. ayında getirmişti kız arkadaşını bize dediğiniz gibi kimsede arkasından olumsuz seyler söylemedi ayrıca kimsede 'buldumcuk' diye düşünmedi. Benimde erkek kardeşim var ve kız arkadaşını en kısa sürede tanımak istemem en doğal hakkım. Tanışıpta 1 ay sonra düğün yapıcak değilim sonuçta ben herşeyin yeri ayrı :) Genelde zaten böyle olmaz mı ben mi yanlış biliyorum yada anlamıyorum. Önce kız erkek tarafıyla tanışır (tabi öyle 20 kişiyle değil :)) ) yani bana çok saçma geliyor önce erkeğin kız tarafıyla tanışması sonuçta bunun sonrası da var ben gidip onun ailesine ısınamasam sonra bi kız olarak aileme karşı ne duruma düşerim öyle değilmi ama? Kalabalık olma konusuna da gelince biz ikimizde Göçmeniz ve aileler olarak birbirimize çok benzer yönlerimiz var :) Benim ailemde kalabalığı sever doğal olarak bende böyle gördüm böyle bilirim. Annemin basit bi iftar yemeğinde 40 kişi ağırladığını bilirim ve sadece babamın tarafı :KK70: o yüzden o konuda çok yabancılık çekip yadırgıcağımı sanmıyorum içim rahat yani :)

Bizde göçmeniz :))
Ama bayramlarda Söz nişan iftar yemeği vs bunlarda dediğin gibi bizde de tüm sülale toplanır.
Ama kesinlikle aile karşısınaçıkarmadan bir kız bakmalı ailelerimiz benziyor mu ayak uydurulur mu diye.
Tanışma oldu diye evlenecek diye bakılmaz bizde.
Önce kızın tanımasında fayda var kesinlikle :))En azından benim ailem kesinlikle istemez uyuşmaz gibi yorumlar yapabiliyorız.

Benim ailemde de bu gibi şeyler oldu kuzenim 2. ayında getirmişti kız arkadaşını bize dediğiniz gibi kimsede arkasından olumsuz seyler söylemedi ayrıca kimsede 'buldumcuk' diye düşünmedi. Benimde erkek kardeşim var ve kız arkadaşını en kısa sürede tanımak istemem en doğal hakkım. Tanışıpta 1 ay sonra düğün yapıcak değilim sonuçta ben herşeyin yeri ayrı :) Genelde zaten böyle olmaz mı ben mi yanlış biliyorum yada anlamıyorum. Önce kız erkek tarafıyla tanışır (tabi öyle 20 kişiyle değil :)) ) yani bana çok saçma geliyor önce erkeğin kız tarafıyla tanışması sonuçta bunun sonrası da var ben gidip onun ailesine ısınamasam sonra bi kız olarak aileme karşı ne duruma düşerim öyle değilmi ama? Kalabalık olma konusuna da gelince biz ikimizde Göçmeniz ve aileler olarak birbirimize çok benzer yönlerimiz var :) Benim ailemde kalabalığı sever doğal olarak bende böyle gördüm böyle bilirim. Annemin basit bi iftar yemeğinde 40 kişi ağırladığını bilirim ve sadece babamın tarafı :KK70: o yüzden o konuda çok yabancılık çekip yadırgıcağımı sanmıyorum içim rahat yani :)

Bizde gocmenizde herseyi sürü halinde yapmıyoruz. Ben esimden evlilik teklifini aldim yuzugumu takti. Oyle aileme söyledim. Önce eşim ailemle tanıştı. Dişarda 4 kişilik kücük bir buluşma yapıldı filan sonra eşim beni annesi ve babasinin yanina goturdu. Kardesleriyle bile tanismadim ilk etapta.
Sizinki çok yordamsız olmuş bence gitseydiniz uygun olmazdı diye düsünüyorum.

Bizde göçmeniz :))
Ama bayramlarda Söz nişan iftar yemeği vs bunlarda dediğin gibi bizde de tüm sülale toplanır.
Ama kesinlikle aile karşısınaçıkarmadan bir kız bakmalı ailelerimiz benziyor mu ayak uydurulur mu diye.
Tanışma oldu diye evlenecek diye bakılmaz bizde.
Önce kızın tanımasında fayda var kesinlikle :))En azından benim ailem kesinlikle istemez uyuşmaz gibi yorumlar yapabiliyorız.
Aaa kan çekmiiş :))
Evet kesinlikle öyle bahsetmek istediğim de tamda bu işte. Tanıştım diye bi mecburiyetim olmuyo sonuçta. Ki suanda kendimi o insanlara karşı mahçup hissetmiyo da değilim sanki kendini beğenmis durumuna düsmüs gibi hissediyorum. Erkek arkadasımın annesi ben dün aksam gitmeyince bide benim akıllı sevgilim 'nerayata gelmicek benim bu sekilde oraya gitmem yanlıs olur yanlıs anlasılır' dedi diyince kadına :/ konusmak istedi dün aksam biz telefonda konusurken. Keşke gelseydin kızım biz hepimiz senin gelmene hazırlamıştık kendimizi bizden yana hiç şüphen olmasın sen ne zaman istersen basımın üstünde yerin var diyince ben kaldım öyle :KK43: simdi daha cok kendini begenmis durumuna düstüm malesef.

Bizde gocmenizde herseyi sürü halinde yapmıyoruz. Ben esimden evlilik teklifini aldim yuzugumu takti. Oyle aileme söyledim. Önce eşim ailemle tanıştı. Dişarda 4 kişilik kücük bir buluşma yapıldı filan sonra eşim beni annesi ve babasinin yanina goturdu. Kardesleriyle bile tanismadim ilk etapta.
Sizinki çok yordamsız olmuş bence gitseydiniz uygun olmazdı diye düsünüyorum.

Biz ona sürü gözüyle bakmıyoruz. Hep bir arada olmayı seviyoruz ben ailemden böyle gördüm kötü biseyde degil en azından bağlar kopmuyor. Herkesin kendi görüsü tabiki saygı duyarım :)

Aaa kan çekmiiş :))
Evet kesinlikle öyle bahsetmek istediğim de tamda bu işte. Tanıştım diye bi mecburiyetim olmuyo sonuçta. Ki suanda kendimi o insanlara karşı mahçup hissetmiyo da değilim sanki kendini beğenmis durumuna düsmüs gibi hissediyorum. Erkek arkadasımın annesi ben dün aksam gitmeyince bide benim akıllı sevgilim 'nerayata gelmicek benim bu sekilde oraya gitmem yanlıs olur yanlıs anlasılır' dedi diyince kadına :/ konusmak istedi dün aksam biz telefonda konusurken. Keşke gelseydin kızım biz hepimiz senin gelmene hazırlamıştık kendimizi bizden yana hiç şüphen olmasın sen ne zaman istersen basımın üstünde yerin var diyince ben kaldım öyle :KK43: simdi daha cok kendini begenmis durumuna düstüm malesef.

Aileye göre bakış açısı işte canım benimde Annem kırılırdı kardeşimin sevgilisi gelse baya özenilir çünkü.
Erkek arkadaşına söylersin anne babasıyla yemek ayarlarsın işte o gün kalabalıktı kız çekindi önce sizle bir tanışsın bir akşam yemek yiyelim desin yüz yüze daha iyi anlarsın ve kendini ifade edersin sonuçta sizide Tanımaktan birden aile içine girmekten çekindim,saygısızlık olarak algılamayın lütfen dersin :))

Back
X