• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Öğretmenin bir hatası bir numarasını vermek olmuş. Hiç vermese bu sorunlar olmazdı. Ben o hatayı yaptığımda şöyle şeyler yaşadım. Valilik yarın okul tatil diye açıklama yapıyor. Ben tüm velilere mesaj atıyorum tatil diye. Ertesi gün yani tatil olan gün sabah 7 de velim arıyor hocam bugün kesin tatil mi?

Valla ben bunca şeker annenin arasında çocuk yetiştirme işini beceremicek gibiyim okuduklarımdan korktum açıkçası😶

Çocuğuma Eymen Sudenaz Alya vb değil Ömer ismini vericem düz Ömer yani😂

Piremses küçük pirens falan olmicak çocuk parkında başka çocuklarla oyuncağını da paylaşıcak güzel güzel oynamayı da bilecek. Dünyada sadece kendisinin olmadığını öğreticem empati yapıcak. Okulda arkadaşlık da kuracak kavga edecek kazık da yiyecek öyle ya da böyle iletişim kurmayı kendisi yapacak

Öğretmenini 865335 kez aramayı falan da düşünmüyorum🙈

Tuttuğunu koparmayı da bilecek para varsa hemen üstüne zıplicak ama yardıma muhtaçlara her zaman el uzatacak

Valla beni de çocuğumu da parçalar bu piremses anneleri birleşip okuldan atarlar😂😂😂

yazık böylesi çocuğu okuldan soğutur eğitim alamaz. çocuk ömrünce sevmez

Ben kendi adıma neyin okuldan soğuttuğunu söylemek istedim size.
Ben ilkokuldayken annem çalışıyordu, derslerim gayet iyiydi yani sürekli olarak takibe ihtiyacı olan bir öğrenci değildim. Annem ve babam veli toplantıları dışında okuluma hiç uğramazlardı vakitleri yoktu zaten.
Ama bazı velileri görürdüm sürekli öğretmenin yanında gezen, maddi durumları iyi olduğu için pahalı hediyeler alan, her gün çocuğuyla ilgili konuşmaya gelen velileri. Bu bazen benim canımı çok yakıyordu, bazen acaba benim ailem neden bunları yapmıyor diye sorguluyordum, üzülüyordum.

İnsan kendi çocuğunu değerli hissettirmek istiyor onu anlıyorum ama bunu yaparken diğer çocukların canını yakar mıyım diye düşünmek de gerek sanki. Belki şimdi sistem farklıdır bilemiyorum ama bence bu tip konuların, öğretmen - veli iletişiminin belli bir mesafede olması daha doğru olur.

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

Öğretmene çocuğunuzun gelemeyeceğini bildirmenize gerek yok. Zaten her dersin başında yoklama yapılıyor gelmeyen çocuğun sınıfta olmadığı görülüyor.
Ödev çocuğun bilincidir. Kendisi takip etmeyi öğrenmeli. Bilmediğiniz ödevide başka arkadaşlarından öğrenin
Kendi öğrenciliğinizi hatırlayın lütfen hangi öğretmen size ödev bildirdi. Ya da hangi öğretmene okul saatleri dışında ulaştınız. Sizi bilinçlenmeye ve sizin gibi düşünen öbür velileride bilinçlendirmeye davet ediyorum. K Kollektifbilinc

Öğretmen kesinlikle haklı.Kardeşimin öğretmeni de aynı böyle toplantı dışında asla hiç bir veli ile görüşmez. Görüşcekse veli randevu alır. Özelden asla yazılmaz. Hediye asla kabul etmez. Burda önemli olan tek şey eğitim . Bunu kimse unutmamalı. O öğretmenin çocuğunuza aratması bile düşünce yapısı ile ilgili. Çocuğunuzun güveni yerine geliyor oda bir eğitim şekli farkındamısınız ? Bakış açınızı değiştirmeniz gerekli diye düşünüyorum.

Valla ben bunca şeker annenin arasında çocuk yetiştirme işini beceremicek gibiyim okuduklarımdan korktum açıkçası😶

Çocuğuma Eymen Sudenaz Alya vb değil Ömer ismini vericem düz Ömer yani😂

Piremses küçük pirens falan olmicak çocuk parkında başka çocuklarla oyuncağını da paylaşıcak güzel güzel oynamayı da bilecek. Dünyada sadece kendisinin olmadığını öğreticem empati yapıcak. Okulda arkadaşlık da kuracak kavga edecek kazık da yiyecek öyle ya da böyle iletişim kurmayı kendisi yapacak

Öğretmenini 865335 kez aramayı falan da düşünmüyorum🙈

Tuttuğunu koparmayı da bilecek para varsa hemen üstüne zıplicak ama yardıma muhtaçlara her zaman el uzatacak

Valla beni de çocuğumu da parçalar bu piremses anneleri birleşip okuldan atarlar😂😂😂
Yetisiyo yetisiyo.var benim oyle 3 tane💟
Tam anlattiginiz gibi.imkansiz degil yani🤗

Ogretmen hakli bence de. Her ogrenciye yetismeye calisirsak kendi evimize cocugumuza nasil yetisecez.
Bizimde whatsapp gruplarimiz veli iletisimine kapali. Cunku sadece sinif icin genel duyurlari yapmamiz icin var.
Arama yerine mesaj atin eger onemli bi durum varsa zaten ogretmen geri donus yapar. Ama konusmaniz gereken bi durum varsa okula gidebilirsiniz. Ogretmen size ozel telefon numarasini vermis ayrica verme gibi zorunlulugu da yokken. Ama bu onu her durumda arama hakkini sizw vermez maalesef.

BEn de bir eğitimciyim, veliler keşke okulda bizimle bir gün gecırebilse de halimizi anlasa.Ben kızımın ogretmenıne gelemeyecekse msj gonderırım o bana cevap yazsa da yazmasa da sorun değil, Bir şekilde görür zaten görse ne yapabilirki?Çokmu önemli gecmıs olsun ya da hayırdır bir durum mu var demesi.Ödev unuttuysak önce gruptan sınıf arkadaslarının numarasına ulasır ararız dogrusu bu. Okulda cocuklar hasta olunca ve ciddi bir durumsa velileri arattırırız, cocuklar kendılerını anlatabilir niye ille öğretmenin agzından duymak istiyorsunu hasta oldugunu? İnanın telefonlara cvp verecek zamanımız yok, fotokopi kuyrugu, sınavlar konu anlatımı.Kendi cocuklarımızdan cok sızın cocuklarınızla zaman gecırıyoruz ve artık onlar da evlatlarımız bizim ama bu durum boyle dıye de telefonda sizinle kanka olmak zorunda degiliz.Herkesin bir özel hayatı var, lütfen biraz anlayıslı olun.

Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
Mühimden kastınız ne mesela? Biri mi öldü birimi yaralandı o an biz okulda ya da evdeysek size ne gapabiliriz?Bizim okulda tenefus nöbetlerinde telefonlara bakmamız bile yasak(devlet okulu), hele ilkokulda daha da dikkatli olmak zorundayız, tvlerde yasananları görüyorsunuz.

Ya çocuk okula gidemiyorsa neden öğretmene whatsapptan haber veriyorsunuz değişik değişik kafalar. Okulda yoklama alınıyor herhalde gelmeyen anlaşılıyor. çok mu lazım sizin gereksiz mesajınız. Ay herkes kendini ne kadar önemli görüyor ya🤦‍♀️

Ayrıca gelmeyen de inanın ölmediyse kolu molu kopmadıysa iki damla burnu aktı diye merak etmiyoruz. Bi ton işimiz var zaten.

Öğretmen oldukça haksız. Tez zamanda şikayet edin. Neymiş efendim o öyle yalnızca eğitim öğretim ile öğretmen olunmaz. En iyi en başarılı sinif olsun diye uğraş veriyormuş boş iş bunlar. Almila Su'nun velisini arayip gönlünü hoş etmedikten sonra neye yarar.
Numara vermek, whatsapp grubu oluşturmak da büyük hata. Bu gibi durumlarda cılkını çıkaracak üç beş veli muhakkak bulunur.
Siz çocuğunuzun gelmediğini neden mesajla bildiriyorsunuz? Anlam veremedim dogrusu. Yoklama bunun için alınıyor ve öğretmen zaten yokluğundan haberdar. Bir de geri dönüş istemişsiniz bu daha ilginç bir beklenti.
Ödev için zahmet olmazsa okula kadar gidip öğrenin. Oturduğunuz yerden hizmet talep etmeyin. Öğretmenin bulunmadığı ayri bir grup oluşturup velilerle iletişim halinede olabilirsiniz ödevleri öğrenip cuma ve kandil tebriği gönderirsiniz. 1. Sınıf öğretmeniymiş bir de düşün lütfen kadının yakasından tek tek tüm çocuklarınıza okuma yazma öğretmeye çalışıyor eğitim öğretimin temelini atıyor. Okuldan çıktığında bitap düşüyor ama eve gidip yemek yapmasi, çocuklarının karnini doyurmasi gerekiyor mesai saati bittiginde kendi çocuklarının odevleriyle ilgilensin bir musade lütfen.

Hayat velilere güzel. Ne güzel istediğiniz öğretmeni seçmişsiniz. Keşke ogretmenler de istediği veliyi seçebilse 😏 O zaman eğitim kalitesinin biraz daha artacağına inanıyorum.

Öğretmenin tek hatası prens ve prenses velilerine telefon numarasını vermek olmuş. Ev adresini, tc kimlik numarasını, soy ağacını falan vermeliydi. O zaman iyi öğretmen olurdu.

benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?
Tabi ki beklentiniz olmali. Bunda sorun yok. Ama biz ilgimzi veliye degil cocuga verme taraftariyiz. Ben dersime zamaninda giriyosam 40 dakika boyunca her ogrencimle ilgilenmeye calisyorsam, her ogrencime sevgiyle yakalsiyosam tenefuste gelen velimle iletisime geciyosam benden daha ne bekleyebilir?

Birkaç örnek vereyim kızımın sınıf grubundan.Öğretmen daha ilk seneden dedi lütfen cuma kadir gecesi cuma mesajı bayram seyranda resimli mesaj atmayın,bir şey yazıldıysa herkes arka arkaya teşekkür etmesin geçmiş olsun yazmasın bunlar yapıldıkca önemli olan şeyler kacırılıuor.Bir keresnde öğretmen yazmıs yarın turnuvalardan dolayı okulda olmayacagım o yuzden ogrencıler de idari izinli sayılacaklar.O gün sınfın yarısı okulda.Hocam nerdesiniz cocuklarla burda sizi bekliyoruz haber de vermiyorsunuz diye.Öğretmen cevap bile vermedi, ki haklı.Bu durumun duzelmesi üç senemizi aldı.Pazar sabahı 7de Melisanın ödevinde nerde yanlıs yaptıgını ya da Ömer in yarın gelemeyecegini bilmek zorunda degil öğretmen.Keşke şu whatsapp cıkmasaydı.

1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.

Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.

Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.

O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"

Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"

Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!
Hayir bransim matematik degil lafina sesli guldum

Sınıfınız kaç kişilik merak ettim. Ben de hoşlanmıyorum aranmaktan. Ama mesajlara mümkün olduğunca cevap yazmaya çalışıyorum. Ama üslup çok önemli veliler artık öğretmenle nasıl konuşulur bilmiyor. Emir verir gibi konuşmalar işimize karışmalar daha neler neler...
Bizim okuldaki öğretmenlerden birine veli akıl veriyor hocam su konuyu şu şekilde anlatır mısınız diye? bilmem kimin sınıfı bu konuda biz niye hala bu konudayız? Ayse yemegını yemıs mı sorar mısınız?Hocam bugun cıkısta Fatmayı ben almıcam komsum alcak söyleyiver beklesin Ayten teyzesini.Bızım zamanımızda whatsapp yoktu ama her işimizi de kolayca çözerdik vallahi şimdiki veliler nerdeyse sınıfa mudur olacak hele bi de ayrı bi gıybet grubu acmıyorlar mı ifrit oluyorum.Mutlaka bizim de kulagımıza geliyor bu durum.

Eğitimi iyiyse çocuk seviyorsa öğretmenini çok abartılacak bir şey değil kadın bıkmıştır belki öyle veliler var ki gecenin ilerleyen saatinde yada sabahın köründe arayan ..Saçma sapan şeyler için arayan mesaj atan

Öğretmen gayet haklı. Onun da bir hayatı, eşi ve çocuğu vardır muhtemelen. Varsayalım ki bekar; kendi ile ilgilenmek ister. Çocuklarla okulda ilgileniyorlar ve fazlasını talep etmeye hakkınız yok. Derse girmez, geç girer, ahlak dışı davranışları olur ya da çocukların kişilik haklarını ihlal edecek şekilde konuşur o zaman edin şikayet tabii ki ama şu durumda hiçbir şey öğretmeni haksız göstermiyor.

Yok. Hiç pişman olmadım. O günleri , zerre kadar özlemle yad etmiyorum. Hatırlamak dahi istemiyorum.

Ya anlatsam roman olur. O kadar tuhaf şeyler yaşadım ki... hangi birini anlatayım.

Dertleri bitmiyordu istekleri talepleri bitmiyordu. Ve ben daima hatalı daima kusurlu oluyordum. Arayıp hesap soruyorlardı...

. Nefretle hatırlıyorum.

Aklımda istifa etmek vardi zaten. Aniden verilmiş bir karar değildi.

Istifa dilekçemi verdim. Müdür bey istemedi ama ısrar da etmedi.

Kurtuldum bitti. Insanlar öğretmenlerden nefretediyor belli.

Ama benim veli nefretimle yarışacak kadar değil...

Ha haklarını yiyemem

Cok cok tatli velilerim de vardi. Halen daha görüştüğüm insanlar. Dostluk kurduğum veliler ve ögrencilerim vardı.

Bi tanesi benim yaşadığım sehirde üniversite kazandi.
bazen gelip bende kalir. Öğrencim değil de dostum gibidir.
Olgun akıllı hanımefendi. Canımı çıkarıp vereyim hem kendisine hem annesine.

Ama işte 3 senede 1 kere rastlamış bi şeydi o da.
Ben de istifa ettim ve hayatımda verdiğim en doğru karar olduğunu her gün daha da iyi anlıyorum.

Back