• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

evet çok tuhaf insanlar var. 9 saat dersin ardından çok saçma bir konu için veli benimle görüşmüştü. yorgunluktan kafam gözüm dağılmış haldeyim yine de sabırla dinledim cevap verdim. yönetime öğretmen suratıma bakmadan konuştu güler yüzlü değildi falan gibi şikayet etmişti kadin. konu da falanca çocukla oturtmusum onla küsmüş o çocukla oturmamasi gerekiyormuş falan.
Trip atmaya gelmiş, güler yüz bekliyor.
Tuhaf tuhaf insanlar var işte.

Ödevi neden diğer velilerden değil de öğretmenden öğrenmek istiyorsunuz herkese özel Bilgi verecek olursa eğitim öğretim ilerlemez bu işin sonu benim çocuğumla özel ilgilenilsine dönecektir bir süre sonra konulan kurallara uyun kendinizi doldurmayın öğretmene karşı,ayrıca çocuk hasta olduğunda ne. Güzel çocuğunuzun sesini duyarak içiniz rahat etsin diye çocukla görüştüyormuş art niyet yok bence rahat olun gözünüzde büyütmeyin bazı şeyleri

Öğret men sonuna kadar haklı. Ben de ogretmenim ozelden yazmayın gruptan her zmn cvp yazarım diye uyarmama ragmen ayagını cekıp bana atan velım var benim biraz empati ile bu işi çözersiniz diye dusunuyorum. Her velı sızın kadar ıyı niyetli olmayabiliyor ya da bazıları sacmalayabılıyor.. Örnek ayak fotografı 🤦‍♀️

K Kollektifbilinc özellikle çocuk hastalandiginda kendi aramayın.cocuga aratmadı kısmında ben size hak verdim. ben de olsam bu durumdan rahatsız olurdum.

ama genel olarak iyi bir ogretmenmis. zaten şikayet vs gibi bir durumluk birşey yok. olsa da bu bu şekilde değişmez. sınıf değiştirmek vb durumlar da olmaz. yani şiddet veya çocuğa karşı aşırı olumsuz vs bir durum olmadığı için yapacağınız birşey yok.

ödev konusunda mesela bizim öğretmen sürekli gruba resmini atıyor. 1 hafta gonderememistim. okulda yaptırdıklarını ben öğretmene sormadım.sinif annesini ki kadını da tanımıyorum sadece sınıf annesi olarak adını biliyorum. sınıf annesinden rica ettim o bana oğlunun defterinin resimlerini attı o şekilde yaptım.

yani bu gibi durumları bu şekilde cozebilirsiniz. diğer türlü yapacak birşey yok. fazla velilerle de bu konuyu konusmayin kendinizi doldurmamak için.

yok ben farklı olduğunu düşünmüyorum bakış acimizin. acil durum vs evet bu konuyla ilgili degil. onu bir üye nasıl buna trip deme hakkı görürsün demişti ona cevaben yazdım. benim trip olarak gördüğüm kısmı da daha genel olarak yazdım.bu örnekteki öğretmene hitaben değil. arkadaşımdan yola çıkarak demekki böyle yapanlar da var diye düşündü etek yazdım. o örneği tekrarlamayim yazdım baya.

ben bu konuda çok öğretmen tarafını analiz ederek yazmadım. mesleki olarak da düşünmedim ama. bu gibi konularda ve sağlıkla ilgili konularda çok fazla meslekle ilgili düşünülerek tartışma çıkıyor.

bir üye yazmış ya her veliyi kendiniz gibi snamayin diye. katılıyorum ve ekliyorum. her öğretmeni de kendiniz gibi sanıp mesleki tartışmaya döndürmek gerek bence.

burda ben konu sahibiule empati kurdum. 1. sınıf annesiyim ben de. benim öğretmenden çok beklentim yoktu. özellikle iletişim anlamında. ama kendisi bu konuda oldukça aktif. benim için bu ekstra bir kolay mı desem hoşluk mu desem öyle bir durum oluşturuyor. olmasa eksikliğini hissetmedim. ama olması da güzel oluyor. öğretmen elbetteki iletişim kurmak zorunda değil. konu shaibini ben bencil velilerden bulmadım. öğretmen cogunlukl iletişimi kapattigi için panik olmuş bir veli gördüm. kaygısını o yüzden anliyorum.

ve tekrar söylüyorum. bence artık bu çağda bu kadar iletişim araçlarının artmasına rağmen iletisimsizligin de bu kadar artması ilginç geliyor bana.

o telefonu 3-4 kez calmasindan ve meşgule almaktansa açıp o kişiye bunun cevabını verilmesi gerektiğini savunuyorum. vakit olarak aynı vakti alacaktir. ama belki veli de bu sayede o saatte aranması gerektigini ogrenecek. benim iletişim dediğim bu. yoksa açsın 5-10 dakika veliyle konuşsun değil.

Ben öğretmen değilim ama konuda rahatsız olunan örneklerin öğretmenler açısından anlaşılabilir olduğunu ve ortada bir ego savaşı olmayabileceğini ifade etmeye çalışıyordum. Yoksa velinin, özellikle 1.sınıf velisinin endişe, ilgi ve heyecanını garipsemiyorum. Velinin beklentileri ve öğretmenin tarzı uyuşmayabilir, bu durumda da öğretmen değistirilebilir. Ben de veli olsam ekstra iletisime ihtiyac duymazdim sizin gibi ama olsa da daha hoş olur veli soru sormak istediğinde en azindan kendini daha rahat hissedebilir. Belki de akademik basaridan çok öğretmen, öğrenci velinin hepsinin mutlu, huzurlu olduğu bir denge sağlayabilmek daha önemlidir.

Beni sahur vakti arayan veli vardı. Inanılır gibi değil. 45 çocuk vardı sorumlu olduğum. Ama 45 çocuğun kendisi değil de 90 adet ebeveyn beni benden alıyordu.

Dayanamadım istifa ettim.

Meslekten nefret ettim.
Çok önemli bir karar almışsınız. Hiç pişman oldunuz mu istifa ettiğinize. Keşke hadlerini bildirseydiniz sahurda aramak da neymiş.

Ben öğretmen değilim ama konuda rahatsız olunan örneklerin öğretmenler açısından anlaşılabilir olduğunu ve ortada bir ego savaşı olmayabileceğini ifade etmeye çalışıyordum. Yoksa velinin, özellikle 1.sınıf velisinin endişe, ilgi ve heyecanını garipsemiyorum. Velinin beklentileri ve öğretmenin tarzı uyuşmayabilir, bu durumda da öğretmen değistirilebilir. Ben de veli olsam ekstra iletisime ihtiyac duymazdim sizin gibi ama olsa da daha hoş olur veli soru sormak istediğinde en azindan kendini daha rahat hissedebilir. Belki de akademik basaridan çok öğretmen, öğrenci velinin hepsinin mutlu, huzurlu olduğu bir denge sağlayabilmek daha önemlidir.

öğretmenlerin durumunu elbetteki ben de anlıyorum. hatta hep öğretmen tarafından bakmaya daha yatkınim çünkü işin ne kadar zor olduğunu biliyorum.

bu konuda ben konu sahibini su noktada anladım. hasta olduğunda cocuga arattirdi diye yazmış. ben o yüzden konu sahibini bencil velilerden bulmadım. demekki üst uste denk gelmiş. yani ödev konusunda hak vermiştir ama bir de bu olunca ne oluyor bu kadar diye düşünmüştür diye düşünüyorum.

bizim ogretmenimiz çok diyalog halinde olduğu halde ben hiç ödevi ona sormadım. sınıf annesinden rica ettim. gereksiz yormamaya çalışıyorum öğretmeni. ama ekstra bu şekilde aman beni asla aramayın vs moduna girse belki ben de rahatsiz olabilirdim. bence konu sahibinin endişesi bu yüzden. 4 yıl bu şekilde sıfıra yakın iletişimle nasıl olacak endişesi yaşıyor olabilir.

Okul hayatımın hiçbir döneminde annem ya da babam ödevlerimi takip etmedi benim.
İlgisiz anne baba mı oluyorlar acaba :110:
Zamanla yaş gruplarının kapasiteleri mi değişiyor? Bazen hayret ediyorum yeni nesile.
Neden biraz sorumluluk verilmiyor çocuklara?
25 yaşındayım yani ilkokul dönemim bundan 15-20 yıl öncesi diyelim.
Whatsapp yoktu, cep telefonları pek yaygın değildi. Hasta olduğumuzda okula gitmiyorduk, ertesi gün öğretmene hastaydım diyorduk ya da varsa rapor götürüyorduk.
Ödevin peşinde hiç koşmadı annem, babam.
Ertesi gün yine önceki günün ödevini alır o günün ödeviyle beraber yapardık.
Şimdi ben de anneyim ve korkuyorum kızım okula başladığında neler olacak diye.
Acaba biz mi zorlaştırıyoruz herşeyi?

Öğretmen dediğiniz insan çocuğunuza ne katıyor, ne veriyor diye düşünün. Sizin gönlünüzü yapmak değil onun görevi.

Oglumun ogretmeninin telefonu bizde yok. Genelde haftalik mail atar, sunlari sunlari yaptik, haftaya bunlari yapicaz, su gun sunu getirin, bu gun bunu unutmayin gibisinden.

Cocukla ilgili acil bir durumda sekreteri arariz, o ogretmene bilgi verir.

Gelmedigi gunun odevini, etkinligini de bir sonraki okula gidisinde ogretmen cantasina koyup gonderir.
Hic sorun yasamiyoruz biz, kural belli, herkes uyuyor. Daha ilgili ebeveyn okula on dakika erken gidip ogretmenle gorusebiliyor her zaman.

Ben de mesai saatleri disinda ogretmeni rahatsiz etmemek gerek diye dusunuyorum. Konuda tek ogretmeni haksiz buldugum k9nu dilinin cok sert olusu, daha tatli dille kurallari velilere benimsetebilir. Sahsen ozellikle o yas grubunda cocugumu teslim ettigim kisinin daha pozitif biri olmasini isterim.

Diger velilerle iletisime gecin odev vs onlardan sorun. Ama cocuk hastaysa bile insan neden veliyle konusmaz ki. Ilkokul velileri cok abartiyor belli ki kadin gecmiste cok bunalmis yuz vermek istemiyor. Siniftan cikmayan, her teneffus cocugun durumunu soran, mesajla nasil soru sorulacagini bilmeyen, ayni soruyu 10 kere soran veliler var

Sizden hiç beklemediğim bir yorum oldu bu. Genelde beğenirim yorumlarınızı.
Sürekli öğretmenlerden şikayet ediliyor ama öğretmeni dinleyen yok.
Çocuğunuzun gözü görmüyor diye defalarca uyardığım velim bir kez olsun tenezzül edip okula gelmedi.
Ya da anne babası yeni boşanmış öğrencim için annesini kaç defa aradım. Çocuk haftanın üç günü okula gelmiyor , neden biliyor musunuz? Annesi sabah uyanamıyormuş. Çağıra çağıra okula getiremiyoruz biz bu insanları. Ama sizler çıkıp devlet okulu öğretmeni böyledir diyebiliyorsunuz. Ne diyeyim canınız sağolsun.
Lafım meclisten dışarı kırdıysam kusura bakmayın ama görfükletim bu şekilde zaten veliler ayrı bir sorun ayrı bir başlık

Çok önemli bir karar almışsınız. Hiç pişman oldunuz mu istifa ettiğinize. Keşke hadlerini bildirseydiniz sahurda aramak da neymiş.
Yok. Hiç pişman olmadım. O günleri , zerre kadar özlemle yad etmiyorum. Hatırlamak dahi istemiyorum.

Ya anlatsam roman olur. O kadar tuhaf şeyler yaşadım ki... hangi birini anlatayım.

Dertleri bitmiyordu istekleri talepleri bitmiyordu. Ve ben daima hatalı daima kusurlu oluyordum. Arayıp hesap soruyorlardı...

. Nefretle hatırlıyorum.

Aklımda istifa etmek vardi zaten. Aniden verilmiş bir karar değildi.

Istifa dilekçemi verdim. Müdür bey istemedi ama ısrar da etmedi.

Kurtuldum bitti. Insanlar öğretmenlerden nefretediyor belli.

Ama benim veli nefretimle yarışacak kadar değil...

Ha haklarını yiyemem

Cok cok tatli velilerim de vardi. Halen daha görüştüğüm insanlar. Dostluk kurduğum veliler ve ögrencilerim vardı.

Bi tanesi benim yaşadığım sehirde üniversite kazandi.
bazen gelip bende kalir. Öğrencim değil de dostum gibidir.
Olgun akıllı hanımefendi. Canımı çıkarıp vereyim hem kendisine hem annesine.

Ama işte 3 senede 1 kere rastlamış bi şeydi o da.

Neden çocuğun ödevini başka bir arkadaşına değil de öğretmene soruyorsunuz? Evet herkes tek tek ödev sorsa ciddi anlamda zaman kaybı onun için. Sadece siz değilsiniz ki herkes başka bir bahaneyle arayacak çünkü herkesin durumu kendisi için çok acil ve çok önemli oluyor. Çocuk hasta haber vermişsiniz evet tamam en azından geçmiş olsun yazabilirdi ama birebir sohbetlerin önüne geçmeye çalışıyor. Diğer türlü iş cuma mesajlarına kadar varıyor. Bu durumu yaşadığım için birkaç tane özel durumu olan velim ve sınıf temsilcisi hariç kimse numaramı bilmezdi. Çocuklar küçükken ben ödevleri temsilciye atardım o gruba. Okuma yazma öğrendikleri zaman artık herkes kendi takip edecek dedim atmadım . Gelmeyenler de gelenlerden öğrendiler. Bu durumda bile şu oluyordu . Okuldan çıkmışım daha marketteyim eve bile gitmemiştim sınıf temsilcisi arayıp hocam şu ödev şöyle mi bu böyle mi diye soruyordu. Bismillah yav ne ara eve gittiniz ne ara ödeve oturdunuz 😂 okul giriş çıkışlarında kesinlikle öğrenci durumu sormak yok diyordum. Bir kaç tanesi gerçekten bıktırmıştı ısrarla okul çıkışı durum sormaya çalışırlardı. Zaten gırtlağım patlamış pert olmuşum bir taraftan eve yetişip yemek yapma telaşım var " hocam x in durumu nasıl" 🤦 Halbuki randevu sistemim vardı kim görüşmek isterse bir saat önceden gidip ders öncesi görüşüyordum uzun uzun ama sorunlu kişiler tabi o saatte kısır yemeye gitmek varken uyumak varken niye okula gelip benimle görüşsün ? Hergün ayaküstü durum sormak daha mantıklı hem de çocukla ilgileniyor mesajı veriyor. Yani öğretmenin iletişim sorunu yok benim gördüğüm kadarıyla

Ben abartılacak bir durum göremedim. Sadece öğrenci hastalandığı zaman kendisi aramalı tabiki bu abes olmuş. Valla gecenin bir yarısı arayan velim olduğu için anlayabiliyorum öğretmeni.

Öğretmenin bi uygulaması olmalı bi sınıf annesi seçildi bizim sınıfımizda öğetmenin olmadiği bi wp grubu açtı ordan herkes ödevleri paylaşıyor çocuklarla ilgili bisey olursa soruluyor öğretmende gerekli bilgileri sadece kendisinin yazabileceği bi wp grubu var şimdiye kadar sorun olmadı ama çocuğum hasta olsa onun aramasıni ya da mesaj atmasıni beklerim diğer zamanlarda zaten gereksiz muhabbetten yana değilim bizim ki de velilerle iletişim halinde olmaktan memnun bence gereksiz

Ogretmenden sikayetci velilerle toplanip mudure sikayetlerinizi iletin. Eger hala devam ederse cocugunuzun ogretmenini degistirin .
Hmm evet ama bence şikayet etmeden önce toplu halde trip atsınlar öğretmene. Çünkü mecbur öğretmen herkese cevap yetiştirmeye.

Back