- 7 Ağustos 2018
- 11.448
- 69.380
- 518
- Konu Sahibi Kollektifbilinc
-
Sizden hiç beklemediğim bir yorum oldu bu. Genelde beğenirim yorumlarınızı.Devlet okulları böyledir öğretmenler atanıyımda kendimi geliştirmeyim derse gireyim çıkayım derdndeler
Şuda var öğretmen sizin özel çalışanımız değil bubaltmaya emirerinşz gibi boğmaya gerek yok
o kadar komik cevaplarınız var ki. tamamen belaltina vurmaya çalışıyorsunuz. bir önceki cevabinizda sormussunuz hayatımın hiçbir döneminde ben öğretmenim demedim. daha önce de yazdım ama okuduğunuzu ne kadar anlıyorsunuz emin değilim. benim için öğretmenlik o kadar saygın bir meslek ki o yüzden ben öğretmenim demedim hiç ogretmenlik yapıyorum dedim.
telefon tribi dediğim de yine okuduğunuzu anlamadığıniz için tekrar izah ediyorum kendi arkdasim için dedim . kendi arkadaşım için ve bu şekilde gribe giren herkes için evet. 3-4 gün ulasamadigim arkadaşımın cevabı veli zannettim için açmadım demek oldu.
defalarca çalan telefonu açmamak yerine açıp cevabini bildirmek bu kadar zor mu. veliyle akşam muhabbet edin tüm sorularini cevaplayın diyen yok ki. bu saatte rahatsız edilmek istemiyorum demek daha kolay değil mi.
siz de iki saattir benimle ilgili ahkam kesiyorsunuz. benim konu sahibine verdiğim ve bu olayla ilgili yaptığım yorumlarla ilgili sürekli ahkam kesiyorsun sana düşmez gibi basit cevaplar veriyorsunuz. size düşüyor mu benim yorumum ne kadar ahkamli olduğu.
o kadar komik cevaplarınız var ki. tamamen belaltina vurmaya çalışıyorsunuz. bir önceki cevabinizda sormussunuz hayatımın hiçbir döneminde ben öğretmenim demedim. daha önce de yazdım ama okuduğunuzu ne kadar anlıyorsunuz emin değilim. benim için öğretmenlik o kadar saygın bir meslek ki o yüzden ben öğretmenim demedim hiç ogretmenlik yapıyorum dedim.
telefon tribi dediğim de yine okuduğunuzu anlamadığıniz için tekrar izah ediyorum kendi arkdasim için dedim . kendi arkadaşım için ve bu şekilde gribe giren herkes için evet. 3-4 gün ulasamadigim arkadaşımın cevabı veli zannettim için açmadım demek oldu.
defalarca çalan telefonu açmamak yerine açıp cevabini bildirmek bu kadar zor mu. veliyle akşam muhabbet edin tüm sorularini cevaplayın diyen yok ki. bu saatte rahatsız edilmek istemiyorum demek daha kolay değil mi.
siz de iki saattir benimle ilgili ahkam kesiyorsunuz. benim konu sahibine verdiğim ve bu olayla ilgili yaptığım yorumlarla ilgili sürekli ahkam kesiyorsun sana düşmez gibi basit cevaplar veriyorsunuz. size düşüyor mu benim yorumum ne kadar ahkamli olduğu.
hayır hiçbir zaman böyle bir vakit ayırmadim. hatta kurs merkezinde yön öğle aramda sınıfta dinlendigim için erken gelen ogrencimle ilgilenmemi isteyen bir veli vardı. asl bu talebine cevap vermedim ki bizim kurumda veli şikayeti çok önemsenen birseydi.
ben konuya genel bir cevap yazdım. bir üye bunu çok dallandirdi budaklandirdi. ben hicbirsekilde telefonunun açılmasını anlayamıyorum. telefon açılır açılmaz şarbon vs birşey bulasmiyor bunu demek istiyorum. elbette ki mesafe gerekiyor. öğretmen grubumuzda 1. sınıf öğrencisinin tuvalette temizlenmesine yardım isteyen veli falan anlatılırdı. abuk sabuk istekler ve veliler var evet. ama bir iki dengesiz için iletişimi komple koparmaya gerek yok bunu anlatiyorum. mesela ben de bizim öğretmenimize çocuk gelemeyecek diyorum cevap yazıyor. hoş ben cevap beklemiyorum ama bu bir iletişimdir aynı zamanda. merhaba diyene merhaba demek gibi . bir okey anlaminda emoji de koyabilir. gördüğüne dair. kendini tamamen iletişime kapatması vebali gibi muamele yapması ne kadar doğru.
aynı durum bazı hekimlerde de var mesela. birsey sorduğunda ben danışma değilim diye bağırmaya baslayn.elbetteki danışma değil. elbette ki cevaplamak zorunda değil. ama bunun yolu bu değil ki.
bu kadar trip şekline çevirmeye gerek yok. kendi arkadaşımdan da örnek verdim. 3-4 gün ulaşamadım ve ulasamadigim için o anda olmasi gereken bişi olmadı. ee açsa ne oluyor ki onu diyorum.
siyah beyaz gibi keskin şeyler değil ki bu durumlar. yani veliyle iletişim kursun demek veliye vakit ayırsin demek değil. veliyle mesafe kurmak da tamamen bu şekilde olmak değil.
Bilmiyorum bakış açımız farklı sanırım. Ben konuda iletişimi koparmış bir öğretmen görmüyorum. Belki kötü bir tecrübe yaşadığını düşünüyorum. Ya da en basit olarak özel hayatı için keskin bir sınır çizmiştir. Sizin de dediğiniz gibi uç taleplerle öğretmenleri suistimal eden veliler çok ve önemli değilse lütfen aramayın uyarısını bile anlamayacak ve kendi taleplerinin önemli ve acil olmadığına bir türlü ikna edemeyeceğiniz insanlar var. Her gelen aramayı yanıtlayıp veliyi acil olmadığına ikna etmek de bence emek istiyor ama ne gerek var.hayır hiçbir zaman böyle bir vakit ayırmadim. hatta kurs merkezinde yön öğle aramda sınıfta dinlendigim için erken gelen ogrencimle ilgilenmemi isteyen bir veli vardı. asl bu talebine cevap vermedim ki bizim kurumda veli şikayeti çok önemsenen birseydi.
ben konuya genel bir cevap yazdım. bir üye bunu çok dallandirdi budaklandirdi. ben hicbirsekilde telefonunun açılmasını anlayamıyorum. telefon açılır açılmaz şarbon vs birşey bulasmiyor bunu demek istiyorum. elbette ki mesafe gerekiyor. öğretmen grubumuzda 1. sınıf öğrencisinin tuvalette temizlenmesine yardım isteyen veli falan anlatılırdı. abuk sabuk istekler ve veliler var evet. ama bir iki dengesiz için iletişimi komple koparmaya gerek yok bunu anlatiyorum. mesela ben de bizim öğretmenimize çocuk gelemeyecek diyorum cevap yazıyor. hoş ben cevap beklemiyorum ama bu bir iletişimdir aynı zamanda. merhaba diyene merhaba demek gibi . bir okey anlaminda emoji de koyabilir. gördüğüne dair. kendini tamamen iletişime kapatması vebali gibi muamele yapması ne kadar doğru.
aynı durum bazı hekimlerde de var mesela. birsey sorduğunda ben danışma değilim diye bağırmaya baslayn.elbetteki danışma değil. elbette ki cevaplamak zorunda değil. ama bunun yolu bu değil ki.
bu kadar trip şekline çevirmeye gerek yok. kendi arkadaşımdan da örnek verdim. 3-4 gün ulaşamadım ve ulasamadigim için o anda olmasi gereken bişi olmadı. ee açsa ne oluyor ki onu diyorum.
siyah beyaz gibi keskin şeyler değil ki bu durumlar. yani veliyle iletişim kursun demek veliye vakit ayırsin demek değil. veliyle mesafe kurmak da tamamen bu şekilde olmak değil.
Bence yazdiklarinizin arkasinda durmuyorsun.Surekli bir onceki yazdigini oyle demedim boyle demek istedim diyerek degistiriyorsun.Oysa ki yazdiklarin apacik ortada.Neyse sana bir daha cevap yazmayacagim.
Bence yazdiklarinizin arkasinda durmuyorsun.Surekli bir onceki yazdigini oyle demedim boyle demek istedim diyerek degistiriyorsun.Oysa ki yazdiklarin apacik ortada.Neyse sana bir daha cevap yazmayacagim.
Eskiden telefon yokmuş. Veli okula gidiyormuş. Çocuğunuz okula gelemeyecek ise rapor alın . Öğretmeni arayınca öğretmen onu var yazmayacak. Kimse telefona cevap vermek zorumda değil. Öğretmenliğin getirdiği sorumluklar arasında ödevi mesajla bildirmek, veliyle telefonda istişare etmek yok ki. Merak ettiklerinizi okula gidip sorun.Sınıfımız 18 kişilik hocam. Öğretmenimizin hassasiyetini çok iyi biliyor ve anlıyoruz. Kendiside anne ve sorumlulukları var. Fakat öğretmenliğin beraberinde getirdiği sorumlulukları sizde biliyorsunuz. Velileri ekarte etmeye çalışarak sağlıklı bşr eğitim düzeni olulturulamazki çocuklar için
Hocam veliye de Türkçe ek dersi mi yapsak biraz, sizin için de uygunsa? Zira Nisa'dan önce annesinin okuma yazma eğitimine ihtiyacı var görünüyor.Eki Görüntüle 2569404
Zilin çalmasına 15 dakika var ve aranarak whatsapp üzerinden taciz ediliyorum. Nisanur denince aklıma geldiböyle saçma bahane olabilir mi 15 dakika erken almak için? Bir hafta sonra en ufak bir olayda çocuğu okula gelmek istemiyor diye beni arıyor. Neden acaba...
Bilmiyorum bakış açımız farklı sanırım. Ben konuda iletişimi koparmış bir öğretmen görmüyorum. Belki kötü bir tecrübe yaşadığını düşünüyorum. Ya da en basit olarak özel hayatı için keskin bir sınır çizmiştir. Sizin de dediğiniz gibi uç taleplerle öğretmenleri suistimal eden veliler çok ve önemli değilse lütfen aramayın uyarısını bile anlamayacak ve kendi taleplerinin önemli ve acil olmadığına bir türlü ikna edemeyeceğiniz insanlar var. Her gelen aramayı yanıtlayıp veliyi acil olmadığına ikna etmek de bence emek istiyor ama ne gerek var.
Telefon numarasını vermiş, whatsapp grubundan gerekli bildirimleri yapıyor, bir sorun olduğunda mesaj atılabilir, uygun olduğunda cevap vereceğini de önceden bildirmiş daha nasıl bir karşılık bekleniyor ki? acil durumda mesaj atarım keyfi olarak geri dönüş yapmazsa evet problem vardır ama konuda acil bir durumdan da bahsedilmemiş.
Öğretmen biraz mesafeli, sizin de beklentiniz yüksek.
Ödevleri gruba yazmaması garip, ne var onu yazmakta anlamadım.
Veliler de keşke bu bilgilendirmenin dozunu ayarlayabilseler.
Bazıları öyle muhabbete döküyor ki işi, sanırsın arkadaşız.
Hayır arkadaş değiliz ve dertleşmiyoruz, sorunu ve çözüm yollarını konuşuyoruz sadece.
1 saat vakit ayırmamı bekleyen, bunu normal gören var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?