• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

insanların ne düşündüğü o kişiye düşer elbette ki. tipki size şu an bunu düşünmek düştüğü gibi.

okuduğunuzu da anlamıyorsunuz. telefon vermek 7-24 onlarla konuşmak demek değildir. uygunsuz zmaanda uygunsuz bir konu için arayana cevabını verirsiniz. belki çok acil bir durum olacak. neden acmayayim ki o telefonu. telefonu açar açmaz bir cnavar telefondan çıkıp beni yemiyor ki. densiz bir konu ise bunu bu saate ve bu şekilde yapmamasını söylersin olur biter. bu kadar mı iletişimden acizsiniz. ben 9 yıl verdim hiçbir sıkıntı yaşamadım. hala o numaram açık. bir gün de sıkıntı olmadı. sıkıntısı olduğunda cevabını verecek onlemimi alacak kadar zihnim çalışıyor.

Hala ücretli ögretmenlik yapiyomusun canim?

Hala ücretli ögretmenlik yapiyomusun canim?

ilk cevabinizda sen,sana gibi cümleler kurdunuz. şimdi de canım falan... eminim bunu da ucretlilikle kadroluluk arasındaki farkı vurgulamaya çalışmak için soruyorsunuzdur.

9 yıl öğretmenlik yaptım. ama asla kendime öğretmenim demedim o derecede öğretmenlere saygı duyuyorum ve mesleğin zorluğunu biliyorum.

gerekli mesafe telefonu asla acmayarak değil açarak da gayet güzel sağlanır. hekimlik öğretmenlik vb mesleklerde de iletişim zorunlu olmasa da gereklidir.

telefonu açsa ve bu gereksiz konular için akşamları aranmakta rahatsızlık duyuyorum dese burda veli de kaygılanmaz. ama hicbirsekilde açmadığı için veli de önemli bir durumda da ulsamayacagim kaygısı oluşmuş.

velilerle hiçbir zaman mic mic iletişimde olmadım. hep mesafemi korudum. ama hiçbir zamanda tamamen kapatamadim kendimi.

Benim veli sabahın köründe arayıp cocugumu ruyamda gordum ıyı mı diye sordu 😂 en güzelini yapıyor öğretmen yoksa mesafeyi koruyamıyorlar. Müsaade etsek saatlerce kendi çocuğundan konuşacak veliler var. Siz bir doktoru arayıp fikir danışabiliyormusunuz? Hasta ise haber vermenize gerek yok öğretmen merak etse her şekilde size ulaşır ödevleri de arkadaşlarından alsın

ilk cevabinizda sen,sana gibi cümleler kurdunuz. şimdi de canım falan... eminim bunu da ucretlilikle kadroluluk arasındaki farkı vurgulamaya çalışmak için soruyorsunuzdur.

9 yıl öğretmenlik yaptım. ama asla kendime öğretmenim demedim o derecede öğretmenlere saygı duyuyorum ve mesleğin zorluğunu biliyorum.

gerekli mesafe telefonu asla acmayarak değil açarak da gayet güzel sağlanır. hekimlik öğretmenlik vb mesleklerde de iletişim zorunlu olmasa da gereklidir.

telefonu açsa ve bu gereksiz konular için akşamları aranmakta rahatsızlık duyuyorum dese burda veli de kaygılanmaz. ama hicbirsekilde açmadığı için veli de önemli bir durumda da ulsamayacagim kaygısı oluşmuş.

velilerle hiçbir zaman mic mic iletişimde olmadım. hep mesafemi korudum. ama hiçbir zamanda tamamen kapatamadim kendimi.

Siz ne muhtesem bir detaymissiniz.Inanin yazdiklarinizi hayranlikla okuyorum.Bence bir kitap yazmali ve 9 yillik ucretli ogretmenlik anilarinizi yaziya dokmelisiniz.Kitap yazin ki butun ogretmenler sizden feyz alsin.
Iyi aksamlar canim guzel dilekleriniz icin.
Saygilar sevgiler😁

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Bence de kesinlikle öğretmeni değiştirin. Bu böyle gitmez. Ya da özel okula gönderin çocuğunuzu. Öğretmen de kafasını dinlesin 😊 Veliler olarak gerçekten öğretmenleri robot sanıyorsunuz. Mesai saati dışında arayan velilerimi malesef açmıyorum öğretmen arkadaş çok haklı . Çünkü birinin önemli işi varsa üçünün yersiz bi isteği oluyor. Yani var ya öğretmenler eve gündelige de gelse rahat etseniz. Bi zahmet okula gidip alın ödevleri siz de madem çok ilgili bir velisiniz.

Siz ne muhtesem bir detaymissiniz.Inanin yazdiklarinizi hayranlikla okuyorum.Bence bir kitap yazmali ve 9 yillim ucretli ogretmenlik anilarinizi yaziya dokmelisiniz.Kitap yazin ki butun ogretmenler sizden feyz alsin.
Iyi aksamlar canim guzel dilekleriniz icin.
Saygilar sevgiler😁

iletişim diliniz burdan anlasiliyor zaten.merak etmeyin artık kadroluyum ama 1. üniversitemden mezun olduğum alanla ilgili.

ve o kadar donanımlısiniz ki ücretli öğretmenliği aşağılamayi marifet zannediyorsunuz. özelden sınav puanlarınızı falan atın yada kpss puanınızi. madem bu kadar bunun bir gösterge olduğuna inanıyorsunuz.

sizin tarzinizdaki birinden iletişimin önemini anlamak çok saçma olurdu zaten. koskoca kadrolu öğretmen daha tanımadığı birine siz demekten aciz.veliyle mi iletişim kurmayı becerecek.

Son düzenleme:
Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Allah Allah ne güzelmiş o muhattap olmadan öğretmenlik sizin çocuğunuzun sorumluluğunu alıyor sonuçta haberleşmeden nasıl olur.Öğretmen değiştirin muhakkak.

Ben bir doktordan hastalığımla ilgili kafamda bin soru işareti varken beni aydınlatacak iki cümle beklerim mesela.
Doğru ilaç yazmasını, doğru yönlendirmesini beklerim.
Kendince ben panikken espri patlatıp bana kötü hissettirmesini değil.
Çalışan insanım izin alıp muayeneye gidiyorsam eğer hasta almaya vaktinde başlasın isterim.
İzin günü onundur ne haddime.
İş günü pek çok ağrısı, sızısı olan insanı kapısı önünde yarım saat bekletip onu arayan yardımcısına '' Hayırdır neden aradın? '' diye pişkin pişkin sormasın. Bunu beklerim.

Siz bir öğretmenden ne beklemelisiniz?

O da duyguları olan bir insan, robot değil.
Bakıcı değil.
Her günü birbirine uymaz.
İstediğiniz her an ulaşabileceğiniz yerde durmaz.
İnsan kendini eşine bile kapatır bazen.
Beklentilerinizi bunları unutmadan oluşturmalısınız.
Size numarasını vermek zorunda değil.
Veren öğretmen bulduysanız öpün baş üstünde taşıyın.
Her telefonumu açmıyor, dönmüyor diye dert yanmak yerine.
Veli toplantısı yapıyor mu?
Ödevler üzerine notlar yazarak, ne yapmanız gerektiği konusunda sizi bilgilendiriyor mu?
Bunları bekleyin.
Özel görüşmeleri gerekli görse size bırakmaz zaten, kendisi yapar.
En en önemlisi bence çocuğunuz okula severek gidiyor mu?
Bunu bekleyin.
Sevmiyor, gitmek istemiyorsa konu açmanıza, öğretmene söylemenize gerek bile yok.
Direk sınıf ya da okul değişikliğine yönelin.
sakin yemedim kimseyi soru sordum sanki küfretmişim gibi cevaplar alıyorum. dünyanın en mükemmel mesleği öğretmenlik en mükemmel insanları öğretmen. lütfen biri size bir soru sorduğunda karşındaki gerizekalıymış gibi anlatmayın. benim çocuğum yok ama burada gördüğüm kadarıyla bir öğretmene soru sormak aşırı kötü ve iğrenç bir olaymış gibi yükleniliyor. birine suçlayıcı bir dil ile hitap etmedim. sadece genel olarak öğretmenlerden şikayet olduğunu hepimiz görüyoruz bu sitede. dediğiniz gibi doktorlar da robot değil duygusal bir varlık özel alanlarının olması gerekiyor. doktorların da günü gününe saati saatine uymuyor dimi :)

iletişim diliniz burdan anlasiliyor zaten.merak etmeyin artık kadroluyum ama 1. üniversitemden mezun olduğum alanla ilgili.

ve o kadar donanımlısiniz ki ücretli öğretmenliği aşağılamayi marifet zannediyorsunuz. özelden sınav puanlarınızı falan atın yada kpss puanınızi. madem bu kadar bunun bir gösterge olduğuna inanıyorsunuz.

sizin tarzinizdaki birinden iletişimin önemini anlamak çok saçma olurdu zaten. koskoca kadrolu öğretmen daha tanımadığı birine siz demekten aciz.veliyle mi iletişim kurmayı becerecek.

Canim yaaaa cok naifsin.Madem ogretmensin neden 9 yil onceki hayatindan bize kesitler sunuyorsun.Suan ki tecrubelerini paylassana.Yoksa artik telefon numarani paylasmiyomusun :(

Koskoca sen sana siz demedim diye sekilden sekle giriyorsun ama tanimadigin bir ogretmen hakkinda telefonlara bakmiyor diye ahkam kesme hakkini kendinden gorebiliryorsun.Simdi hangisi sensin?

sakin yemedim kimseyi soru sordum sanki küfretmişim gibi cevaplar alıyorum. dünyanın en mükemmel mesleği öğretmenlik en mükemmel insanları öğretmen. lütfen biri size bir soru sorduğunda karşındaki gerizekalıymış gibi anlatmayın. benim çocuğum yok ama burada gördüğüm kadarıyla bir öğretmene soru sormak aşırı kötü ve iğrenç bir olaymış gibi yükleniliyor. birine suçlayıcı bir dil ile hitap etmedim. sadece genel olarak öğretmenlerden şikayet olduğunu hepimiz görüyoruz bu sitede. dediğiniz gibi doktorlar da robot değil duygusal bir varlık özel alanlarının olması gerekiyor. doktorların da günü gününe saati saatine uymuyor dimi :)

Ama zaten burada kimse doktorlar için ne bekleyelim madem doktorlardan gibi yükselmedi :)
Konu öğretmendi..
İlk mesajınızı okursanız haksız yorumladığınızı anlarsınız.
Ben gayet sakin açıkladım.
Net bir cevap istiyorum dediğiniz için :)
İyi forumlar..

Bence ödev falan bahane de aklınca çok ilgili bir veli olduğunu kanıtlamaya çalışıyor 😅

Böyle bir şey kanıt istemez.
İlgi çocuktaki gelişmede saklıdır zaten.
Gömlek renginde, üst başta, beslenme çantasında falan :)
Boşuna telefon başında ya da okul kapısında zaman harcamasınlar..
Biz ilgiliyi, ilgisizi biliyoruz.. :)

Ama öğretmen zaten bu kararını başta bildirmiş, mesaj atın ben gerekli görürsem cevap veririm demiş, mesaj atarsın biter neden bir de veli kaygılanıyor ki? acil durumda da ulaşılmayacağına dair bir kesinlik yok öyle düşünse zaten hiç numarasını vermezdi.

Bir de bahsettiğiniz önemli konusu da görecelidir. Bir veli için çocuğunun o gün yemek yememiş olması, eve durgun gelmesi, dersini anlamaması çok önemli konular olabilir ve bunlar gibi herhangi bir tedirginlikte ögretmeni arayıp zaten önemli görmezse telefonu kapatir diye düşündüğümüzde bile en az 5 dk bir görüsme süresi gerekiyor. Ve ben veli olsam ve bilsem ki öğretmen arayan veliye en az 5 dk ayırıyor ben de ararım benim için çok mühim konuları danışmak isterim ve öğretmen adil olmak istiyorsa 18 öğrenci velisine de bu süreyi ayırmak durumunda kalır. 18×5 yani günde mesai dışında en az 1,5 saatini veli gönlü eylemeye ayırması gerekir, ki bu sürenin 10 dk'ya sarktığını düşünün, 3 saat! Siz bu vakti ayırdınız diye ayırmayan kişi insanlıktan çıkmıyor. Demekki zamanınız varmis okul dışı muhabbetler sizi sıkmıyormuş, insani iliskiler dostluklar kurmuşsunuzdur sizin adınıza sevinirim ama bu bir zorunluluk değil, öğretmenin kişiliğinin ve hayat şartlarının (öğretmenin ailesi, çocukları, sağlık durumları vs.) sağladığı tercihtir.

Koskoca sen sana siz demedim diye sekilden sekle giriyorsun ama tanimadigin bir ogretmen hakkinda telefonlara bakmiyor diye ahkam kesme hakkini kendinden gorebiliryorsun.Simdi hangisi sensin?

o kadar komik cevaplarınız var ki. tamamen belaltina vurmaya çalışıyorsunuz. bir önceki cevabinizda sormussunuz hayatımın hiçbir döneminde ben öğretmenim demedim. daha önce de yazdım ama okuduğunuzu ne kadar anlıyorsunuz emin değilim. benim için öğretmenlik o kadar saygın bir meslek ki o yüzden ben öğretmenim demedim hiç ogretmenlik yapıyorum dedim.

telefon tribi dediğim de yine okuduğunuzu anlamadığıniz için tekrar izah ediyorum kendi arkdasim için dedim . kendi arkadaşım için ve bu şekilde gribe giren herkes için evet. 3-4 gün ulasamadigim arkadaşımın cevabı veli zannettim için açmadım demek oldu.

defalarca çalan telefonu açmamak yerine açıp cevabini bildirmek bu kadar zor mu. veliyle akşam muhabbet edin tüm sorularini cevaplayın diyen yok ki. bu saatte rahatsız edilmek istemiyorum demek daha kolay değil mi.

siz de iki saattir benimle ilgili ahkam kesiyorsunuz. benim konu sahibine verdiğim ve bu olayla ilgili yaptığım yorumlarla ilgili sürekli ahkam kesiyorsun sana düşmez gibi basit cevaplar veriyorsunuz. size düşüyor mu benim yorumum ne kadar ahkamli olduğu.

Malesef insanların öğretmenlerle derdi bitmiyor. Görevini yapan öğretmenler yeterli gelmiyor insanlara. Hep daha fazlasını yapsınlar. Daha fazla çabalasınlar. Tüm sıfatlarını bir kenara bıraksınlar sadece öğretmen sıfatlarını taksınlar. Eğitimimizde bir sorun olduğu bariz fakat bu sorunun öğretmenler olduğunu düşünmüyorum. Sürekli öğretmenleri küçümseyen, değer vermeyen, yeterli görmeyen zihniyet olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlere cebinizden para ödüyormuşsunuz gibi davranmayı vazgeçin. Öğretmenler yapmak zorunda olmadıkları birçok şey yapıyorlar. Bunu insanların gözüne mi sokmamız lazım? Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarında yazanları yapsak emin olun çok rahat ederiz. Zorunda olduğumuzu düşündüğünüz çoğu şeyi yapmak zorunda değiliz üzgünüm. Veliler çok rahatlar artık malesef. Her veliyi de kendiniz gibi sanmayın lütfen. Bazı veliler dünyada bir tek kendi evlatları varmış gibi davranıyorlar. Çok fazla sabır gerektiren veliler var. Mümkünse her fırsatta öğretmenle iletişime geçmek yerine başka yollar deneyin ödev gibi meseleler için.

Ama öğretmen zaten bu kararını başta bildirmiş, mesaj atın ben gerekli görürsem cevap veririm demiş, mesaj atarsın biter neden bir de veli kaygılanıyor ki? acil durumda da ulaşılmayacağına dair bir kesinlik yok öyle düşünse zaten hiç numarasını vermezdi.

Bir de bahsettiğiniz önemli konusu da görecelidir. Bir veli için çocuğunun o gün yemek yememiş olması, eve durgun gelmesi, dersini anlamaması çok önemli konular olabilir ve bunlar gibi herhangi bir tedirginlikte ögretmeni arayıp zaten önemli görmezse telefonu kapatir diye düşündüğümüzde bile en az 5 dk bir görüsme süresi gerekiyor. Ve ben veli olsam ve bilsem ki öğretmen arayan veliye en az 5 dk ayırıyor ben de ararım benim için çok mühim konuları danışmak isterim ve öğretmen adil olmak istiyorsa 18 öğrenci velisine de bu süreyi ayırmak durumunda kalır. 18×5 yani günde mesai dışında en az 1,5 saatini veli gönlü eylemeye ayırması gerekir, ki bu sürenin 10 dk'ya sarktığını düşünün, 3 saat! Siz bu vakti ayırdınız diye ayırmayan kişi insanlıktan çıkmıyor. Demekki zamanınız varmis okul dışı muhabbetler sizi sıkmıyormuş, insani iliskiler dostluklar kurmuşsunuzdur sizin adınıza sevinirim ama bu bir zorunluluk değil, öğretmenin kişiliğinin ve hayat şartlarının (öğretmenin ailesi, çocukları, sağlık durumları vs.) sağladığı tercihtir.

hayır hiçbir zaman böyle bir vakit ayırmadim. hatta kurs merkezinde yön öğle aramda sınıfta dinlendigim için erken gelen ogrencimle ilgilenmemi isteyen bir veli vardı. asl bu talebine cevap vermedim ki bizim kurumda veli şikayeti çok önemsenen birseydi.

ben konuya genel bir cevap yazdım. bir üye bunu çok dallandirdi budaklandirdi. ben hicbirsekilde telefonunun açılmasını anlayamıyorum. telefon açılır açılmaz şarbon vs birşey bulasmiyor bunu demek istiyorum. elbette ki mesafe gerekiyor. öğretmen grubumuzda 1. sınıf öğrencisinin tuvalette temizlenmesine yardım isteyen veli falan anlatılırdı. abuk sabuk istekler ve veliler var evet. ama bir iki dengesiz için iletişimi komple koparmaya gerek yok bunu anlatiyorum. mesela ben de bizim öğretmenimize çocuk gelemeyecek diyorum cevap yazıyor. hoş ben cevap beklemiyorum ama bu bir iletişimdir aynı zamanda. merhaba diyene merhaba demek gibi . bir okey anlaminda emoji de koyabilir. gördüğüne dair. kendini tamamen iletişime kapatması vebali gibi muamele yapması ne kadar doğru.

aynı durum bazı hekimlerde de var mesela. birsey sorduğunda ben danışma değilim diye bağırmaya baslayn.elbetteki danışma değil. elbette ki cevaplamak zorunda değil. ama bunun yolu bu değil ki.

bu kadar trip şekline çevirmeye gerek yok. kendi arkadaşımdan da örnek verdim. 3-4 gün ulaşamadım ve ulasamadigim için o anda olmasi gereken bişi olmadı. ee açsa ne oluyor ki onu diyorum.

siyah beyaz gibi keskin şeyler değil ki bu durumlar. yani veliyle iletişim kursun demek veliye vakit ayırsin demek değil. veliyle mesafe kurmak da tamamen bu şekilde olmak değil.

Öğretmen en doğrusunu yapıyo. Öbür türlü gece yarısı bile arayıp "hocam benginur beslenmesini yiyo mu??" Diye sorucak densiz veliler var. Mesaj atmışsınız haber vermişsiniz çocuğun okula gitmycegini neden geri dönüş yapmak zorunda ki? Kimse mesai saatleri dışındaki zamanını sizin keyfi istekleriniz için harcamak zorunda değil. Çocuğunuza ne öğretiyo siz ona bakin
Bunu yazıp deşifre olmam umarım ama dayanamadım.
Sınav yaptığım bir günün akşamı velim aradı, tabiki ilk seferde açmadım ( niye, çünkü bıktım) üç kez arayınca bir şey oldu herhalde diyerek açtım. ‘ Hocam oğlumun sınavı nasıl geçmiş ? ‘ dedi. Sınav sonucunu sorduğunu düşünerek ‘ Daha bugün yaptım sınavı henüz okuyamadım ‘ dedim, ‘ Hayır hocam sonucunu sormuyorum sınavı nasıl geçmiş merak ettim ‘ dedi😂😂😂😂
Akşam olmuş çocuk yanında bana sorduğu soruya bakın.😂😂😂
Çocuk da sınıf tekrarı yapıyor bu arada.

Oğlumun öğretmeninden çok çekmiş bir öğretmen anne olarak yazıyorum.
Öncelikle yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, başarı hırsı iliklerine kadar işlemiş hırslı bir öğretmeniniz var.
Bu noktada çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Çünkü o hırs yüzünden, 1.sınıfta okuma yazma bilen ya da daha kolay öğrenebilen lokomotif öğrencilerin elinden tutup hızla ilerlerken, geride kalan öğrencilerin üstüne basıp geçiyorlar. Sonra çocuklar kendi aralarında ayrışmaya, daha başarılı olanlar geriden gelenleri eziklemeye, geriden gelen öğrenci ve ailesi çocuğun zekasını sorgulamaya başlıyor.
Benim çocuğum hızlı öğrenenlerdendi, ve tüm gücümle çocuğa kendisinin diğerlerinden daha değerli olmadığını anlatmaya çalışırdım. Çünkü öğretmen için ocak ayı gelmiş ve hala okuyamamış çocuklar çöpten farksızdı.Çünkü kendi egosunu okşayabilmek ve diğer sınıfçılara kendini ispat edebilmek için 30 çocuğun da aynı anda Kasım başında okumayı kapmış olması gerekiyordu! Çünkü bireysel farklılıkların Bi önemi yoktu!!
İki sene katlandım ben bu öğretmene, 2.sene sonunda oğlumda sebepsiz karın ağrıları, gece sayıklamaları filan başlayınca çektim aldım çocuğu. Keşke daha önce alsaydım, keşke hiç hırslı bir öğretmene vermeseydim.
O iki sene boyunca kendimi hep akademik başarıyla avuttum, ilerleyen yıllarda çok rahat edeceğiz, yeter ki temeli sağlam olsun diye diye iki yılımızı heba ettik.
Şunu unutmayın, bilgi eksikliği kolayca telafi edilebilir ama sevgi ve merhamet eksikliğini telafi etmek yıllarınızı alabilir.
Mesajlarınıza dönmüyor, telefonları açmıyor falan işin hikaye kısmı bence. Ben anlattıklarınızdan öğretmeninizin fazla başarı odaklı olduğunu sezinledim.

Back
X