• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıyafet çokluğu..

evet kızlar biliyorum bu da dert mi diyecek olanlarınız olabilir. ancak şuan benim için bir sorun teşkil ediyor.
havalar malum ısınmaya başladı ve ben de ince giyilebilecek şeyler bakıyordum kıyafetlerim arasından. ancak aralarında resmen kayboldum.
yazlık ve kışlıklar ayrı ama o kadar kıyafetim var ki. herşeyi zaten çıkaramam dolaba asla sığmaz sonuçta kalınları kaldırıyım dedim ama yinede bir sürü hunçlarla kıyafetim var,sanırım toplamda 7-8 hunç kıyafetim var. hiçbiri de çok pahalı değil ama hepsi gönlüme göre. yani 5 liraya bile birsürü şey var. sadece güzel kullandığım için yıllarca elimdeler.diyeceksiniz ki verin birilerine. ama hiçbirine kıyamıyorum ve hepsi sevdiğim kıyafetler ve hepsi üzerime göre. birçoğunu şuan almaya kalksam bile beğenip yine alacağım şeyler yani beğenmediğim şeyler değil. o yüzden bu durumda ruhum da çok sıkılıyor aslında. boğuldum kıyafetler arasında resmen.
sizler ne yapıyorsunuz bu kıyafet konusunda? kıyafetiniz çok mu, yoksa aldıkça atar ya da verir misiniz? fikirlerinizi bekliyorum kızlar. belki bu boğulmadan kurtulurum
Benim de cok kiyafetim oluyor surekli aliyorum bikac kere giydikten sonra hevesim kaciyor ihtiyaci olanlara veriyorum ama bazilari var ki kiyamiyorum vermeye ve yillarca giymedim dolapta yer kapliyordu. Sonunda bir instagram hesabi acip fotolarini koydum mesela 100 e aldigim bi kere giydigim elbiseyi 15 20 ye sattim kar etmedim ama en azindan icim acimadi verdigim kisi giyermi atarmi acaba diye dusunmekten kurtuldum 200 tl ye yakin para kazanmis oldum deneyebilirsin:)

Kıyafete doymam. Alışverişe bayılırım. Bazılarından sıkılır ihtiyacı olana veririm. Giymediğim şeyleri saklamayı sevmem.Bu yüzden yığılma olmaz.imkanın varsa odanın birini duvardan duvara yerden tavana dolap yaptır.bütün duvarlar dolap olsun. Hepsi düzenli askıda veya katlı olur.aradığını bulursun.Madem vermiyorsun, başkada alma artık.

Takıntılı olduğum birkaç parça kıyafet dışında yıkar ütüler veririm ihtiyac sahiplerine. Hep aynı söz cınlar kulaklarımda; kiminin eskisi kiminin yenisi. En nefret ettiğim seydir kıyafet istiflemek.

zaten öyle yapıyorum hunçlara koyuyorum. ancak onları görünce kenarda boğulma geliyor içime. acaba diyorum bir ben miyim böyle bu kadar kıyafet barındıran evinde. o yüzden sizlerin ne kadar kıyafeti var nasıl kullanırsızın onları öğrenmek istedim. yoksa birine vermeyi de düşünüyorum. ama seve seve vermiş olcam
Bir de hunc değil hurç.

Bir de hunc değil hurç.
Ay gülesim geldi, siz dili yanlış kullanma konusunda hassassınız, konu sahibi de kıyafetleri konusunda. Aslında boşa konuşuyoruz. Ne dersek diyelim istifleyecek. Bu kadar sözün hatırına 2 parça verir. Sonra yine istiflemeye yer arar. Arkadaşımdan biliyorum; eski kıyafetlerine bile kıyamaz.

Ay gülesim geldi, siz dili yanlış kullanma konusunda hassassınız, konu sahibi de kıyafetleri konusunda. Aslında boşa konuşuyoruz. Ne dersek diyelim istifleyecek. Bu kadar sözün hatırına 2 parça verir. Sonra yine istiflemeye yer arar. Arkadaşımdan biliyorum; eski kıyafetlerine bile kıyamaz.
Aslında cok fazla takılmam ama dealarca yazmış beynimde büyük harflerle "HUNC HUNC" diye cınladı :D

internette "kaderine terketme sahiplendir" sloganıyla faaliyet gösteren bir site var. genelde kullanmadığım eşyaları özellikle giysileri orada paylaşıyorum. genelde öğrenciler ya da ihtiyacı olanlar için talep açan kişiler sahipleniyor.
benim kullanmadığım eşyalarım, başkasının zenginliği olabilir. bir kıyafeti bir sezon giymediysem, saklamam, mutlaka birinin ihtiyacı vardır diye veririm. verdikçe de evimin bereketi artar.

Her sene temizlerim. eğer önceki sene giymediysem, sevsemde gereksiz demekki hic giymedim bu sene der veririm birine. deforme olmuşsa da bir sürü yeni yer bezim olur misss. En fazla 1 gün sürüyor acısı sonra geçiyor, ver gitsin.

internette "kaderine terketme sahiplendir" sloganıyla faaliyet gösteren bir site var. genelde kullanmadığım eşyaları özellikle giysileri orada paylaşıyorum. genelde öğrenciler ya da ihtiyacı olanlar için talep açan kişiler sahipleniyor.
beor.nim kullanmadığım eşyalarım, başkasının zenginliği olabilir. bir kıyafeti bir sezon giymediysem, saklamam, mutlaka birinin ihtiyacı vardır diye veririm. verdikçe de evimin bereketi artar.
Bende de aynı şey oluyor. Tuhaf bir şekilde çıkanın yerine yenisi geliyor. Ya hiç aklımda olmayan bir şey alıyorum, ya hediye geliyor, yada zayıflayan birisi beğendiğim bir şey veriyor. Şaşkınım.

Kalabalığı asla sevmem fazla almam zaten ama geçenlerde tasındıktan sonra ev bana epey kalabalık gelıyordu kendi eşualarımı kızımın esyalarını eşimin eşyalarını ve kızımın oyuncaklarını ayırdım sok oldum evin içinden bir ev çıktı resmen hepsini götürüp muhtarlıga teslim ettim.mutfak esyası alıp almadıklarını sordum herşeye ihtiyac olıyormus gelip istiyorlar ihtiyacı olanlar dedi bende seve seve götürüp bırqkıyorum.tavsiye ederim sevaba girmiş olursunuz.

Bende de aynı şey oluyor. Tuhaf bir şekilde çıkanın yerine yenisi geliyor. Ya hiç aklımda olmayan bir şey alıyorum, ya hediye geliyor, yada zayıflayan birisi beğendiğim bir şey veriyor. Şaşkınım.

paylaşmanın bereketine çok inanıyorum. kıyafetlerimizi ayakkabı çanta hepsini uzun bir süre belediyeye açık gardropa gönderdim. şimdi de öğrenci ağırlıklı sitede kitap bardak çanak giysi takı oyuncak aklınıza ne gelirse kullanmadığım ne varsa orada paylaşıyorum. Allah bereket versin, verdiğimden fazlası bize geri dönüyor.

Masallah cok iyi vermissiniz. Benim de yas 25 ne dogum yaptim ne bir sey. Evlendigimde 52 kiloydum. Su 1.5 yilda tam 16 kilo aldim. Su an 20 kilo verip 48 kilo olmak istiyorum.. ahh ahh insallah ben de veririm...

Hormon kontrolü yaptırdınız mı? Tiroid hormonlarının bozulması böyle birden kilo aldırabiliyor mesela.

zaten öyle yapıyorum hunçlara koyuyorum. ancak onları görünce kenarda boğulma geliyor içime. acaba diyorum bir ben miyim böyle bu kadar kıyafet barındıran evinde. o yüzden sizlerin ne kadar kıyafeti var nasıl kullanırsızın onları öğrenmek istedim. yoksa birine vermeyi de düşünüyorum. ama seve seve vermiş olcam
Ya özür dilerim ama hunç değil hurç :))

asla biriktirmem. daralirim oyle fazla kiyafet arasinda...her mevsim cikisi bi poset dolusu cikaririm evden mutlaka. her sezon yeni bisi cikiyor illaki aliniyor yeni parcalar. bence verin ihtiyac sahiplerine ...bi soz vardir' veren el eksilmez 'diye. buna cok inanirim

Hunç değil o canım hurç. Ve ben bunda dert olacak bi şey göremedim. Bakııınnn ne kadar kıyafetim var dolaplara sığmıyooorr, deyip övünmenden başka

Back
X