• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıyafet çokluğu..

canım bence herkes ne yapıyor biliyormusun?
az giydiğimiz kiyafetleri ihtiyacı olanlara dağıtıyoruz.illaki içlerinden sevmediğin birşeyler vardır.eğer anlattığın kadar çok kiyafetin varsa hepsini bayılarak giymiş olamazsın.o yüzden yine o kiyafetler arasında eleme yap ve hangisini giymeyeceksin ve çok güzel bulmuyorsan onları topla ve ihtiyacı olanlara ver.hem insanlara iyilik yapmış olursun hem de o kiyafetlere bakip boğulmaktan kurtulursun.
yani bizim fikrimizi öğrenmek istiyorsan çoğu kişi bence böyle yapıyordur.sende öyle yap.

Bazi parcalari sakliyorum bazilarini eger 1 sezon giymediysem ve alternatifi varsa ornegin renklere gore uygun hirkayi giymiyorsam verir ihtiyac duydugumda siyah yada lacivert hirka giyerim veya pijama ev kiyafeti tarzi seyleri pek tutmam ama ceket pant vs tarzi seyleri saklarim bir sene giydigim takim ertesi sene belimden tutmadan dusuyordu 2 sene giyemedim simdi kilo aldim giyiyorum 2 sene dolap bekledi
Yani kiyafete gore karar vermelisin temel parcalari tut ama mutlaka eleyebileceklerin vardir

Şimdi burda sorun şu oluyor ki hepsini çıkarıp giyemiyorsunuz

Hatta ben bazen unutuyorum veriyim deyince de kıyamıyorum

13 yıllık pantolon 15 yıllık hırkam var giydiğim

Eşyalarımdan ayrılamıyorum yenisini alsam da eskiden de ayrılamadan yaşamaya çalışıyoruz
aynıyız canım. aynen ben de böyleyim.
peki ne yapmayı düşünüyorsun?

Verecek birini bulamadinmi buraya konu acana kadar ihtiyac sahibi dolu :KK14:

aynıyız canım. aynen ben de böyleyim.
peki ne yapmayı düşünüyorsun?

Çok yeni kıyafet almıyorum eskilerini severek beğenecek giyiyorum

2 yıl önce dellenip taşınırken bir kısmını belediyeye verdim

Oğlumun küçüle lerini saklamamayı öğrendim

Bir kısmında iki sezon taktiğini uygulamayı istesem de bakıyorum ki yeni aldıklarım da evdekilerin aynısı o zaman evdekilerden de giyeyim diyorum

Kilo aldım takımlarıma dokunmadım geri verdim kiloları 10-15 yıllık giysileri çıkardım giyiyorum herkes yeni sanıp nerden aldın diyo

Tıkıyorum dolaba hurca duruyorlar çözümüm yok maalesef

evet kızlar biliyorum bu da dert mi diyecek olanlarınız olabilir. ancak şuan benim için bir sorun teşkil ediyor.
havalar malum ısınmaya başladı ve ben de ince giyilebilecek şeyler bakıyordum kıyafetlerim arasından. ancak aralarında resmen kayboldum.
yazlık ve kışlıklar ayrı ama o kadar kıyafetim var ki. herşeyi zaten çıkaramam dolaba asla sığmaz sonuçta kalınları kaldırıyım dedim ama yinede bir sürü hunçlarla kıyafetim var,sanırım toplamda 7-8 hunç kıyafetim var. hiçbiri de çok pahalı değil ama hepsi gönlüme göre. yani 5 liraya bile birsürü şey var. sadece güzel kullandığım için yıllarca elimdeler.diyeceksiniz ki verin birilerine. ama hiçbirine kıyamıyorum ve hepsi sevdiğim kıyafetler ve hepsi üzerime göre. birçoğunu şuan almaya kalksam bile beğenip yine alacağım şeyler yani beğenmediğim şeyler değil. o yüzden bu durumda ruhum da çok sıkılıyor aslında. boğuldum kıyafetler arasında resmen.
sizler ne yapıyorsunuz bu kıyafet konusunda? kıyafetiniz çok mu, yoksa aldıkça atar ya da verir misiniz? fikirlerinizi bekliyorum kızlar. belki bu boğulmadan kurtulurum
bana ver:KK54:

Kiyafetlerimi kendim dikiyorum ve her bos vaktimde dikis yapiyorum. Bende de birikti baya ama elde dikim diye ya begenmezlerse diye kimseye veremiyorum. Bir de oldukca minyonum ve benim tipimde biri bulmakta cok zor. Ben de bir cozum ariyorum acikcasi.

Huyum kurusun evde fazla hicbirseyi tutmam.eskitmeden tertemiz giyinirim giysilerimi.baktim sayi artiyor veririm uygun olcude ese dosta.nereye kaldircam derdimde olmaz.

Ben de mutlaka ayıklıyorum.Bir yıl değil ama iki yıl giymediklerimi mutlaka veriyorum.
Dolabıma sığandan fazlasını asla tutmam.Birkaç parça iyi marka kıyafetim var sadece onları demirbaş olarak tutuyorum.
O kadar kıyafeti giymek mümkün değil.Aralarında mutlaka modası geçenler veya solanlar, tiftiklenenler vardır.
Ben olsam hepsini ortaya serip deneye deneye ayırırım.Bazen çok güzeldi diye hatırladığın bir parça deneyince çok demode durabiliyor.

:)) benimde aşırı kıyafetim vardı. Etiket üstünde duranlar bile vardı. Giyeceğim kesin dediklerim haricindekileri paket yaptım ihtiyacı olanlara verdim. Tavsiye ederim

Benim giyecek kıyafetim olmaz okula giderken utanırım bir de bayanın derdine bakın. Hey gidi dünya

birbirine benzeyenleri , aynı renk olanları falan daha çok giymiş olduklarınızı ayırın
ihtiyaç sahiplerine verin
en çok sevdiğiniz en kullanışlı olanları bırakın
üzülmeyin verecekleriniz için evinizin ferahlamasının keyfini sürün
tek derdiniz bu olsun :anneadayı:

Bende kıyafet sevmeyenlerdenim:KK64:Kapalı olduğum için dışarı çıkarken pardesü giyiyorum,altına eşortman üstüme tişört.yinede tabiki kıyafetlerim var ben hazırda almıyorum tesettür çok pahalı çünkü ihtiyacım oldukça diktiriyorum giymediğim kıyafetleri akrabamın bi kızı var ona veriyorum tembih etti yenge kimseye verme diye gençde kız inanın hiçççç tutmam.Yakında çıkar gene bi posta veririm az ve öz giyinirim bende de çorap hastalığı var tutamıyorum kendimi:KK67:

Kiyafet konusunda hep salaşligi ve rahatligi tercih ettigim icin oyle aman aman kiyafetim olmadi hic bir zaman. Zor begenir zor alirim. Alisveris yapamak benim icin iskencedir
Okula giderken dolabin karsisina gecer ne giyecem hic birsey yok derdim . Oyle hadi kot giydim cik5im da olmuyor ogretmensin. Ama hamile kalinca anladim ki ne giyecem derdi kiyafet azligindan degil coklugundanmis. Hamile kalinca iki alt ik8 de ust aldim. Evde de ust bir iki tane uygun vardi hamile icin olmasa da. Bir gun farkettim ki hic ne giyecem derdi yasamiyorum. Giyiniyorum cikiyorum gelince hooopp makinaya atiyorum birdahakine temiz olsun diye. Tekrrar giyince yine ayni sey. Allahim ne buyuk rahatlikmis. Bunu farkedince dolabimi bir kere daha elden gecirdim. En az ucte birini bosalttim hamileyken dogum sorasina hazirladim. Supr oldu.

Siz de azaltmaktan baska bir sey yapamazsiniz gibi geliyor. Azaltmaya da misal gecen sezon hic giymediklerinizden baslayin derin. Gecen sezon giymemeisseniz bu sene de giymeyeceksiniz demektir. Ne kadar az esya o kadar mutluluk benim hayat felsefemdir

İHTİYACI OLANLARA vermeyi deneseniz?
Hem dolabınız hem de ruhunuz temizlenmiş olur.

'Atmaya kıyamıyorum.' geçerli bir neden değil, üzgünüm. 7-8 hurç kıyafetin hepsini giydiğinizi düşünmüyorum.

'Çocuklar giysin diye' bir sosyal sorumluluk projesi var, Kızılay var, yardım etmek isteyene seçenek çok.

vakumlu hurç kullanın daha az yer kaplarlar. ben fazla alınan her eşyaya karşıyım. bide bir sene boyunca kullanmadığım bi kıyafetim varsa kızılayın giyim bağış kutularına bırakıyorum. fazlalık kalmıyor.
eşimle ikimizin eşyaları iki hurç anca ediyor. o yüzden böyle bir derdim yok şükür.

Back