K.K Kıraathanesine buyrun hanımlar.

• Konu Sahibi EcinniliBarones
  • Başlangıç Tarihi
anaaa şok oldum:1shok:kız 10 çorba çeşidini bilmesine az dedi:1shok:meltem bacım ben evli olduğum halde hazır çorbalar dışında 2-3 çorbacık biliyorum:eek:klava:

hımm:uhm:ne biliim ben yemek yapmaya çok çok düşkünüm
elimden gelmeyende yoktur hani
o yüzden dediydim:eek:az çeşit diye

anca çeneniz çalışır zati.
biriniz bigünde şuraya bi çay getirsin yanına şöyle fındıklı bi browni yapsın..
allam yaw
bu arada bugün bi çorba yaptım kızlar böyle güzel bişey olamaz diyorum başkada bişey demiyorum...
tarif şu: 1 patetes bir soğan bir havuç yarım kilo brokoli.brokoli hariç hepsini haşladım.en son brokoliyi koydum.onlarda yumuşayınca blendırdan geçirdim. 1 kaşık un 1 kaşık tereyağda kavurdum.2 bardak süt ekledim.çorbama ekledim bunu.tuz karabiber .. allahım çok güzel oldu.
sade kremalı brokoli yapardım ama bu bambaşka oldu yaf..

bayılıyorum sebze çorbasına bende bu akşam senin çorbanın brokolisiz versiyonunu yaptım ben 4 patates 2 havuç koydum ama havuçlar büyüktü o yüzden biraz şekerlimsi bi tat oldu:1no2:
sen o çorbanın içine lahana pırasa fln da koy bide eğer brokli komassan mısırda koyabilirsin brokoli ve mısır yan yana gitmiyo harika oluyo ben bide mısır unu koyuyorum :1rolleyes:buğday unu koymuyorum

bide seldacım ben çorbayı broklili yaptığım zaman brokolinin çiçek gibi olan kısımlarını çok küçük küçük kesip az yağda kızartıyorum
çorbayı pişirip blendırdan geçirdikten sonra bu kızarttığım brokolilleri çorbanın içine katıyorum hem haşlanmadığı için biraz sert oluyo hemde tane tane hoş gözüküyo
çorbaların üzerine baharat yağda kavrulur konur yaa bende brokolinin çiçeklerini öyle kullanıyorum

beren kuzum aklına bi tarif takılırsa benim profile mesaj bırakabilirsin :)))

çorbada yaratıcı olmak güzel valla demi..
havuç çorbası yaparım ben sütlü bak oda nefis olur.
ay ben rejimdeyim susun be :KK43:
nasıl rejimdeysem gene yedim bisürü şey ama az yedim normalden.ay allahım iştahıma mukayet ol ben zor oluyooommm

laa cino alll çenenn kapansınn looo
ahanda kırathanene semaver aldımm
bizden aldığın paraları yedin hep
bi semaver almadın tükkanına
al benden hediye

98807kh3.jpg

w338.png

siftahıda benden olsun
çaylarrrr

90912321do2.jpg

w377.png

kekte yaptımm
kek1ge0.jpg

w400.png

nazar değmesin hamarat gacı:nazar:ben tatlı konularında azcık hamaratım elmalı pasta fln o tarz yani ama yemek dersen çok hamarat olmadığım kesin,başta pilav olmak üzere birkaç yemeği güzel yaparım çünkü benim eşim hergün mutlaka pilav ister:asigim:senin öyle çok düşkün olduğun bi yemek varmı bebişim?

hıhhhhhh
o çorbayı bende yapıyorumm
ben sadece patates soğan brokoli ve sarımsakla yapıyorumm
özellikle enson corbaya 1 diş sarımsak rendeleyin lezzeti görünnn

hıhhhhhh

ben sarımsak yemiyorum:1closedeyes:bu arada hoşgeldin canıma.s.

çorbada yaratıcı olmak güzel valla demi..
havuç çorbası yaparım ben sütlü bak oda nefis olur.
ay ben rejimdeyim susun be :KK43:
nasıl rejimdeysem gene yedim bisürü şey ama az yedim normalden.ay allahım iştahıma mukayet ol ben zor oluyooommm

evet canım doğru zaten el alışkanlığı çok önemli el bi kere alıştımı insan yeni yeni tarifler icat edebiliyor
neyin neyle yakışacağını hangi baharatın neyle gideceğini fln bunun mantığını kaptımı zaten yöntem belli en zor pişenden en kolay pişene doğru sıraylan yerimseniben
daha olmadı deneme yanılma yöntemikaydirigubbakcemile3
rejimdeyken zaten bol bol çorba içebilirsin istediğin çorbayı ama çorbalarda un koymak yerine kıvamlı olması için patatesi biraz daha fazla katabilirsin
işte benimde çorbanın havuçu fazla kaçmış zaten yorgundum pataeslerle havuçları kardeşime soydurup haşlattırdım patatesleri ben çıkarmıştım havuçları o çıkardı ondan ayarı kaçtı yani şekerimsi bi tat vardı çorbada
yemek olarak ta karnıbahar graten yaptıydım ee karnıbaharda biraz tatlıdır yaa zaten hee o da öyle
sonra pilavada kuş üzümü fıstık fln koyduydum hee o da şekerli gibi
bide salatada da nar ekşisi
üff yani midem alt üst oldu tatlı tuzlu karışıkkaydirigubbakcemile3

ben sarımsak yemiyorum:1closedeyes:bu arada hoşgeldin canıma.s.

sarımsak yenmezmmii yawwww:1closedeyes::dilcikar:ben coğu yemeğime koyarım acayip lezzet katıyoo off azım suklandı heeecokacimcoook

kız betül aferim kız ne güsel olmuş o semaver öylene oyhşşşşş pastaaaaaaaa baa bişiler oliirrrrrrr!!!!!!!!!!!!

kız betül aferim kız ne güsel olmuş o semaver öylene oyhşşşşş pastaaaaaaaa baa bişiler oliirrrrrrr!!!!!!!!!!!!

ahanda böleene :1shok:gözün giim bahh o semavere çohh paara saydumm
afiyet olaaacokacimcoook

Son düzenleme:
aha yemek topiği olduk birden hahahaa:)))
sarımsak hayatta yemezdim ama sevgilim sayesinde yemeye başladım.allahım senelerce neler kaçırmışım dedim..ben çiğ sarımsak ve sarımsaklı yoğutrlu şeyler yemezdim.ama yemeklerin biçoğunda kullanırım.
özellikle tavuk yemeklerinde,zeytinyağlıların hepsinde..
aha size bir tavsiye:
ızgara et yaparken kabuklarıyla bir iki baş sarımsağı ılınmış köze gömün.sonra onun alın krem gibi oluyor içi.asla sarımsak koku ve tadı olmuyor ama etlerin üzerine yerken sos olarak sürüyorsunuz dehşet bişey oluyor..

nazar değmesin hamarat gacı:nazar:ben tatlı konularında azcık hamaratım elmalı pasta fln o tarz yani ama yemek dersen çok hamarat olmadığım kesin,başta pilav olmak üzere birkaç yemeği güzel yaparım çünkü benim eşim hergün mutlaka pilav ister:asigim:senin öyle çok düşkün olduğun bi yemek varmı bebişim?

benim çoook var muhakkak fırında pişirilen bi şey olucak özellikle patatescokacimcoook
normal salatanın yanıda mutlaka yoğurtlu bi salata daha olucak
yani hem çok yiyip az kalorisi olan hemde aşırı doyuracak şeyler bunlar:))
ben bide bulgur pilavına bayılırım ama öyle salçalı olmucak içinde arpa şehriye ve yeşil mercimek arpacık soğan olucak salça olmucak darı gibi yicem onu yani :))

hıhhhhhh

bende yemek içinde pişmiş sarımsağı ve soğanı sevmiyorum yiyemiyorum
yemeklerim soğazsızdır zaten benim içine arpacık atarım sonra çıkarırım
veya sarınsağı diş diş atıp onuda sonra çıkarırım pişmişini hayyatta yiyemem ikisininde-tatlicadiarzu-

aha yemek topiği olduk birden hahahaa:)))
sarımsak hayatta yemezdim ama sevgilim sayesinde yemeye başladım.allahım senelerce neler kaçırmışım dedim..ben çiğ sarımsak ve sarımsaklı yoğutrlu şeyler yemezdim.ama yemeklerin biçoğunda kullanırım.
özellikle tavuk yemeklerinde,zeytinyağlıların hepsinde..
aha size bir tavsiye:
ızgara et yaparken kabuklarıyla bir iki baş sarımsağı ılınmış köze gömün.sonra onun alın krem gibi oluyor içi.asla sarımsak koku ve tadı olmuyor ama etlerin üzerine yerken sos olarak sürüyorsunuz dehşet bişey oluyor..

sarımsak dedünmü bende akan sular duurur
sarımsak giren her yemeği bayoılarak yerim oyyşşş iştahım gabardıı:jeyyar:

laa meltem ezelll nerde laaa:uhm:

kıslar ben bi duş alıcam gelebilirsem yarım saate gelirim öptümŞeniz

betül bilmiyom kii daha yok ezel
yarım saat sonra fln anca gelir o
bende yarım saatliğine çıkıyorum SOUTH PARK çıkaceekkk :)))))

off izleyemiyorum çizgi filmimi dumur oldum yaa !!

betül bilmiyom kii daha yok ezel
yarım saat sonra fln anca gelir o
bende yarım saatliğine çıkıyorum SOUTH PARK çıkaceekkk :)))))

pardon biraz cahal kaldım ama oneee öle bişi duydum amaCADIARZU

X