K.K. Gzellik salonu & Fitness Center

kıskandırmağamı çalışısın bizi hımm:mymeka:heç canım çekmedi:dilcikar:

he size didim sırnaşık şey
süper heop böle olun :lepi:

zayıflama topii nan burası :nazar:
şişirme kızları -tatlicadiarzu-
yokk kııı kıskandımayaa neyimm çalışşmimmm!!:1hug:
kocemm aynııı camışş gibbiii yiyyiinnn diiiii!!!:roflol:
mühümmm olannn yediklerinn deeelll ne kadarrr yaktığınnn bencee!!hihoyyyt
onuu anlatmaya çalışıpppdurummmmm!!!hihoyyyt
pasaklıı süperr devamm ettt!!:lepi:

merhaba kızlarr inş en kısa zamanda istediğiniz kilolara kavusursunuzzz
çitosumm beni sil canım olurmu kendinşze iyi bakınn öptümm siziii
akannehiraaa mavişim niye sildiriyon cnm noldu yoksa bizi sefmiyonmu:çok üzgünüm:

daha kimsecikler gelmemiş:çok üzgünüm:neyse ben listemi yazim barii
akşam :
3tane ceviz
yarım elma
1 mandalin bu kadar öğlen fazla kaçırmıştım akşam yemedimyerimseniben
ayrıca akşam misafirliğe gittim baklava ikram ettiler yemedim çok ısrar ettiler ama yemedimsüprizzzzzbirde hamurişi falan ikram ettiler reddettimalkisalkisalkisiçim gitti ama olmaz belenay rejimdesin dedim cezayı düşün dedim yemedim:dilcikar:

sabah:
1domates
2salatalık
2biber
3zeytin
1k.k peynir
1bardak süt:lepi:
Şenizcanım beloşum biz bu işi başarıcaz :lepi:

Günaydın kızlar zemuszemus
opuyorumnanaktangünaydın melek yüzlümŞeniz

günaydın dombililer :lepi: kaydirigubbakcemile3
opuyorumnanaktangünaydın çiroz opuyorumnanaktan

günayydınnn kızzlarrr!!!opuyorumnanaktan
dünn dipp köşee temizlikkk yaptımmm!!hihoyyyt
misafirimm dee geldiii heçç oturmadımm!!hihoyyyt
akşam da gittimm stadta üç turr koştumm!!!hihoyyyt
sonraa eve geldimmm sofraya oturdukkk iki tabakkk sosluu makarnayıı götürdümmhihoyyyt sonraa arkadaşlarr bizii aldılarr onlarraa gittikkk!!hihoyyyt
orda daa kahvee tatlııı çerezz bir tanee dee biraa içtimmm:içelim: ohhhh yaktıklarımııı dengeledimmm!!!:roflol:gündüzde kekk poğaça neyimm yediydimm misafirimlennn!!
:roflol:eek:da bir başarı eveli koştur sonra homidi gırtlak ye :lepi:ama bu bize uymaz:dilcikar:

ben dün akşam az bişi bezelyeli patates yemeği yedim o kadar zemuszemus
Sabah da işe geç kalmamak için bişi hazırlayamadım, açmayla geçiştirdim kahvaltımı
Dün akşamda yürüyüş yaptım 15 dk falan tempolu rap rap rapp

Veeeeeeeee bombaaaaaaa
dün akşam kayınvalidemde tartıldım 57 kg çıktım 2 kg vermişim :sm_cool:
inşallah almam tekrar :Saruboceq:
Şeniz:lepi::dance::hooray::teytey:canım valla çok sevindimŞeniz

yokk kııı kıskandımayaa neyimm çalışşmimmm!!:1hug:
kocemm aynııı camışş gibbiii yiyyiinnn diiiii!!!:roflol:
mühümmm olannn yediklerinn deeelll ne kadarrr yaktığınnn bencee!!hihoyyyt
onuu anlatmaya çalışıpppdurummmmm!!!hihoyyyt
:roflol:camış haa:roflol:
herkese günaydın kızlar nasılsınız bakemopuyorumnanaktan
ben dün öğlen lahana çorbası içtim:sinifsinif:
akşamda lahana çorbası içtim:sinifsinif:
ve 3 gün boyunca bunu içicemkafamçokkarıştı
dün misafirler pohaçaları börekleri götürdü ben öle baktım:1shok:
ama hiç bişi yemedim çorbadan ve meyveden başka:umursamaz:

ÖNEMLİ NOT=DİYET LİSTESİNE UYMAYANLAR CEZA ALICAKTIR!!!
ŞÖYLE Kİ AYNI AY İÇERİSİNDE 3 KEZ DİYETİNİ BOZANLAR AY CANIM ÇEKTİ DAYANAMADIM BOZDUM GİBİ MAZERETLER KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
GELELİM CEZAYA KAÇAMAK YAPAN ARKADAŞIN İSMİNİ İMZA BÖLÜMÜME YAZARAK TEŞHİR EDECEĞİM TABİKİ BAŞ TARAFINA ŞİŞKO VE YAHUT TOMBALAK GİBİ LAKAPLAR TAKARAK TEŞHİR EDECEĞİM ONUN İÇİN LÜTFEN KURALLARA UYALIM DİYETİMİZİ HİÇ BOZMAYALIM!!!
ZAYIFLAMAK İSTEYENLER LİSTESİ

DİVİNİTY=boy=1,65=kg=73 ideal kg=60 v.ö=bel=82cm=basen=107cm=göğüs=100cm

CİTOS2903=boy=1,65=kg=88,5 ideal kg=65 v.ö=bel=87cm=basen=1,22=göğüs=1,18 cm tebrikler citos 1,5 kg vermiş:lepi:

PASAKLIMİNİKTANRIÇA=boy=1,62 =kg=57=ideal kg=50 tebrikler pasaklıminiktanrıça 2 kg vermiş:lepi:

BELENAY=boy=1,56=kg=74ideal kg=50 v.ö=bel=78cm=basen=1,16cm=göğüs=98cm tebrikler belenay 1 kg vermiş:lepi:

ECMEL=boy=1,55=kg=57=ideal kg=52kg

DİLOOM=( KG ALMAK İSTEYEN)=boy=1,60=kg=45,5=ideal kg= 55kg

ELEYNA=boy=1,57=kg=59=ideal kg=49kg

OSMANİYE=boy=1,71=kg=74=ideal kg=65kg

MİNİŞ=boy=1,65=kg=65=ideal kg=55kg v.ö =bel=84cm=basen=106cm=göğüs=105cm

KAYRA=(HAMİLE DİYETİ YAPIYOR)=boy=1,60=kg=62=ideal kg= 75kg v.ö=bel=100cm=basen=107cm=göğüs=90cm

NESLİHAN165=boy=1,71=kg=81=ideal kg=70kg

MOPSY=boy=1,69=kg=65,80=ideal kg=60kg tebrikler mopsy 1,800 gram vermiş:lepi:

KARDELEN=boy=1,65=kg=66,5=ideal kg=61kg

ROŞUM=boy=1,70=kg=69=ideal kg=65 kg

XAYSEX=boy=1,55=kg=65=ideal kg=50 kg

KISMETSİZKEDİ=boy=1,63=kg=92=ideal kg=60 kg

Son düzenleme:
ohh maşallah 2 kilo he iyi vermişsin twebrik ederim canım hadi bakalım yavaş yavaş gidiyor kilolar:lepi::sm_cool::dance:sositososito

opuyorumnanaktangünaydın melek yüzlümŞeniz
Şeniz:lepi::dance::hooray::teytey:canım valla çok sevindimŞeniz

:roflol:camış haa:roflol:
herkese günaydın kızlar nasılsınız bakemopuyorumnanaktan
ben dün öğlen lahana çorbası içtim:sinifsinif:
akşamda lahana çorbası içtim:sinifsinif:
ve 3 gün boyunca bunu içicemkafamçokkarıştı
dün misafirler pohaçaları börekleri götürdü ben öle baktım:1shok:
ama hiç bişi yemedim çorbadan ve meyveden başka:umursamaz:

hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
benim kilom çok oynar bi iki kg değişir zaman zaman
ama inşallah bu değişiklik gerçekten verdiğim kilolardandır zemuszemus
2 gitti kaldı 7 kg inşallah onlarıda verirsem süper olacak

çitosum bu işi becereceğiz hakketten iredemize sahip çıkabiliyoruz artıkın her ne kadar zor olsada:)))

Göbek, Mide ve Basen Yağlarını Eritme, Göbek ve mide yağlarını eritme yolları

Göbek ve mide bölgesindeki yağlardan kurtulmak isteyenlerin dikkatini çekebilecek bir konu sunuyoruz. Göbek, basen ve mide bölgesindeki yağları eritmek isteyenler bu konumuzda belirttiğimiz önerileri dikkatle okuyup uygulamaya sokarlarsa güzel ve sevindirici bir sonuç elde edeceklerdir.
göbek ve mide yağlanmaları nasıl eritilir sizi rahatsız eden göbeğinizden kurtulmanın basit yolları…
Yaz mevsiminde hem kadınların hem de erkeklerin en büyük problemi kilolarıdır.

Özellikle de göbek hem kadında hem de erkekte başlıca sorundur.
Göbeğinizden kurtulmak için 9 yol var. ışte o 9 tüyo;
Yiyecekler
Fasulye, nohut, mercimek gibi gıdalarla kiraz, çilek, vişne gibi küçük meyveler en iyi besinlerdir. Kuru fasulye, böğürtlen, kuru kayısı, kış meyvelerinin taze sıkılmış suları kilo vermek için en etkili yiyecekler olarak sıralanmakta.
Bu yiyecekler sizin tok hissetmenizi sağladığından kilo vermenize yardımcı olurlar. Bunlardan günde 25 gr ile 35 gr kadar tüketmeniz gerekiyor. Hiç yememek ise kesinlikle doğru değil. Çok acıktığınız için belinizi kalınlaştıran çok yağlı, karbonhidrat veya proteinli besinler yemenize sebep olabilir.
ıçecekler
Buzlu soğuk su en iyi içecektir. Kalorisi yoktur, midenizde doygunluk hissine sebep olur ve daha az yersiniz. Adet öncesi dönemi rahat geçirmenizi de sağlar.
Buzlu su içtiğiniz zaman, vücudunuzun ısınmak için ekstra kalori harcadığını da unutmayın. Zayıflamak istiyorsanız alkol tüketmeyin.. Likör ve bira kandaki kortisol seviyesini yükseltir ve yağların göbek çevresinde toplanmasına sebep olur.
Vitaminler
Kalsiyum kemiklerinizi koruyup omurgada çatlaklara sebep olan osteoporozu önler. Bu sistem çöküğünde göbeğiniz dışarı fırlar. Eğer 50 yaşına yakın ya da daha yaşlı bir kadınsanız günde 1500 mg kalsiyum almalısınız.
50 yaş altındaki erkek ve kadınlar için günde 1000 mg kalsiyum almaları tavsiye ediliyor. Göbek ya da bel çevresinden zayıflamak için zayıflama ilaçları kullanmayınız. Bu sizi cezbeden ilaçlar egzersiz ya da doğru beslenme desteği olmadan hiç bir işe yaramazlar.
Jimnastik aletleri
Yere eğimli sabit egzersiz bandı ‘Decline Bench‘ jimnastik aletleri içinde en iyisidir. Yer çekimi sebebiyle vücudunuzun üst kısmı altından daha ağırdır. Ayarlanabilir aletle bir çok zor hareket yapılabilir.
Egzersiz aletini en az 30 derece yere eğimli olacak biçimde kurun. Aletin oturma yerine oturun ve ayaklarınızı ayağınızı tutması için yapılan yere koyarak. yavaşça aletin üstüne doğru uzanın ve ellerinizi başınızın altına koyarak yavaş yavaş doğrulmaya çalışın (mekik). Hareketleri sürekli tekrarlayın.
Bisiklet en kötüsü
Bel çevresi için en iyi sporlar Kickbox, raket oyunları, squash, krol (crawl) yüzme ve tek başına tenis oynamak olarak belirtiliyor. Bununla birlikte herhangi bir aerobik egzresizi de göbek çevresindeki yağları eritir.
Tüm bu sporlar bir saatte 475 kaloriden daha fazla yakmanızı sağlar. Bisiklet sürmek bel inceltmek için en etkisiz spordur. Bisiklet sürmek basenler için faydalıdır! Bu kaslar tüm vücutla bağlantılı değildir.
Ev aletleri
En iyisi egzersiz topu ile hareket etmektir. Egzersiz topu ile vücudunuzun eğin, bükün. Eğer sırt ağrısı probleminiz varsa egzersiz topundan uzak durmalısınız.
Alışkanlıklar
En iyi alışkanlık dik yürümek ve oturmaktır. Kendinizi koyvermiş gibi yürümeniz göbeğinizin öne çıkmasına sebep olur. Zaman zaman göbeğinizi içinize çekip bırakmanız da belinizin incelmesine yardımcı olacaktır.
Sigara içmek ya da pasif içicilik en kötü alışkanlıklardan birisidir. Düzenli içicilerin bel çevresi dumanı içlerine çektikleri ve üfledikleri için daha kalındır.
Göbek şişkinliğini azaltan öneriler
* -Su için.
* -Cips yemekten vazgeçin.
* -Çok tuzlu gıdalar tüketmeyin.
* -Sakız çiğnemek fazla hava yutmanıza sebep olur, bu nedenle fazla sakız çiğnemeyin.
* -Sindirim problemi yaşıyorsanız bir ya da iki fincan kahve lavaboya gitmenizi sağlayabilir.
Zayıflatan kıyafetler
Vücut şekillendirici kıyafetlerden giyin. Bel çevresi için üretilen likralı kıyafetleri tercih edin. Fazla kilolu iseniz kıyafetler sıkabilir ya da yağlar taşabilir. Bu sebeple üstünüze göre olanları tercih edin.

Yemek yiyerek zayıflayın

Makro besin öğeleri karbonhidrat, protein ve yağlardır. Bunlar, vücuda enerji verip dokuları oluşturur. Mikro besin öğeleri, vitaminler ve minerallerdir. Bunlar enerji vermezler, daha çok metabolik aktiviteyi düzenlemekle görevlidirler. Her besin, farklı miktarlarda besin öğesi içerir. Eğer besin gruplarını yeterli ve dengeli olarak tüketirseniz, yaşam için gerekli tüm besin öğelerini sağlamış olursunuz.
Sağlıklı yaşamak için doğru beslenmek gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. Ancak doğru beslenebilmek söylendiği kadar kolay değil. Bazı yöntemler geliştirmek gerekiyor. Daha sağlıklı ve kaliteli yaşamak, kronik hastalıklardan korunmak ve düzenli kilo verebilmek için şu sağlıklı beslenme yöntemlerine kısaca göz atalım: TAHIL ÜRÜNLERı TÜKETıLMELı Tam taneli tahıl ürünü, adından da anlaşılacağı gibi kepeği ayrılmamış tane halindeki ürünlerdir.

Mısır, buğday, pirinç, yulaf ve arpa gibi... Diyet yapanlar, ekmek, pilav, makarna gibi yiyecekleri tüketmekten kaçınırlar. Üç beyaz dediğimiz un-şeker- yağ�ı tüketmediğimiz zaman daha hızlı kilo verdiğimize inanırız. Oysa ekmek grubunu tamamen diyetten çıkarmadan kilo vermek mümkündür. POSALI YıYECEKLERE AĞIRLIK VERıLMELı Burada diyet posası gündeme geliyor. Diyet posası, bir tür karbonhidrattır ve besinlerin bağırsakta sindirilmeyen ve emilemeyen kısımlarına bu ad verilir. Kabuklu meyveler, domates, bamya, bezelye, pırasa, kuru baklagiller, en önemli diyet posası kaynaklarıdır. Yetişkinlerin beslenmelerinde doğal kaynaklar yardımıyla, günde 25-30 gram posa sağlamaları öneriliyor. Değişik sebze, meyve, tahıl, kuruyemiş tüketip, farklı posa sağlanmalıdır. TAZE SEBZE VE MEYVELERE AĞIRLIK VERıN Sağlıklı ve dengeli beslenebilmek için günde en az değişik 2 porsiyon meyve 3 porsiyon sebze tüketilmeli. Farklı sebze ve meyveler, farklı miktarlarda besin öğesi içerirler. Aslında öğünlerinizi sebze ve meyvelerle zenginleştirmek, hiç de zor değil. Mevsime uygun çeşitli sebzeleri, kepekli makarna, kepekli undan yaptığınız pizza ve börekleri hazırlarken kullanabilir, hindi, kırmızı et ve tavuk etinden yaptığınız yemeklere çeşni olarak ilave edebilirsiniz. SAĞLIKLI YAĞLAR SEÇıMı ÖNEMLı Yağlar, vücudumuzun başlıca enerji kaynağıdır. Vazgeçilmez yağ asitlerini sağlar, yağda eriyen A, D, E, K vitaminlerinin emilmesine yardımcı olurlar. Bu yüzden yiyeceklerimize mutlaka bir miktar yağ katmalıyız. Beslenme düzeninde yapılması gereken ilk değişiklik doymuş yağları azaltmak olmalı. DAHA AZ ŞEKER TÜKETMELıSıNıZ Şekerli besinleri fazla tüketirsek, daha fazla kalori alırız ve de vitamin, mineral, protein gibi önemli besin öğelerinden yeterli miktarda yararlanamayız. Anlık zevk için tükettiğimiz şekere azami dikkat göstermemiz şart. Şekerle alınan kaloriye �boş kalori� diyoruz. Boş kalori almak, şişmanlığa neden olur. DAHA TOK KALMAK ıÇıN �GLıSEMıK ıNDEKS�ı DÜŞÜK BESıNLERı SEÇıN Glisemik indeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme yeteneğidir. Tükettiğiniz besin, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve az miktarda yükseltiyorsa, glisemik indeksinin düşük olduğu belirtilir. Bu besinler, bireylerin daha uzun süre tok kalmalarını sağlar.

Karın Yağlarından Kurtulup Düz bir karna Sahip olmak ıçin Resimli Egzersizler Gaye Anlatıyor..

Bügün nasıl herkes :) basladınız mı metobolizmayı hızlandıran beslenme şeklimize.farkettiniz değil mi? Diyet demedim.çünkü diyet fikri insanı strese sokuyor,anlamsız bir gerilim yaratıyor.bugün deneme imkanı bulan arkadaslar olduysa hiç zorlamadıklarını görmüşlerdir ki zaman gectikce cok daha kolay oluyor uygulaması.
Birde ilk sonucları gormeye baslayınca deymeyin keyfinize :)
Metobolizmamızı hızlandıran beslenme seklımız ve gun ıcerısınde uygulanması gerekenler ana hatlarıyla dunkunden ibaret.

artık listemizdeki ve ,veya ,yada lara göre oynamalr yapacagız.mesala dun balık ızgara yedıysek aksam bu aksam tavuk veya köfte veya az yaglı pişirilmiş sebze yemeği gibi.
Şimdi gelelim benim uyguladığım karın egzersizine;düzenli yapıldığında kesinlik le işe yarıyor:)haftada 4 günle baslamanız uygundur.ilk hafta her hareket 15 defa (1 set) her hafta birer set artırılacak(ben 3 sette sabitledim)
1a. Karnınızın üst ve alt kısımlarını hizaya sokmak için, sırt üstü uzanın. Kol ve bacaklarınızı resimde gördüğünüz şekilde yukarı kaldırın.

1b. Karnınızı gerin ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırın. Sağa doğru bükülerek, ellerinizi sağ baldır veya ayak bileğinizin dış kısmına dokundurmaya çalışın. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve tekrar edin, ancak hareketi, bu defa sola doğru dönerek yapın.

2a. Karnınızın üst ve alt kısımlarını şekillendirmek için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı dizlerinizden kırın ve ayaklarınızı yere düz olarak basın. Bir top veya plastik bir tabağı, sanki araba direksiyonu tutuyormuş gibi tutun.

2b. Kollarınızı gerin, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak, belden yukarınızı sağa doğru çevirin. Böylece, elinizdeki tabak veya top, sağ üst bacağınızın dış yüzüne dönük olacak. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve tekrar edin, ancak hareketi, bu kez sola doğru dönerek yapın.

3a. Karnınızın alt kısmını şekillendirmek için, sırt üstü, bir kanepenin yaklaşık 115-16 cm önüne uzanın. Bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın ,bu sırada parmak uçlarınız tavanı göstersin. Kollarınızı dirseklerinizden kırarak, kanepeyi alt kısmından kavrayarak destek alın.

3b. Karnınızı sıkın ve poponuzu yerden birkaç santim kaldırarak, ayak parmaklarınızı yavaşça tavana doğru uzatın. Bunu yaparken, dirsekleriniz de hafifçe tavana doğru kalkabilir. Bir süre bu pozisyonda bekleyin. Daha sonra poponuz yere değinceye kadar alçalın ve hareketi tekrar edin.

4a. Karnınızın üst kısmını forma sokmak için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınız dizinizden 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Topuklarınızı, bir sandalyenin minder kısmına koyun ve kollarınızı başınızın üstüne doğru uzatın. Bunu yaparken, bir eliniz diğerinin üzerinde dursun.

4b. Kollarınızı kulak hizasında düz bir şekilde tutarak, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak bir süre bu pozisyonda bekleyin. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve hareketi tekrar edin.

NETTEN ALINTIDIR!!

eee listede adı yazan diğer bağyanlar sizler nerdesiniz kaç gündür gelmiyonuz yediklerinizi kgnuzu yazmıyonuz :eek:lmaz:lütfen düzenli yazalım olmazmı

selam kızlar

20 ekim salı

sabah:küçük bir tabak patates kızartması
2 bardak tatlandırıcılı çay

öğle:1 tabak biber dolma ve lahana sarması (ikisi 1 tabağın içindeydi)
1 tabak salata
2 bardak çay

akşam:2 dilim börek
1 kase ayran çorbası
yeşil çay

aralarda:1 muz

su:2 lt

spor:30 dk bisiklet
50 twister
30 şinav
20 sağ..20 sol bacak hareketi
20 mekik

ben bu sabah bi açma yidim
öğlende bi kabak azıcık bulgur pilavı yarım bardak kadarda yoğurt yedim
şimdi beşibir yerde çayımı demledim onu içicem

citos naber
benim dünkü yediklerime baktınmı fazla kaçmamış demi cnm
kocacım herşeyi ye ama miktarı azalt diyo bana bende 5 yerine 2 yiyorum
o kuraldan yola çıkarak 5 dilim börek yerine 2 dilim yedim :tomato:

http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_582.htm
kızlar bunu bi okuyun derim
lahana diyetimiz gitti çöpe vatana millete hayırlı olsun :nazar:
ne oldu laa niye bıraktın lahana diyetiniCADIARZU

ben bu sabah bi açma yidim
öğlende bi kabak azıcık bulgur pilavı yarım bardak kadarda yoğurt yedim
şimdi beşibir yerde çayımı demledim onu içicem
kaydirigubbakcemile5afiyet olsun kuşumŞeniz

eferim miraycım
kız sevdim ben seni düzenli topiğe gelip rapor veriyon Şeniz
alkisalkisalkisalkisalkisalkisbende bende seviyim

citos naber
benim dünkü yediklerime baktınmı fazla kaçmamış demi cnm
kocacım herşeyi ye ama miktarı azalt diyo bana bende 5 yerine 2 yiyorum
o kuraldan yola çıkarak 5 dilim börek yerine 2 dilim yedim :tomato:
kaydirigubbakcemileiyi fazla bişi yok cnm börek eccik cnmı sıktı ama neyse bunada şükürkaydirigubbakcemile3bizim kızlar sıkıyı görünce korktu gelmiyor kimsekaydirigubbakcemile3

allahım sinir oldum benim pc çok yavaş
benimkide yavaşladı birden benneyaptımki

ne oldu laa niye bıraktın lahana diyetiniCADIARZU

kaydirigubbakcemile5afiyet olsun kuşumŞeniz

alkisalkisalkisalkisalkisalkisbende bende seviyim

bırakmadım canım çorbaya devam
sadece 1 haftada 5 kilo verilmiyomuş yani o tezi yalana çıkardık onu demek istedimdi canımcım

X