Jinekolojik Muayene

canim etek neden giyilmesi tercih edilmeliymis

canim etek neden giyilmesi tercih edilmeliymis

pantolan da giyilebilinir ama işin psikolojik bir de kolay tarafı var
yani pantolonu çıkartman gerekir,,belden aşağı çıplak oluyor,aslında üzerine örtü veriyorlar ,çok da sorun olmuyor
etekte sadece kilotu çıkartıyorsun ve eteği sıyırıyorsun..belki de etek olduğu için insan kendini daha giyinik sanıyor.) o yüzden yani..,sonuçta ,sana zaten üzerine örtman için bişi veriyorlar..etek yada pantolon ...fark etmez..istediğini giy..

arkadaşlarım herkese merhabalarr ....
bende jınekolıjık muayene olmak ıstıyorum daha dogrusu buna ıhtıyacım var ve bu muayene esnasında basıma geleceklerı tahmın ettıgım ıcın bır turu cesaretımı toplayıp gıdemıyorum ,birde umranıye cıvarında oturan arkadaslarımdan bana ıyı bır jınekolog tavsıye etmelerını rıca edyorum bayan olması ozellıkle benım ıcın daha ıyı olur dıye dusunuyorum .dr.ların özel kendı muayene ucretlerı ve özel hastane muayene ucretleri hakıında bılgısı olan arkadaslar benımle paylasabılırmı ???? coook önemliiimafoldumben

kadıköyde yeşim yerçok var..ona gidebilirsin..özel muanehane..120 tl falan..başkada bilmiyorum..aynı zamanda vajinismus için çiftleri bilgilendirdiğinden sana daha yumuşak yaklaşır diye düşünüyorum..yani senin psikolojini anlar diye tahmin edeyorum

güzelim paylasımın ıcın cook tesekkur ederım.. acaba elınde varsa ıletısım no ve bılgılerını de özelıme yazarmısın???opuyorumnanaktan

kızlar bişey sorcam ben ilk defa muayne olcamda ondan soruyorum spekulum denen aletle ya iş :) neyse benim kızlık zarım esnek yani ilk gecede kanama olmadı yani hiç olmadı şimdi bu aleti takınca kızlık zarı yırtılırmı? canım yanarmı benim gibi olan varmı ??

Elvinnaz, yırtılma olasılığı var. Acı meselesine gelince, o tamamen doktorun elinde ama hiç acımadığını söyleyebilirim.

arkadaşlar benim 7 gündür aşırı kanamam var.yarın hastaneden randevu aldım gitmek zorundayım.ancaaak o muayene olayı yokmu uykularıma keder ediyor.canımın acısını falan düşündüğüm yok sadece çok utanıyorum.oysaki 2 doğum yaptım.ilk çocuğum düşük olacaktı kürtaj oldum.ama o utanç varya beni öldürüyo.ne olur beni rahatlatacak bişeyler söyleyin.bu arada temizliğimi falanda yaptım jiletle miletle ama tertemizim.ama o masaya yatmak düşüncesi kabus benim için.kendi kendimi teskin ediyorum belki muayene etmez,önce tahlil yapar ona göre ilaç verir falan diye ama nereye kadar yaş 38 smear falan yaptırmakta lazım.ahhhh bilmiyorum çekiniyorum işte bir türlü rahat olamıyorum.

ben bu konuda utanmıyorum...şöyle düşünüyorum..nasıl olsa her gün bir sürü kişiyi muane ediyor..artık normal olmuş onun için...bir de nasıl olsa bir daha görmeyecem diyorum.))

birde şunu düşünüyorum,doktrun yanındaki hemşireler varya ya tanıdıklardan biri denk gelirse yada çoğu çalışanı tanıyorum her an her yerde karşılaşabileceğim insanlar ben birde bunlardan rahatsız oluyorum.

ya ben de ilk muayenemde utanmıştım ama sen uzanınca orayı dünyaları unutuyorsun :)) tek derdin kendin oluyor..o yüzden takılma canım pek.daha çok kasmana yarar bu ..

bende çok gittim hatta 1 hemşire birde kayıt yapan beni çok çok iyi tanıyor..hatta hemşire olan ne zaman ne yaptırdım biliyor bile.))neredeyse akraba çıkacağız..burasıda küçük yer ama yapacak bişi yok

teşekkür ederim bayanlar.zaten kaç gündür kendi kendimi teskin edip duruyorum.birde dedim bakalım kadınlar klubündekiler neler yaşamış neler hissettmiş diye bir oturdum buraya sizlerinde yazılarınızı okuyunca biraz daha rahatladım sanki.sonuçta yarın gidiyorum muayeneye kaçışım yok.derdime derman bulayımda diyorum boşverin gerisini.

uff bende gidecem ablamla da konuştum az önce o da dedi gitmen gerek
şimdi sıra iyi hastane doktor araştırması yapmak.

Ankara da olup muayeneden çekinen arkadaşlar.Tavsiyem Ankara'da Lina Kadın Sağlığı Merkezinde Sema Hoca ya gitmeniz.Sizi o kadar rahatlatıyorki, hiç bir şey hisstmiyorsunuz.Eli çok hafif...Ayrıca SSK-Emekli Sandığı ile de anlaşmalı.Ücret ödemiyorsunuz.Maltepe Camisinin karşısında

kızlar. 4 senelik evliyim ve ilk defa geçen cumartesi günü gittim muayneye. çok korkuyordum. zaten gider gitmez bu korkumu da söyledim doktoruma. ama biliyor musunuz hiç değmezmiş. bilsem çok daha önceden gönül rahatlığıyla gidermişim. ki inanın bana cuma günü stresten bayılacaktım, akşamında ise hiç uyumadım. hastaneye girerken elim ayağım buz gibi ,yüzüm bembeyazdı. eşim eve geri dönmeyi bile teklif etti.

muayneye gelince ne spektlum denen alet canımı acıttı ne de vajinal ultrason. zaten hepi topu 6-7 dk falan sürmüş olmalı. ben bu topic i okumuştum gitmeden önce. benim gibi araştıranlar olursa diye paylaşmak istedim. korkmayım, endişelenmeyin, dişçi koltuğu 100 kat daha zor emin olun :)

doktorumu da çok sevdim. paylaşmak istedim. istanbul anadolu yakasında alin başgül yiğiter. hastane adı vermek yasak olabilir diye yazmıyorum ama internette aratırsanız hemen çıkıyor. avrupa yakasında da bir hastanede çalışıyor haftaiçi.

muayneyi sırasıyla anlatmak gerekirse, önce tanışma faslı, şikayet var mı varsa nedir, yaş, medeni durum, evliysek kaç senelik, çocuk isteniyor mu, nasıl korunuluyor, son adet tarihi, adet düzeni vs. sonra kontrol faslı. önce soyunma kabinine giriliyor. orada terlik ve üzerine giymek için uzun ve bol bir etek var (hastanelerde giyilen önlüklerin etek modeli) o çok büyük bir rahatlık çünkü çıplak hissetmiyorsunuz. sonra da spektlum takılıyor, 2dk bile sürmüyor bakması (ben gittiğimde regldim 3. günümdü o yüzden smear alamadı bu pazartesi alacak inşallah. yoksa bu spektlum faslında onu da alıyormuş hemen). sonra vajinal ultrason. sanırım 5 dk da bu sürüyor. incecik bir alet hiç anlamıyorsunuz. hatta yumurtalıklarını falan size de gösterince garip geliyor :)) sonra da abdominal (karından) ultrason ile rahim kontrol ediliyor bu da 2 dk falan sürüyor. sonra da kalkıp giyiniyorsunuz.

kontrol olacak tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum. hiç korkmayın, emin olun hiçbirşey anlamıyorsunuz.

selam arkadasım valla yazdıkların içimi cok rahatlattı. bende onumuzdekı hafta gıdıcem ama cok korkuyordum. vajınısmus rahatsızlıgım vardı tam onu yenı atlattım derken jınekolog korkusu sarmıstı ama valla sen epey rahatlattın helekı vaj ultrasonu benı cok kasıyordu cok kalınmı falan dıye sert bır cısım dusuncesı kafamda buyumustuı sımdı rahatladım. saol

merhaba arkadaşım bende senin gibi çok korkardım ilk defa geçen ay kontrole gittim 1 senelik evliğim korka korka gittim fakat korkulacak hiç birşey yokmuş sakın kimseye inanama çok acıyo falan diye rahat ol sakın kendini kasma ztn 2-3 dakikalık bir olay hiç canın yanmıyo sadece karnında hafif bir baskı oluşuyo okadar.

rica ederim duygucum. ooo sen en zorunu atlatmışsın bu kontrol sana sinek vızıltısı gibi gelecek inan bana. yine de her ihtimale karşı dr una vajinismusu yendiğini ama muayeneden birazcık da olsa korktuğunu belirt. sana daha da hassas davranacaktır. ve tekrar ediyorum gerçekten korkulacak hiçbirşey yok :).

umarım çok rahat geçer ve hiçbişicik çıkmaz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…