Jinekolojik Muayene

canimcim sen hangi doktora gitmistin hastanemi ozel muayenehanemiydi bide kil tuy mevzusu var ben jiletle alioru malum bolgeyi ic kisimlar tam temizlenmio haliyle sen agda falanmi yappip gidiosun canim

Bakirelerde Muayene

Bakire olan bir kadın jinekolojik muayeneye daha da çekinerek gelir. Hatta bazı kadınlar önceden doktoru ya direkt arayarak, ya da doktora muayene olmuş kişilerden bilgi toplayarak bu doktorun muayene yerine ultrasonografiyle değerlendirme yapıp yapmadığını araştırırlar. Unutmayın: Ultrasonografi bir görüntüleme yöntemidir ve asla elle muayenenin yerini tam olarak tutamaz. Elle muayenede muayene edilen bölgenin ağrıya duyarlı olup olmadığı, kitle varlığı durumunda kitlenin kıvamı ve diğer bazı nitelikleri ultrasonografi incelemesiyle anlaşılamaz.

Bakire bir kadının muayenesinde spekulum muayenesine kadarki aşamalar aynıdır. Spekulum muayenesi aşaması atlanır. Rektal (makattan) çift elle muayene amacıyla sağ işaret parmağı vazelinle kayganlaştırıldıktan sonra rektuma yerleştirilir ve sol el de karın alt kısmına yerleştirilir. Vajinal muayenedeki bilgilerin tümü bu muayenede elde edilir. Bu muayene hafif rahatsızlık verici olmasına karşın çok önemli bilgiler vermesi nedeniyle yapılmasında fayda vardır.

anLadm :lepi:

evet makattan muayene yapılması gerekiyor bakirelerde ve de normalde bakire olmayanlarda da parmakla vajinal muayene yapılması gerekiyor ama ben tıp okuyorum ve kadın doğum stajında polklinikte dururken asistanlardan hiçbiri bu muayeneyi yapmıyordu,spekulumla bakıp gerek gördüklerini ultrasona yolluyorlardı sadece.ben 3 doktora gittim 3ü de parmakl muayene etmedi.:1no2:

prenses ben 1 kere özel hasteneye gittim bir kere kendi okudugum oklda muayene oldum en son da ablamın kadın doğumcusuna gittim muaynehaneye ve memnun kaldım.sanırım hep ona gidicem artık.herşeyi açıklıyor güzel gğzel anlatıyor.özel hastanedekini hiç sevmemiştim resmen nemrut suratlıydı.bizim okldaki ise hocamdı benim utanmıştım kadından biraz gerçi

canimbenim ne guzel sende gelecegin doktoru olcaksin insallah benimde uvey babam dahiliye uzmani bakalim sen hangi bransi seciceksin varmi kafanda?acikcasi devlet hastanesindekiler terslio hoyrat davranio diye duymustum o yuzden ozelhastanedikiler daha itina eder diye dusundum ama tam tersi senin anlattigin duruma gore ozellikle doktorun nemrutu asik suratlisi zaten tedirgin urkek olan bizi dahada gerio strese sokuo canim

makattan muayene ederse vajinayı nasıl görecek bu doktor???

makatla vajina çok farklı yerler. ultrasonla muayeneyi anlıyorum da makatla muayeneyi aklım almadı

elle muayenede rahim agzı yukarı kaldırılıp karından hissedilmeye çalışılır,etrafta kitle var mı bakılır ve agrı var mı rahım hareket edince ona bakılır.bunlar makattan da daha zor olarak ama yapılabilen şeylerdir.hatta makatla vajina arası duvarda tümör şüphesi olan kadınlarda bir parmak vajinaya bir parmak makata sokarak arayı hissetmeye çalışma muayenesi bile vardıryerimseniben

prenses valla hala aklımda çok net bişi yokyani çocuğu sevdm ama cderrahi de çok gzl bilemyrum valla kafam karışık bu konudaa.s

cnm özel hastane doktorlarının da başı çok kalabalık oluyor artık,şimdi ssk ve bagkurlulara da baktıklarından çok fazla hastaları oluyor,özen göstermiyorlar o kdr.en iyisi muaynehane benceyerimseniben

hakkinda hayirlisi olsun canim hangisine daha cok isinirsan zevk alirsan tercihini yaparsin guzelcim himm anladim canim en iyisi muayenehaneye gitmek

bugün inşallah doktora gideceğim. ama çok utanıyorum. ilişki esnasında vajinamın sol tarafında acayip acı hissediyorum. bu yüzden kontrol ettirmek istiyorum. sırf bu acıdan 1.5 yıldır evliyim cinsellikten hiç bişi anlamadım. bakalım ne olacak

prenses teşekkür ederim. bugün muayene oldum. doktor vajina içinde ufak bir yara tespit etti. fitil verdi. bayram dönüşü inş kontrol edicek. ayrıca smear alıcak... Allahım inş bişi çıkmaz. ben aynı zamanda soğan suyu da içicem iyileşmesi için.
bir de labiaplasti yapıcak. normalde bu işlemi kadın doğumcular yapmalıymış haberiniz olsun yoksa çok ciddi komplikasyonlar oluyormuş. 1300 ytl ye yapıcak doktor. vajina iç dudağım sarkık ve rengi koyu. eşim rahatsız olmasa da bana hiç hoş gelmiyor.....

gecmis olsun tatlim muayene nasil gecti acidimi neler hissettin bende cok korkuorum bide labiaplasti nedir tatlimm

Prensesfb hiç muayeneye gitmedin sanırm. Benim çok aktif bi cinsel yaşantım yok, bugüne kadar çok fazla ilişkiye de girmedim, alışkın değilim o yüzden ancak spekulum ile muayenede sadece ilk 3-4 sn canın acıyor, o da korktuğuna ve muayeneyi ertelediğine değecek bir acı değil inan bana. Benim kadar korkan var mıydı bilmiyorum ama ben harika bir erkek arkadaşa sahibim neyse ki. Yakınınızdaki birinden size destek olmasını isteyin çok korkuyorsanız. :)
Utananlar da vardı, ben de çok utanıyordum. O çatala oturmak kim bilir ne zordur diyordum ama ben çatala otururken doktorum (erkekti) benimle muhabbet ediyordu, sanki cafede karşılıklı oturmuşuz gibi, o an siz de o hisse kapılıp nerede nasıl durumda olduğunuzu unutuyorsunuz. :)

gecmis olsun tatlim muayene nasil gecti acidimi neler hissettin bende cok korkuorum bide labiaplasti nedir tatlimm

bende rahatsızlığımdan dolayı muane olmalıydım ve 1 yıldır da erteliyordum..geçen hafta gittim muane oldum..canım acıdı ama dayanılmayacak kadar da değildi..birde doktorra sürekli yavaş olunf falan filan diyip durdum.)) neredeyse yalvarıyordum.. oldu bitti..valla nasıl oldu bitti anlamadım.)) ki ben çok korkak biriyimdir.))

Son düzenleme:

Doktora gitmeden önce bu konuyu tamamen okumuştum , hatta kendimi senin yerine koymuştum da sana verilen cevapları bana verilmiş gibi okumuştum :) sonra bi fırça yedim "sen herşeyi araştırıp bilmek zorunda mısın" diye
Valla şimdi bi doktora daha gitmeyi düşünüyorum , smear testi isteyemedim çünkü, onlar da yapalım demediler. Yani bi kere gitmeyle ben de alıştım doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…