• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

Bayanlar korkmayın gerilmeyin normal bir kontrol doktordan çekinme olmaz. Bende gittim. Benim doktorum erkekti. Ilk baştaçekinsemse o kişinin sadece doktor olduğunu ve beni iyileştirmek için kontrol etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem doktorlar eğitimlerinde ve şimdiye kadar baktıkları hastalarıyla tecbübeli kişiler yani bizim için ilk olabilir muane ama doktorlar için ilk değil.
Ben vajinal muanede oldum. Yani korkmayın çekinmeyin kısaca... Basit bir olay.

yardm edn Ltfn hyatımda ilk dfa ilişkiye grdm we kanama olmadı. Erkek arkadasım tbi dirk öncedn birşey olduqunu sandı. ama bırk olmasını el bile tutmadım. Bunu nasıl ispatlıcam bilmıyorum. nolur çözüm bulmam lazım.iLişkim sırf bu yüzden bitebilir olmayan birşey için.

Bazı kızlık zarları cinsel ilişki ile yırtılmazlar. Doğum yapaken yırtılıyor bu gibi kızlık zarları. Merak etme canım. Senin zarında bu cinsten olabilir. O yüzden erkekler bayanları suçluyor ve hiç yoktan namus cinayetleri işlenebiliyor Allah korusun. Bunu anlamak için bir kadın doğum uzmanına gidebilirsin canım.
Daha çok gençsin. Dikkatli ol hayatında canım.

bugun o iğrenç koltuga bende oturdum . çok utandım ama bayan türbanlı bi dktordu . yanındaki hmeşireside beni rahatlattı fakat çok utandım. sonra bana o cihazı sokarken bagırdım çok zorlanarak girdi ve yine bagırdım . doktor bana sen nasıl evlisin dedi güldü: ) neyse gitmeyi çok ertelemiştim ama kaçınılmaz oldu artık benim için haftayada kontrole gidicem

bugun o iğrenç koltuga bende oturdum . çok utandım ama bayan türbanlı bi dktordu . yanındaki hmeşireside beni rahatlattı fakat çok utandım. sonra bana o cihazı sokarken bagırdım çok zorlanarak girdi ve yine bagırdım . doktor bana sen nasıl evlisin dedi güldü: ) neyse gitmeyi çok ertelemiştim ama kaçınılmaz oldu artık benim için haftayada kontrole gidicem

ayyy o kadar cokmu acio bagiracak kadar yani cok korktum bende kafamçokkarıştı

evli olmakla bu aynı şeymi benim doktorum erkekti. kendini kasmışın sanırım rahat ol. Doğumda veya kürtajda zaten yeteri kadar bakıyorlar. Ben kürtajdan sonra o şekilde muane oldum ama içimden bu doktor beni gördü zaten ben baygınken yeteri kadar baktı muane etti çekinmeye gerek yok dedim. Gerçektende hiç anlamadım sadece izledim.

ben yarın ilk kez kadın doğuma muayene için gidicem ve her ne kadar evli olsam da evet biraz çekiniyorum, özellikle vajinal muayeneden ama gerekli sağlığımız için. Benim de doktorum erkek ve burdaki forumlardan anladığım kadarıyla iyi bir doktor. Bakalım görcez, muayeneden sonra izlenimlerimi yazarım. yerimseniben

Merhaba herkese..Ben bekarım ve jinekolojik muayene geçirmedim daha bir rahatsızlığım olduğu için ama annemi gitmesi için ikna etmeye çalışıyorum ancak ne yaptıysam başarılı olamıyorum!
Annemin 4 çocuğu bir o kadar kürtajı ve düşükleri var malesef...Rahim düşüklüğü olmasından şüpheleniyorum kendi de söylüyor uzun süre tuvaletini tutamıyor.Ayrıca 5 -6 sene önce menapoza da girdi gerçi çok sorun yaşamadı ancak doktora gitmeye bir türlü ikna edemiyorum :olmaz:
Anlamadığım bişey bilmeyen cahil bir insan da değil neden böyle yapıyor anlamıyorum nasıl ikna edebilirim bir fikriniz var mı mafoldumben

Kadın olduktan sonra ilk defa gecen hafta jinekoloğa gittim. Bakireyken çok gittim,doktorum aynı olduğu için , ilk defa alttan muayene olacağımın farkındaydı. Korktuğumu söyledim , yatıştırdı beni , aletleri gösterdi ve onları ne için kullanacağını açıkladı :) Tabi yinede korktum , bir yandan muayene edip , bir yandan konuşarak elinden geldiği kadar yardımcı oldu sağolsun.. Ama ne olursa olsun muayene çok rahatsız edici bir durum.
Muayene sırasında çok fazla acı duymadım, sadece smear için numune alırken biraz ağrı ve yanma hissettim. Dün de kontrole gittim , tekrar muayene oldum , yine kastım ama , konuşarak hallettik :))

inanmıyorumm ya burda okuduklarımdan sonra gaza geldim ve yarın için randevu aldım... :kedi:aldım inanamıyorum... :olmaz:offff nasıl olcak şimdi bu ne olcak yani.... bu ne yaaa... :bbo:ne bu panik... sakin olmalıyım...amaa nasııllll

kızlar hiç korkmayın ağrı oluyor ama mesela ultrasonla yumurtallıklara bakarken adet sancısı gibi bir ağrı oluyor.vajinaya sokarken aleti hafif hissediyorsunuz ama dayanılmayacak birşey gibi de değil.ben adetliyken de kanamam çok olduğu için vajinal muayene oldum,çok acır diye korkmuştum adetken ama ekstra acımadı.aşama aşama anlatayım bir de
dr sizden altınızı çıkarmanızı istiyor,üstünüze bir örtü veriyor,masaya yatıp bacaklarını o alete koyuyorsunuz ,poponuzu kıyıya kadar çekiorsunuz.genelde ilk olarak spekulum denen plastik bir aleti sokup rahim ağzına bakıyorlar,bu sırada eğer istediyseniz smear alıyorlar ki smear almak uvu plastik bir çubuğu rahim ağzında hafif gezdirmek anlamına geliyor böylece hücre örneği alınmış oluyor.sonra da ultrason aletiyle bakıyorlar rahme ve yumurtalıklara.smear cinsel aktif kadınlar mutlaka yılda bir aldırmalı rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için çok önemli.inanın korkacak bişi yok.kaydirigubbakcemile5

kızlar hiç korkmayın ağrı oluyor ama mesela ultrasonla yumurtallıklara bakarken adet sancısı gibi bir ağrı oluyor.vajinaya sokarken aleti hafif hissediyorsunuz ama dayanılmayacak birşey gibi de değil.ben adetliyken de kanamam çok olduğu için vajinal muayene oldum,çok acır diye korkmuştum adetken ama ekstra acımadı.aşama aşama anlatayım bir de
dr sizden altınızı çıkarmanızı istiyor,üstünüze bir örtü veriyor,masaya yatıp bacaklarını o alete koyuyorsunuz ,poponuzu kıyıya kadar çekiorsunuz.genelde ilk olarak spekulum denen plastik bir aleti sokup rahim ağzına bakıyorlar,bu sırada eğer istediyseniz smear alıyorlar ki smear almak uvu plastik bir çubuğu rahim ağzında hafif gezdirmek anlamına geliyor böylece hücre örneği alınmış oluyor.sonra da ultrason aletiyle bakıyorlar rahme ve yumurtalıklara.smear cinsel aktif kadınlar mutlaka yılda bir aldırmalı rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için çok önemli.inanın korkacak bişi yok.kaydirigubbakcemile5

canim benim bende daha hic muayene olmadim korkuyorum cok spekulumu sokarken acicak gibi gelioo bide parmaklarini sokupta bakiomu o zaman aci varmi islem yaparken konusarakmi yapio simdi bunu sokucam simdi bunu yapicam diye yoksa pat pat yapiomu

cnm doktoruna göre değişiyor konuşması.parmakla muayene aslında mutlaka yapılmalı ama çoğu doktor yapmıyor direkt spekulumla başlıyor.spekulumu sokarken biraz acıyor ama nasıl diyeyim,hani cinsel ilişkinin en başında biraz zorlanma olur ya onun gibi.yani korkacak birşey yok.zaten doktor bu işi günde kaç kişiye yapıyor,eli alışmış oluyor.a.s

Yaaa bşy srdm kızlık zarı yırtılırmıı
ayrıca o şeyi soktuktan sonra hala bakire kalıomusun :lepi: :D
çöwçqeöwçeöqçeöqwç :roflol:

Back